A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az ünneplés utáni kijózanodás. Amit nem lehet halogatni

via Kolozsvári Szalonna

2018. február 27. 12:33 | 0 hozzászólás

Ha most sem sikerül félretenni az egyéni ambíciókat, a leeső morzsákba való kényszeres, önző és a közösséget tovább pusztító kapaszkodást, a megkopott, hiteltelenné vált politikusok csakazértis erőltetését, akkor az annak a bizonyítéka lesz, hogy nem sokban különböznek azoktól, akiket le akarnak váltani.

Ezt a cikket tegnap reggel írtam, de talán még ma is aktuális. Még mindig Vásárhely. Azt olvasom több helyen, hogy a baloldal-Jobbik összefogás kiütötte a Fideszt Hódmezővásárhelyen. Azt mondják az ellenzéki vezérek, hogy ha Hódmezővásárhelyen összejött, bárhol összejöhet. Mi pedig azt mondjuk, hogy önmérséklet, kedves emberek, önmérséklet. És főleg önkritika. Ha van pillanatnyilag könnyen félrevezető magyarázat arra, ami tegnap Lázár János városában történt, akkor szerintem ez az. Kicsit olyan, mint azt ünnepelni a másik oldalon, hogy négy évnyi teljhatalom és felfoghatatlan mennyiségű közpénz-erőforrás mindössze arra volt elég az állampártnak, hogy ne veszítse el a híveit. Mert lám, mekkora dicsőség az a stabil 9500 ember, aki mindig rájuk szavaz. Ha esik, ha fúj, vagy ha éppen szíjat hasogatnak a hátán.

Persze az is lehet, hogy én nem ugyanazt a filmet nézem, lehet, hogy a számtalanszor megbukott összefogás szó hallatán reflexből (ezért teljesen indokolatlanul) szorul ökölbe a gyomrom, ám azért ha a kedélyek lecsillapodtak, akkor nézzünk szembe azzal, amit látunk. Annyi persze feltétlenül ide kívánkozik: az, hogy a fideszes állami propaganda látványosan elhallgatja, bagatellizálja azt, ami történt és/vagy nagyvonalúan zárójelbe teszi/köpködi a népakaratot, abból világosan következik, mennyire nem tét nélküli meccs volt ez.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Az ünneplés utáni kijózanodás. Amit nem lehet halogatni


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges