Itt vannak a bizonyítékok! UFO-k jártak a Földön

Hosszú évek óta tartja magát az elmélet, miszerint a történelem előtti korban létezett a földön egy technikailag fejlett szupercivilizáció, amelynek nyomait még ma is megtalálhatjuk szerte a földön.

Több tudós is vállalkozott már arra, hogy bebizonyítsa nálunk bizony UFÓ-k jártak és a legszebb, legmonumentálisabb építményeinket vagy akár természeti jelenségeinket nekik köszönhetjük.

De ilyen az ember, amire nincs magyarázat, arra keres valamit. Ezúttal ismét felvetődött, hogy az egyiptomi piramisokat valójában a földönkívülieknek köszönhetjük.

Tovább a Blikk oldalára

 …

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

 • 416
 • -351

Hát jópofa dolog, de azért ne felejtsd el, hogy Ezékiel ezt "látomásként" élte meg és nem mint valóságos dolgot. 

Amennyire szívesen olvasom a valódi tudományos fantasztikus irodalmat, annyira viszolygok a Daniken féle "szenzációs" felfedezésektől, a Nazca fensík rajzolataitól a gabonakörökig...  Az a baj ezekben leginkább, hogy valamiféle misztikum ködébe burkolja azt, ami amúgy megismerhető (talán egyszer a Nazca fensík rajzolataira is kada egyértelmű magyarázat), a tetejébe azt hiteti el, vagy igyekszik elhitetni, hogy minden, amit nem ismerünk, vagy nem eléggé ismerünk azt az "idegenek" hagyták ránk.. 

Pontosan azt irja le, természetesen Ezékiel korabeli szókinccsel. 

Valóban, ez a "látomás" egy az egyben egy űrhajó földre érkezését írja le!
Érdekes...
Sok sci-fi-ben olvasam ehhez hasonlót.
 

Hát totem, vagy nem totem, engem akkor zavar, de akkor viszont piszkosul, ha ledér nők nyakában lóg (Madonna, Cicciolina!)...
Micsoda álságos dolog ez?! :(((
Nem vagyok prűd, de ami gusztustalan, illetlen, azt nem veszi be a gyomrom! :(((

Madonna a nyakában kereszttel:
http://blameebro.com/wp-content/uploads/2015/04/madonna.jpg

Itt pedig Cicciolina nyakában lóg a feszület:
http://www.giornalettismo.com/wp-content/uploads/2012/04/51146276_8.jpg

 

A tudósaink mindent tudnak! Szabó Mária is irhatta volna úgy, hogy őseinknek valószinüleg egy istenük volt. A valószinűleg aláhuzandó. Lehet folytatni a totemekkel, amelyeknek mintegy közvetitő szerepe volt ember és az isten vagy istenek között. 

Hogyan tudják biztosan, ha még azt sem tudjuk meghatározni hogy a turul az milyen madár is volt?

Bocsánat a vallásos emberektől, de a nyakban logó feszület az nem egy totem?

Idézet Ezékiel látomásaiból:

 És látám, és ímé forgószél jött északról, nagy felhő egymást érő villámlással, amely körül fényesség vala, közepéből pedig mintha izzó érc látszott volna ki, tudniillik a villámlás közepéből.

5. És belőle négy lelkes állat formája tetszék ki, és ez vala ábrázatjok: emberi formájok vala.

6. És mindeniknek négy orcája vala, és négy szárnya mindenikőjüknek.

7. És lábaik egyenes lábak, és lábaik talpa mint a borjú lábának talpa, és szikráznak vala, mint a simított érc színe.

Akár egy űrjármű érkezése is lehet!

Hát igen, de ezen a fórumon megengedhetjük magunknak, hogy kicsit képzelödjünk, és miért ne háboruztak volna itt a Földön un. istenek.

Képzeljük el mondjuk 4000 évvel ezelőtt megjelenik egy vagy két civilizáció a Földön. Talán űrhajóval jöttek, és az is lehet, hogy ahogyan a Biblia is utal rá, hogy földi nőkkel házasodtak, vagy netán háboruskodtak egymással.

Mit láthatott ebből a háborúból egy földi ember, és azt hogyan mondta el? Hogyan mondta el egy leszálló űrhajó látványát?  

Az egyisten hit nem modernebb a többinél. Mitől lenne az? Ebben neked teljesen igazad van. Modern az, ami a korhoz igazodik, vagy előre mutat. Hát a vallás aztán ezt nem nagon teljesíti, egyik sem...

Az egyisten hitnek (honnan a francból tudja Szabó Mária, hogy a magyaroknak egy istenük volt, mivel nem maradt ránk semmi, ugyebár abból a korból) a zsidók esetében volt egy jelentős lépés az, amikor "kitalálták", hogy egy azisten, és hiába ők a kiválasztott nép, de ha megharagszik rájuk, akkor ad nekik, ami belefér..

A kereszténység modernizmusa meg az volt (igaz, csak Pál apostol idejétől számítva), hogy kiterjesztette a vallást minden népre, azaz az isten nem csak a zsidók istene, de mindenkié...

Ganésával kapcsolatban még nem hallottam ezt a "étkezés istene" kifejezést. Ez valami új. Ellenben a vállalkozások, a tudomány és a bölcsesség ül. 

Olvastam Popper Pétertől pár éve az életmű sorozatából egy könyvet, ha jól emlékszem, a címe ez volt:
"A sok istenhittől az egy istenhitig".

Egy másik könyvben (Szabó Mária: A magyarok csillagai ) pedig azt, hogy az őseinknek modern hitvilága volt, ugyanis egyisten hitük volt,a Nap (fény, tűz).

Nem értettem igazán, hogy miért modernebb az egyisten hit a sokisten hitnél, hiszen szerintem nem baj az, ha van több isten, mint a görögöknél.
Ha jól tudom, a hinduizmusban, mint a legrégebbi világvallásban, még ma is istenek és istennők millióiban tükröződik a Brahman, a legfőbb VILÁGSZELLEM.
Síva, a pusztító, Visnu, a megtartó a legismertebbek.
De mikor pl. Münchenben voltam a lányoméknál, egy indiai étterem ajtalában Ganesa, az elefánt fejű isten szobra állt, az erő, az oltalom és a bölcsesség istene, egyben az étkezésé is (mert ez újítja meg az ember erejét!), ezért állt az étterem ajtajában Ganesa, s állítólag ő a hinduk legnépszerűbb istene.
Namármost!
Miért nem "modern" ez a többistenhit?
Egyiptomról olvasgatva (Prus: A fáraó) nekem szimpatikus volt, hogy szinte mindenért volt egy "felelős isten".
Szerintem elég baj, hogy az emberiség közt (főleg nálunk!!!) szinte senki sem felelős semmiért, ezért lehet minden disznóságot "elmaszatolni"!
Minden csoda három napig tart! - alapon, ha kitör egy botrány, hamarosan jön egy másik, és az előző máris feledésbe merül...

Szerintem ez a G. Fodor ügy sem véletlen, hogy éppen MOST pattintották ki, pedig ismerve a habitusát, bizonyára máskor is mondott hasonló sértő megnevezést valakikre, csak akkor volt más, FONTOSABB esemény, ami elkendőzött egy még nagyobb disznóságot. :(((

Hát ennyit az egy istenről, sok istenről...
 

Hát az istenek háborúskodása nem véletlen agyszülemény. Ugye minden nénke, vagy majd minden népnek megvoltak a saját istenei, ha győztek ez egyben azt is jelentette, hogy az ő istenük (aki velük volt a harcok idején) erősebb a másik istennél. Ha vesztettek, akkor meg gyengébb... valóban, nem kellett keresni a bűnöst, mert hát ugye az istenek (is) háborúztak.

A zsidó vallás ebben mutatott ki egy hatalmas fejlődést, mikor, mint az egyetlen isten kiválasztott népe, csúfos vereségek sorozatát kellett, hogy elszenvedjék. Mert az hogy lehet, hogy az egyetlen isten kiválasztott népe elbukik a babiloniakkal szemben? Hát úgy, hogy ugyan az ő istenük az egyetlen, és ők a kiválasztott nép, de a bűneik miatt (mert nem tartották be az amúgy betarthatatlan) törvényeket, az isten megbüntette őket a vereséggel és a rájuk szakadt nyomorúsággal. Megvolt a magyarázat és ezért ez ő vallásuk nem semmisült meg.. 

Hát ennek az esélye bizony megvan... De mintha az emberiség elég okos lenne, hogy ne használja.. Legalábbis egyelőre. És minél okosabb lesz (hogy a te szavaiddal éljek), annál nagyobb a biztosíték arra, hogy nem is fogja használni.. Mert tudja, hogy önmagát pusztítaná el.. 

No comment... (azt se tudod mit írtál és azt se, én mit írtam..)

A mondavilág csodálatos!:)))
Nagyon szeretem!
Valamikor a Trencsényi- Waldapfel MITOLÓGIA c. könyv kötelező olvasmány volt a gimiban.
Csodálkozva olvastam a benne lévő történeteket.
Pl. a "Gorgó" főt, akirt meglátva mindenki kővé válik, vagy a félig madár, félig nő sziréneket, melyek csodás énekükkel elbűvölték Odüsszeuszt, és még sorolhatnám..
Ezek szerintem mind csak az ember kifogyhatatlan képzelőerejét bizonyítja.
Na és az is érdekes volt számomra, hogy mikor az emberek háborút vívtak egymással, fenn az égben az Istenek is ezt tették. Ki-ki melyik népnek vol a pártján, aszerint hadakoztak egymással ők is.
Vajon mi szükség volt erre?
Talán azért, mert az emberek az istenek kényének-kedvének vélték a győzedelmet, vagy veszteséget, nem az ők stratégiai hibájának.

 

A franc essen belé, kár volt ezt az "ÖNMEGSEMMISÍTÉS" dolgot felvetnem, nem gondoltam, hogy ilyen ádáz vitát generálok vele!:(((
De az az igazság, valahogy régóta foglalkoztat e téma, mint lehetőség...
Pl. az atombomba esetében fennállhat, ha nem lesz elég okos az emberiség ahhoz, hogy tudatosuljon benne, ha így fognak továbbra is fegyverkezni, ez akár baleset, akár akaratlagosság útján elvezethet az önmegsemmisítéshez.

Mint mikor két cowboy egymással szemben állva egyszerre lő, s egyszerre találatot kapva mindketten holtan rogynak össze...

 

Indiai vasoszlop.

R.Balasubramaniam kohász professzor, aki a Kanpuri Műszaki Tudományok Intézetében dolgozik és 1974 óta vezeti a vasoszlop körüli kutatásokat- megállapította, hogy az ilyen felület eléréhez szükséges hőmérsékletet, nem lehet a szénelégetésével biztosítani.

Valami más kell hozzá. Másrészről, maga a vas kinyerésének technológiája azt bizonyítja, hogy az indiai kovácsok magas technológiai ismeret birtokában voltak, amely azóta, elveszett az emberiség számára. Vagyis rejtély hogy hogyan készülhetett az a bizonyos kovácsolás.

Az időállóság: jelenleg úgy tűnik, hogy a magas foszfor tartalom miatt maradt meg, de hogy ez hogyan került bele arról nincsenek hitelt érdemlő információk.

Nagy valószínűséggel az időjárás is szerepet kapott ebbe a felületi védelemben - rendkívül száraz idő.

Elkészítésénnek módja egyenlőre nem ismert, noha I.sz.320-és 500 között készülhetett II. Csandragupta rendeletére és minden bizonnyal csillagászati feladata volt.

                                          

Kedves dmolnár ,amit te belinkelté az a cikk egy másolat – egy 2010 szeptember 9-én megjelent cikknek a másolata. Az eredeti cikk A látogatók.hu portálon jelent meg beküldője:
Oltyán Edit. Közreadója pedig Molnár Ferenc Forrása pedig a Hihetelen magazin.

Azaz felültél egy cikknek, amelynek a forrása után nem néztél.

Elképzelhetőnek tartod, hogy ez a magazin egy magasan kvalifikált tudományos igényekkel íródott magazin?

Ráadásul pedig alapvető problémákkal nem néztél szembe.           

Azt írtam ugyebár, hogy olyan vas, mint az Indiai Vasoszlop a vas –szén állapotábrában nem található. Talán ezt az állapotábrát akarod cáfolni, holmi cikkekkel?

Sem stabil, sem metastabil  állapotábra nem tartalmaz ilyen vasat. Nem beszélve arról a tudományos tényről, hogy az első rozsdamentes acélt csak 1821-ben sikerült előállítani egy Pierre Berthier francia metallurgistának. Arról sem beszélve, hogy csak 1890-ben sikerült Hans Goldsmidt-nek olyan aluminotermikus módszert kidolgozni, amivel szénmentes krómot lehet előállítani.

Az indiai vasoszlop készítésének titka egykor az emberi tudáshoz tartozott, ma már nem ismert az eljárás. Azaz mondhatjuk, hogy a titok, titok maradt, mind a mai napig. Bár a tartalmát illetően megoszlanak a vélemények, hogy valóban felderítettük a titkát, vagy sem. Az eljárás viszont nem ismert és a kérdés az, hogy honnan származik és miért tűnt el?

Miért nem maradt fenn napjainkig, mint más metallurgiai eljárás

Szóval jobb lett volna, ha meg sem szólalsz. Mivel nincs egyértelmű bizonyíték sem pro, sem kontra. Vagyis az eredeti feltevés még mindig meg van- bár én, mint írtam nem hiszem, hogy e technológia más világok értelmes lényeitől származhatna.  De egyelőre nem kizárt.

 

Továbbá.

Kedves dmolnár nem értem, hogy hogyan engedhetsz meg magadnak ekkora csúsztatást. Már bocsánat de ez egy kissé túl megy a csúsztatás kategóriáján.

Azt írod:

”A kultúra mezopotámiai eredetét abból az igen leegyszerűsített dologból vezeted le, hogy de bezzeg Egyiptomban magasabb volt azismeretek szintje akkor, amikor... Ebből, némi egyszerűsítéssel élve ma azt a következtetést vonhatnád le, hogy mivel ma az USA ismeretei mérhetetlenül magasabbak mint esetlegEgyiptomé, ezért a kultúra az USA-ban fejlődött ki. Rémálom..”

Hát… te tényleg rémálom vagy. Nem tudom ezt honnan olvastad, de hogy én ilyet nem mondtam, az tuti.

Mit is írtam én: Idézem: „Többek között ezért is nem helyénvaló feltételezés az, hogy Mezopotámia lenne az emberiség bölcsője

Gondolom, meg tudod indokolni, hogy ebből hogyan szűrted azt le, hogy a kultúra mezopotámiai eredetét milyen egyszerűsítéssel vezettem le. Izgatottan várom az indoklást.

A Ludolf –féle szám, meg az egyiptomiak.

Tudod, az amit belinkeltél azt mondja, hogy az egyiptomiak ismerték a kör területének kiszámításához szükséges matematikai eljárást, noha nem fedezték fel a kör területszámítás pi –szerűségét. Megközelítő értékeket alkalmaztak ami 3,16 volt. Nem a sinusz és cosinusz  0 átmenetéből vezették le, hanem egy közelítő értéket vettek. Számomra ez azt jelenti, hogy ismerték azt az állandót, mindegy hogy milyen módszerrel határozták meg, amelyet ma Ludolf-féle számként definiálunk.

Továbbá ma is csak közelítő értéket használunk, noha jóval pontosabbat mint az egyiptomiak- de ettől csak közelítő értéket használunk, mivel végtelen tizedes számjegyű a Pi – irracionális és transzcendens állandó.

Tehát megint nem kellett volna beleszólnod, vagy ha megteszed, akkor azt kellett volna jeleznek hogy egy közelítő értéket kell érteni ez alatt, és nem a mai értelembe vett értéket.

Csillagok és a fúzió. Meséld már el, hogy én hol írtam, azt hogy a napban végbemenő fúzió végterméke lenne a vas. Sehol. Megint okoskodtál egyet, de minek azt nem tudom.

Talán ha nem szólsz akkor bölcsebb maradsz.

A csillagok világában valóban a fúziós energia termelés utolsó állomása a vas( nem a Napunknál- de nem a napunk az egyetlen csillag, amit ismerünk kedves dmolnár)

Tehát megint lesre szaladtál.

Piramisok: egyetlen része a hsz-nek aminek igazsága van. Valóban nem ékirást használtak az egyiptomiak, hanem hieloglifákat- ez kétségtelenül igaz. Nem tudom ez miben befolyásolja a piramisépítés metodikáját, vagy a Fürdőtónak a sikbeli ábrázolását. Szerinted? Meghatározó lehet ebben a kérdésben. De mindenképpen igazad van és köszönöm, hogy kijavítottál ez ügyben.

De, most én kérdezem csendesen és szerényen. Miért is szóltál bele olyan dolgokkal, amiknek nem néztél utána, rosszul olvastad, vagy szándékosan értetted félre nem tudom.?

Megmondanád?

Sokkal egyszerűbb lett volna - ha a témánál maradva idegen értelmes lények- ugye ez volt e téma, kifejezed kétségeidet akár az indiai vasoszlop, akár az egyiptomi matematika, akár pedig a csillagászat területén (A mezopotámiai kisiklást, azt nem említem - mert szerintem merő ostobaságból írtad - nem akarom rosszindulatúnak minősíteni - kedves dmolnár.)

Továbbá:

Azt írod:

„És ki mondta, hogy túljutott az emberi civilizáció ezen a fokon? Miért nem olvasod el, amit írtam? „

Talán értelmezési gondjaid vannak? Én ugyan is nem mondtam, hogy te azt írtad volna.

Azt írtam, hogy szerintem az emberiség még nem jutott túl azon a küszöbön…..

Hogy ezzel kapcsolatosan neked mi a véleményed azt nem tudom, ugyanis az írásodból erre nem lehet következtetni.

Azt írtad:” Az önnmegsemmisülésre szerintem az a civilizáció képes, amelyik valamilyen oknál fogva olyan eszközt kapott a kezébe, amely magasan felülmúlja a civilizációs szintjét. Ha összhangban van a technikai, technológia fejlettsége a civilizáció szintjével, akkor az önnmegsemmisítés szinte kizárt. „

Szerintem meg az a civilizáció képes az önmegsemmisítésre, aki meg akarja magát semmisíteni”

Az emberiség történelme erről tanúskodik. Nem a technikai civilizációs fok a mérvadó - technikát talál hozzá, aki meg akarja magát semmisíteni.

Megint nem kellett volna megszólalnod ilyen módon. Semmi olyat nem mondtam, amit te nekem tulajdonítasz, másrészről ez az önmegsemmisítéssel foglalkozó megfogalmazásod enyhén szólva nem állja meg a helyét.

Az első esetben az alacsony civilizációs fokú egyén( tisztán csak emberi léptékkel nézve) hozzá sem nyúl egy olyan eszközhöz, amit nem ért- fétisként, istenként tiszteli, és nagy ívben elkerüli - (lásd a Közép-Afrikai benszülötteket, amikor meglátták az első repülőgépet.)

A második esetre pedig éppen napjaink történései a cáfolatok- fegyverkezés, környezet szennyezés, túlnépesedés, konfliktus generálás stb,stb. Akkor most hogy is van ez?

Bocs megirtam a választ a tévedéseidre, meg is kapod ami kijár( kivéve a hielogrifákat- mert a többi az inkább nem minősítem hogy micsoda), de most úton vagyok és sajna nem hoztam magammal. De ha hazaértek akkor felteszem

Ilyen az élet lehetek én is feledékeny ugyebár.

SZóval jön a válasz.

 

Jó, miért álmodtak sárkányokat, egyszarvút, Minotauruszt? Hát mert az emberi képzelet, már csak ilyen. 

Amúgy két eset lehetséges. Voltak, vannak látógatóink, de mivel nem akarnak (nagyon helyesen) beavatkozni az emberi fejlődésbe, ezért számunkra észlelhetetlen módon vannak jelen (nem oszt nem szoroz, itt vannak e, mert nem avatkoznak be semmilyen módon, mert miért is tennék?) A második. Amilyen pechünk (szerecsénk?) van, nem voltak és ma sincsenek jelen "idegenek". 

Bocs, de ennyi zagyvaságot rég olvastam tőled. Nem is tudom firtelenében eldönteni, mit is akartál ezzel, tréfálni, vagy komolyan gondolod?

 

Az indiai vasoszlop nem rejtély, nézz utána, nem egy nagy durranás Nézz utána itt például: http://bossmagazin.hu/boss/delhi-vasoszlop-rejtelye (de van más helyis).

A csillagokban a fúziós reakció vége nem a vas. Pontosabban csak a mi napunknál nyolcszor (vagy többször) nagyobb csillagokban... Azoknál igen, de a mi napunknál speciel nem.. 

A kultúra mezopotámiai eredetét abból az igen leegyszerűsített dologból vezeted le, hogy de bezzeg Egyiptomban magasabb volt azismeretek szintje akkor, amikor... Ebből, némi egyszerűsítéssel élve ma azt a következtetést vonhatnád le, hogy mivel ma az USA ismeretei mérhetetlenül magasabbak mint esetlegEgyiptomé, ezért a kultúra az USA-ban fejlődött ki. Rémálom...

A Ludolf féle szám (kevésbé tájékozottak számára a Pi , ami 3,14.... -végtelen szám) természetesen nem volt ismert Egyiptomban https://hu.wikipedia.org/wiki/Pi_(sz%C3%A1m). Némi közelítést elértek, de ez korántsem az. 

A HUFU piramisban sajnálatos módon nincs ékírás. mert az egyiptomiak azt nem használták. Hieroglifák vannak...

És most újra kérdem. Minek? Tréfának még csak, csak... De egyébként...? Te sokkal több vagy ennél, ha szabad ilyet mondanom..

És ki mondta, hogy túljutott az emberi civilizáció ezen a fokon? Miért nem olvasod el, amit írtam?

 • 397
 • -363

Indiai vasoszlop:

Egy hét méter magas  4 kilences tisztaságu vasoszlop amly ott áll a egy jó ideje.

Nem képződik rajta semmiféle „vedelem”mondjuk olyan mint az aluminiumon mégis ellenáll mindenféle fizikai, kémiai behatásnak- azaz nem marjameg még a Kiráklyvíz sem és nem karcoljameg semmiféle gyémánthegyü karctű.

A vas valóban a szén, a foszfor, és a kén tartalom miatt rozsdásodik azaz ocxidálódik. Csak hogy ebben a vasban ezek nincsenek meg. Olyan tisztaságu amilyet földi tecnológiával még nem tudtak előállítani. ( Azaz olyan kevés benne a szennyező anyag.)0,01% alatt van.

Anyagismeretből ha valaki ismeri a Vas-szén állpotábrát akkor tudhatja, hogy ez az állapot jelenlegi tudásunk szerint lehetetlen. Akár a stabil grafitos állapotát nézzük a ferritnek, akár a metastabil állapotát vesszük, ilyen fajta vasat egyelőre nem tudunk előállítani. Sem a ferrit, sem az ausztenit, sem a cementit nem felel ennek meg ennek a vasnak. A ledeburitról, meg a perlitről nem is beszélek) Egyelőre egy meg nem válaszolt rejtély.
természetesen ebből azt a következtetést levonni, hogy ezt egy idegen civilizáció készítette volna hát nem tudom- azt gondolom, hogy nem kell ennyire  messzire menni.

Csak egy adalék ehhez a kialakuláshoz. A természetben a csillagok világában a füziós átalkulás éppen a vasig tart. Nem elképzelhetetlen az sem hogy ez egy csillagnak a fúziós átalakulása során lett ilyen tiszta vas és mint egy meteorit került a Földre. Hogy túlszabályos? Igen az de a természet már művelt egy-két „csodát” Nem ez volna az első.

Persze addig amíg nem tudjuk  biztosan hogy mi ez valósában addig bármi feltételezhető – akár az is hogy idegen civilizáció készítette.

Piramisok: Mint ismeretes a Ghizai piramisokat tartják az ókori világ hét csodája közül valónak. Csak hogy piramisok nem csak ott készültek, hanem a világ más helyein is.

A Zikkuratok is piramisok, még akkor is, ha külön névvel jelöljük őket. Királysírok, vagy a fáraó temetkezési helyei mondjuk. Holott például a sumér Zikkuratoknak egyéb funkciói is ismertek. Vagy az Azték, Tolték, Inka zikkuratok is nem csak vallási helyek voltak, hanem tudományos műhelyek is.

Legujabb hirek szerint a sírkamra  freskói( pldául a fürdőmedencét ábrázoló  freskó azt megelőzően készült, hogy a helyére emelték volna a köveket- így aztán a fürdőmedence szélén lévő fák és növények négy égtáj felé nőnek és nem függőlegesen.

Nem azért mert nem volt térbeli ábrázolás, hisz akkor a fáraó szarkofágja sem lehetne térbeli, hanem azért, mert még az előtt készült hogy a helyén lett volna.

Nem szabad azt sem elfelejteni hogy az egyiptomi matematika és csillagászat sokkal fejlettebb volt mint a környezetében élő népek tudományos szintje. Többek között ezért is nem heylénvaló feltételezés az, hogy Mezopotámia lenne az emberiség bölcsője.

Az egyiptomimatematika ismerte a Ludolf féle számot ismerte a csillagokpontos mozgását és ki is tudták számítani előre. Persze ez mind a vallás szolgálatában állot de ez nem von le semmit az érdemükből ( egyfajta korrajz Boleslav Pus A fáraó című könyve Horohor főpap és a fiatal fáraó egymás elleni küzdelme – Napfogyatkozás felhasználása)

Például a Sumer Istenkirály Gilgames uralkodása idején  I:e 2500 környékén Egyiptomba HUFU  fáraó uralkodott- az ővé, azt hiszem a legnagyobb piramis( Kheopsz piaramis 229X229 méteres alapterületű 173 m magas építmény) Tele van alagutaknak látszó járatokkal amelyeket beborítanak az ékirásos feljegyzések. Ezek mind az előtt készültek hogy  beépítették volna őket( Többek között ezért nincs sem füst-azaz fáklya nyoma, sem pedig siktükrök használatának nyoma.)

Szóval van sok olyan dolog az Andok beli leszállópályáktól a Keresztény Katedrálisok helyeinek kijelöléséig, amelyet még nem tudunk megmagyarázni. Ezek nem biztos hogy azt jelentik, hogy idegen értelmes élőléníeknek a nyomai lennének, de akár azt is jelenthetik.

 

Kérdés inkább az, hogy ha ezek tényleg idegen létformának a nyomai, akkor az most jó nekünk vagy inkább maradjunk csendben és huzzuk meg magunkat nehogy felkeltsük a figyelmüket.

Ezen sokkal inkább érdemes elgondolkodni.

Kedves dmolnár!

Nem is tudom, de az önmegsemmisítés ilyen megfogalmazásával nem lehet egyetérteni:

Én sem értek vele egyet.

Gondolom,, ezen azért még dolgoznod kéne kicsit. Mi az, hogy egy civilizáció olyan technológiai szintet meg egyéb.?

Ezek szerint a Földi civilizáció szerinted most az ösember szintjén van, vagy  annak a szintjén aki kiismeri a szerkezetet és a robbanó anyag pusztító erejét?

Vagy hogy gondolod ezt?
Én azt gondolom, hogy egy civilizációnak, mindenképpen el kell érni egyfajta „érettséget” (ez is csak akkor igaz, ha az emberi léptéket vesszük figyelembe, de, mint,  hogy a témánk az idegen civilizációk – nem gondolom, hogy ennek kellene a mérvadónak lenni) ahhoz hogy  ne pusztítsa ki önmagát. Vagy a Földi civilizáció éppenséggel nem abba az irányba tart? Nem tesszük visszavonhatatlanul tönkre a bolygónkat?

Nem éppen abban mesterkedik a világ népeinek egyik fele, hogy a másikfelét- de ezzel együtt önmagát is kipusztítsa?

A hidegháború idején a katonai potenciál fokmérője az volt hogy az egyik fél, a másik felelt  hányszorosan tudná elpusztítani? ( Ezzel együtt persze önmagát is) Gondolod, hogy azóta ezek az eszközök „eltűntek”, és még elméleti síkon sem maradtak meg?

Vagy gondolod,hogy nincsenek már olyan elmebeteg, teljesen idiotikus, skizofrén vezetők akik hatalmuk érdekében, nem nyúlnának a világ elpusztításának eszközéhez? Mert ha ezt gondolod, akkor igen csak naiv vagy.

A földi civilizáció nem jutott túl azon a „küszöbön”, amely  azt jelentené, hogy  belátja a saját fennmaradásához szükséges technológiák és eszközök alkalmazását, és nem csinál olyasmit, ami az önpusztításhoz vezet. Bizony azt gondolom – szigorúan csak emberi léptékkel élve ( hisz, mást meg nem nagyon ismerünk – tisztesség ne essék, még a vallási megközelítések, bármelyiket is nézed is - emberi léptékűek, mivel az ember kreálta és nem valami idegen lény), hogy az emberi civilizáció függetlenül attól, hogy milyen technológia és eszközrendszer áll rendelkezésre - képes volt, a történelme során bármikor, ma is képes, és egy jó darabig még félnünk kell ettől a képességtől, hogy kipusztítsa önmagát. Ennek a veszélye egyre nagyobb.

Azt gondolom, megint csak szigorúan emberi léptékkel nézve - ez nem technológia függő- sokkal inkább valami másnak a függvénye. Tudás?Empátia?Személyiségjegyek? Ráció? Humanizmus

OK! OK!  Barátom.

Én sosem állítottam, hogy nem emberek építették. De légy szíves dobjál nekem egy elfogadható magyarázatot arról hogyan álmodták meg akkoriban azokat a freskókat? bBevallom nekem nem megy.

 

Isten ments.. Ha bigott lennél, nem kételkednél... No meg habzó szájjal rontanál nekem a csendes mosoly helett.. Te meg a bigottság az valami távoli fogalom.. :0)

Bírom a nyers humorod, de azért, teljes egészében értelek. Remélem, mindazok ellenére, amiket írtam, nem tartasz bigottnak. A hitemet meg úgy művelem, hogy még a környezetemnek sem tünik fel,nem vagyok magamutogatós! Mindez személyes ügyem! 

 • 396
 • -345

A válaszokat megkapod tudományos művekben. asajnos valóban megkapod és szó nincs lézerrel vágott dolgokrólés társairól. Különben egyetlen oszlop van nagy tisztaságú vasból, Delhiben, Kovácsolt vas, viszonylag magas foszfortartalommal, ami miatt elenálló a korrozíóval szembern (ugyanúgy védőréteg képződik rajta, mint az alumínium tárgyakon)..

A Biblia nem három tekercs alapján íródott. Egyetlen tekercs alapján se, mert az írásbeli lmegjelenése előtt már létezett a Tóra (az ótestamentum ebből ered nagyjából) de igazi eredeti kéziratot nem találunk, nem találtunk még eddig. El kell fogadnunk, hogy az ótestamentum, akárcsak az új, alapvetően szájhagyomány alapján alakult ki és őrződött meg, és már csak némileg letisztult formája került írásban is rögzítésre. (Ha a holt tengeri tekercsekre gondolsz, jó részükket a Vatikánban öőrzik és amit eddig sikerült konzerválni az kutatható, Sajnos semmi "titokzatos" nincs bennük).

Amúgy lehet, hogy illúzió romboló vagyok, de mi a fenének piramisokat építeni egy olyan fejlett civilizációnak, amely képes fényév milliókat leküzdeni? Szükségtelen pazarlása az anyagi és emberi erőforrásoknak. Ezek az építmények bizony tipikusan emberi alkotások, mint a stadionok...(bocs, ez off volt, de nem bírtam megállni)

Hajaj, nagyok ám a rések itt és ott...:0) Te nem látod és nem is érzékeled a kétdimenziós tárgyakat se. Mert azoknak nincs úgymond vastagsága. Csak hossza és szélessége. Márpedig aminek nincs harmadik kiterjedése az számunkra nem létezik. Virtuálisan persze ige, hiszen egy képet éppen láthatunk kétdimenziósnak, de azért azt tudni kell, hogy a képet alkotó anyag nem nulla vastagságú, hanem igenis határozott kitejedése van a három dimenzióban.

Az önnmegsemmisülésre szerintem az a civilizáció képes, amelyik valamilyen oknál fogva olyan eszközt kapott a kezébe, amely magasan felülmúlja a civilizációs szintjét. Ha összhangban van a technikai, technológia fejlettsége a civilizáció szintjével, akkor az önnmegsemmisítés szinte kizárt. Mondok egy példát... Egy ősembert odaültethetsz egy láda tetejére ami tele van robbanóanyaggal és a gyújtószerkezetet a kezébe adhatod, hogy játsszon vele. Persze nagy valószínűséggel fel fog robbannni. DE ha egy olyan ember kezébe adod, akiismeri a szerkezetet, a robbanóanyag pusztító erejét és hatását, az nagy valószínűséggel hozzá se nyúl a gyújtószerkezethez és olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet elhúz a helyszínről...

No jó, így azért már sokkal érthetőbb... Ámbár én nem tudom, miféle más hitet tudnál magadnak kitalálni, mint amit most hiszel. Szerencsére (vagy szerencsétlenségünkre) valószínűleg nem lesz alkalmunk kipróbálni a dolgot agyakorlatban. Tudod, hogy isten speciel hol létezik a mennyek országáva együtt, azt nem tudom. Régebben az ég volt a lakhelye, de mióta kiderült, hogy ott nincs, hát felhelyezték a csillagok közé.. Azután kiderült, hogy ott sincs, de mostanra van már azért több verzió is. Az egyik az anyagtalan szellemlény, aki láthatatlan és érzékelhetetlen az őt körülvevő szellemlényekkel együtt... A másik magyarázat egy más dimenziójú megjelenés, amit ugye szintén nem tudunk érzékelni. No meg az is, van, hogy az isten bennünk lakozik... 

Hogy a hívő ember nyugodtabban fogadja e a halált és az elmúlást, azt nem tudom. A másét biztosan (ámbár én még senkit se láttam a keresztények közül örömünnepet ülni afeletti örömükben, hogy nagypapi feköltözött a mennyek országába - bocsi, ez kicsit erősre sikeredett, de a labda fel volt adva). Ahogy én eddig lláttam, a keresztények éppúgy félnek a haláltól, mint a nem keresztények és abban se látok különbséget, ahogy meghalnak. (különben a másvilágon majd a feltámadás után tudsz találkozni bárkivel is, az meg ugye ki tudja méég hol van?). A hit számomra soha nem a fanatizmust jelentette. Úgyhogy az utolsó mondatoddal teljes mértékben egyet tudok érteni... 

Hidd el kedves barátom, hogy a bantu néger is hisz valamiben! Lehet, hogy nem Istenben, de valami más Istenben, istenségben, vagy bármiben, de hisz, mert valami hit mindenkinek kell, hit nélkül nincs élet. Csak emlékeztetlek, hogy szintén megfoghatatlan és bizonyíthatatlan, hogy az ember az élete során sok mindenben hisz, amit racionálisan nem lehet bizonyítani, pedig, végsősoron, magáról az emberről szól. Pl. hisz az ember arról, hogy a megszületendő gyermeke egészséges lesz, vagy hiszi az ember, hogy a felesége hű lesz hozzá, hiszi az ember, hogy soká fog élni, hiszi az ember, hogy ő jó szülö, vagy gyermek lesz, stb,stb. tehát az életünk tele van olyan hitekkel, amit végsősoron soha nem tudunk igazából bizonyítani, mert ez nem lenne soha objektív. Érdekes, az emberek döntő többsége, ha csak nem hirtelen halálozik el, a halála előtt hiszi, hogy van másvilág és végleg nem szünik meg a kapcsolata a szeretetteivel. Pedig, sok esetben az élete teljében ezek az emberek elvetették az Istent, tagadták a másvilágot. És mégis, amikor végleges megnyugvást akartak, akkor elkezdtek hinni! Lelki magnyugvást kaptak és az utolsó órákban ez csodálatos volt számukra. Tudod, a kórházban dolgozó személyzet erről sokat tudna mesélni, erről a lelki megnyugvásról. Érdekes, egy ismert /múlt rendszer/ volt helyi pártitkár is halála előtt papot kért, bünbocsánatért esedezett, nem pedig Marxot méltatta. Hogy miért nem Ő jutott eszébe? Érdekes, de emberi cselekedet! Tudom, hinni úgy, hogy semmi sem bizonyítható, nem is olyan egyszerü dolog. De, amint az előzőkben is mondtam, az ember az élete folyamán mindíg csak hisz, mert ha nem hinne cselekedeteiben, a jövőben, a munkájában, a családjában, akkor soha nem fejlődnénk, nem jutnánk soha előbbre, nem hajtana ennünket a megismerés kényszere. Hát ennyi, kedves barátom! Végül, hinni kevésbé lehet bűn, mint hit nélkül leélni az életet!

 • 401
 • -317

No de Attila!

Amit leírsz a hitről, akkor az a legkegyetlenebb kivételező rendszer. Gondolj bele, mi van a szegény bantu négerrel és társaival? Ők sosem juthatnak a menyországba, ők eleve bünösök? Mivel írni olvasni nem tudnak, a portán kivül sehol sem jártak, ezért fogalmuk sincs a bibliáról és a keresztény vallásról, pláne annak elvárásairól. Amiről Te beszélsz, az nem a hit, hanem a keresztény vallás valakik által megfogalmazott előírásai, amik vagy igazak, vagy nem. Szegény bantunak is van hite, csak ő abban hisz ami évek során kialakult a környezetében a kis közösségében. Több mint valószínű Isten elfelejtett arrafele járni, avagy urambocsá' feléjük nem szállt le sohasem egy árva űrhajó sem, Ki tudja? Nem olyan egyszerű és egyértelmű kérdés ez a hit probléma, ki az a személy aki el meri dönteni, hogy kinek van igaza? Én meg tudod úgy vagyok most már ezzel a kérdéssel, hogy ha lenne Úristen, akkor ezt a sok vallás nevében elkövetett galádságot nem hagyná szó nélkül. Pl. Nálunk van könyörületes, felebaráti szeretetet gyakorló egyház és kereszténydemokrata párt? Ők a leggaládabbak. Amit tesznek, azt mind a hited nevében teszik. No comment. 

Nem akarok belekotyogni, de azért szeretném tudni, hogy a mi urunk hogyan "termtette" az indiai szinvas oszlopokat, a lézerrel vájt sziklabarlangot stb.? És vajon hogy kerültek a piramisok belsejébe az űrhajó és szkafander ábrázolások? Az alkotó úgy álmodta? Vagy mi magyarázza a távolkeleti régióban több helyen is a templomokon ábrázolt űrhajósokat?  Szerintem a hit nagyon régi, a megmagyarázhatatlan jelenségek által okozott bizonyos rémület szüleménye. Persze azt az idők folyamán mindig alakították az aktuális érdekeknek megfelelően és az emberek fékentartására, butítására használták. Elég ha arra gondolunk, hogy a Biblia is csak az első három tekercs alapján íródott, vajon miért és vajon mi volt a többiben? Miért nem érdekel senkit? Tudja egyáltalán valaki hol őrzik őket? Ha a vallás olyan, hogy holnaptól mindenki lábát meg lehet mosni, akkor miről beszélünk?  Szerintem a vallás kialakulásáról és bizonyos elemeiről sok mindent nem tudunk. Egy biztos, a hit szerint minden jó és kivételes az égből jön és a kánaán, a menyország is ott vagyon fenn. Most is vannak "égi jelek" csak most azt mondják, hogy ez nem UFO, Nem Jézus földreszállása, csak természeti jelenségek. És vajon kinek van igaza?

 

...ezt irja a Biblia "világok szinpada lettünk"

Érdekes, erre az előző hsz-edben nem figyeltem föl, csak most, kedves Piranha!
A TÖBBES SZÁMBAN van a titok nyitja...
Tehát TÖBB VILÁG is van!

"Világ világa,
virágnak virága,
keserűen kínzatol, 
vas szegekkel veretel!" 

- mondja az ima.
/Ómagyar Mária-siralom/

http://magyar-irodalom.elte.hu/gepesk/kkor/028.htm

Itt ugyan egyes szám van, de mint írod, a Bibliában többes. Tehát TÖBB VILÁGNAK is lennie kell...

 

 

Természetesen, nem akarom megtagadni az Istenemet. Ha ezt lehetett kiolvasni a gondolatmenetemből, akkor tévedtem, félreérthetően magyarárkodtam. Az egész értelme, csak egy fikció, amely a mi életünkben, szinte biztos, hogy nem fog bekövetkezni, mégpedig az, hogy valamiféle űrlények megjelennének a maguk láthatósági, anyagi formában! valahogyan, erre értettem, hogy ha ez bekövetkezne, az megrandíteni az egész Egyházat, azok tanításait és természetesen, ezzel együtt én is elgondolkoznék az eddigi éetemet körülvevő Hit-ről.-- Probáltam most jobban fogalmazni--Itt most nem foglalkoznék azzal, amit plalyA is felemlített, hogy lehet, hogy most is vannak idegen lények közöttünk, nem láthatóak, nem tapinthatóak, stb. Ezek, még az általam felvázoltakkal szemben is a legnagyobb fikciók. A Biblia és az értelmezés logikája szerint, ha máshol is lennének élőlények, emberek, akkor Jézus nem erre a bolygóra született volna meg! Hogy honnan jött, honnan küldte Isten, hát egy anyagiatlan világból /szellemvilág/ Amely számunkra nem definiálható helyen létezik, amit menyországnak hívnak és az emberek lelke ki ki érdeme és Isteni itélete alapján vannak elkülönülve a földön elkövetett bűneik miatt, amely még nem nyert megbocsájtást. Mindezek alapján, azt el kell fogadni, legalább is nekünk Hívőknek, hogy Isten, valahol, a menyországban van, amely, valahol a világmindenségben helyezkedik el, amelyet emberi láthatóság nem fenyeget, nem meglelhető, de létező, mert ha hiszünk Istenben, akkor hiszünk a menyországban is. Ez tényleg csak a Hit kérdése, mert élő ember ezt sem bizonyítani, sem cáfolni nem fogja tudni soha sem! Természetesen, aki ebben nem hisz, az "hitetlen" , nem Isten hívő. Azt gondolom, hogy az ember cselekedeteit nagymértékben befolyásolja a hit és itt nem vallásos alapon gondolom, ha nem úgy, hogy aki a mindennepok megélésében nem hisz egy jobb fordulatban, egy jobb életminőségben, hát , azt hiszem, hogy valójában ilyen ember nem is létezik. Tehát a hit egy fontos valami, amely nélkül nem lehet élni/nem vallási értelemben!/ És ha, az életben az életbemaradásunk értelmébe valami jóban, pozitívumban hinnünk kell, akkor miért ne hinnénk a szellemi világban, az Istenben, a menyországban, az elmúlás utáni állapotban. Ha csak azt nézem, hogy a hívő ember mennyivel másképpen éli eg élete utolsó fázisát, ha hiszi, hogy élete nem volt hiábavaló, nem szakad meg teljesen a halálával, hanem minden reménye meg van arra, főleg ha igaz emberként viselkedett a földön, hogy találkozik majd szeretett családtagjaival, barátaival majd a másvilágon, akiktől még az életben el sem tudott köszönni. Ha mást nem is nézünk, ez a hit egy csodálatos megnyugvást adhat akkor, amikor az ember tudatában lesz, hogy számára itt a vég. De ez bekövetkezte előtt is sok megnyugvást, lelkibékét okoz, ez a Hit. Mind ehhez nem kell feltétlenül fanatikus vallásosnak lenni, mindezek következtében nem szükségeltetik, hogy valaki éjjel-nappal a templomot járja, nem, ez csupán az emberbe kell hogy jelen legyen, magányában imádkozzon Istenhez, kérje segítségét , hogy normális, emberhez méltóan cselekedjen és élje életét!

Két gyors felvetés. Mitől lennének a földönkívüli fejlett intelligenciák rosszindulatúak? Képzeld el, hogy olyan hatalmas tecnikai tudás és társadalom szervezettség fokán állnak, hogy képesek számunkra felfoghatatlan energiák és technikák segítségével fényéveket áthidalni. Minek nekik a rosszindulat? Általában a rosszindulat abból adódik, hogy harcolni kell a javakért. Élelemért, ruháért, tüzelőért, vadászterületért.  (Nem hiszek abban, hogy egy társadalom alapjában véve rosszindulatú lehet, mert az sehova sem visz). Ha pedig ez az idegen civilizáció ne adj isten mégis rosszindulatú lenne, akkor a fölénye birtokában egyik napról a másikra úgy megsemmisíteni a naprendszerünket, hogy azt se tudnánk mondani, hogy jaj... 

A másik. Hogy kinek mikor rendül meg a bizalma a jelenlegi valásában, az teljesen egyénfüggő. Gondolom én, hogy a Bibliában nincs szó galaxisokról, más napokról és naprendszerekről, mégsem rendült meg a hited. Persze, ha szó szerint veszed a testamentumokat, akkor néhány dolog igen kínos lehet, mert nem nagyon van rá magyarázat, de ezt a hívők a "isten útjai kifürkészhetetlenek" válasszal szokták elrendezni. Úgyxhogy lehet, hogy számodra az lesz a végső lökés (no de akkor elmész Buddhistának?) hogy a Marson esetleg volt, ne adj isten van élet (még ha csak valamiamőba, vagy moszat). De miért lennél te akkor helyből materialista? Neked van szükséged istenre, mert úgy találod meg a lelki egyensúlyodat, hogy úgy hiszed, hogy van, aki majd biztosítja az örök életet...  Mondjuk szerintem ezen érdemess elgondolkodnod, mielőtt kijelented, melyik alkalomból tagados meg a saját istenedet... (ezekkel a dolgokkal nagyon óvatosan kell bánni)

Hát én nem tudom, kedves Plessatt, hogy mi van a Bibliában a földönkívüli élettel kapcsolatban, mi nincs, de hiszek Piranchának, ő szakértője a Bibliának.

Azonban igen fura dolog, Te meg kerek perec kijelented, hogy azért, mert Jézus CSAK és kizárólag a Föld bolygón élő BŰNÖS embereket kellett, hogy megváltsa, olybá tűnik nekem így ez az egész, hogy csak ITT vannak bűnösök, máshol (más planétákon) meg nincsenek, csak JÓ lények.. .
De az, hogy egyáltalán nincsenek értelmes lények, valahogy nekem nem elfogadható.
Hisz az Univerzum oly hatalmas, oly változatos!

Azt én sose mondtam, hogy nem lehetségesek rosszindulatú földönkívüliek, csupán azt írtam (asszem, a Beszélgessünkben), hogy jómagam, csak a pozitív kicsengésű sci-fi irodalmat kedvelem.
Meg azt is gondolom ehhez, hogy nem lehet egy fejlett, intelligens lény kocsonyás, nyúlós, (számunkra!) gusztustalan felépítésű testtel rendelkező egyed.

Mert ugye az emberek legtöbbje - legalábbis a kultúráltabb része - már az ókori népektől kezdve (Egyiptom pl.) igyekszik lehetőleg mennél jobban "kinézni", ezért vannak a piperék, előnyös ruhaviseletek, stb.

Nnnnna! Ezt most jó nőiesen megmondtam! :DDD

Aki szereti a sci-fit, ma este megnézhet egyet a "Csiga - TV2-n:

MARS Az utolsó napok(angol-ír sci-fi) (16) - TV2 , 21:20 

Rendező: Ruairi Robinson 
Főszereplők: Liev Schreiber, Romola Garai, Elias Koteas"Az első emberi legénységgel kivitelezett Mars-misszió utolsó napján Vincent (Liev Schreiber) olyan fosszíliákat talál, melyek a bakteriális életre utalnak. Mintagyűjtés közben a talaj beszakad alatta."

Jó szórakozást!
 

 

Kedves Plessatt!

Az elöző hozzászólásomban irtam egy két esetet, amikor a Biblia nem hagy kétséget hogy az Univerzumban máshol is van élet! Magad is azt irod, hogy Istena bolygónkra küldte Jézust. Honnan?

Mint emlitettem éppen Jézus földi létével kapcsolatban:ezt irja a Biblia "világok szinpada lettünk"

A Biblia azt nem mondja, hogy vannak másik bolygók ahol  van élet, viszont azt sem, hogy nincs. Viszont beszél a menyországról, beszél elragadtatásról a földről több esetben is.

Érdekes kérdések ezek. 

 • 375
 • -354

Kedves Zsadi!

Azt hiszem, elértem a célom! Sikerült ismét megmozgatni az emberi elmét, sikerült ismét vitára kényszeríteni Dmolnárt, a sokáig hallgató plalyA barátomat, na meg piranha53-at! Bocsánatot is kérek tőlük, de muszáj volt ismét belebonyolódnom az UFO és a vallás kérdéseibe, függetlenül attól, hogy szándékosan provokáltam, de jószándékból. Most legalább ismét ujabb és újabb kérdések jönnek elő, amikkel eddig nem foglalkoztunk, amit pl. most plalyA is megemlített. Méghozzá azt, hogy egyáltalán, örülnünk kellene annak, hogy földönkívüliek meglátogathatnak bennünket. Mert az eddigiekből az derült ki, hogy mindnyájan ezidáig csak a pozitív oldalát néztük e lehetőségnek. És mi van, ha pont ezek a földönkívüliek legfőbb célja az, hogy megsemmisítsék a földet, vagy rabszolgaságba szorítsanak bennünket. Ugye, mennyire más így minden?

A vallásról,  továbbra is azon a nézeten vagyok, kedves dmolnár, hogy a Biblia nem mondja ki, hogy más égitesten is van élet, ezzel szemben, Isten csak a mi bolygónkra küldte Jézust , felvállalni az emberek bűneit. Ha előtérbe kerülhetett volna, hogy máshol is van élet, akkor miért csak a földön született meg Jézus ésha máshol is ezt tervezte az Isten, erről miért nem szólalt meg, sem Mózes előtt, sem az apostolok előtt, de még Jézust is kihagyta volna, hogy még van feladata máshol is? Jézus sem említett senkinek erről semmit. Tehát , a következtetés, hogy nincs máshol élet, erről Isten sem tud! Pedig, ha valakinek erről tudnia kell, akkor a világmindenség megalkotójának tudnia kell, vagy a másik véglet, hogy az egész vallás, miden irányzat, az Isteni lét, a Jézus születése és halála, mind-mind egy kitaláció, egy frikció! Legalább is a tagadásból ez következik! Nem, de?

Hát kedves Plessatt ez most derék mellélövés volt. A Bibliában ugyanis szó nem esik arról, ha már így nézzük, hogy van e élet a földön kívül. No és az angyalok, meg a többiek? Hisz ők is élnek, ha igaz, nemdebár? Veheted őket egyfajta földönkívülieknek is... 

Úgyhogy, ha netántán holnap földönkívüliek látogatnak meg, ne hagyd el a hietedet... se pro, se kontra nem bizonyít semmit a keresztény vallásról. 

Kedves Zsadi!

Azt írod: „Úgy gondolom, ez lehet az alapja annak is, hogy mennél fejlettebb egy civilizáció, annál nagyobb az eshetősége a gyors kipusztulásra. "Önmegsemmisítés" pl.”

Ezzel, most nem értek egyet. Éppen fordítva gondolom. Minél fejlettebb egy civilizáció - annál nagyobb ívben kerüli el az önpusztítás mindenféle formáját.

Emberi léptékkel élve: Minél többet tudok a környezetemről, annál jobban elborzaszt az a tudás - hogy milyen keveset tudok a környezetemről. Ez a tudás egy ponton abba fog átmenni, hogy önmagammal már nem akarok kitolni, azaz megsemmisíteni önmagamat.

Másrészről a tudatlanok együgyüségében az önpusztítás természetes és teljesen elfogadott cselekedet.  (Éppen ezért nem értem az istent, mi a frászkarikának tagadta meg a tudás fájának gyümölcsét, ahelyett, hogy azt mondta volna Ádámnak, hogy: „Adikám itt van ez a gyümölcs, ez a piros a jó tudás ettől életbe maradsz- ez a fekete meg a rossztudás ettől megpusztulsz. A pirosat edd meg, a feketét meg kóstold meg. Na csá. Holnap majd jövök. Megnézlek.”)

Nem sokkal célravezetőbb lett volna - hamarabb jutnánk el oda, hogy a „rossztudás” gyümölcsét bármilyen csábító is nagyívben kerülni kell.

Másrészről szigorúan csak is emberi szemmel nézve. Az hogy én a saját kis világomban már annyira civilizált vagyok – hogy önmagamat nem akarom elpusztítani sajnálatos módon, a nem jelenti azt, hogy más élőlényeket nem akarok elpusztítani. Ebből az is következik, hogy egy emberi léptékű, idegen civilizáció, amely technikai és civilizációs fölénybe van - minden bizonnyal a kipusztításunkat teszi meg fő céljává, vagy legalábbis rabszolga sorba való tartásunkat célozná meg.

Következik ez a fenti két tételből. Tehát nem olyan biztos, hogy örülni kell annak, ha idegen lények látogatnak meg bennünket. Főleg ha azok emberiek. Lehet, hogy gáz az egész. Ezen gondolkodtál már?

 • 377
 • -328

Ezek nagyon érdekesek, amiket írsz PlalyA!

Különösen ezt nagyon tetszik, s egyet is tudok érteni vele:

"lehet, hogy fel sem ismerjük a köztünk ténfergő idegen életformákat, mer annyira idegenek és annyira másak hogy nem is érzékelhető a mi érzékelési tartományunkban. Ha más alapúak például szubatomos , vagy éppenséggel energia alapúak, akkor nem is igen érzékelhetjük őket. Gondold el, hogy az összes származtatott energia fajta, amelyet mi fel tudunk ismerni négyféle kölcsönhatás „terméke” Mi a helyzet abban az esetben, ha van egy ötödik, vagy hatodik kölcsönhatás is? Még nem is hallottunk, róla elképzelésünk sincs róla. Mi van, ha azok az idegen életformák éppen ezeket hasznosítják, és köztünk vannak már évszázadok óta, csak nem ismerjük fel őket?"

Tudod, mostanában gyakran eszembe jutnak a "DIMENZIÓK"!

Bár az egy mese rajzfilm volt (Mézga Aladár kalandjai), mégis példa lehet az a rész erre, hogy nem érzékelhetünk mindent, főleg, ami ismeretlen számunkra.
Ugyebár a KÉT dimenzió a síkban való ábrázolás: hosszúság, szélesség.
De ha HÁROM dimenziós valami (magassága is van), azt a kétdimenzióból nem lehet érzékelni, tehát felfogni sem.
Ezért aztán nem láta a 2 dimenziójú bolygólakó Aladárt.
Így lehet ez a még több dimenzióval.

Az energiákkal ugyanez lehet a helyzet.

Olvastam egy könyvben, hogy az ember is át tudna változni pl. fényenergiává, ha olyan gyorsan futna, hogy csak egy fénycsíkot láthatnánk belőle (mint egy prosperida (hulló csillag, meteor) fénycsíkja.
S ugyebár ezek szinte azonnal megsemmisülnek (elégnek a légtérben...).

Úgy gondolom, ez lehet az alapja annak is, hogy mennél fejlettebb egy civilizáció, annál nagyobb az eshetősége a gyors kipusztulásra. "Önmegsemmisítés" pl.

Bár akad kivétel: dínók!
Ők aztán mindenek lehettek, de civilizáltan fejlettek, az nem! Náluk a hirtelen kipusztulás okaként csakis természeti katasztrófa jöhet szóba szerintem.

Viszont!
Kísérletezés tematika.
Az emberek embereken már régóta kísérleteznek, bármilyen embertelen is. 
(Leonardó hullákon, nácik élőkön). De a tudományt előre viszi, az kétségtelen, még ha mégoly embertelen dolog is.
Ők a fejlődés hősei, mint pl. Komarov, az űrhajós.
Talán önkéntesekkel lehetne megoldani, mindig akadnak vállalkozó szellemű emberek!
 

Az  Univerzum hatalmas, semmi  kétségem, hogy  vannak  az  embereken  kívül, sokkal civilizáltabb  élőlények  a világegyetemben. Egyre  több  UFO hírek jelennek  meg  mostanában, az  a kérdés a tudósok mit  közölnek velünk és mennyit  abból, amit  tudnak....

Kedves Plessatt!

Anélkül, hogy bármilyen formában is meg akarnám ingatni HIT-edet, csak néhány szempontot ajánlanék a figyelmedbe.

Először is – mi még a tudásunkkal nem tartunk ott, hogy meg tudnánk fogalmazni azt, hogy mi is az az élet kritériuma.

E nélkül pedig kimondani, hogy van, vagy nincs - azt gondolom, hogy felelőtlenség.

Másodszor, az ember gőgjében azt gondolja, hogy az életnek csak is olyan formája lehet amilyen ő - ezt sajnos éppen a kereszténység az, ami ebben minduntalan rávezeti az embert (az isten saját képmására teremtette az embert) Fel sem tudja azt tételezni, hogy esetleg az életnek vannak olyan megjelenései, ami egyáltalán nem hasonlít az emberi életformára.

Harmadszor- azt írod, hogy:” Ezenkívül, mivel ez a világmindenség oly hatalmas, annyi, de annyi bolygó, stb. van, hogy az sem elképzelhető, hogy pont az semmisült meg emberestől, amire mi próbálunk feleletet kapni, de akkor a sok ezer, millio bolygón miért nem alakult ki élet?”

S ez miért is nem képzelhető el? Mármint az, hogy az a bolygó, amelyről korábban idelátogattak éppenséggel elpusztult. Vagy az emberiség nem abba az irányba megy, de óriási gyorsasággal, hogy kipusztítsa önmagát kedves Plessatt?

Negyedszer – azt gondolom, hogy lehet, hogy fel sem ismerjük a köztünk ténfergő idegen életformákat, mer annyira idegenek és annyira másak hogy nem is érzékelhető a mi érzékelési tartományunkban. Ha más alapúak például szubatomos , vagy éppenséggel energia alapúak, akkor nem is igen érzékelhetjük őket. Gondold el, hogy az összes származtatott energia fajta, amelyet mi fel tudunk ismerni négyféle kölcsönhatás „terméke” Mi a helyzet abban az esetben, ha van egy ötödik, vagy hatodik kölcsönhatás is? Még nem is hallottunk, róla elképzelésünk sincs róla. Mi van, ha azok az idegen életformák éppen ezeket hasznosítják, és köztünk vannak már évszázadok óta, csak nem ismerjük fel őket?

Ötödször kedves Plessatt. Gondolkodtál már azon, hogy mi van akkor, ha a vallás éppen azért van, mert ezek az ismeretlen lények ezzel tanulmányoznak bennünket? Ha jól megfontolod - ha te egy számodra ismeretlen tömeget, létformát akarsz tanulmányozni, akkor a vallás kitűnő tanulmányozási módszer erre nézve? Mi van akkor, ha a vallásod nem más, mint egy tudományos kísérlet arra nézve, hogy hogyan viselkedsz egyfajta miliőben? Ha nem más, mint mesterségesen kialakított pszichológiai környezet, amiben a te viselkedésedet, reakcióidat tanulmányozzák azok az idegen lények, amiknek a létét még el sem akarod képzelni.

 Asimov egyik művében azt írta, hogy az ismeretlen életforma a humort használja fel arra hogy tanulmányozza az embereket és ha az emberek erre rájönnek akkor eltűnnek a viccek.

Én azt feltételezem, hogy a tanulmányozásra inkább a vallást használják fel, és ha az emberek erre rájönnek, akkor eltűnnek a vallások is.

Azt gondolom, kedves Plessatt, hogy addig, amíg ezekre a kérdésekre nincs kielégítő válasz, addig sem pro, sem kontra nem igazán lehet állást foglalni. Jelek vannak, csak hát a jelek azok nem bizonyosságok.

Bár tudom, hogy a hívő nem keres bizonyosságot (mint azt lilla írta) éppen ezért nagyszerű az emberi viselkedés és reagálás tanulmányozására a vallás.

Kedves Plessatt!

Bocs hogy belekotyogok!

Felteszem a kérdést, nem bántván hivőségedet, magam is az vagyok!

Ahogyan vitáztunk a Beszélgessünkön, milyen bízonyiték van arra hogy Jézus a messiás? Hiszen olvastad, hogy a szkeptikusok, ateisták még  József fia Jézus létezését is kétségbe vonják, pedig arra vannak bizonyitékok(vannak akik azt is kétségbe vonják) Tehát ahogyan a Biblia is mondja hisszük, hogy Jézus a Krisztus, Isten egyszülött fia. Bizonyiték nincs rá.

Az idegenekkel kapcsolatban: maga a Biblia is utal létezésükre több esetben is. Ezékiel próféta könyvében leirja hogy meddig tart az ember tudományos fejlödése. Jézus keresztrefeszitése előtt azt mondja a Biblia, hogy világok szinpada lettünk.

A másik kérdés: műszaki ember lévén gondolj bele, hány csillag van a világűrben, ezeknek a csillagoknak hány bolygója lehet, hány olyan bolygó lehet, ahopl az univerzum arányainak megfelelően az élethez való feltételek biztositottak? Nem tudjuk.

Véleményem szerint ha már a  Biblia is ír idegenek létezéséről, akkor egy keresztény hivő számára az nem lehet elképzelhetetlen, hogy vannak más civilizációk is. Ahogyan Pál irja :most még tükör által homályosan látunk. Mit szólt volna egy ezelőtt száz évvel  élt ember ha azt mondják neki, hogy 50 év mulva az ember Holdra lép?

Én eleve nem hiszek az UFO-világban. Ha hinnék, el kellene vetnem a HIT-emet. Egyébként, ha olvastad az elmúlt hetek hsz-it, amelyeket a Beszélgessünk blogban ebben a témában alaposan kiveséztünk, ott is arra jutottunk, hogy ezidáig semmiféle magyarázat, konkrétum, bizonyíték, stb. nem létezik, amely alapján fel is lehetne tételezni a téma valódiságát. Azért, az érdekes és együgyű magyarázat lenne, hogy pont az a bolygó semmisült meg, amelyiken valószínű emberek voltak, vagy pedig , pont egy bolygó emberisége pusztult volnaki, amelyik fejlettebb volt, mint mi! Érdekes, azért a világür kutatása folytán, már oly magas szinten történik ez, hisz a kutató eszközök is fejlődnek, tehát, már régen találhattak volna valamiféle jeleket ezek bizonyítására. Ezenkívül, mivel ez a világmindenség oly hatalmas, annyi, de annyi bolygó, stb. van, hogy az sem elképzelhető, hogy pont az semmisült meg emberestől, amire mi próbálunk feleletet kapni, de akkor a sok ezer, millio bolygón miért nem alakult ki élet? És itt jön a biblia, amely foglalkozik Isten teremtményével, az emberről. Ez pedig teljesen hihető és megcáfolhatatlan, legalább is a jelen kutatási alapon, konkrétan nem zárható ki. Tehát, ez, ami valószínübb és én ,mint Hivő ezt is tudom mindaddig elfogadni, mig bizonyítékok alapján ezt el nem vetik. Ez pedig a mai napig senkinek sem sikerült, ez pedig ismerjük el, sokkal könnyebb lenne, mint az UFO meglétét bizonyítani, főleg, ha a mai tudományt és technikai feltételeket is figyelembe vesszük, kedves katiicabogár!

Roppant érdekes feltevés, vagy bizonyiték? Annak idején 1976-ban olvastam a Galaktikában, a forditó és szerző akkor még nem az Echo tévé tudora volt.

http://kovatt.lillacamp.hu/ezekiel.htm

Egyetértek, nehéz az eligazodás.

Az utóbbi hónapokban egyre több írás lát napvilágot, ami az "idegenekről" szól. Én amióta visszaemlékszem, mindig hittem abban, hogy a Földön kívül is van élet. Most a napokban olvastam egy olyan írást - amiben viszont azt vélték bizonyítani, hogy igen volt - de már kipusztultak.

Mindenesetre amikről írtál az valóban rejtély, nehéz elképzelni, hogy ember munkája hozhatta létre.

Sok mindent nem tudunk a multunkról, el képzelni sem tudjuk egy két épitményünkről hogy hogyan készülhetett, nemcsak a piramisokról van szó, mondható példaként a gozói un. Kőasszony temploma, hogyan lehetett akkora kőveket odaszállitani, megmunkálni, majd egymásra emelni! Idegen-istenek épitették ezeket maguknak, nekünk, vagy mi épitettük isteneinknek. Idegenekkel már ősidők óta foglalkozik az ember, még a Biblia is említ egy-két esetet. 

Sok esetben a tudomány müvelői saját maguknak  állitanak akadályt dogmáikkal a felfedezések elemzésében! A másik ág pedig a népszerűség miatt sokszor hülyeségeket is kitalál. Hát igazodjon el az ember!