A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az antirasszista rasszizmus szívás

via Fent és Lent blog

2012. március 16. 10:04 | 3 hozzászólás

"A rasszizmus szívás” néven készített videó sorozatot egy kis csapat. Vélhetően a hazánkban tapasztalható előítéletes gondolkodásmód egyre erősebb jelenléte feletti aggodalom késztette őket mondandójuk megfilmesítésére.

Ha a cél az volt, hogy felhívják a figyelmet egy mélyen gyökerező problémára, vagy „neadjisten” még szimpátiát is keltsenek a diszkriminációt elszenvedő romákkal szemben, akkor azt hiszem, bátran kimondhatjuk: óriási bakot lőttek!

A koncepció alapja egy az Egyesült Államokban már kipróbált kampány (a sikeresség szintén kétséges). Azonban – mint oly sokszor – itt is bebizonyosodik, hogy ami odaát működik, az nem feltétlenül alkalmas az itthoni kritikátlan alkalmazásra.

A történetek alapszituációja egyszerű: gonosz, rasszista, hűtlen(!) nő/nők és ezzel szemben egy roma férfi/nő, aki valamilyen módon konfliktusba kerül a fentebb említett rémekkel, majd heroikus csatában erkölcsi győzelmet arat felettük. Azonban nem elég, hogy a nézők szájába rágják a rasszista ember galandféregre emlékeztető rút jellemvonásait. Nem bizony. Roma hőseink „vae victis” alapon még valamilyen kicsinyes bosszúval is megfűszerezik a diadalt, ami sajnos ebben a formában pirruszi győzelemnek tűnik....


A blogbejegyzés eredetije: Az antirasszista rasszizmus szívás


Hozzászólások

Végre normális írás is van rasszizmus ügyben.
Nem az örökös, "alapból a kisebbségnek van igaza, akár esik, akár fúj. Akár ő a hibás, akár ő az elszenvedő. Igaza van és kész. És ez nem rasszizmus, az csak fordítva lehet."


LIFE
6 éve

A mai helyzet kialakulásáért a médiát is hatalmas felelősség terheli! A jenlegi köztévé és a kormányközeli médium sokasága hecckampányba kezdett.:(

Egy civil csoport a köztévében folyó lejáratás okán nyílt levéllel fordul a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alaphoz.

http://monitor.commmunity.hu/

Kérek szépen mindenkit, hogy aki egyetért a tartalmával és elege van abból, hogy a köztévé önjelölt, politikai hátszéllel megtámogatott érdek-cigányokkal erősítse az előítéleteket, amely a hatalom lételeme, amely úgy gondolja a nyomort, a szociális feszültséget kezelni, hogy bűnbakokat képez az írja alá,!

Arra kérem a ckö-k, civil szervezetek, alapítványok, civilszervezetek vezetőit, hogy ne csak maguk, hanem mint szervezet is írják alá ha tehetik!


poligon
6 éve

...Europa országaiban is vannak a szélsőjobbnak követői...a szegény,képzetlen,a társadalom peremén élőket vonza az ideologiájuk...mértékük elviselhetően alakul máshol,mivel azok a társadalmak felvannak készitve,hogy a szélsőjobb nézetei és a követelései a nemzetközi környezet rendszer számára is elfogadhatatlanok és teljesithetetlenek...Magyarországon a 2010-es választásokon,a Jobbik 17%-át elnyerte a szavazatoknak...ijesztően magas ez a szám...azóta is szavazóinak fiatal része aktiv, a Facebookon,IWIW-en a fiatalok nyelvén agitál...köszönheti ezt a képességét annak,hogy -egy felmérés szerint-az internetes Jobbik aktivisták 36%-a volt egyetemista...22%-uk elvégezte az egyetemet,6%-uk posztgraduális vagy egyébb fokozatot szerzett...igy fordulhat elő,higy divatot,kulturát teremtve/zene,öltözködés,fesztiválok/létrehozták a kötődést a szimpatizánsaikkal...akiknél nem elsödleges szempont,a gazdagság iránti vágy...ehhez a szervezetséghez tartoznak a börtönből szabadult nehézfiuk,akik rögtön kriminalizálták az amugyis erőszakos szélsőjobbot...ezt a nem kivánatos szerveződést,szakértelem nélkül kezelni nem lehet...Magyarország jelenlegi feladata,hogy az elmult 22 év korcs kinövéseit lenyirja...ezt megtenni csak akkor képes,ha a társadalom felismeri,elismeri a politikusai alkalmasságát és támogatóan kiáll melettük,poliikai hovatartozásuktól függetlenül...a jelenlegi kormánynak/akinek korlátlan felhatalmazása van/pedig az a feladata,hogy ne csak saját maga számára...hanem az esetlegesen másik következő uj kormány számára is megteremtse...a kormányozhatóság feltételét...