A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

15 milliárdot égetett el a kormány a migránsellenes...

via Ténytár blog

2016. október 14. 10:58 | 2 hozzászólás

A kvótakampányt a magyar politika legnagyobb és legköltségesebb mozgósításaként tarthatjuk számon: a kormány által nyilvánosságra hozott összeg szerint bruttó 8,604 milliárd forintba került, ám ehhez még hozzájön

körülbelül 4,5 milliárd forint, ami a népszavazás technikai lebonyolításának költsége

A kvótakampányt a magyar politika legnagyobb és legköltségesebb mozgósításaként tarthatjuk számon: kormány által nyilvánosságra hozott összeg szerint bruttó 8,604 milliárd forintba került, ám mindent egybevetve ez az összeg inkább a 15 milliárdhoz közelít – ez pedig a kétszerese annak, mint amennyit az összes párt költött a 2014-es országgyűlési kampányra, vagy amennyit a britek összesen költöttek a Brexit-kampányban.

Mennyi az annyi? Jóval több...

A kvótakampányt a magyar politika legnagyobb és legköltségesebb mozgósításaként tarthatjuk számon: a kormány által nyilvánosságra hozott összeg szerint bruttó 8,604 milliárd forintba került, ám ehhez még hozzájön körülbelül 4,5 milliárd forint, ami a népszavazás technikai lebonyolításának költsége. Bár a kormány szerint ez az összeg „messze eltörpül azokhoz a költségekhez képest, amelyeket akkor kellene kifizetnie az országnak, ha Brüsszel életbe lépteti a betelepítési programot”.

Az index.hu azonban utánajárt a dolgoknak, ugyanis a kormány már jóval azelőtt megkezdte a kampányt, mint ahogy azt lehetett volna – ezek a költségek azonban kifelejtődtek a kormány által kalkulált összegből. Bár a kormány szerint ezek nem is számolandók a költségbe, hiszen a „migrációval összefüggő kommunikációs feladatok” ellátására fizették ki.

Habár februárban lett kitűzve hivatalosan a népszavazás októberi időpontja, a „tájékoztatás” – vagyis a kampány már jóval korábban, tavaly júniusban megkezdődött.

Ez összesen 9,149 milliárd forint 2016 augusztusáig. A kampány pedig ekkor kezdődött el hivatalosan, ezután még két szerződést kötöttek a kormányzati kommunikációs feladatok elvégzésére: egyet 2016. augusztus 1-jei kezdődátummal bruttó 2,4 milliárd forintért (kormányzati intézkedések tájékoztató és információs kampányaihoz), illetve egy másikat 2016. augusztus 19-i kezdődátummal bruttó 2,54 milliárd forintért (a népszavazásra vonatkozó kormányzati kommunikációs kampány megvalósításával kapcsolatos feladatokra). Ami összességében újabb majdnem 5 milliárd forint (4,94 milliárd).

Tehát 14 milliárd forint, amelyet 2015 tavaszától elköltött a kormány a bevándorlást érintő kommunikációjára (plusz az a 4,5 milliárd forint, amit a népszavazás technikai lebonyolítására kellett költeni). Bár a kormány szerint erős túlzás a népszavazás költségéhez sorolni a 2015-ös kiadásokat, hiszen csak 2016-ban kezdeményezték a referátumot.

Ennek a végtelen költésnek meg is lett az eredménye: ez a körülbelül 15 milliárdos összeg a kétszerese annak, mint amennyit az összes párt költött a 2014-es országgyűlési kampányra.

Tovább...

 


A blogbejegyzés eredetije: 15 milliárdot égetett el a kormány a migránsellenes...


Hozzászólások

Treszkes képe

Treszkes
2 éve

És akkor az érvénytelen népszavazás után, még "üzennek Brüsszelnek" - persze plakátokon és megint egy csomó millióért, vagy milliárdért.

Bobby_Kroon képe

Bobby_Kroon
2 éve

Egyrészt felháborító, hogy ilyen rengetet (tulajdonképpen mennyi is?) pénzt elköltöttek egy nemlétező kérdésre. Az viszont még felháborítóbb, hogy az ország lakossága ezt nyugodtan tűri, elvilseli.