A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kiemelt bejegyzések

via Olvasószerkesztő

MSZP | Az ellenzék kivonult

A teljes ellenzék kivonult a parlamentből

A teljes ellenzék kivonult a parlament mai, botrányba fulladt üléséről, miután a kormánypártok megakadályozták, hogy az ellenzék obstrukciós javaslatai napirendre kerüljenek. Az ellenzék 2.925 módosító indítványt nyújtott be a rabszolgatörvényhez, hogy azt ne lehessen szerdán megszavazni. Ezeket egyenként kellett volna tárgyalni, de Kövér házelnök szabályellenesen úgy döntött: egyben letudja az egészet. Közben a parlamenti őrséget az ülésteremhez vezényelte.
Dr. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azt mondta: ma példátlan esemény történt az országgyűlésben: a Fidesz arra vetemedett, hogy az ellenzéket alapvető jogától, az obstrukciótól, megfossza. „Ez egy több százéves intézmény, amit most egy csalással, egy egyszerű csalással lesöpört az asztalról a fideszes többség.” Megerősítette: az MSZP kiáll a szakszervezetek mellett és tiltakozik a rabszolgatörvény ellen, és minden eszközt meg fog ragadni, hogy a parlament ne tudja elfogadni ezt a törvényt.
Vadai Ágnes, a DK alelnöke elmondta: Kövér házelnök az Országgyűlési Őrség mögé bújt: felsorakoztatta őket az ülésterem bejáratánál és a Fidesz-frakció helyiségénél. „A házelnök immár arra készül, hogy erőszakkal távolítsa el az ellenzéki képviselőket (…) a plenáris ülésteremből.”
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta: a kormánypártok rettegnek, mert „pontosan tudják, milyen aljasságra készülnek ennek a törvénynek az elfogadásával. (…) Az egyetlen eszköz, ami a kezükben maradt, az az erőszak” – mondta.
Lukács László, a Jobbik frakcióigazgatója azt mondta: a fideszes többségnek minden eszköze megvan arra, hogy az országot normálisan működtesse, mégis erővel és hatalmi gőggel él. A kivonulással az ellenzék lemondott arról a ritka lehetőségről, hogy Orbánt személyesem kérdezze például a repülőzéséről – de a rabszolgatörvény ellen nincs más lépés, mint a közös ellenzéki fellépés. „A kormány rossz irányba robog” – mondta.
A rabszolgatörvény a legsúlyosabb, legveszélyesebb törvénye a ciklusnak, a mai ülés káoszba fulladt – mondta dr. Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője. „A demokrácia fekete napjának voltunk a tanúi” – mondta. A „gyalázatos törvény” elfogadásának megakadályozását nemzeti ügynek nevezte, és felszólított mindenkit az összefogásra ennek érdekében.
Szél Bernadett független képviselő azt mondta: ami ma történt, az nem az ellenzéki képviselőkkel történt, hanem mindazokkal a szavazókkal, akik az ellenzéket támogatták. „Nemcsak az ellenzéki képviselőket hallgattatták ma el a magyar országgyűlésben, hanem az ellenzéki szavazókat is!” – mondta.

6 napja
via Olvasószerkesztő

MSZP | Obstrukcióval a munkaidőkeret-emelés ellen

Illegitim a rabszolgatörvény parlamenti eljárása - 2800 módosító indítványt nyújtunk be közösen a napirendhez, amiről a házszabály szerint külön-külön kell szavaznia a parlamentnek. Ezzel arra teszünk kíséletet, hogy ne kerüljön elfogadásra olyan napirend, amiben szerepel a rabszolgatörvény, és tanulják meg a fideszes a képviselők, milyen az, amikor túlórázni kell. - Dr. Tóth Bertalan, Szabó Tímea, Arató Gergely, Szél Bernadett
(MSZP)

6 napja
via Olvasószerkesztő

MSZP | Európai bérekkel és otthonteremtési programmal kell megállítani az elvándorlást!

Európai bérekkel és otthonteremtési programmal kell megállítani az elvándorlást!

A kormány a rabszolgatörvény-javaslattal elismerte, hogy kivándorlási válság van. De ahelyett, hogy azt megoldanák, kiszolgáltatják a munkavállalókat – mondta Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja pénteken. „Miről is szól a Kósa-féle javaslat? Arról, hogy kevesebb emberrel több munkát végezzenek el. (…) Nem rabszolgatörvényre van szükség, hanem a kivándorlás megállítására, ehhez pedig uniós bérekre és otthonteremtési programra van szükség” – mondta. „Mi azonban támogatjuk a szakszervezeteket, támogatjuk a munkavállalókat, és arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy szombaton menjen el és álljanak a szakszervezetek mellé, legyenek ott, demonstráljanak, álljanak ki a jogukért, álljanak ki az ellen, hogy nem lehet ma Magyarországon rabszolgaként kezelni a munkavállalókat. Álljanak ki a fiatalok is, legyenek ott, hogy (…) itthon, békében, s tisztességesen tudjanak dolgozni!”

1 hete
via Olvasószerkesztő

MSZP | Az MSZP beperli a médiatanácsot a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány miatt

Az MSZP beperli a médiatanácsot a Közép-Európai Sajtó és MédiaAlapítvány miatt

Az MSZP mulasztás miatt beperli a médiatanácsot, mert az nem lépett fel a jobboldali média egy kézbe vétele ellen -  mondta Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke. Ugyanis az Orbán által emlegetett nemzetstratégiai érdek kivonhatja ezt a központosítást a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata alól, de a médiatanácsnak attól még vizsgálnia kéne, és a köztársasági elnöknek is meg kellene szólalnia az ügyben.  Ujhelyi István, a párt EP-képviselője bejelentette: az uniós versenyjogi biztoshoz, az Európai Parlament gazdasági és monetáris bizottságához (ECON) , valamint az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottságához fordul, mert az "orbáni médiamaffia" nem csak a demokratikus jó érzést, de az Európai Unió alapszerződését, az EU alapjogi chartáját, valamint az állami finanszírozásokra vonatkozó uniós rendeleteket is sérti.

 

1 hete
via Olvasószerkesztő

MSZP | Karácsonyi karitatív akciót indít az MSZP

Karácsonyi karitatív akciót indít az MSZP

Az MSZP idén is elindítja országos karitatív akcióját, amelynek során az adventi időszakban tartós élelmiszereket, játékokat és tisztítószereket gyűjtenek nehéz sorsú embereknek - jelentették be az ellenzéki párt országgyűlési képviselői szombaton sajtótájékoztatón. (MTI)

1 hete