A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Csókolj kezet, érkezik az alamizsna

via Egyenlítő blog

2014. április 2. 10:21 | 0 hozzászólás

Minden jóérzésű ember undorodik attól, amit ez a piszkos rezsim a közmunkásokkal művel.

A legutóbbi hír, amin felszisszentünk, az a kiszivárgott körlevél, hogy április elején jól figyeljenek az illetékesek a közmunkásoknak járó csekély összeg pontos kifizetésére. A logika érthető: máskor csúszkálhat az a kifizetés, örüljön a nyomorult, hogy egyáltalán kap valamit.

Most viszont április 4-ig legyen ott az a pénz, hogy a rabszolgák hálától könnyes szemmel mehessenek az ő nagy jótevőjükre, Orbán urukra szavazni.

Ez csak egy mozaikkocka a mindennapjaink részévé vált önkényeskedésből, a kiszolgáltatottak rendszeres megalázásából, a Fidesz által ránk szabadított Döbrögi-világ kis hétköznapi fasizmusaiból.

Ritkán gondolunk viszont arra, hogy mekkora kárt okoz ez a rezsim a közmunka-rendszer hosszú távra szóló lejáratásával. Az, ahogyan az április 6-áig még itt garázdálkodó szélsőpolgárok átalakították és kiterjesztették a közmunka-rendszert, hosszú időre lehetetlenné, de legalábbis nagyon nehézzé tette, hogy tisztességes demokrata ezt megoldásként ajánlja súlyos foglalkoztatási gondokkal megvert térségek lakosságának. Pedig emberségesen, a nehéz helyzetbe csúszottak méltóságára ügyelve, akár működhetne is.

Néhány napja Kordás László szakszervezeti vezető fejtette ki ezt egy rádióbeszélgetésben. Részletezte azt is, hogyan lehet majd ebből jól működő rendszert csinálni. Hallgasd meg, tanulságos. (Két részletben, itt és itt hallható.)

Április 6-án pedig ballagj el a szavazóhelyiségbe, és ne feledd megbüntetni a Fideszt azért (is), amit kiszolgáltatott százezrekkel művel.


A blogbejegyzés eredetije: Csókolj kezet, érkezik az alamizsna


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges