A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Beteg vagy? Dögölj meg! Háziorvosi ügyeleten jártam...

via Pesti Bulvár

2016. december 19. 08:59 | 5 hozzászólás

Nem vagyok orvoshoz járó típus. Csak akkor indulok el a rendelő felé, ha tényleg nagy a baj. Ma sem akartam, de egyre gyanúsabb és egyre nehezebben elviselhető tüneteket produkáltam.

Vettem egy nagy levegőt, és mivel Miskolcon jártam, gondoltam, elnézek az ügyeletre.

Néhány éve összevonták a városban az ügyeleti ellátást, így csak egy helyre mehet a szerencsétlen beteg, a Semmelweis Kórház oldalában található rendelőbe. Belépve a váróba világossá vált, hogy legalább 20-30 perc várakozási idő után juthatok csak ellátáshoz. Tévedtem. Már csaknem fél órája várakoztam, amikor a mellettem ülő, előttem érkezett, láthatóan rossz bőrben lévő hölgy megjegyezte amikor kiment az egyetlen orvos is az ajtón, hogy “na, baszdmeg, még három óra.”

Először viccesnek gondoltam ezt a kis szösszenetet, de hamar összeráncoltam a szemöldököm, amikor kiderült, hogy ezt bizony véresen komolyan gondolta a sorstársam. Tényleg 3 órája ült ott. Ekkor hasított belém a felismerés, hogy valószínűleg vagy itt patkolok el, vagy majd kesőbb, de hogy engem itt el nem látnak ma, az biztos. Előttem még 7-en várakoztak. Valahogy bevillant, hogy mi lenne, ha hazamennék és inkább telefonon hívnék segítséget, házhoz. Ezt az időt ugyanis fizikailag képtelen vagyok itt kivárni.

Gondolataim tettek követték. Felálltam, és kisétáltam a rendelőből. Elővettem a telefonom, és felhívtam az “ügyelet” számát. Egy diszpécser hölgy vette fel a telefont. Azonnal elmondtam neki, hogy annyira fáj a hátam, hogy mozdulni sem bírok. Erre Ő: menjen el az ügyeletre. Mire én: itt vagyok, de nem bírok itt ülni 3-6-9 órát, hogy ellássanak. Erre ő: “pedig ez még nem is sok. Nincs orvos. Akik vannak, meg még nem is reggeliztek (1/2 3 van).

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Beteg vagy? Dögölj meg! Háziorvosi ügyeleten jártam...


Hozzászólások


Walter
2 éve

A panaszáradat nem vezet sehova , csak a kilátástalanság érzetét kelti , demoralizál. A továbbiakban kéretik mellőzni. A rendelkezésre álló szürkeállomány szabad kapacitását az okok felkutatására és a megoldás keresésére kellene inkább mozgósítani.

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Elérünk oda, hogy  aki megbetegszik haljon meg, nincs  szükség  beteg emberekre. Itt  már rég  nem a gyógyítás a cél.

Gyalázat!!!

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Elkeserítő :( Nem is tudom, hogy egyáltalán mennyi idő alatt lehetne rendbehozni az egészségügyet. Biztosan évekbe telik. Ezért is lenne fontos a kormányváltás, mert most csak lejtmenet van... :(

begonia képe

begonia
2 éve

Katasztrófa. Elérünk oda, ha valaki megbetegszik, ne akarjon ellátást, mert ettől csak betegebb lesz. Közben meg fizetjük az egészségügyi hozzájárulást a fizetésünkből.