A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Abcúg Times New Roman, éljen az Arial!

via Föld S Péter blog

2013. november 26. 10:14 | 0 hozzászólás

Eddig csak hiteltelenek voltak, mert szemrebbenés nélkül letagadták, amit korábban mondtak, de mostantól már az is látszik, hogy a tisztánlátásukkal sincs minden rendben. Nem tudunk másra gondolni, miután meghallottuk Németh Szilárd legújabb elképzelését, amely az elképzelések szerint hamarosan szárba szökken és törvénnyé emelkedik, vagyis, mindenhol megvalósul, ahol emberek társasházakban élnek.

A rezsicsökkentésről van szó, ebben utazik Németh Szilárd, Csepel polgármestere. Ő a rezsicsökkentés fő felelőse a Fideszben, újabban erre tette fel az életét. Németh Szilárd nem új fiú a szakmában, néhány évvel ezelőtt csepeli polgármesterként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy imát szervezett Orbán Viktorért. Térdre borultak a csepeli önkormányzat dolgozói, ebben a pózban kellett a Mindenhatóhoz fordulniuk, hogy a Kedves Vezetőt még sokáig és jó egészségben magunk fölött tudhassuk.

Most meg itt van a rezsicsökkentés, amely a jövőben nem csupán ránk, természetes személyekre, de a társasházakra is vonatkozik. És nem egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben a társasházak is élvezik majd a kormány gondoskodásának gyümölcseit, hanem arról is, hogy mindezt a lakók számára jól átható módon, és érthető nyelven kommunikálni kell. Vagyis, azt, hogy bár a világ rossz, Európa hanyatlik, a bankok gonoszok, a közműszolgáltatók a magyar emberek vérét szívják, de a kormány senkit sem hagy az út szélén, s mint az egyszeri úttörő, ahol tud, segít.

Most például azzal segít, hogy a társasházak közös képviselőinek - külön díjazás nélkül – minden hónapban tájékoztatniuk kell a lakókat, mennyivel csökkent a gáz, a villany, vagy, teszem azt, a szemétszállítás díja. Nem magától csökkennek ezek a tételek, nem is piaci hatások következtében, hanem azért, mert annyira jó kormányunk van, hogy akarva sem kívánhatnánk jobbat magunknak.

És nem elég szóban közölni a lakókkal, hogy nekik mennyire jó dolguk van, nem elég kidobolni, hogy mindenki meghallja. A szó tudjuk, elszáll, ám az írás megmarad. Ezért a közös képviselőnek írásban lesz kötelessége a lakók tájékoztatása.

Németh Szilárd ezt sem bízná a véletlenre, de még a társasházak közös képviselőinek a fantáziájára sem. Még csak az kéne, hogy mindenki a saját szavaival énekelje meg kormányunk legújabb hőstetteit. Mert mi van akkor, ha némely közös képviselők nem képesek kifejezni valódi érzelmeiket, és a sok magasztaló mondat mellé esetleg egy-egy kisebb, már-már kritikának is beillő szófordulatot bekerül a tájékoztatásba. Németh Szilárd olajozott gépezetében nincs helyük ilyen homokszemeknek, ezért pontosan meghatározott szöveggel, szigorúan ellenőrzött, nyilván egy közbeszerzési pályázaton kiválasztott tipográfus által kitervelt betűtípussal – Arial betűt javasol Németh Szilárd és csapata – kell kiírni minden hónapban, hogy mennyi jót tett a társasházak lakóival a kormány.

Van, akinek persze nem az Arial a kedvenc betűtípusa, sokan például a Times New Roman-t használják. De mostantól minden másképpen van, nehogy már egy gyarmatosító betűtípus kifogjon rajtunk. Ha az IMF-et sikerült kipaterolnunk, akkor a Times New Roman-nal is elbánunk valahogy.


A blogbejegyzés eredetije: Abcúg Times New Roman, éljen az Arial!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges