Az eddigi legnagyobb naprendszert fedezték fel

Az eddigi legnagyobb naprendszert fedezte fel egy nemzetközi csillagászokból álló kutatócsoport.

A szakemberek először azt hitték, hogy az általuk vizsgált 2MASS J2126-8140 katalógusjelű bolygónak nincsen csillaga, majd meglepve tapasztalták, hogy az égitest egy tőle nagyjából egybillió kilométerre lévő vörös törpe (TYC 9486-927-1) körül kering.
A gázóriás és csillaga közötti távolság hétezerszerese a Föld-Nap távolságnak a brit Királyi Csillagászati Társaság folyóiratában közölt tanulmány szerint. A hatalmas távolságból kifolyólag csaknem egymillió évbe telik, mire a 2MASS J2126-8140 teljesen megkerüli csillagát.

Tovább a Propeller hu oldalára

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Kedves New Tiborc!

Szigorúan csak a vicc kedvéért. Hát, ha más idegen létformát is ez az isten teremtette, akit mi annak gondolunk, akkor baj van. Mert felvetődik a kérdés melyik volt a prototípus és melyik a javított változat. Gondolj csak bele mekkora pofon, bármelyik feltételezés a büdös nagy egónknak. HA az első az igaz, és mi vagyunk a prototípus- akkor már is nem vagyunk olyan tökéletesek, mint azt hisszük magunkról, és akkor kiválasztottak se lehetünk, hisz az isten se törődik velünk, mert egy másikat kreált helyettünk.

Ha meg mi vagyunk a javított kiadás, akkor megint nem mi vagyunk az isten gyermekei, mert csak egy egyszerű másolat lehetünk, és akkor van más kedvenc. Hú de zsenánt nem?

Azt írod:” Az UFO elnevezés igaz, hogy ismeretlen repülő tárgyat jelent, de a szakirodalomban ezek az ismeretlen repülő tárgyak szorosan kapcsolódnak az általunk feltételezetten létező ismeretlen élőlényekhez.”

Na, na. Azért ilyet én nem mondanék. Éppen te nem mondhatsz ilyet kedves New Tiborc.

AZ UFÓ az egy betűszó Unidentified Flying Object – angol kifejezésnek a betűszava. Éppen úgy, mint a RADAR is egy betűszó, és még sem mondod hogy a  szakirodalomban az Űrtávközlési teleszkópoknak( Impulzus modulált  fajtájának) a megnevezése -pedig azok is radarok, sőt a trafipax is radar még sem mondod ezt. Pedig irodalomban ritkán szokott katonai lokátor szerepelni( Csak spec irodalom esetén- tehát megint túlzol egy kicsit- a baj az hogy a köznyelv azt érti alatta, és már sokszor mondtam a köznyelv az téved.)

Azt is nagyon jól tudod, hisz az OLP-nél voltál, hogy ha egy célról a jelentés  úgy ment fel hogy sorszámon és dupla 0-val, a KEÖ, vagy később a ZHP nem azonosította le, azonnal „fokoscélnak” ( UFO-nak) nyilvánították és mindenkinek hat szeme meg három füle nőtt, aki csak grafikonon volt.

S hogy hány isten van? Nagyon sok. Az emberiség a történelme folyamán rengeteg istenséget kreált magának a transzcendenciák magyarázatára. Ha megint viccelni akarnék, akkor azt mondanám, hogy az ateistát a hívőtől az különbözteti meg, hogy az ateista egyel több isten létében nem hisz, mint a hívő. Tehát ez az istenhites dolog se egyértelmű.

Úgy gondolom, hogy a világmindenségben sem a térnek, sem az időnek nincs akkora jelentősége, mint amekkora jelentőséget mi tulajdonítunk neki. Azt gondolom, mindkettőt mi állítottuk magunk elé és egyszer talán majd túl tudunk lépni rajta. Talán ez az a küszöb amit át kell lépnünk ahhoz hogy ne pusztítsuk el önmagunkat. Nem tudom.

Azt is gondolom, hogy ez a bezártságunkat, - amelyet kreáltunk magunknak egyrészt a tudományunk a térrel és idővel korlátoz bennünket. a transzcendenciánk pedig az istenhittel korlátoz bennünket, de egyszer túllépünk mindkettőn.  Mindkét korláttól meg kéne szabadulni, minél előbb. De hogy ez mikor lesz – na, látod, ezt nem tudom - de szerintem nem ennek az istennek az idejében - már ha lesz időnk, megszabadulni ezektől a korlátozó tényezőktől saját kipusztításunk megrendezett kis színdarabjának befejezése előtt.

Csodálkozunk azon, hogy van olyan Naprendszer, amelyben a bolygók keringési ideje több millió és? Miért?

 Mert nem fér bele a korlátokkal teli elképzeléseinkbe? Az ember korlátolt, ostoba és végtelenségig önhitt.

Nem tudja felfogni, hogy a Világmindenség végtelen, mert gondolkodása véges. Éppen ezért találta ki magának az istenek létét - az modellezi, a korlátolt világában a végtelent. Az olyan végtelen, de mégiscsak behatárolt, ugyebár mert a saját képmására teremtette az embert- azaz tudjuk hogyan néz ki, Hat nap alatt csinálta az édent- ez olyan emberi munkához hasonlatos, megfogható, és örök életet ígér a túlvilágon- ez meg olyan biztatás, hogy nem múlsz el nyomtalanul, mert örökké vagy.. Láthatod, hogy semmi másért nincs az istenhit, mint azért hogy a végtelent beillessze saját véges korlátolt világába. Ha egyszer kiszabadul ezek közül a korlátok közül- lett, légyen az akár tudományos, akár hitbéli- akkor ezek a korlátok nevetségesnek fognak tűnni a számára.  Na, azt kéne megvárni, de korlátoltságunk miatt nem lehetséges –egyelőre.

Egy  szó értelmezése mennyi bonyodalmat okoz.... Ismerek egy  közmondást :  "Hinni a templomban kell"  Na, viccet  félretéve, szerintem a hírközlő írt  rossz  szavat, vagy  rosszul fordítotak. A tudósok  sok mindent  tudnak, amit  nem minden esetben közölnek velünk. Itt arról van szó, rosszul gondolták az általuk vizsgált  bolygó körüli tapasztalatokat. Szerintem. Már pedig  nagy a  világegyetem és  léteznek rajtunk kívül más  civilizáltabb  élőlények is. Én  azon  vagyok meglepődve, hogy egyre gyakoribbak az ilyen jellegű tudósítások. Vajon  miért, és miért csak mostanában?

Kedves NewTiborc!

Bizony át kellene gondolnia az emberiségnek sok mindent!

Kedves barátom!

Történetesen nem erre gondoltam, de OK! Én csak arra merészeltem gondolni, ha ennyire "terjeszkedik" az általunk ismert világegyetem, akkor nagy merészség azt állítani, hogy rajtunk kivül nincs értelmes lény. Az UFO elnevezés igaz, hogy ismeretlen repülő tárgyat jelent, de a szakirodalomban ezek az ismeretlen repülő tárgyak szorosan kapcsolódnak az általunk feltételezetten létező ismeretlen élőlényekhez. A hittel kapcsoatban meg csak az a kérdésem, hogy ha léteznek, őket is az Isten teremtette? Vajon mekkora az Úristen hatóköre? Tudod miért kérdezem? Ha mégis léteznek és más a hitük és Istenük, akkor már nemcsak egy Isten van.

  • 300
  • -303

Kedves New Tiborc!

Nem tudom. A Hit az az ember találmánya, az ember alkotta meg és az ember sajátja. Nem gondolom, hogy bármely más értelmes létfogrmának szükségszerű lenne hogy olyan hite legyen mint az embernek.

Azt sem gondolom, hogy az UFO jelenségekkel kapcsolatos dolgokat át kéne értékelni.. Miért?  AZ UFO- jelentése Nem azonosított objektum. Ezt miért kellene átértékelni?

Bár megint csak a köznyelv lustaságára utalnék- az UFO nem egyenlő az idegen értelmes életformákkal. Csak egy lehetőség és semmi más.  Én nem javasplnám, hogy átértékeljük - azt viszont igen hogy pontosan azt értsük alatt amit jelent és ne valamiféle "Köznyelvi" felturbózást.Az ugyan is félrevezető. AZ inkább üdvös lenne. Elkerülnénk egy nagycsomó félreértést, haragot és gyüköketkeltést. Sajnálatos hogy nem ez az egyetlen ilyen legyszerűsített magyarázatunk- ebbe mi nagyok vagyunk.

 

A hittel és az UFO jelenségekkel kapcsolatos dolgokat ennek tükrében is át kellene gondolni.

No igen!

Gondold el milyen lehet ott "20 évesnek" lenni.

A mi Földünk egy porszem a Világmindenségben( a porszem is túlzás)!