A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Legújabb bejegyzések

via Olvasószerkesztő

MSZP | A Fidesz károkozása emberéletekben mérhető az egészségügyben

Korózs: a Fidesz károkozása már emberéletekben mérhető

"Magyarországon betegellátási válság van. Az ÁSZ elnökének megállapítása szerint is botrány, káosz és korrupció jellemzi az egész egészségügyi ellátó rendszert. (...) A betegellátásban a Fidesz károkozása, már emberéletekben mérhető.Sajnálatos módon az elmúlt évben több, mint 30 százalékkal nőtt pl. a Honvédkórház sürgősségi osztály halottainak száma. Ez borzasztó nagy növekedés" - monda Korózs Lajos a mai sajtótájékoztatóján.

Elmondta azt is, hogy az Eurostat 2018-as felmérése szerint a krónikus betegségek ügyében a 10 legrosszabb régió közül 7 magyarországi régió, ahol a krónikus betegségekben éllovasok vagyunk. Európában a legrosszabb helyzet Észak-Magyarországon, és a második legrosszabb helyzetben az Észak-Alföldi régió van.

Mindeközben a kormánytagok, a kiváltságosok, a miniszterek, az államtitkárok, a miniszteri biztosok VIP-ellátásban részesülnek, a Honvédkórház néha úgy néz ki - elsősorban a sürgősségi osztálya - mint egy frontkórház, de közben két emelettel föntebb pedig a kiváltságosok soron kívüli ellátásban, a lehető legkorszerűbb ellátásokban részesülnek.

Az MSZP benyújtotta az indítványát, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg az állami vezetők, a kormánytagok kivételes ellátását az egészségügy területén.

 

7 órája
via Olvasószerkesztő

Miben áll Horn Gyula politikai hagyatéka?

Miben áll Horn Gyula politikai hagyatéka?

"Legfontosabb elemei a demokrácia, az igazságos társadalom, a szolidaritás a nehezen élőkkel, azaz a szociális érzékenység. ... Amikor Horn Gula ezek mellé az értékek mellé állt, Magyarország még pártállam volt" - mondja Kovács László, korábbi MSZP-elnök, korábbi külügyminiszter és európai uniós biztos.

1 napja

Slemmer László: Amíg várjuk, addig nem jön

via Olvasószerkesztő

Gyurcsány Ferencnek abban teljesen igaza van, hogy csak mi válthatjuk le ezeket a korrupt, pökhendi gazembereket. Nem várhatunk Merkel tantira és père Macron-ra.

Ám csak akkor lesz jó, ha itthon sem a messiási projektet várjuk, valamelyik önjelölt zelóta forradalmártól, demagóg tévékommentártól, bölcs közgazdásztól vagy szociológustól.…

3 napja
via Olvasószerkesztő

Együtt tüntet vasárnap az MSZP, a DK és a Párbeszéd

Karácsony és Kunhalmi a vasárnapi tüntetésről

A vasárnap délután 4 órára a budapesti Bem térre meghirdetett közös, az európai értékek mellett kiálló tüntetésről, a Sargentini-jelentés megszavazásáról, a Fidesz kifogásairól és Orbán lehetséges céljairól beszélt az ATV-ben csütörtök este Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke. Karácsony elmondta: mélységesen felháborította, hogy Orbán strasbourgi felszólalásában „azt mondta, hogy ő és a magyar nemzet ugyanaz. Nem ugyanaz! Nincs ahhoz joga, hogy kisajátítsa a nemzet képviseletét egyszemélyben, és hogy másokat hazaárulózzon.” Szerinte Orbán „nagyon kemény beszédet mondott. Nem egy kompromisszumkész beszédet, hanem mint aki gyakorlatilag ki akarja provokálni ezt a döntést”. A Fidesz csaláskiáltozásáról ezt mondta: „A Fidesznek ez a működésmódja, hogy mindenképpen győzni akar, és ha nem ő győz, akkor rosszak a szabályok.” 2010 óta a Fidesz a saját hatalmának minden ellensúlyát, minden féket, ami a hatalmat valamennyire kordában tudná tartani, lebontott. „Két akadálya van még, hogy Orbán Viktor ne csinálja azt, amit akar. Az egyik az Európai Unió, és most nagyon keményen nekimentek a falnak. (…) A másik fal, a másik fék, ami meg tudja ezt a hatalmat állítani, az a pesti utca. (…) Amikor az emberek szembemennek a kormánnyal, akkor mindig meghátrál. (…) Nagyon fontos az, hogy most végre a magyar ellenzék, a progresszió, aki európai Magyarországban gondolkodik, az egy kicsit bátrabban álljon ki az igaza mellett. (…) Amikor arról beszél az Európai Unió, hogy hogyan bontották le Magyarországon a jogállamot, az nem arról szól, hogy szembeálltjuk a hazát és a jogállamot egymással, hanem akkor a hazát verték szét. És az, aki azt mondja, hogy én hazaáruló vagyok azért, mert védem a magyar polgárok jogait, és büszke vagyok arra, hogy az Európai Unió intézményrendszerének föltűnt az, hogy szétverik Magyarországon a jogállamot, az egy olyan politikai manipuláció áldozata, amiből én szeretném őt fölébreszteni – például ezzel a tüntetéssel.”

Kunhalmi Ágnes azt mondta: Orbán „itthon teljesen magára hagyja a jobb- és baloldali embereket” és nemzetközi karriert próbál építeni azzal, hogy a Néppárt jobboldali szárnyát és az európai szélsőjobboldali erőket összekapcsolja. A tüntetésről elmondta: minden demokratikus pártot és civileket is várnak, és remélik, a szakszervezetek is jönnek, hiszen „ez Magyarországról szól: arról szól, hogy ne legyenek rohadó iskolák, miközben uniós források sokasága jön Magyarországra.” A középosztálynak, meg mindenki másnak „rohadó iskola jut, rohadó egészségügyi ellátás, a fideszesek meg, mert van pénzük rá, mert ellopják az uniós és a magyar adóforintokat, (…) magániskolákba, meg magánegészségügybe mennek.” Kiemelte: „Nemcsak arról van szó, hogy mi lesz a gyönyörű nemzetűnkkel”, hanem hogy mi lesz az EU jövője, amibe mi, magyarok is beleszólhatunk. Az EU „a II.. világháború után a legerősebb gazdasági egysége a Föld bolygójának, (…) a békét és a jólétet hozta el” a népeinek. Orbánék azt kockáztatják, hogy ezt verik szét. „Szétfeszítik azt az uniót, ami az otthonunk. (…) Ez a hazaszerető emberek tüntetése” – mondta Kunhalmi.

6 napja
via Olvasószerkesztő

MSZP | A kormány álljon a devizakárosultak oldalára!

Szakács: ne a követeléskezelőknek, hanem az adósoknak ajánlják fel a bedőlt hitel megvételét!

Miután annyi bőrt lehúztak már a devizahitel-károsultakról, most belépett egy új szereplő, a követeléskezelők, akik a hitelérték 12-19%-ért megveszik a bankoktól a bedőlt hitelt. Miért nem a károsultaknak ajánlják ezt föl? – kérdezte Szakács László, az MSZP elnökhelyettese csütörtökön. „Ajánlják föl az adósnak is, hátha szívesen maradna a saját ingatlanjában” – mondta. Már csaknem 1.400 kilakoltatás történt devizahiteles ügyekben – mennyi lenne vajon, ha a kormány nem deklarálta volna, hogy az idei év a Családok Éve? – kérdezte Szakács. „A kormány a perek indítását ellehetetleníti, a végrehajtásokat pedig könnyíti” – mondta. Felsorolta, a Fidesz politikusai 2011-ben, a végtörlesztésről szóló törvény vitájában mit mondtak a devizahitelről. „Ma ugyanezeknek a mondatoknak a bebizonyításáért a devizahiteleseknek pereket kell indítani” – mondta Szakács, kérve a kormányt: álljon újra a bankok oldaláról a hitelfelvevők oldalára, hiszen a probléma „egy-másfélmillió embert érint”; mondja fel az EBRD-vel e tárgyban kötött, a bankoknak kedvező paktumot, fogadja el az Adóskamara javaslatát, függessze fel a kilakoltatásokat mindaddig, amíg új banki elszámolást nem iktatnak törvénybe.

2 hete
via Olvasószerkesztő

MSZP | A Fidesznek fontosabbak a stadionok, mint az iskolák

Bangóné: a legfontosabb közügy ma a gyermekeink jövője

„Ma az iskola nemhogy felszámolná, inkább felerősíti az otthonról hozott hátrányokat, a kevésbé tehetősek és a magyar vidék gyermekei lassan esély nélkül maradnak” – mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP politikusa kedden. A magát „most már zászlókon is hirdető családbarát kormány” életveszélyes körülményeket teremtett az iskolakezdésre: az egri Hunyadi János Általános iskolában nem mernek villanyt kapcsolni, annyira vizesek a falak, a kabai általános iskoláról pedig egy héttel a tanévkezdés előtt vették le a tetőt. Közben az egri stadionra 2,4 milliárd forint állami támogatást adott a kormány. „A Fidesz szerint közügy, hogy mindenütt legyen egy többmilliárdos stadion, az iskolák állapota pedig nem közügy – pedig a a gyermekeink jövőjéről van szó!” – mondta Bangóné. Bejelentette: szerda délután „élesedik” a https://mszp.hu/parbeszedazoktatasrol felület, ahol szülőket, pedagógusokat, gyerekeket kérnek: mondják el a véleményüket a közoktatás helyzetéről, az iskolák állapotáról, „egyáltalán arról, hogyan látják a gyermekeink jövőjét”.

2 hete
via Olvasószerkesztő

Egyenes Beszéd Kontra - Siewert András (a Migration Aid volt vezetője)

A Migration Aid Alapítvány Éjjeli őrjárat néven „markánsan fellépő politikai” pártot alapít, miután a kormány bevándorlási különadót vezetett be a „migrációt segítő” szervezetekre. „Azért kell pártot alapítani, hogy ugyanabban a ringben bokszoljunk, mint a Fidesz” - mondta az ATV Egyenes beszéd kontra c. műsorában Siewert András, a civilszervezet vezetője. Elmondta: kísérletet tesznek arra, hogy a társadalom jelenlegi, félelemalapú mentális állapotát megváltoztassák, méghozzá „pont ugyanúgy, ahogy ezt az Fidesz tette” – hiszen amit a Fidesz valós dolgokhoz hozzákapcsolt, „az 90%-ban fikció volt, nem volt semmiféle valóságalapja.” Ugyanakkor ez a fikció működik: „A Fidesz valósága 3 millió embernek a valósága legalább. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Hogyha ez marad a tendencia és ez marad a rendszer, a Fidesz, úgy, ahogy Orbán Viktor mondta, 2030-ig lazán fog kétharmados többséggel kormányozni. (…) Azzal a fiktív valósággal szemben, amit a Fidesz felépített, mi felépítünk egy másik alternatívát, és az embereknek megmutatjuk, hogy most döntsétek el, hogy melyik áll hozzátok közelebb.” Elmondta: nem az a céljuk, hogy hatalomra kerüljenek, hanem hogy megváltoztassák a közéleti kommunikáció stílusát és irányát. „A központi üzenetet egyetlenegy szóban fogalmaztuk meg, és ezt úgy hívjuk, hogy testvériség” – mondta Siewert.

Kíváncsian várjuk az elgondolást!

2 hete