A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Címlapon listázza a diákvezetőket a Magyar Nemzet

via Zipp

2012. december 16. 09:45 | 0 hozzászólás

"A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint, hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak majd - nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő, majd majd hozzátette, hogy "van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki 12 éve lépett be az egyetem falai közé".

Ez különösen pikáns megjegyezés volt Giró-Szász szájából, aki 12 évig élvezte az ingyenes felsőoktatást, két helyen is járt PhD-re, de a doktorit már nem sikerült megírnia ...

Ezzel a félmondattal kezdődött a kormányzati kommunikációs ellencsapás a tüntető diákvezetők ellen, amely mellé gyorsan becsatlakozott Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke:

Nem titkos adat, hogy ki hány évig jár egyetemre, az információ kipotyog a statisztikából. (...) Különféle jogosítványok vannak a hallgatói önkormányzatoknál, amelyek nem egyszer gazdasági érdekekkel ütköznek, mondjuk egy kollégium eladása, vagy egy büfé üzemeltetése és ennek kapcsán érkeznek a vállalkozói panaszok a kamarába, hogy próbáljunk valamit tenni. Szabályos, mert a HÖOK-nak illetve ezeknek a szervezeteknek meg vannak ezek a jogosítványai, de akkor az ember azért ránéz arra, hogy mégis hány éves a fiatalember, aki ezt a szervezetet irányítja. És kiderül, hogy 8 éve tanul és 36 éves.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint "jogsértés nem történt, hiszen a közfeladatot ellátó, közéleti szerepet vállaló tisztségviselők magánszférához való szabadsága szűkebb, mint az átlagembereké. A közfinanszírozott oktatási intézményben eltöltött tanulmányi idő nem olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalával átlépnék a magánszféra határát"

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Címlapon listázza a diákvezetőket a Magyar Nemzet


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges