A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Akkor is, ha lehet róla beszélni és akkor is, ha nem

via Kolozsvári Szalonna

2017. november 8. 10:40 | 0 hozzászólás

Nem vehetett részt az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának hétfői, bíróságokkal foglalkozó adásában Szepesházi Péter, a Budai Központi Kerületi Bíróság polgári bírája – tudta meg a hvg.hu.

Szép reggelt! Vagy jót. Ma egyetlen témát választottam, mert fontosnak gondolom. Valamiért nem igazán érdekel senkit, pedig tökéletes lenyomata mindannak, amiben nyolcadik éve lubickolunk.

Nem vehetett részt az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának hétfői, bíróságokkal foglalkozó adásában Szepesházi Péter, a Budai Központi Kerületi Bíróság polgári bírája – tudta meg a hvg.hu.

A lap birtokába jutott levél szerint azért nem, mert Handó Tünde levélben kérte Szepesházi felettesét, hogy ne engedélyezze a szereplést, ugyanis Szepesházi több ízben bírálta Handó tevékenységét.

Gondolom, hamarosan jön majd a nyilatkozat, miszerint nem is így volt, hanem úgy. És a bíróságok tekintélye, a kibeszélés káros volta és hasonló baromságok. Éppen úgy, mint az orvos szakmán belül, ahol mindenki tudja, hogy a főorvosúrdrága alkoholista, remeg a keze, rendszeresen félrediagnosztizál és a betegek isszák meg a levét az alkalmatlanságának, de mégis összezárnak, megvédik, mert úgy hiszik, ez a helyes. Pedig nem.

Handó Tünde – ez persze csak magánvélemény – tökéletesen alkalmatlan a feladatára. Nem szakmailag, mert ahhoz nem értek. Sőt, a kinevezésekor is csak pozitív nyilatkozatokat lehetett hallani a szakmai hozzáértéséről.

Erkölcsileg alkalmatlan. Abban a pillanatban lett alkalmatlan, amikor elfogadta a kinevezését. Abban a percben nullázott le mindent, amit addig felépített. Egy megfelelő erkölcsi tartással rendelkező ember ugyanis nem fogad el egy ilyen pozíciót akkor, amikor a férjét Szájer Józsefnek hívják, amikor ő maga is abból a brancsból jön, ahonnan a kormánypárt legmagasabb polcon ücsörgő prominensei. Nem fogadja el, mert fontosabb számára a szakma tisztasága és az, hogy a bíróságok legfelsőbb vezetőjére még csak az árnyéka se vetülhessen a korrupció gyanújának. Tiszteli annyira a szakmáját, hogy önös érdekből nem rombolja le a bíróságokba vetett bizalmat, nem kelti annak még a látszatát sem, hogy a politikai vezetés és a bíróságok összefonódhatnak, hogy van, vagy lehet átjárás. Lényegében: hogy a bíróságok ebben az országban nem függetlenek.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Akkor is, ha lehet róla beszélni és akkor is, ha nem


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges