A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

15 milliót kapott a koncertjére a Fidesznek kampányoló énekes

via Fideszfigyelő blog

2013. november 1. 17:36 | 1 hozzászólás

A Fidesz nem hálátlan az ismert támogatóival. Kerényi Imre százmilliókat kap a kedvenc projektjeire.

A korábbi KDNP alelnök Fekete György pedig 4,5 milliárdot kap az általa elnökölt Magyar Művészeti Akadémiára. Miközben a kultúra területén sokan a jogszerűen járó pénzeiket nem kapják meg, de a képzőművészeti egyetemen már a bért sem adták oda időben.

A Fidesz a zeneiparban dolgozóktól is sokat elvesz az üreshordozó díjak elvételével. Ez önmagában indokolható lehet, de akkor nehéz megmagyarázni, hogy egyedi döntéssel miért kapnak milliókat a valamiért kedves művészek. Ugyanis a szeptemberi NKA miniszteri keretből Fenyő Miklós koncertjére 10 millió, Balázs Fecóéra 15 millió forint támogatást adnak.

A Fenyő koncert 10 millióját is sokallom, de az végképp fura, hogy egy ugyanolyan Sportarénában rendezett koncertre Balázs Fecó miért kap 15 millió. Másfélszer akkora kulturális értéket képvisel? (Más popzenész nem kapott milliós támogatást.)

Egy biztos. Nem tűnik hiábavalónak, hogy Balázs Fecó rendszeresen kampányolt a Fidesz mellett. Ha kellett narancsot osztott.

S persze énekelt is. 2010. március 15-én például Palcsó Tomival együtt énekelt. A szintén több fideszes rendezvényen fellépő Palcsónak is bejött a Fidesz kormányzat. Ő öt trafik koncesszióját nyerte el. Szóval láthatjuk: a népszerű támogatókkal tényleg nem hálátlan a Fidesz.

Talán kevésbé látványos, de az állami cégek is mintha szívesebben támogatnák a Fidesz mellett kampányoló zenészeket. Pl.: az Magyar Villamos Művek volt a főtámogatója az EDDA Sportarénában tartott téli koncertjének.


A blogbejegyzés eredetije: 15 milliót kapott a koncertjére a Fidesznek kampányoló énekes


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Minden a pénz körül forog. Míg egyesek , kettesek nyomorognak, hármaskák gusztustalanul meggazdagodnak.