A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Csak a Himnusz volt szép a Kossuth téren!

via Kettős Mérce blog

2016. október 24. 11:35 | 0 hozzászólás

A tévé képernyője előtt ülve lehet, hogy “kiváló shownak” tűnt, ami tegnap a Kossuth téren történt. Pedig maga volt a polgárháború, kicsiben. Nem vagyok hajlandó kiegyensúlyozni és egyenlőséget tenni az ütők és a fütyülők között, de attól még a helyzet rémisztő volt, talán pont annyira rémisztő, mint ma Magyarország.

Én egy ilyen pipogya értelmiségi vagyok, úgyhogy nem bírom, ha ütnek, ellenben elég magas, széles és erős is vagyok, hogy megakadályoztam azt. A Kossuth téren tegnap az első 20 percem azzal telt, hogy emberek közé álltam, embereket feszítettem le más emberekről (itt köszönném meg annak a fiatal KDNP-s srácnak a segítséget, akivel visszafogtunk egy fideszes tüntető bácsit, hogy tettlegességet alkalmazzon).

Aztán egy idő után leálltam, mert egyszerűen nem volt értelme annyi ütés, lökdösődés, konfliktus zúgott el mellettem.  Mondhatnám, hogy verekedés, de hát valójában ezek verések voltak, mert én a saját szememmel csak azt láttam, hogy a sípolókat ütik, azt nem, hogy a sípolók visszaütnek, vagy ők kezdeményeznének ütést.

Persze én nem kaptam, mert magas vagyok, nagydarab, meg nem is sípoltam, nekem csupán az arcomba fröcsögő zsidózás jött, például amikor egy szegény bácsi elmagyarázta, hogy ha Ekrem-Kremál György (a 90-es évek hírhedt antiszemita szónoka, aki 2009-ben hunyt el)) még Magyarországon élne, akkor le lennénk  lőve. Meg volt egy 30-as fideszes nő, akivel 4-5 percig értelmesen beszélgettünk, ameddig el nem magyarázta, hogy a sípolók arcán látja (mert ő egyből  meglátja mindenkin) a kommunizmust, az irigységet (de persze az enyémben nem, mert éppen beszéltünk).

Bevallom, sokszor hallottam már zsidózást életemben, általában engem szoktak zsidózni. Itt nem ez történt. Itt a körülöttem lévőket zsidózták szüntelenül, és lényegében olyan embereket, akik nem voltak zsidók. Ha pedig valaki azt magyarázza majd nekem, hogy a sorosozás nem egyenlő a zsidózással, annak csak néhány felvételt kell mutatni majd a Kossuth térről.

Tehát összességében én nem tudtam ott a helyszínen érezni a pátoszt, az ellenzéki kiállást (bár azt látom és érzem, hogy másnak viszont megvolt, és ennek legalább örülök), az Orbán elleni fellépés jóságát. Az erejét igen, de az egészen ijesztő volt. Persze igen, egy szót nem hallottam Orbánból a fütty miatt, elvégezték az ellentüntetők, amiért jöttek. Orbán láthatóan zavart volt, és rég kapott ilyen erős jelzést szemtől-szembe a hatalom arról, hogy elég volt. Az is szemmel látható volt, hogy hiába a tévéreklámok, a buszoztatás, iszonyatosan kevés fideszes jött el. Az Alkotmány utcában a semminek beszélő kihangosítás egészen szürreális volt.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Csak a Himnusz volt szép a Kossuth téren!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges