A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

CÖF-Akadémia Georg Spöttlével az utolsókat belénk rúgó balliberális világról

via Átlátszó.hu

2017. április 10. 11:58 | 0 hozzászólás

Néhány napja tartott csoportos motivációs tréninget a belbudai kemény magnak a legcivilebb magyar civil szervezet, a békemenetes Civil Összefogás Fórum. Az eseményt a szervezők Civil Akadémiának nevezték el, a helyszín a Szent Margit Gimnázium, a sztárvendég pedig Georg Spöttle volt, de jutott a hallgatóságnak („szellemi honvédők”) a CÖF-elnök Csizmadia László gondolatfelhőjéből is.

Este 6-kor már nincs ülőhely a volt Kaffka Margit Gimnázium dísztermében. A rövid köszöntőből kiderül, mi mindnyájan szellemi honvédők vagyunk, szükség lesz ránk, mert a nyugati hatalmak exportcikként kezelték a demokráciát, és látjuk az eredményt – először hangzik el hogy terror, migráció és gazdasági bevándorlás, hogy aztán maradjunk is nagyjából ezen a vonalon.

A rövid köszöntés után a Himnusszal indítunk, Papadimitriu művésznő énekel és szaval, negyed hétkor már következik is a CÖF/CÖKA és a civil pénzeket elosztó Nemzeti Együttműködési Alap elnöke. Csizmadia László az első néhány percben még uralja a helyzetet, bár kicsit zavarosan adja elő a Fidesz-rendezvények üdvözlő közhelyeit, úgymint végső csata, sokan vagyunk és elegen, készülni kell, egyebek.

Az első komolyabb képzavart az „utolsókat belénk rúgó balliberális világ”-fordulat alapozza meg, a mondatszövevényből valami olyasmi derül ki, hogy a rúgások célja megakadályozni, hogy Európát a magunkénak érezzük, meg persze, hogy az eredményeinket is tönkre tegyék.

Csizmadia az a fajta szónok, aki soha nem viszi le a mondat végén a hangsúlyt, kíméletlen ragadozó, aki egy pillanatra sem engedi lazsálni a foglyul ejtett közönséget. A rugdosós ballilbek körüli bonyodalom is jó másfél percig tart, míg végre valahogy partot fogunk az „Európát, ha kell, fegyverrel is meg kell védeni”- konklúziónál.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: CÖF-Akadémia Georg Spöttlével az utolsókat belénk rúgó balliberális világról


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges