A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Botka terve egy értelmes terv, amely megakadályozhatja a Fidesz győzelmét 2018-ban

via Kettős Mérce blog

2017. szeptember 19. 10:24 | 0 hozzászólás

Függetlenül attól, mint gondolunk Botka Lászlóról és az MSZP-ről, ha valaki a kormányváltásban és a kétharmad megakadályozásában gondolkodik, akkor érdemes odafigyelni azokra a tervekre, amiket Botka elmondott szombati programadó beszédében.

Botka beszédében alkalmas egyéni jelöltekről beszélt, és példát is hozott ezekre, a DK számára is vállalható megoldást adott a Gyurcsány problémára, és több engedményt is tett a többi pártnak. Ez az összefogás verzió több pontban is eltér a 2014-estől.

Egyéni jelöltek

A Botka-féle összefogás egyéni jelöltjei olyan személyek, akik tényleg alkalmasak lehetnek a győzelemre, és nem a pártok közti háttéralkuk eredményeként választott emberek. Ha a 2014-es eredményeket nézzük, a jelöltek hitelessége és alkalmassága alapján jól látható volt, hogy a friss politikusok arányaiban például jobban szerepeltek, mint a DK és az MSZP már kisebb hitelességgel szereplő politikusai. Egy jó jelölt akár 5-10 százalékot is hozhat a listás szavazatokhoz képest, ha erős és hiteles. Márpedig ha az LMP és a Momentum is külön indul, illetve ha valóban létezik a politológusok által jelezni szokott tömeg, ami a legerősebb ellenzéki jelöltre szavaz majd, az egyéni jelöltek nagyon sokat fognak számítani.

Botka ezért is mondta, hogy az alkalmasság döntsön az egyéni jelöltek kiválasztásánál, és azok a baloldali, liberális politikusok, akik 2014-ben vagy utána nyertek egyéniben (köztük a DK-s Oláh Lajos, a független Kész Zoltán, és az Együtt képviselője, Szabó Szabolcs), indulhassanak újra a körzetükben.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Botka terve egy értelmes terv, amely megakadályozhatja a Fidesz győzelmét 2018-ban


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges