A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az állami cégek csak kormányközeli civileknek osztogatnak közpénzt

via Mérce blog

2018. július 12. 11:35 | 0 hozzászólás

Ellentétben a CÖF-nek nyújtott félmilliárdos közpénztámogatással, a Transparency International, korrupcióellenes civil szervezet pénzügyi támogatási kérelmét még csak válaszra sem méltatták.

A Békemenetet is szervező kormányközeli Civil Összefogás Alapaítvány (CÖF) még 2016-ban kért az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Zrt.-től (MVM) 508 millió forintot. A szervezet elnöke, Csizmadia László többek közt a következőket írta kérvényében:

“Kérem Elnök-vezérigazgató urat, hogy célkitűzésünk megvalósításához járuljon hozzá 508 millió forinttal. Az összeg lehetőséget adna arra, hogy javítsuk a közgondolkodást, kidolgozzuk a civilitika alapjait, segítsük a lakossági üzenetek széles körű terjesztését, amelynek fontos része a természet megóvása, az emberi élet fenntarthatósága, az energiatudatosság és az energiabiztonság témaköre is.”

Úgy tűnik, Csizmadia igazán hatásosan érvelt, ugyanis a CÖF megkapta mind az 508 millió forint támogatást az állami cégtől. Persze ez eleinte nem volt nyilvános, a támogatás részleteiről ugyanis nem volt hajlandó adatokat kiadni az MVM, ezért az Átlátszó közadatigénylést kérelmezett, amit végül ki kellett perelnie az állami vállalatból.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Az állami cégek csak kormányközeli civileknek osztogatnak közpénzt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges