Szanyi Tibor

Elérkezett a szókimondás kora. Beszéljünk őszintén, hogy egyfelé indulhassunk!

Négy

A rendszerváltás óta négy miniszterelnököt adott és támogatott a Magyar Szocialista Párt. Közülük – ha lélekben is – csak egy maradt a sorainkban: Horn Gyula. Medgyessy eleve külsősként vállalta a munkát, Gyurcsány kilépett, Bajnai mostanság értette meg, hogy nem lehet politika-mentes politikát csinálni. Ám a tény tény marad. Egyedül vagyunk. Meg a nézők …

Néztem a nézőket október 23-án, a Milla által szervezett tüntetésen. Ott voltam. Hallgattam a szónokok mondatait, meg a nézők félszavait. No, persze - akaratlanul - a tömegre ráeresztett nácik skandálását is.
 
Hol vagyok? Európában? Ez Európa? Ahol egy százezres békés gyűlés közvetlen sarkában mindössze rohamrendőrök vékony fala választ el tüntetőket és provokátorokat, amely utóbbiak órákon át háborítatlanul büdöszsidózhatnak, büdöscigányozhatnak, meg büdöskomcsizhatnak? Ez itt a rendőrség? Igen. A hatalom ma azt akarta, hogy az ellenzék érezze az ordas csapatok korhadt leheletét. Képzavar?

Kérdéseim állnak! Miért van az, hogy kívülről érkezett miniszterelnökeink és mindazon minisztereink, akik ugyancsak kívülről jöttek, ma az MSZP-vel szemben – jobb esetben párhuzamosan, de semmiképp sem velünk - fogalmazzák meg jövőképüket? A pártunk mivel bántotta meg őket? A bizalmunkkal? Miért vállaltak anno feladatot, miért fogadták el a támogatásunkat, ha ennyire terhes az nekik? Az MSZP sok ezer tagja lenne rossz ember? A melósok szaga kiábrándító? A munkanélküliek társasága bántó? Ciki a nyomor? Tán a baloldali gondolkodás a nehéz?
Miközben mindenkinek kijár a tisztelet, hülyék azért ne legyünk! Három, disszidens ex-miniszterelnökünk közös vonása, hogy mindhárman a nemzeti tőke elit sztárjai. Mindhárman szép teljesítményt nyújtottak kormányfőként, de mindhárman elbuktak a népi szolidaritás küszöbén. Látták, látják a pályát, de nem tudnak szabadulni az identitásuktól: újburzsujok. Akarnak tenni a nemzetért, de nem megy. A saját vagyonuk foglyai. Két tüntetés között a kizsákmányolással vannak elfoglalva, akárhogy is szépítjük a helyzetet.
Ebben állt Marx tragikus sorsa is. Kristálytiszta elemzést adott a kapitalizmusról, sőt, még egy kommunista kiáltványra is futotta neki, de azonosulni nem tudott a néppel. A nagy mondat sem így hangzik: Világ proletárjai, egyesüljünk!

Ott voltam a „Millán”. 23-án. Néztem az embereket, s azon morfondíroztam, a jelen lévők vajon mekkora hányada szavazhatott a Fideszre két évvel ezelőtt? S hányan fognak ismét? Itt lennének a bizonytalanok, a megszólításra váró ártatlan civilek? Ugyan már! Abban ugyanis biztos vagyok, hogy a klasszikus nem-szavazók tüntetésre sem nagyon járnak. Ezek az emberek szerintem többségükben igenis szavazók voltak. Meglehet, szinte mind a százezren az MSZP-re szavaztak. Vagy talán még az SZDSZ-re. Esetleg az LMP-re. Csuda tudja. Az viszont biztos, hogy nem a Millára és nem is a semmire.

Mégis, nem a politikában megszokott kép fogadott a felszabadulás terén. Sokan voltak fiatalok, na jó, középkorúak, tehát zömmel nem a – bármely oldali - lakossági fórumok többnyire nyugdíjas érdeklődői. Az én közvetlen társaságom is egy tucatnyi huszonévesből állt. Igaz, ez utóbbiak az én hívásomra tartottak velem. A „maradék” százezer ember motivációit legfeljebb sejthetem. Kíváncsiság? Düh? Tán ők se tudják? Mindegy, ott voltak. Jobb világot akarnak!

Két kilométerrel odébb másik százezer ember tüntetett. Egy rezsim mellett. Amely rezsim eltörölte az ország alkotmányát, s egy borzalmas alaptörvényt állított helyette. Amely rezsim levon a szegényektől, és odaad a tehetősebbeknek, de leginkább a gazdagoknak. Egy olyan rezsimet éltettek, amely a nacionalizmus áfiumával fűti a szocialisták fejére szegezett antikommunizmust. Megértem őket is. Félnek. Féltik a pitiáner kiváltságaikat. És egyáltalán! Egy tízmilliós országban miért is ne lenne akár egy millió beszari kispolgár? Akik annyit tudnak, hogy a teljhatalmú miniszterelnökkel focimeccsekre és egyebekre szegődő közpénznyelő főpolgárok, sertéshizlaldás főbankárok hátsó felének fenséges nyílása még a nyelvüknek is jó. Az igazi íz! … Pfúj.

A kampány megkezdődött. Igen, előbb-utóbb választani kell! Ez, vagy az, vagy amaz? A nem-választás kényelme odalett. Aki nem választ, az a maradást választja. Most ezek a divatos ellenzéki jelszavak: Változás 2014, Együtt 2014. Miért is nem most? Miért jó az, hogy a hatalom még két évig szabadon rabolhasson? Ha már annyira jól tudjuk, hogy egy tolvajbanda rágja a nép húsát! Mi az a delej, ami még két évig a dagonyában tart minket? Csak nem a bűntudat? Avagy az, hogy az ország fele igenis fejedelmi diktatúrát akar?
 
A demokrácia annyit tesz, hogy mindenki beleszólhat a közügyekbe. Ki-ki egy szavazat erejéig. A demokrácia nem maga a közjó, csupán egy lehetőség. Magyarország demokratikusan húzott a saját nyakára egy diktatúrát. Viszonylag puhát, de mindenképpen aljasat. Rossz döntés volt? Bizony az! Demokratikus volt? Bizony az! Tehát?

Tehát a demokráciával sok mindent lehet kezdeni. Mi, szocialisták - Medgyessy javaslatára - közel négy millió embernek adtuk meg a 13. havi jövedelmeket, és mi vettük azokat vissza, először Gyurcsány nyomán félig, majd teljes egészében - Bajnai javaslatára. Orbán sokat erőszakoskodott a témában, de ő se oda, sem vissza nem adta ezeket a juttatásokat. Csak haszonélvezője, hogy ebbe belebuktunk.
 
Négy millió ember életébe hoztunk emelkedést, ám ma négy millió ember nyomorog! Ez a matek fog minket visszahozni az ország vezetésébe, bármennyit is tévedtünk a szép, nagy, kerek, ún. „szakmai” javaslatok tengerében. Mert az ország népe nem beledögleni, hanem élni akar a hazában! Mi, szocialisták a szavazatokat erre gyűjtjük. Sőt, a „belgák” is jöhetnek.

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

 • 1359
 • -929

"nem tették fel népszavazásra, azt hogy monopolkapitalizmus vagy államkapitalizmus legyen hazánkban"

Viszont a demokratikus szocializmus lehetőségét sem lobogtatta meg senki.

 • 1355
 • -939

Természetesen az MSZP az nem MSZMP de, hogy a Horn Gyula nem volt jobboldali az biztos!! Most szükség lenne egy erős baloldali pártra, sokkal jobban mint valaha... igy nagyon kell arra ügyelni, hogy kivel köt az MSZP koalicót... Nem csak annak kell lenni a célnak, hogy azorbánékat elhajtani, hanem egy olyan kormányt kell létrehozni, ami az összmagyarság javát akarja, nem elvenni, hanem megjavitani.  

 • 1334
 • -899

Tény , hogy  hagyott  kívánni valót   maga  után   a  3  MSZP  kormány"  baloldalisága  ."Ezt  Horn-ék  is  elismerték  .  Nagyon  nehéz  és  "hálátlan  "műfaj  egy  baloldali  kormánynak  Kapitalizmust  építeni  +privatizálni  .  Ennek  a  nagy  eadósság  se  kedvezett  .

Arra  is  emlékszem  hogy  voltak  hangok  akár  párton  belül  is  "jobbközép  "pártról  az  SZDSZ  koalíció  alatt  .

Ezt  viszont  sokan  ,  jó  magam  se  gondoltam  így  ,  szerény  tehetségemmel  szóvá  is  tettem  /tettük  /Meg  is  voltak  azok  a  politikusok  akiknek  erre   fogadókészségük  is  volt  ,  csak  hááát  a  mindenkori  gazdasági  kényszerek  .........valahogy   mindig  közbeszóltak  .

Ami  Hornot  illeti  ,  sok  fórumán  voltam  jelen  ,  a  könyvei  is  megvannak  ,  én  azt  nem  hallottam  ,  hogy  a  saját  kormányát  jobboldalinak  vallotta  volna  .Szóbeszéd   volt  ,  az  biztos  .....

 

 • 1398
 • -907

 

Kedves Erika!

Baloldaliként írnám neked, amit most le írok!

Kezdjük az elejénél, Horn Gyula Nap tévében nyilatkozott, mikor miniszterelnöknek és pártelnöknek választották, utána lehet nézni, archiválva van. Tényekkel vitatkozni meg nem érdemes!

Kedves Zsadi tévedet, nem tették fel népszavazásra, azt hogy monopolkapitalizmus vagy államkapitalizmus legyen hazánkban. 4-igenes népszavazás kérdései mi volt? Egy fajta tiltakozás volt a uralkodó politikai elit ellen, és ezért szavaztak a MDF-re. Mikor a nép szembesült a valóssággal, gyorsan visszakozott, és 2/3-os győzelemmel került hatalomra a MSZP és arcot Horn Gyula adta hozzá. Gazdasági, politikai értelemben változást nem hozott a MSZP megválasztása!

1968-ban hazánkban egy liberális közgazdaságtant felvállaló iskolát képviselők, politikai réteg kezdet irányítani, oktatni. Ennek a nézetnek lett, lesz most csúfos vége! Nemzetközi gazdasági válságot okozta.

Azon se érdemes vitatkozni mit nevezünk baloldali nézetnek Marx óta. Ne tévedjünk nem az osztogató gazdaságpolitikát, politikát nevezik baloldali politikának. Mint írtam MSZP volt legtöbbet hatalmon úgy nevezet rendszerváltás után. Vezetése az államkapitalizmusban is meghatározott szerepet töltöttek be, nem a semmiből pottyantak a hatalom közelébe.

Továbbá!

MSZP vezetése megújult, meg fiatalodott, mostani vezetésben lévők nem bontottak le pártállamot. Nemzetközi és hazai környezet is megváltozott, más benyomások, tapasztalat, iskola érvényesül. Nem látok a politikai porondon most más pártot, mely meg tudott újulni, személyek tekintetében és gondolkozás mentén. MSZP vezetésének nyilatkozata szerint egy óvatos, kiszámítható baloldali gazdaságpolitikát képviselne. Mely nem keverendő össze a liberális gondolatok megtartásával, baloldali értékek mentén. Nagy változás nem lehet, nem kell félni, nemzetközi környezet nem kedvez annak. Amerika 1968-as politikája, gazdaságpolitikája, de messze van a mostanitól, csak példának hoztam fel, nem lehet megállítani egy folyamatot. A van, egy álmom beszédet hallgasd, mi életünkben hangzott el, de veheted az orvosi ellátást.

További jó vitát, én itt kilépnék belőle.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther_King

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:h3O5HehYqVUJ:jenonaploja.blogter.hu/331906/marthin_luther_king_van_egy_almom+van+egy+%C3%A1lmom&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

;)

 • 1349
 • -929

Kedves  Fifikutyus  .

Szerintem  Horn  nem  azt  mondta  hogy  jobboldali  párt  ,  hanem  azt  hogy  jobboldali  programot  kell  végrehajtania  ,  ezért  volt  annyira  nehéz   úgy  a  pártnak  ,mint  szavazóinak  .

Csúnya  csúsztatás  amit  csinálsz  .  Ez  a  baloldal  legádázabb  ellenségeinek  is  dícséretére  válna  -  de  nem  egy  állítólagos  baloldalért  izguló  egyének   .

 • 1340
 • -945

Kedves Fifikutyus!

Horn Gyulát nem kell visszakeresnem, mert még most is előttem van, ahogy mondja:
"Elnézést kérek, de a NÉP 1990-ben A KAPITALIZMUSRA SZAVAZOTT!"
És arra is emlékszem, mikor ENNEK KÖVETKEZTÉBEN mondta, az MSZP is a Kapitalizmust építi... 
Lásd: privatizálás megkezdése még 89-ben megtörtént!
Mi a privatizálás? A MAGÁNTULAJDON keletkezésének elősegítése...

Na, talán ITT történt az első, végzetes hiba!
Csak én nem vagyok gazdasági szakértő, nem tudom, mit lehetett volna helyette csinálni, hogy PÉNZ legyen... Mert az ugye nem volt... Emlékszem, Grózs Károly is üres kézzel jött haza a németekkel való kölcsöntárgyalás után. Még Hofi is kiparodizálta a lyukas fenekű lavórral.

Azt viszont megnézném, kedves Fifikutyus, HOL az a párt (akár régi, akár új), amelyik ha a kormányrúdhoz kerülne, nem fogja helyezni az EGYÉNI ÉRDEKEKET A KÖZÖSSÉGI ÉRDEKEK ELÉ! :(((

Ez afféle UTÓPIA, nem gondolod?
Mondanál példát rá, van valahol ilyen a nagyvilágban?
 
Ma is mötymörögtek valamit a rádióban, hogy valahol megint borult a bili...

 • 1320
 • -907

 

Kedves Zsadi!

Jó a kérdésed! MSZP –be helyet foglalok bontották le a volt néphatalmat, rendszer váltok voltak. Vagyis nehéz lett volna rájuk fogni, hogy baloldaliak, baloldali párt. Egyébként Nap TV adását keresd meg és benne Horn Gyula nyilatkozatát, reggeli adást, világosan közli, MSZP kapitalizmust építő jobb oldali párt. Archiválva van az adás! Ha megnézed, alig van régi név a pártvezetésben, nyilatkozatuk meg más gazdaságpolitikát, közgazdaságtani iskolát képvisel, nem liberálist, amely azt hirdeti rossz gazda az állam és tőke, piac mindent megold mindent, csak hátra kell dőlni a fotelba. Nem gyenge államot képzel el, vagyis tőke erőset, mely nemcsak adóból akar boldogulni. Nem a kuplerájt akarja fel számolni, hanem a nagyságos asszonyt zavarná el, ha nem megy a cégér. Egyéni érdekeket nem a közösségi érdekek elé helyezi! De ha csak beszéd szintén teszi a párt, akkor tovább kritizálom, ígérem és 4. kormány lesz mit szidni és kritizálni fogok, előtte nem politizáltam. És könnyen meg jósolhatom, nem lesz hosszú életű az új kormány, politikai közeg.

Bizony emberek jól meg lettek hülyítve, elmúlt 25-év eredménye. Érték válság van hazánkban. Nép széthúz, és nem tudja kifejezni önmagát. Ezért kell olyan politikus, párt, hatalmon mely hiteles, és nem csapja be a népet, egy fajta vélt helyes irányba, össze fogásra, rá tudja venni az embereket. És ha még lelkesíteni is tudja, az sem árt. Adott szónak súlya van, óvatosan kell vele bánni, veszélyes fegyver. Azt a gazdasági és politikai, törvényi káoszt felszámolni, új alapokra helyezni egy országot, nép nélkül nem megy, butaság arra gondolni, hogy erőből mindent meg lehet tenni. Minden törvény annyit ér, amennyit a nép magának érez belőle, betart. Erősíteni kell a demokráciát és gazdaságot, ha úgy tetszik megmutatni a népnek milyen az, ha működik, hogy hiányozzon neki, ne lehessen megtenni azt, még egyszer, ami most van.

 • 1389
 • -899

"Egy burzsuj is lehet szociálisan érzékeny! Ismered azt a mondást,hogy a tehenet etetni kell,hogy tejeljen?! Nos az önmagában nem bűn,ha valakinek vagyona van..."

Kedves Stumbek!

Egy "burzsuj" az én szememben csak akkor lehet szociálisan érzékeny, ha szétosztja a vagyonát, földjét a parasztságnak, akik dolgoztak rajta, vagy gyárának a hasznát a munkásai között, s nem tartja meg magának.

A tehenes példa azért nem jó, mert a tehén nem NEKED tejel, hanem a borjának!
Ha tehetné, s nem lenne olyan jámbor állat, úgy felrúgná az őt fejőt, hogy csak úgy repülne ki az istállóból!
De hidd el nekem, a burzsuj nem egy jámbor tehén ám!
A burzsuj KIZSÁKMÁNYOL, ezért burzsuj. Ha nem zsákmányolna ki, már megszünne burzsujnak lenni.

Ennyi!
 

 • 1357
 • -897

Kedves Fifikutyus!

Jó az írásod, azonban van ám itt egy NAGY bibi is!
Inkább kettő, vagy több...

EZT írod:

"Ami az összefogást illeti csak néppel szabad összefogni, a választokkal, mivel annak lesz eredménye. MSZP vezetése megújult, új gondolatok mentén cselekszik, baloldali ért
ékek mentén próbál tevékenykedni. Baloldali gazdaságpolitikát akar képviselni akkor mikor be van határolva cselekedete, mozgástere. A gazdasági és politikai káoszból csak teljes összefogással lehet kilábalni. Ezt a összefogást nem pártoknak kell képviselniük és bukott politikusoknak, hazai nagytőkéseknek, hanem a népnek, "

Namármost!

Az egyik:

A Milla tüntetésen ott lévő kb. (tegyük fel) százezer ember nem a NÉP-ből valókból állott?!
A Békemenetben lévő kb. (tegyük fel) párszázezer ember nem a NÉP-ből valókból állott?!

Ha nem, akkor KIK voltak azok ott?...

S (tegyük fel) összeengedték volna ezt a két tömböt, MI LETT VOLNA belőle, mit gondolsz?
NÉP A NÉP ELLEN küzdött volna? Vagy mi?...

A másik:

Azt írod, az MSZP megújult, BALOLDALI gazdaságpolitikát AKAR képviselni.

MI a bizonyíték erre, mikor 4+8 évig NEM AZT képviselte. Te is ezt vallottad...
Egyáltalán: MIT értesz BALOLDALI gazdaságpolitikán?

És most ne gyere nekem a pártprogram elolvasásával, TE mit értesz ezalatt, arra vagyok kíváncsi!
Hisz mióta csak ismerlek, azt hajtogattad: "Az MSZP nem baloldali párt!"
Most MITŐL lett baloldali?
12 évig meg nem, mikor tehetett volna tevőlegesen valamit a baloldali gazdaságpolitika érdekében.
MOST, mikor "szélen van", ahonnan csak ordibálni lehet - by Csurka -, most hirtelen megvilágosodott?

Szóval nem értelek...

 • 1340
 • -894

Egy burzsuj is lehet szociálisan érzékeny! Ismered azt a mondást,hogy a tehenet etetni kell,hogy tejeljen?! Nos az önmagában nem bűn,ha valakinek vagyona van....Mert ezen az alapon Te és még jópáran olyan szinvonalon élünk,amit egy vidéki eldugott somogyi kisfaluban élő ember, el sem tud képzelni.Tehát igy nem lehet miniszterelnökök között szelektálni.Szerintem az,amit letesznek az asztalra,az a mérvadó! Persze ez is sántit egy kicsit,mert egy Fidesz ellenzék,aki a bukott választás után a hideg lehelletét érezteti valaki nyakán,valamint egy Párton belüli érdekcsoport meg tudja buktatni a legjobb vezetőt is!Karakter gyilkosság! Milyen undoritó kimondani,mégis meg kell tenni.Gondolkodjunk el az elmúlt évek eseményein ! Tudod Tibor mire gondolok....De apropó Tibor! Nézz már utána annak,hogy az MSzP miért nem ösztökéli a Grippen ügy kivizsgálását?! Netán valami alku lenne a háttérben?! Mert mindjárt világosodna a ködös múlt...

 

 • 1380
 • -919

Szabad választások nem lesznek, a szó szoros értelmében, mivel tiszta választásokról nem beszélhetünk. Nem a bedobott, szabályosan beikszelt szavazó lap szerint lesz eredményhirdetés. Lásd; az elfogadott törvényt és kiskapukat. Ami az összefogást illeti csak néppel szabad összefogni, a választokkal, mivel annak lesz eredménye. MSZP vezetése megújult, új gondolatok mentén cselekszik, baloldali ért
ékek mentén próbál tevékenykedni. Baloldali gazdaságpolitikát akar képviselni akkor mikor be van határolva cselekedete, mozgástere. A gazdasági és politikai káoszból csak teljes összefogással lehet kilábalni. Ezt a összefogást nem pártoknak kell képviselniük és bukott politikusoknak, hazai nagytőkéseknek, hanem a népnek, csak az vezethet jogállami keretekhez, gazdasági fellendüléshez. Igen tudom, kevesek olvassák el a pártok gazdasági programját, pedig az alá van rendelve minden, törvényhozás, szociális ellátás, Stb. érdemes elolvasni! Egy milliárdosnak m
ás az érdeke, mint egy átlagkeresetűnek, vagy alatta élőnek. Nem mindegy milyen úton érik el, akarják elérni a végcélt, mit elképzeltek a pártok és benne politizálok. Bölcs és nem kapzsi emberek kellenek, jó szakemberekkel, kik egyűt tudnak dolgozni a népért.
Hazánk most rosszabb helyzetben van, mint 1945-után, nincs alkotmánya, és gazdasága romokban. Mezőgazdasága kevesebbet termel, kisebb hasznot termel, mint 1970~1980-ban. Gyárak, ami megmaradt a közösségi tulajdonba, vegetál, kevés hasznot hoz a közösségnek. Ország adóssága nagy. 1960~1970-ben jobb volt a gyermek védelem, akkori törvényeket nézve, melyek gyerekeket védte ma nem lehetne be vezetni, mivel 60~70% gyerekeknek veszélyeztetet lenne és ellátásra szorulna. Akár hogyan nézzük, eredményes rombolás ment végbe. Ehhez a nem kevés munkához kívánok sok sikert a politikusoknak, szakembereknek, és népnek, teljes összefogással. ;)

 • 1398
 • -945

Szabad választások nem lesznek, a szó szoros értelmében, mivel tiszta választásokról nem beszélhetünk. Nem a bedobott, szabályosan beikszelt szavazó lap szerint lesz eredményhirdetés. Lásd; az elfogadott törvényt és kiskapukat. Ami az összefogást illeti csak néppel szabad összefogni, a választokkal, mivel annak lesz eredménye. MSZP vezetése megújult, új gondolatok mentén cselekszik, baloldali ért
ékek mentén próbál tevékenykedni. Baloldali gazdaságpolitikát akar képviselni akkor mikor be van határolva cselekedete, mozgástere. A gazdasági és politikai káoszból csak teljes összefogással lehet kilábalni. Ezt a összefogást nem pártoknak kell képviselniük és bukott politikusoknak, hazai nagytőkéseknek, hanem a népnek, csak az vezethet jogállami keretekhez, gazdasági fellendüléshez. Igen tudom, kevesek olvassák el a pártok gazdasági programját, pedig az alá van rendelve minden, törvényhozás, szociális ellátás, Stb. érdemes elolvasni! Egy milliárdosnak m
ás az érdeke, mint egy átlagkeresetűnek, vagy alatta élőnek. Nem mindegy milyen úton érik el, akarják elérni a végcélt, mit elképzeltek a pártok és benne politizálok. Bölcs és nem kapzsi emberek kellenek, jó szakemberekkel, kik egyűt tudnak dolgozni a népért.
Hazánk most rosszabb helyzetben van, mint 1945-után, nincs alkotmánya, és gazdasága romokban. Mezőgazdasága kevesebbet termel, kisebb hasznot termel, mint 1970~1980-ban. Gyárak, ami megmaradt a közösségi tulajdonba, vegetál, kevés hasznot hoz a közösségnek. Ország adóssága nagy. 1960~1970-ben jobb volt a gyermek védelem, akkori törvényeket nézve, melyek gyerekeket védte ma nem lehetne be vezetni, mivel 60~70% gyerekeknek veszélyeztetet lenne és ellátásra szorulna. Akár hogyan nézzük, eredményes rombolás ment végbe. Ehhez a nem kevés munkához kívánok sok sikert a politikusoknak, szakembereknek, és népnek, teljes összefogással. ;)

 • 1363
 • -934

Biztos vagyok benne, hogy felkészültek a legrosszabbra is, ami csak érheti őket!

Én mindig a politikus családját, ezen belül a gyerekeit sajnálom. A mi polgármesterünk itt lakott az utcánkban, szívszorító volt látni a gyerekeit (3 van neki) lehajtott fejjel menni a utcán...

Szegények nem tudhatták, kiben mi lakik... Gondolom, az isiben is cikizték őket a diáktársaik!
De azóta is ugyanaz a polgármesterünk, jó leckét kapott a fideszes ellenfél tőlünk! ;-)
Még városi képviselőnek is csak listáról tudott bejutni!

Erős lélek kell az ilyesmihez, és kötél idegek!...

 • 1387
 • -975

a fidesz célja:

hogy Gyurcsány keresztneve Bajnai legyen

és így mindkettőt kikészítsék lejárassák karaktergyilkolják

 

de én is úgy látom lehet gátszakadás is!

Bajnai javára!

(mögötte ott van Oszkó --ahogy lehet  itt és most álláspontja--a szakértő kormány)

 • 1366
 • -945

Lehet, hogy elaludtam a TV előtt, mert mintha azt hallottam volna, MÁR elérték az 5 %-os parlamenti küszöböt...

Ki beszélt itt mostanában a Jobbikról? :(
AZT a témát lezártuk azzal, hogy nem demokratikus párt kizárva...

 

 

 

 

 • 1353
 • -964

a nép szavaz mjd és eldönti!

Nem érdemes a nép nevében beszélni!

 

Orbán számára 2/3-ot adott.

 • 1372
 • -957

"De ha a REZSIMET akarják lebontani, ahogy Bajnai is mondta, ahhoz bizony ÖSSZEFOGÁS kell!"

"A nincs más választás" ticket-tel?

Rossz hirem van: a Jobbikot nem lehet ebbe a "nincs más választás" ticket-be belezsúfolni.

Rossz hirem van: lehet hogy sikerül megnyerni a választást, de a jelenlegi hozzáállás mellett, ami ugye a DK és Bajnai platformja, a kormányzást el tetszik majd vesziteni.

Dugig vagyunk liberális gazdasági programokkal és politikusokkal. De a népnek nem kell a liberális gazdaságpolitika.

 • 1385
 • -919

Azért az sem mindegy, mennyire RÉGI az az arc?!
Ha túl sok az ÚJ, gyakorlatlan zenekari játékos, abból csak kakofónia lehet...

EGY biztos, kedves Kiris!
EGYEDÜL NEM MEGY! Erre rá kell jönnie az MSZP-nek is... 
Ha csak a kormány leváltása a cél, az - talán - elérhető lehet egyedül is. De ha a REZSIMET akarják lebontani, ahogy Bajnai is mondta, ahhoz bizony ÖSSZEFOGÁS kell!

Abba bukott bele Esztergom is, hogy a polgármester választásnál konszenzus született a pártok között, azaz EGY jelöltje volt az összes pártnak a Fideszen kívül. Így nyert a független Tétényi Éva.
De ott bukták el a dolgot, hogy a képviselők választásánál ezt nem tették meg!
Minden kerületben minden párt indított jelöltet, így szétszóródtak a voksok, s nem volt kétséges, hogy a Fidesz nyeri meg a mandátumokat. Hiába volt minden figyelmeztetés! És a REZSIM maradt! :(( 

És mi van most ott? Csőd csőd hátán, a város úgy néz ki, mintha bomba vágott volna bele. 
Jó lenne kicsit szétnézni ott tapasztalat céljából, milyen az, ha az összefogás felemásra sikeredik.
Az MSZP vezetőségében ott ül egy esztergomi is, láttam a névsorban. Kérdezzék már meg, mi a véleménye, ha nincs összefogás???

Eeeegen... Esztergom a MINTA VÁROS - az elrettentő esetekre... :((((
 

 • 1350
 • -939

mindig mindig visszajutunk az alapkérdésekig

pedig el kell olvasni a dokumentumokat most a gazdasági 1:0 -ás verziót

 • 1374
 • -966

Kemény kérdések kedves Fifikutyus!

Azt a pofont sokan elfelejtették, pedig következményeit mos tis nyögjük!

Biztosan emlékszel rá, hogy többen kiváncsiak voltunk a bukás okaira, a párt elemzésére, majd a választási tragédia értékelésére.

Megtörtént?

Elég ha azt mondjuk, hogy váltópárt vagyunk, nyerni fogunk?

Elég az ha egy pár  új arcot tolunk az előtérbe de a szobában a régiek is ott ülnek?

  

 • 1355
 • -925

http://nol.hu/belfold/az_elso_lepest_megtettem

 

Zsadi itt van a Mesterházy cikk és ez nekem tetszik:))

 • 1383
 • -950

Emellett nemcsak szakítania kell elődje gazdaságpolitikájával, de meg kell haladni a 2010 előtti időszakot, és ki kell lépnie abból a „húzd meg - ereszd meg” ciklusból is, amely a rendszerváltás óta eltelt egész időszakot, de különösen a 2001 óta eltelt éveket jellemzi. A jelenlegi kormány számos olyan lépést tett, melynek tartalma vagy formája jogilag, gazdaságilag vagy erkölcsileg elfogadhatatlan, de van racionális része is. Hiba lenne sérelmi vagy reváns politikát folytatni. Józan, érdemi, a jövőre koncentráló, megoldásokat kereső párbeszéd kell minden demokratikus politikai erővel. Egy Magyarország van, aminek mindenki része, és ahol mindenkit kell képviselni. Mindezek előfeltételei egy kedvezőbb gazdasági helyzet, a társadalmi-szociális kilábalás bekövetkezésének

 

ezen az alapon fog majd együttműködni!

http://www.mszp.hu/hirek/gazdasagi_kilabalasi_koncepcio

innen a 37 oldalas vitairat is nyitható

 • 1399
 • -984

 

 „A pártelnök ismét igent mondott az együttműködésre, sőt, az esetleges választási együttműködést sem zárta ki, ennek alapja azonban csak a közösen kialakított program lehet.” Milyen értékrend alapján? Hogyan tudja összeegyeztetni a baloldali gazdaságpolitikát egy szélsőjobboldali gazdaságpolitikával? 2014 előtt, ha kormány lemond akkor a MSZP nem kíván kormány erő lenni? Ki várja a 2014-et?

„Az együttműködés első állomása lehet a most bemutatott gazdaságpolitikai koncepció megvitatása, a szocialista párt ugyanis nyitott a javaslatokra, és kész beilleszteni azokat a programjába - mondta a pártelnök.” Kinek és hol mutatta be? Hol olvasható? Mihez lehet hozzá szólni?

Az itt együttműködést szorgalmazóknak mindegy mi történik a választások után a lényeg a kormányváltás? Azokkal az emberekkel, gondolatokkal mi ide jutatta az országot, hogyan lehet közösséget vállalni? Ha a szomszéd sarkon kap egy pofont az ittlévők többsége, utána egy hétre rá odamegy megint és kér még egyet? Én még emlékszem azokra az írásokra mikben próbálták egyesek megmagyarázni egy milliárdos érdeke az, mint a nincsteleneké, társadalmilag lecsúszott embereké. És de jó választás és jó kormány lesz. Lett?

Én  tudomásul  vettem  ,  nem  én  folytattam  .

 

Annyiban   nem    tér  el  a témától  ,  hogy  Itt  is  a z  MSZP -ről  és    volt  M:E-ről  volt  szó  ,  ha  áttételesen  is  ./Bajnai  és  a  2014/ máskülönben  a  kutya se  beszélne  J.P-ről  .

 • 1317
 • -905

És igaza is van. Legalább három olyan "beszélgetős" blog van, ahol kötetlenül lehet bármiről beszélni :(

 • 1337
 • -950

Kedves  Zsadine  . 

Mivel  a  moderátor  felszólítoitt  bennünket  ,  én  nem  folytatom  ezt  a  témát  ,  bocsáss  meg  .

 

 • 1345
 • -929

Kedves Erika1!
Én Téged nem ismerlek, igaz, az origót se nagyon, (a Fideliot jobban!....), ezért nézd el nekem, ha valamit nem jól gondolok. 

Elolvastam a cikket. 
Két dolgot szűrtem le belőle az én zenész eszemmel:
1. Ez az ember TEHETSÉGES! Méghozzá többszörösen is: Van érzéke az emberekhez, mert mindenkivel szót tud érteni. Nem rossz tulajdonság!
2. Kitűnő szervezői készsége van. Ez meg egyenesen ritkaság!

Nos, ezeket a JÓ tulajdonságait kellene először észrevenni, és nem azonnal a rosszra fókuszálni! (Ötlet plagizálva F. Ivántól...),  majd olyan helyzetbe hozni, hogy a JÓT aktivizáljni benne a KÖZÖS CÉL érdekében.

Sajnos, olyan időket élünk, hogy "Szemesnek áll a világ, vaknak az alamizsna."

Tudom, hogy megszívesebben megköveznétek egy páran érte, de kimondom:
Itt olvasgatva, úgy látom, Lillának is vannak jó ötletei, meglátásai!
Csak ha valaki eleve úgy lát a beírása olvasásához, hogy: "Na hadd lássam, miket hord ez már megint össze?"
Akkor nem vehető észre, hogy alapjában ő is a jobbításra törekszik, nem gáncsoskodni akar.
Csak talán a stílusán kellene javítania.
 

 • 1320
 • -887

"A kampány megkezdődött. Igen, előbb-utóbb választani kell! Ez, vagy az, vagy amaz?"

http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/tarki_nott_a_nagy_partok_tamogatot...

 

(te pedig Erika???

no minegy!

 • 1333
 • -974

Kérem, a blog témájával kapcsolatban írjatok. Mást témát a megfelelő blogokban beszéljetek meg, vagy indítsatok olyan blogot ahol a kedvetekre való témát lehet boncolgatni.

 • 1354
 • -971

Kétlem  ,ezt  kikérem  magamnak  és  még  sok  tíz  és  százezrek  nevében  ,  hogy  rólam  ilyet  írni  lehetne  .A "mantra  " akkor  jön  be  Nálad  amikor  nincs  érved  .  Az  igazsággal  nehéz  vitázni .

Ettől  függetlenül  sok  szerencsét  kívánok  nekik  ,  na  és  jóval  kissebb  ,  szerényebb  arcot  .

Ilyen  ember  senkinek  se  támasszon  feltételt  .Nem  úgy "akadtam  ki  "mint  MSZP  tag  ,  hanem  mint  egyszerű  állampolgár  aki  felnevelt  3  gyereket  .Az  az  Ő  dolga  hogy  hogyan  él  ,  de  állítsa  magát  "példaképnek ", 

Az  ilyen  alakokat  szerencsére  sikerült  nekik  elkerülni  .

 • 1317
 • -951

ez pont olyan cikk, ami a fidesz-mantrát fejezi ki!

 

ilyen alapállású cikket MINDENKIRŐL lehet írni--csak jó fókusz kell!

 

JP már most felnőtt a feladathoz, mert mást nem tehetett!

ha mi nem védjük meg, annyival, hogy legalább nem elmuttévekezünk mi is---akkor nekünk annyi.

 

MINDNYÁJUNKRÓL  keletkezhet hasonló hangvételű írás.

(mondom én, aki végig azt mondtam/mondom olvassunk dokumentumokat--node az origó című lap az?! )

pont annyira, mint a millamedia .hu portál

 • 1342
 • -956

Eddig úgy tudtam az a neve amit írtam, de számomra akárminek is nevezhetik. Számomra a lényeg az összefogás, a közös cselekvés. Ezt mondom én is : választáskor pártok nyernek mandátumot, ezért nem értettem eddig sem ezt a nagy pártellenességet. (Ez amolyan kispolgári nyavajgás a csalódottság burkában.)

 • 1359
 • -917

Könnyű így számháborúzni! Azt ugyan is elfelejted, hogy az un. Béketüntetésre az embereket szervezetten, ugy külföldről, mint belföldről, vitték a felvonulásra, mig a Milla tüntetésre az emberek csupán spontán, saját önös akaratuktó vezérelve mentek! Ezért is összehasonlítani nincs mit, ez olyan, mintha az almát hasonlítanánk össze a körtével. Persze, ez a számháború arra jó, hogy a lényegről eltereljük a figyelmet! 

 • 1349
 • -957

Azért ha az "importot" kivonjuk belőle, még kevesebb lenne az...
Viszont JÓ figyelmeztetés volt ez az eset, hisz az "import" szavazni is fog, méghozzá 100%-ban! Ők nem lesznek lusták elmenni, OTT lesznek, ha esik, ha fúj! Vagy jönnek a levelek a világ minden tájáról... És hogy hová ikszelnek, nem kétséges! :(((
Aztán hazatűznek, mi meg szívhatjuk az eredményt...
Bennünet meg nem KÉK cédulásnak, hanem FÉL cédulásnak fog nevezni a fél világ!
Már akik tudják egyáltalán, hogy létezünk...

Bár Ovi miatt biztos többen ismerik a magyarokat, mint őelőtte! EZT MÁR sikerült elérnie!
Ugyanis kezdünk tollasodni... csak nem a pénztárcánk, hanem a hátunk! :(((
 

 • 1336
 • -951

Pont  azért  NEM  kedvelem  ,  mert  tudom  ki  Ő.  Láttam  és  olvastam  nem  fényes  eddigi  "karrierét " .Ami  gyakran  a  bíróságon  végződött.

Itt egy  cikk,  olvass:http://www.origo.hu/itthon/20121026-juhasz-peter-a-milla-vezetojenek-por...

 • 1361
 • -942

Bocsi Jadzia, hogy visszadobtam a patás labdát a Te térfeledre, de Te voltál a "névadó-keresztmama" :D
Én se gondoltam, hogy ez a párt egyáltalán felmerülhet...
De mostmár tényleg ügy lezárva... Lépjünk tovább.
A Mesterházy cikk linkjét be tudná valaki tenni, én ilyen helyeken nem járok, ezért gyakorlatlan vagyok a keresésben. (Bezzeg a yutun! OTT mindent megtalálok, amire szükségem van! Ha esetleg már levették az adott zeneművet, addig kutakszom, míg másik felvételt nem találok. Bocs az offért!)

 

 

 

 • 1388
 • -931

Provokátorokkal ne foglalkozz. Tudod az Egyetem téren is pár százan voltak...:0) No meg a milla tüntetésén is pár tízezeren, csak és kizárólag a Kossuth téren voltak ötszötr annyian, ahányan elférnek rajta....  :0)

 

 • 1357
 • -939

Miért nem olvasod el, kicsoda és micsoda Juhász Péter? Az "ilyen elemek" szerveznek tömegtüntetést, miközben mondjuk akkoriban az MSZP még mukkanni se mert a nagy bénultságban.. Juhász Péter mellesleg nem is akar kormánytag lenni. Jelzem valószínűleg Kónya sem...  A kormányt az "Eggyüttműködés 2014"-ben együttműködö szövetséges demokratikus pártok fogják alkotni...

 • 1377
 • -930

Elnézést pongyolán fogalmaztam, azt hittem  ez evidens, a patással  is összefognék ,kivéve a Jobbikot! )) A 3 választás is mutatja ,  csak együtt sikerülhet, és erre mindenki  rá fog jönni  A tegnapi Mesterházy cikk a népszabiban  nagyon megfontolt , előre mutató volt, nem vagyok megijedve már annyira )

 • 1310
 • -933

"Kormányzásuk csak néhány külföldinek volt kielégítő, meg a dolgozni nem akaró bűnözőknek. I"

ez az igazi névjegyed!

innen már sok szó nem is kell!

az mszp is vallott egy logikát

a fidesz is

a fidesz rezsime nem tetszik

az mszp-é pedig már bizonyára más lenne, mint akkor volt

a józan embereké----

 • 1364
 • -955

Szia!

Az igaz, de ha az "importot" kivonjuk belőle, már nem olyan biztos...

Amúgy a számháborút úttörő koromban szerettem, manapság nem divat már...
Miért? Mert nincs hová bújni... Még a Nap mögött is megtalálják az embert... :)))

 

 • 1370
 • -924

Szanyi Tibor!

Milyen százerzer emberről beszélsz? Álmodozol? Mindenki szerint többen voltak a Békemeneten. Ettől a választás még alakulhat máshogy, de azért a tényeket ne tagadjuk le, és azt se, hogy van koreláció aközött, hogy hányan vannak egy megmozduláson, és hányan mennek el szavazni.

Az mszp sok ezer tagja nem rossz ember, viszont a párt egésze egy szörnyedvény, kormányzásra alkalmatlan. Kormányzásuk csak néhány külföldinek volt kielégítő, meg a dolgozni nem akaró bűnözőknek. Igen, van aki ebből kér.

Igen, a Békemeneten biztos olyan emberek voltak, akik féltek -.-  Meg 400ezer embernek fizettek érte, hogy ott legyenek!

 • 1346
 • -926

az idézett szövegrészletek sorai között?!

ha hagyjuk JP-t lejáratni--sőt mi magunk is segítünk abban

akkor cselekszünk a fidesz sok évi szabályai szerint

itt nem JP rég/közelmúltja a kérdés, hanem az, hogy bízunk-e abban, hogy megérti mit kíván a józan ész--és tesz is érte duma nélkü.

 

ez meg rajtunk múlik! ahogy az okt.23-i tüntetés is  rajtunk múlt

 • 1325
 • -942

Kedves  lilla-!

"engem bizony megtanítottak ano eredeti szövegeket olvasni és azokból véleményt kialakítani---"

Engem viszont arra is megtanítottak, hogyan kell a sorok között is olvasni.

 • 1313
 • -948

JP lejáratása

hogy mennyire beáll mindenki a fidesz mantrába--anélkül, hogy észrevenné

hogy azt csinálja, amit csináltatnak vele

 

ez az alattomos manipuláltság a bajom

engem bizony megtanítottak ano eredeti szövegeket olvasni és azokból véleményt kialakítani---

no ezt felejtettük el

vagy sokan meg se tanulták.

ilyen volt a millamedia oldala--amiről JP állítja nem a milla médiája

de ilyen volt az őszödi beszédek szövege is

ls

ilyen az mszp gazdasági programja is

Keress bennük kapcsolatot

 • 1335
 • -964

Lilla, hallgatom  . 

Nem  értem  mi  a  gondod  ?  A  fidesz  mindig  is  ezt  tette  .

 • 1344
 • -912

én pedig sok évig foglalkoztam drogprevencióval

tudom miről beszélek---

JP nem drogos--a könnyű drogokkal pedig naponta élünk:

cigaretta, alkohol gyógyszerek gyógynövények

mind tudatmódosítók  a mennyiség nem mindegy!

hol a határ? ez a kérdés--hogy a köztudatban az van amit képviselsz bizony erős népkábítás

 

a tények = tények

mégiscsak JP tudott tömeget kivinni az utcára---mondom én, aki JP-t nem tartom politikusnak

sok okból 

ha teheted hallgass bele a parlamenti közvetítésbe --egyetlen hozzászólás el nem hangzik ahol  Bajnai Gyurcsány neve pejoratív értelemben el ne hangzanék

az ellenfelet megölni, mielőtt az elmondaná mire gondol

 • 1309
 • -967

Az  amerikai  ujságcikk  is " fidesz  mantra " ?

Sajnálom  ,  nem  állhatom  a drogmaffiát  védelmezőket  ,  a  fidesznek  ehhez  semmi  köze  .  Ezt  úgy  írom  mint  3  családos  anya  ,  igen  ezen  a  téren  én  konzervatív  gondolkozású  vagyok  -  sajnálom  .

A  TÉNYEK  =  tények  ,  Bajnainak  kellett  voln a meggondolni  kivel  áll  össze  .

 

 • 1306
 • -936

Juhász drogossága / avagy drogmentessége bizony fidesz mantra! meg álszemérem--meg hülyeség meg igen régi ügy!

JP nem biztos, hogy bármiféle kormány tagja lenne--de most mégis ő szervezte meg az első megmozdulásokat.

egyébként megnézted/hallgattad Oszkót?

 • 1300
 • -972

Láthattad Katicám, nem csak én éreztem úgy, hogy bántasz, látod, Dmolnár is ezért reagált úgy, ahogy...
De spongyát rá! :)

Azt a Horn vidit ismerem, valamikor már láttam.. nemtom, minek kapcsán...
És mégegyszer azt tudom mondani, SAJNÁLOM, hogy beteg... Tanácsaival segíthetne most is.
Egyébként volt egyszer egy TV4! Juszt műsorában: "Arcok és álarcok" címmel, ott mondták Hornról a ravasz rókaságot. 

A Jobbiknak ha tényleg van patája, egyszerű a dolog: patkolja meg már valaki!
Hogy lóvá tegye, az ördögnek ugyanis nincs patkója! ;-)
Csak az orosz népmesebeli bolhának... :DDD
 

 • 1320
 • -944

Este meg ÖSSZTÁNC! :DDD

Kétballábasok is jöhetnek! ;-)

 

 • 1355
 • -938

Zsadi, most elolvastam újra a Te, és az én hozzászólásomat is.

Nem tartalak az MSZP ellenségének

Nem tartalak semmilyen ellenségnek, most én sértődtem meg, hogy ilyent feltételezel rólam. Miért kellene ellenségeknek lenni azért, mert bizonyos politikai történésekről nem ugyanaz a véleményünk?

Igen. A Jobbiknak - szerintem - patája van :)

Szanyi Tibor Horn Gyulás videóját azért tettem be, mert abban mondja Horn Gyula Szanyi Tibornak, hogy "Egyedül vagyunk Tibor, egyedül. Te meg én, meg a nézők..." (lehet, hogy nem pontos az idézet)

 • 1312
 • -916

Köszönöm Dmolnár!
JÓL ismersz, megnyávogtam! ;-) 
Most már legalább mindenki tudja! Jönnek is majd a mínuszok csőstől! :DDD

De hol a házigazda? :(((

 

 • 1299
 • -931

Jézus Mária - honnan veszed, hogy ellenségnek tartalak? jajistenem - elmondtad a véleményedet, elmondtam én is. A kettő nem ugyanaz - ezért még igazán nem kell ellenségnek lenni. Én ugyanúgy szeretlek, mint eddig. :) Most elolvasom a hozzászólásod többi részét is - de erre az ellenségre azonnal reagálnom kellett :)

 • 1311
 • -928

Katica!
Nem értelek...

ENGEM tartasz ellenségnek, pont engem?
Ugye, ez csak VICC?...

1. Horn Gyulát nekem nem kell bemutatni, tudom az értékeit vidi nélkül is!
És nagyon sajnálom, hogy ilyen súlyos beteg lett! Vártuk pedig nagyon 2007-ben az MSZP 18. szülinapi ünnepségén, de már nem tudott eljönni, így csak egy küldöttség vihette el neki a "jelképes KITÜNTETÉST" (egy szép plakettet), mert az igazit az akkori KE megtagadta tőle! :(((

1994-ben ott voltam a kampányában, amit a megyeszékhelyünkön tartott. Még a csilláron is lógtak emberek.
Másnap Miskolc felé utaztában balesetet szenvedett, melynek következtében kapta az a "szép" KORONÁT... Más feladta volna ebben a helyzetben, ő nem! "Kicsi a bors, de erős!" :)))

És mikor látta, milyen bajban az ország, bátran kiállt a nép elé ismertetni a helyzetet, majd kinevezte Bokrost... Ügyes húzás volt! Mert azt olyan JÓL lehetett utálni... (Lásd: egyetemisták!) S mikor az egálba hozta a kasszát, leváltotta az emberek által jobban elfogadott Medgyessy Péterre... És jött egy nyugalmasabb korszak. 
Tudod, hogy mi volt Horn "beceneve"?... RÓKA (azaz Ravasz...)

Amúgy tévedsz, ha azt hiszed, csak a jobboldal nem fogadta el őt! A Munkáspárt azt tartotta róla: hátba támadta Grósz Károlyékat, így szakadt a párt ketté, s lett ő az új párt (MSZP) elnöke.
Nem mai gyerek vagyok, és még nem szenvedek amnéziában se...

2. "A Jobbikkal is?" - kérded TŐLEM... 
Miért nem Jadziától kérded? Őt idéztem, nem?

Állítólag EZ a szövege a facén is fenn van. Én nem tudom, mások mondták, mert én nem vagyok ott fenn, CSAK MAJD HA KÖTELEZŐ LESZ! :DDD 
Ki tudhatja, mi lesz még itt?...

Amúgy meg a Jobbiknak talán van PATÁJA?
Számomra a szélsőséges pártok NEM LÉTEZNEK, egyik oldalbeli sem!... Mert nem szalonképesek.
IGAZI demokratikus államokban legalábbis nem tartják ezeket a szélsőségeket annak.

Viszont akadt ám még a Jobbikkal való összefogásra is példa: Esztergomban 2010. őszén, a Fideszen kívül az ÖSSZES fellelhető párt összefogott Meggyes leváltása érdekében úgy, hogy nem indítottak polgármester jelöltet! De még fideszesek is rengetegen szavaztak  Tétényi Éva független jelöltre...
Hihetetlen, ugye? Pedig ÍGY volt...

3. Akit házasságban túl sokan faképnél hagynak, ott nem az elhagyók a hibásak.
Gondolom, így van ez a pártok esetében is... 
De könnyebb a hibát másokban meglátni, minthogy magunkba nézzünk...

Erről (is) beszélt Ficher Iván.

AZT viszont el kell ismerni, az MSZP 2010 óta sokat változott, és ELŐNYÉRE, ezt mutatja a Fidesz rájuk fókuszált össztüze is. Tehát tartanak tőlük.
DE! Van még javítani való bőven! Vagy TE nem így gondolod?
Mesterházy számomra szimpatikus, tehetséges fiatalember, bár Hornhoz nem hasonlítható, és gondolom, Ő nem is szeretné ezt... És ami talán még mellette szól: MÉG nem kezdte ki senki, valószínűleg azért, mert nem adott okot rá.

4. ERRE csak Bajnai tudna választ adni, MIÉRT?
Tartom olyan okosnak és intelligensnek, hogy meg tudná Neked indokolni...

5. Most én is kérdeznék valamit:
MIÉRT látsz engem az MSZP ellenségének?!
Ez számomra sértő, nem kicsit, nagyon!

Világéletemben BALOLDALI érzelmű voltam, vagyok, s leszek...
De!
A MUNKÁMBA (gyerekek és fiatal felnőttek esztétikai - zenei - nevelése) nem vittem, nem viszek, s nem is vihetek bele politikát! A kollégáim is ezt teszik, de én tudom róluk, melyikőjük hová húz...
A tantestületünk mégis egységes, azaz EGYÜTT muzsikál, ahogy az egy jó zenekarhoz illik...
 

 • 1310
 • -981

Ugyan  mit  kezdesz  Juhásszal  és  a mögötte  lévő   drogbizniszel  egy   közös  kormányban  ?

Ilyen  elemekkel  nem  lehet  stabil   kormányt  kialakítani  .

Akárki  írta   ,  sajnos  IGAZ,  ne  a  hírhozót  okold  az  igazságért  .

 • 1290
 • -915

A jobbik eleve ki van zárva minden demokratikus együttműködésből, mert nem demokratikus párt. Ne bántsd Zsadi macsekot, mert megnyávog..:0) Tudod te mit akart írni...

 • 1300
 • -968

Hogyne.

Csinálok egy közös programot nektek.

Délelőtt nyugdíjastalálkozó, délután görkorcsolya-verseny.

Ja, nem tudtok görkorcsolyázni?

Na és?

 • 1308
 • -895

Szó szeruint nem kell noszogatni senkit. Mesterházy elküldte a programot, ez jó. Van másnak is programja, ez is jó. Valóban programok mentén kell egyeztetni és együttműködni, mert különben (erről beszélt Bajnai is, meg még sokan mások) csak annyi arad, hogy leváltani Orbánt, ami szükséges, csak éppen nem elég..

 • 1309
 • -906

Most nem azért, de az alakuló összefogás neve "Együtt 2014".. Az MSZP (se) fog veszíteni ezzel, mert a választási győzelem a pártoké lesz, a képviselők a pártok képviselői lesznek. Az Együtt 2014 a keretet adja hozzá, az egyeztetési lehetőségeket és a követendő (már a kormányváltás után) közös programot..

 • 1283
 • -927

ha megtörténik, akkor bizony a jövő ciklus Orbáné!

ugyanis ez a cikk is a fidesz mantra része sőt mindkettő.

 

az összes ismert szlogen, csak koncentrálva.

ömlik....ömlik...ömlik...

minden médiából

inkább kárörvendően, heherészve--vihogva, mint megfontoltan a riporterek szájából

 

de arra elegendő módon, hogy visszatartson a csatlakozástól --mindenkit --mindenhonnan

remekül ki vanez találva!

azért kérlek--ha lesz időd 71 perc perc hallgasd ezt végig---minden benne van, amiről elgondolkozni érdemes

http://atv.hu/videotar/20121029_szabad_szemmel_2012_10_28

 • 1348
 • -911

Az összefogásnak  ez  a  leggyengébb  pontja  :http://www.origo.hu/itthon/20121026-juhasz-peter-a-milla-vezetojenek-por...
Vele  nagyon  nehéz  lesz  ,  Bajnainak nem  siette  el  kissé  ?  Ezt  írja  :http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/bajnai-tul-koran-lepett-1114203

Majd  meglátjuk  .

 • 1297
 • -937

Most ezt komolyan gondolod? A globalizációt leállítani? Mégis hogyan? Szankcionálni.. Ez jó.. És akkor te dalolva fizetnél 1500 forint helyett ötezret egy ingért és kétszázezret egy telefonért a tízezer helyett? No meg kit akarnál szankcionálni? Az IBM-est, A Phillipset? Esetleg Csányit, vagy Demjánt?

Nem leállítani kell, hanem alkalmazkodni.. Ha szabadna kérnem...

 • 1329
 • -929

Kedves Zsadi!

Aki ismeri ezt a videót (és tiszteli, szereti Horn Gyulát) értette, hogy mit jelentettek a blogban Szanyi Tibor szavait. Én azok közé tartozom, aki a rendszerváltás utáni legnagyobb formátumú politikusnak tartom őt.

"És én is, mint Antal Szegedi, Jadziának adok igazat: a patással is összefognék a CÉL érdekében"

A Jobbikkal is? :)

Egyébként Szanyi Tibor a blogjában nem írt semmiféle összefogásról, vagy nem összefogásról - a puszta tényt írta le. A négy szocik által támogatott miniszterelnök közül három elhagyott minket. Tehát ilyen értelemben igenis, hogy egyedül vagyunk

És ez már az én megjegyzésem: Bajnai megtehette volna ugyanezt az MSZP oldaláról. Nem tette meg. Miért is? Mert már nincs velük. Szóval... nagyon ül az az "egyedül vagyunk" horni mondat.

 • 1333
 • -915

Kedves Katicabogár!
Bocs az elütésért, már késő van, és ma sokat "dolgoztam"... 

Jóéjt, és kösz a segítséget, RÁD mindig számíthatok, és ezt őszintén köszönöm! :)))

 

 • 1303
 • -958

Kedves Kativabogár!

Szanyi ÍGY kezdte a mondandóját:
"A rendszerváltás óta négy miniszterelnököt adott és támogatott a Magyar Szocialista Párt. Közülük – ha lélekben is – csak egy maradt a sorainkban: Horn Gyula. Medgyessy eleve külsősként vállalta a munkát, Gyurcsány kilépett, Bajnai mostanság értette meg, hogy nem lehet politika-mentes politikát csinálni. Ám a tény tény marad. Egyedül vagyunk. Meg a nézők …"

 

Nos, én az "EGYEDÜL VAGYUNK."-ra kaptam fel a fejemet...
Meg Erika1 elutasító viselkedésére!
Nem értem ugyanis...
Azt mondják, SOK MSZP-s volt ott... Akkor mire ez a "finnyáskodás"? Ficher Iván szavaival élve, mikor azt mondta:
"Nem lehet mindenkivel össszefogni: Vannak rá alkalmas, és alkalmatlan emberek. 
Az az alkalmatlan,aki annyira finnyás alkat, hogy a másikban rögtön látja azt, ami rossz, és azt mondja, veled csak akkor, ha TE megváltozol. 
Összefogást csak úgy lehet csinálni, hogy akivel összefogok, a LEGNAGYOBB TISZTELETTEL HÍVNI, ÉS AZT MONDANI NEKI: ÓRIÁSI MEGTISZTELTETÉS, HOGY EGYÜTT DOLGOZHATUNK. Úgy nem lehet valakit hívni, hogy akkor jöhetsz, ha megváltozol."

És itt én nem gondolok senkire...
Csak van egy Gandhi mondás: "Ahogy változol TE az emberek felé, úgy változnam ők is feléd."

És én is, mint Antal Szegedi, Jadziának adok igazat: a patással is összefognék a CÉL érdekében.

VÁLTOZÁST AKAROK! ... A többi részletkérdés... 

Így gondolkoztam világ életemben pl. a szakmámban is: Az ördöggel is cimborálnék, csak az ÉRTÉKES ZENÉT eljuttassam minél nagyobb tömegekhez!
Ha a Kiállítás képeit csak Emersonékon keresztül hajlandó megismerni az ifjúság, ám legyen!
Hallgassák meg tőlük.

A politikai összefogás ugyanez, csak pepitában!

De azért kíváncsi lennék a blog-gazda véleményére is, ha majd lesz ideje válaszolni.
Igaza volt itt valakinek, MÉG nem sürgős ugyan, de bizony az óra ketyeg...

 • 1344
 • -933

Dabason és Baján kis híján már összefogással meg lett volna!

a fidesz jobbik feletti győzelem

lehet számolgatni!

 • 1288
 • -939

Ne zavartassátok magatokat, hogy a blog egyáltalán nem erről szól. Jó lenne, ha nem vernétek szét Szanyi Tibor blogját

Itt a blog, ahol ez a téma van

 • 1334
 • -932

a frászt égett be!

 

ilyen a mai közvélemény még mindig hisz az igéretnek a ráció nélkül.

Orbán szétteríti az önkorik adósságát--semmi baj!

hogy légkábeladót szed semmi baj!

http://index.hu/belfold/2012/10/28/folytatodik_az_mszp-s_sikerszeria/#

 

ez meg a számszerű végeredmény!

23%-os

32%-os

46%-os részvétel!

ez a baj!

a regisztrációval még kevesebb lesz--ezt akarják!

 • 1231
 • -930

Megint jól beégett mindenhol a "baloldal".Összefogással is,meg anélkül is

 • 1230
 • -948

Köszönöm!!!

 • 1265
 • -932

Azok az emberek akik nem szavaznak, de most felelősen szeretnének szavazni, azok a dualisztikus gondolkodás jellegzetességeit igen hamar felismerik. Ezért ha a pártok egymást összehasonlítgatják ahelyett, hogy párbeszédbe elegyednének, ha versenyre kelnek ahelyett, hogy erő-átcsoportosítatának, összeütközésbe kerülnek ahelyett, hogy kompromiszumokkal egyeztetnének, és összeesküvéseket is kezdenek szövögetni stb. annak éppen az lesz a vége - ami most van. Ezek a pozitív vagy negatív "tünetek" garantálhatják azt, hogy cselekvő lesz az a várva várt kétmillió lappangó szavazó, vagy továbbra is távol maradó. Én ezt értettem összefogás elleni "tünetcsoportnak".

 • 1230
 • -910

holnap hozom a mai Szabad szemmel című atv műsor linkjét, ha valaki nem látta

ritka jó megnyilatkozások voltak--különösen Oszkóéké!

 

abból is lehet leszűrni ezt azt! 

egyébként a visszanézés most lehetséges--az adás egy órával késleltetett

 • 1229
 • -900

Tiszavasvári --jobbik fölényes győzelem

Baja fidesz--de az mszp duplázni tudta teljesítményét 5%-ról 12%-ra

 

majd meg kell nézni, hogy együtt mennyi lett volna

 

 

 • 1245
 • -903

Kedves katiicibogár!

A választások kimeneteléről  lehet már tudni valamit?

 • 1228
 • -874

Vannak nehéz fejű emberek, akik nem képesek felfogni, hogy az MSzP vezetésével az elkövetkező időben választ nyerni nem lehet. Még akkor sem, ha ma ő a legnagyobb parlamenti ellenzéki párt. Van ennek objektív oka is bőven, nem kell mindent az ellenszenvre fogni. Ezért nem véletlen Bajnai döntése.

Ez a döntés azonban nem gátol senkit - a MSzP-ot sem - hogy beálljon a sorba (igen, a sorba) és szívvel-lélekkel működjön együtt ezzel az új "Összefogás 2014" elnevezésű szervezettel. Okos, politikus gondolkodásra vall "jadzia" álláspontja, miszerint akár a patás ördöggel is összefog, hogy ezt a rabló rezsimet le lehessen váltani.

Erre van szükség ma !

 • 1258
 • -909

Most már csak egy kérdésem van. Most újra átolvastam Szanyi Tibor blogját - pedig már párszor megtettem ezt. Nem találok benne olyan részt ami az összefogás ellen szólna. Melyik az a rész?

 • 1224
 • -898

Tibor. Ne huzd fel magad. Itt a Kapcsolaton szabadon irkalhatnak az LMP a fidesz, a Jobbik es a tobbi part ugynokei, szimpatizansai.

A celjuk a zavarkeltes, a partpropaganda.

Nehogy ezek miatt itthagyd a Kapcsolatot.

Hogy neked es Mesterhazynak nem tok azonos a velemenyetek ez nemcsak termeszetes, de kivanatos is, mert ettol demokrata az MSZP.

Ez nem egy egyszolamu part.

Azok, akik ezt kifogasoljak megszoktak, hogy az altaluk tamogatott partban kotelezo meg irasjel szintjen is azt mondani, amit a Vezer mond.

Nehogy mar naluk valakinek onallo velemenye legyen.

 • 1251
 • -908

A dualisztikus elme működésrendje: összehasonlít, versenyre kel, összeütközésbe kerül, összeesküvést sző, elítél, megsemmisít minden számára kedvezőtlen bizonyítékot, majd bűntetlenül likvidál.

Ezeket kéne elkerülni, mert az együttműködés ezeket az jelenségeket - még messziről sem tűri!

 • 1220
 • -921

"Hogy miért nem velünk indult?? Hívta  valaki?"

Jadzia!
Nekem is azonnal EZ jutott az eszembe Katicabogár kérdése kapcsán...

De nem mertem szólni, mert nem tudom, hívták-e vagy sem?
Sajnálom már, hogy egyáltalán megszólaltam...

Régebben - mikor még azok közül, akik MOST itt írkálnak Szanyinál, senki nem volt itt -, sokat írtam az oldalára... Válaszolt is nekem. És sosem bántón, velem nem volt frivol, amit kifogásoltak egyesek a stílusában. mert nem úgy szóltam hozzá, hogy kinyíljon a bicska a zsebében:
Mert NEM SZERETEM a bunkóságot, a másik fikázását...

De most, mikor végre látok mozdulni valamit a jó irányba, hisz én is szeretném, hogy ÖSSZEFOGÁS LEGYEN, és egy általam hiteles ember, egy zenész olyan szavakkal magyarázta el a lényeget, ami nekem, a szintén zenésznek is érthető, újra mertem megszólalni.

Bánom már, mint a kutya, aki hetet kölykedzett, mert jól rám rohantak...

Mert NEM ÉRTETTÉK MEG, hogy JÓT akarok!

ENGEM SEM... Kár... Erről (is) beszélt Iván:
"Rá kell vezetni az embereket, hogy igenis tudnak együtt dolgozni, mert mindőjükre szükség van, aki VÁLTOZÁST akar!"

ÉS senkit nem elriasztaniI!! (sk megjegyzés)

Ez a másik fontos dolog, amit mondott Iván:
Nem szabad engedni, hogy "ha ő, akkor én nem!"

A harmadik:
Ha már bent vannak, akkor szigorúan TILOS bántani egymást! Ez ALAPSZABÁLY!"

Együtt kell muzsikálni, és nem egymás ellen! (sk. megjegyzés), mert az csúfos BUKÁST eredményez!

.....................

Most megkerestem Bajnai beszédét, ő is ugyanezeket mondja:
"Ha nem lesz összefogás, nem lesz változás!" 

Meg hogy lesznek, akik szét, illetve egymásnak akarnak ugrasztani bennünket, és TESSÉK, már itt is van!
A sértődöttség, a gyűlölködés (miért nem mi, miért ők? stb) rossz taktika, nagyon rossz!

Nem vezet sehová, illetve igen: VERESÉGHEZ!

Igazad van Jadzia, nem kell ide a Fidesz, elvégzi a harakirit az ellenzék saját maga...
Ők meg zsölyéből ülve nézik...
És még a színházjegyet is MI fizetjük.

 

 • 1214
 • -889

Katicabogár nem sajnálom Bajnaiz azér tettem be a linket lássa mindenki nem ördögtől való ember ő sem.És azt is, hogy a mi kutyánk kölyke, a gazdaságot  kicsit rendbe tette OV dúlása előtt ..Hogy miért nem velünk indult?? Hívta  valaki?  Nem tudom, egy a lényeg ,együtt csakis együtt fog menni.....

nekem senkivel nincs bajom aki ezt a kurzust  le akarja váltani  és a cikkekből látható  ez az ember nem törekszik sem posztra sem hatalomra ... dea célja jó és nemes:) 

 • 1219
 • -903

haza haladás szolidaritás Európa --itt és most

ezek a rendezőelvek

és valóban egy kiépülőben lévő rezsimet kell leváltani, amelyet felesleges viták nyomán engedtünk --mi mindnyájan közösen--- létrejönni.

 

 engem Szanyi ma is neoliberális burzsujbérencnek nevez--pont emiatt vagyunk ebben a helyzetben.ma is--felesleges viták voltak egymás kirekesztésére --közben a nyakunkra nőtt a REZSIM

 

Innen csak előre lehet menni!

de egyetértek Veled--most tán némi ráció mentén! kéne

indoklással, hogy mit s miért.

Akkor tartósabb lenne.

 • 1177
 • -912

Nem hiszem, hogy van politikus, akinek a családja örül, hogy ezt a sportot űzi. Tehát semmivel sem sajnálni valóbb Bajnai, mint más politikus.

Jadzia, Neked meg sem fordult a fejedben még, hogy Bajnainak nem a Millával kellett volna színre lépni?

 • 1226
 • -890

Jót nevethet a fidesz,  nem kell ide semmi más ,karosszékből nézi ,az elennzék hogy marja egymást ,hogy castingol  és hogy szedi elő az új "szónokok " beszédeit rosszul sikerült mondatait .(( 

Van egy film: Casting minden,  ez a címe és október 23 óta ezt érzem ,már előtte is kezdtem ,de most harározottan.

 

Mint veszett bal oldali ember, van véleményem , szívem csücske az MSZP abból is tudhatjátok, Tibor,de ha az összefogásnak  egy patás csúf ember lesz a  vezére és vele sikerülhet a legnehezebb , a 2/3,  amivel aztán lehet már  valamti kezdeni , akkor oda szavazok, mert most  a"haza minden előtt"!!!

 

Mai Bajnai riport:"Nem azt akarjuk, hogy az MSZP szavazói mondjanak le a pártjukról, és támogassanak mást, például minket. Mi egy mozgalmat hoztunk létre, ahova várunk minden demokratát, aki változást akar. Anélkül, hogy meg kellene tagadnia azt, amiben hisz. Olyan vérlázító választójogi törvényt kényszerített rá az országra a kormány, hogy nincs más lehetőség, csak az összefogás. Azok az országok tudnak fejlődni, ahol létezik erős politikai közép, amely nyugodt erőként képes fellépni a megosztás és szélsőségek ellen. Ennek a megteremtésén dolgozunk.Az MSZP egy nagyon erős párt, de egyedül nem képes arra, hogy véghezvigye a fordulatot. Kölcsönösen egymásra vagyunk utalva. Ráadásul egy új politikai korszakhoz nem is elég egyetlen párt győzelme, világnézete vagy programja. Közös nevezők kellenek."  

 

Ezt kell  többeknek is folytatni ,jövünk  felfelé , de azt is tudni kell, egy nagy tömege van a népnek, akiket bizonytalanoknak szoktak hívni  , s akik   között van csalódott volt szoci, van jobb oldaliakban is  csalódott ,van középre húzódó liberális, és szélsőbalos is! És ezeket az embereket  ahhoz ,hogy meg győzzük , kellenek a kurzust leváltani  akarók együtt  , ehhez össze kell őket  fogni egy szerveződésben 

Hagyjuk a  dolgokat a  maguk  útján haladni ,ugyis itt sokan nyafognak  véleményeznek / mert még nem politikuzok még civilek!! / és ahogy közeledik  a választás ideje , ők is csiszolódnak ,változnak, véleményt formálnak  Egyelőre az a harci feladat ,hogy a regisztrációra   el tudjuk az embereket  juttatni, csábítani, hívni!  Ha nincs regizve, akkor tök mindegy, hová adta volna a voksát

Tibort azért roppant mód becsülöm , hogy  nyakába veszi    az országot  és bármennyire  is fikázták itt is a kommentelők,  a 2010-es választáson  is végig járta az országot ,és agitált,   beszélt, indokolt..... 

 

 

Ezt többeknek  is így kellene továbbra is  végezni,  egyszerre a  Millával/ mjads ők is csiszolódnak!!  / Szolidaritással, Bajanival   DK -val, mindenkivel akinek a célja egy kellene hogy legyen ,és ez a legfőbb,  már nem miattunk ,de gyerekeink miatt főleg!

 

A csodás muzsikus véleménye fontos és megszívlelendő!

 • 1221
 • -902

Azt hiszem Fischer Ivánt hallgatni jó!

18 órája már linkeltem! :)

a milláról:

egy ember kitalált anno egy jó nevet--és létrehozott egy internetes oldalt --csatlakoztak hozzá sokan--lett belőle az ami ma

van ilyen a facen másik is:

(megnézhető(demokraták mozgalma ma 6000 körüli tagja van--ezt is egy ember hozta létre.)

a milla egyszerűen örült a sikerének és rendkívül méltánytalan! nézetrendszere van!

mostanra persze változott sok dologban de fel még nem nőtt a feladatára

most Katicabogárnarral értek egyet:

várni kell--azzal a méltánytalan szöveggel nem lehet mit kezdeni, amit ma elővezet.

Jól teszi Mesterházy amit most tesz!

és

Jól mondja amit mond!

http://www.kapcsolat.hu/blog/mesterhazy/4801-minel-tobben-vagyunk-annal-...

tessék elolvasni!

 • 1184
 • -872

"Egyébként én veletek, PROFI VITÁZÓKKAL politikai ügyben nem vitázom tovább, mert zenészként teljesen MÁSKÉNT gondolkodom. (Nem is szólaltam volna meg, ha nem éppen egy zenészt látok megnyilatkozni...)"

Ezt én bizony nem veszem magamra. Távol állok a profi vitatkozás tehetségétől. Ahogy Te zenész vagy, úgy én ápolónő :)

 • 1186
 • -873

"EZT nem ártana megszívlelni! Juhásznak is (aki nevét csak pár napja hallottam...), és a TÖBBI részt venni kívánóknak is."

Csak tudod Zsadi, ennek az összefogásnak Juhász az első számú vezetője - és ez nekem pl. nagyon necces, és azt hiszem nem vagyok ezzel egyedül. :(

Ahogy Gyurcsányt sem tudják elfogadni pártok, szerveződések, miért olyan furcsa, hogy Juhász Pétert sem - pedig azt gondolom, hogy klasszisokkal gyengébb Gyurcsánynál. Ebben az esetben - pontosan is azért, mert olyan fontos az összefogás, nem ilyen kirekesztést hangoztató vezető kell(ene)

 • 1176
 • -893

Kedves  Zsadine  .

Én  oda  nem  szoktam  civilbe  se  menni  ahol  sértegetnek  .

A  másik  ,  nem  vagyunk    elkésve  . Én  csak  annyit  mondtam  ,  hogy " lássuk  a  medvét  ", ki  -mit  ,  és  hogyan  teljesít  .  Aztán  a  lényeg  a  programm.  Hiába  váltanánk  le  ezt  a  buta  kurzust  ,  ha  utána  nem  tudnánk  a  nép  érdekében  kormányozni  .A  körülöttünk  lévő  országokban  általában  sikertelenek  voltak  az  olajfa  koaliciós  kisérletek  ., ami  a  kormányzást  illeti  .

Felbomlottak  ,  mert  veszekedés  és  kiugrások  voltak  .

Nagyon  alaposan  át  kell  gondolni  és  tényleg  akarnia  kell  mindenkinek  , " haragszomrátok  nélkül"

Másképp  nem  sikerül  .

Ezért  nem  fejest  kell  ugrani  ,  hanem  egyeztetni  ............Attila  elküldte  a  programunkat  ,  várjuk  a  választ  .  Nem  minket  kell  noszogatni  ,  a  labda  a  túloldalon  van  .

 

 • 1176
 • -867

"Azért Katicám, mert MOST NEM ENNEK VAN ITT AZ IDEJE!!!"

Hát igen. Az elmúlt két évben rengeteget könyörögtem szinte az állítólagos mieinknek, hogy ne cseszegessék az MSZP-t, "most nem ennek van az ideje" - az eredménye az volt, hogy szinte kiutáltak a régi kapcsolatról. Mikor van itt az ideje? Amikor már csatlakoztunk és kiderül, hogy "anyám én nem ilyen lovat akartam"?

 • 1197
 • -870

Egyébként én veletek, PROFI VITÁZÓKKAL politikai ügyben nem vitázom tovább, mert zenészként teljesen MÁSKÉNT gondolkodom. (Nem is szólaltam volna meg, ha nem éppen egy zenészt látok megnyilatkozni...)

Kaptam is a másként gondolkozásom miatt éppen eleget a 22 év alatt!... DE!
Nekem ugyanúgy kell JÓL tanítanom zongorázni Mozartot a fideszes anyuka gyerekének is, meg az MSZP-snek is, sőt, még a Jobbikosét is...

Akkor én most a szemetekben ÁRULÓ vagyok?!
Asszem, Babett használta ezt a kifejezést itt valahol...
Valaki meg a pedagógusokat ócsárolta...
Úgy látszik, ő nem járt iskolába, az anyukája tanította otthon...

(Én meg azt hiszem, nem lehet mindenki Liszt Ferenc, aki csodagyerekként a világot telezongorázta, tehát nem járhatott iskolába, de felnőttként elkötötte egy gróf művelt feleségét, aki mellett "kikupálódott", na és Párizsban olyan művészek -írók, költők, festők- közt forgott, akiktől mindent átvett.) 

Sajnálom, de EZ is egyfajta megosztása a társadalomnak, ami nagyon, de nagyon helytelen, és épp oda vezet, ahol tartunk éppen!

Ezért az ilyen Fischer Iván féle sokoldalú, széles látókörű, HIGGADT emberekre bizony, sokra lenne szüksége az országnak! :)
 

 • 1187
 • -879

Erika drága!

Én ezt a Juhászt nem ismerem... a Millát se régóta hallottam, mint kifejezést... még meg is mosolyogtam, mikor először meghallottam a szót...
DE!
Nem is az a lényeg, hogy mi itt lenn kismeberek (mint én, vagy pl. Mári néni Tokodon) tudja, ki az a Juhász!
Hanem tudatni kell velünk: MI A CÉL:

Leváltani a kormányt, és lebontani ezt a rezsimet, ahogy Bajnai mondta...

Mit jöttök itt folyton Juhásszal?!
Ez már kész rögeszme! :(((

Ha meghallgattad Fischer Ivánt, Neked is látnod kellett, NINCS MÁS ÚT:

El KELL DÖNTENI, KELL-E AZ ÖSSZEFOGÁS, VAGY NEM?

Ha TI MSZP-sek úgy érzitek, egyedül is megy, akkor csináljátok egyedül... 
DE NEM FOG MENNI!

Túl nagy az ellenszél!

2010. áprilisára jól emlékszem!
Orbán: 2/3-unk van, AZT CSINÁLUNK, AMIT AKARUNK!

És így is lett! :(((

És továbbra is így lesz, ha nem születik konszenzus...
 

 • 1194
 • -870

"Az elmúlt két évben az MSZP a lehetőségei határán belül szinte mindent megtett annak érdekében, hogy az Orbán-kormány szemétségeit feltárja, tiltakozott, érvelt, cáfolt, közleményeket adott ki, programokat dolgozott ki stb. stb... "

Én ezt itt szűkebb hazámban nem így láttam sajnos!
Mert pl. Esztergom érdekében nem az MSZP emelt szót a parlamentben, hanem a Jobbik... 
Ami igen sajnálatos!
Az egy dolog, hogy az MSZP-s polgármesterünk és sok városunkbeli pl. városunk határában várta a Pestre gyalogló Tétényiéket, együttérzéséről biztosítva az esztergomiakat, na meg is kapta érte a magáét a város: májusban egyszerűen lerohanásképpen elvette az ÁLLAM a ragyogóan felújított egészségügyi konszernét a városnak, a polgármestert meg a nyár végén kirabolták otthonában! :(((

EZEK ELLEN MIT tett az MSZP?... Nem hallottam még egy együttérző szót sem!

Ja, hogy a lehetőségei csak a dumákban merül ki?! Azzal bizony tele a padlás! :(((

Úgy néz ki, igaza volt Csurkának: "Szélről csak ordibálni lehet!"
(Bocsánat, nem gondoltam, hogy valaha idézni fogok tőle....)

................

"Most azt mondod, hogy a Milláékat fogadjuk el feltétel nélkül, ne bíráljuk, ne kritizáljuk?
Miért?"

Azért Katicám, mert MOST NEM ENNEK VAN ITT AZ IDEJE!!!

Most az ÖSZZEFOGÁSNAK van itt az ideje, és ez NEKIK IS SZÓL! A többi részletkérdés,azaz a jövő zenéje, különben nem lesz jövő!
EGYÜTTMUZSIKÁLNI, EGYIRÁNYBA TOLNI AZT A NYOMORULT ELROMLOTT TROLIT!
Különben roncs lesz belőle.

Ilyen egyszerű!
EZT - úgy tűnik -, Bajnai jól látja...

 

Mivel  a  Juhásznak  az  is  elvárása  ,  hogy  legyen  tömeg  az  illető  szervezet  mögött  aki  csatlakozni  kíván  én  kíváncsi  vagyok  arra  is  Neki   mennyi  a  támogatója  .

Mert  akiket  eddig  kivitt  ,  azok  több  más  szervezethez  is  tartozhatnak  .

Tehát  Katicabogárral  értek  egyet  tehát  egyenlőre  semmit  se  lehet  tudni  .

Se  program  ,  se alázat  ,  csak  nagy  hang  egyenlőre  .

 

Fischer  Iván  tényleg  nagyon  jó  volt  Olgánál  .

 • 1180
 • -893

Igen, ERRE, kedves Katicám!
Nagyon köszönöm, remélem, sokan megnézik, ha még nem látták, én egyik éjjel "véletlenül" még fenn voltam, és az ismétléskor láthattam.

Időközben az imént már az előző linked alapján is megtaláltam, s újra meghallgatva ki is jegyzeteltem magamnak.

De felhívnám az érdeklődők figyelmét, hogy a vidi alatti összefoglalót elolvasni nem elég, egyrészt nagyon szűkszavú, másrészt érdemes rászánni az időt, és VÉGIGNÉZNI, mert egy élmény Fischer Ivánt hallgatni!

Nem is gondoltam volna, hogy zenészként ilyen remek példákkal (zenei és köznapi: - kürtösök, -trolibusz) tud szemléletesen magyarázni, mit ért ő ÖSSZEFOGÁS ALATT.

Én a gondolatait teljesen magamévá tudom tenni, hisz jómagam is zenész lévén, gyakorlatból tudom, az EGYMÁS ELLEN MUZSIKÁLÁSBÓL nem lesz szép muzsika, csak kakofónia fog kijönni!! :(((
Az EZT utálom, AZ ne jöjjön... és a gyűlölködés nem vezet sehová! :(((

S még valamit hozzátennék:
Akik vállalják az ÖSSZEFOGÁST EGYMÁSSAL, mindenki FELELŐS mindenkiért!
Az összefogók között TILOS az egymás bántása, ahogy mondta.
EZT nem ártana megszívlelni! Juhásznak is (aki nevét csak pár napja hallottam...), és a TÖBBI részt venni kívánóknak is.

Különben az lesz az eredmény, ami Esztergomban történt: 
FELEMÁSRA SIKEREDETT TORZSZÜLÖTT!:(((
Az a "jelszó", hogy "Fidesz igen, Meggyes nem"! - okozta a vesztüket.

El kell tudni dönteni: SZÜKSÉG VAN-E AZ ÖSSZEFOGÁSRA, ÉS HA IGEN, AKKOR MINDENKI VILÁGOSAN LÁSSA, MI A CÉL!

Viszont azt is látni kell, vannak összefogásra alkalmatlan emberek, a "fanyalgók", akiknek semmi és senki sem jó... Azokkal lehetetlen az együttdolgozás.

Egy biztos:

ITT A NAGY LEHETŐSÉG! 
Ha ezt a kedves ellenzéki pártok, mozgalmak, civil akármik elszalasztják, MEG IS ÉRDEMELJÜK A SORSUNKAT, amit kapunk! Mert egy ország jövője a tét!
Tehát a CÉL VILÁGOS!

Nekem EZ a véleményem!
"A mi kis városunk" (na nem a Thornton-féle!) tudta mindig, hová tegye a voksát... Remélem, 2014-ben is így lesz, és nem csak nálunk...
 

 • 1230
 • -860

Erre gondoltál?

 • 1205
 • -860

Kedves Zsadi!

Először is. Az ATV videótárában minden régebben hallott, látott videó megtalálható.

Ugye nem baj, ha pár dologban nem értek Veled egyet?

"VÉGRE rajzolódna ki valamiféle összefogás, és azt is el kell tolni mindjárt az elején mindenféle  akadékoskodással, rosszindulatú belebugyogással!!!"

Kik fognak össze? Te tudod? Mert én egyelőre nem. Tehát - szerintem - egyelőre semmit nem lehet semmilyen akadékoskodással, vagy belebugyogással elrontani. Esetleg azzal, amikor Gyurcsányék és Kunczéék jelentkeztek a meghírdetett összefogásra - kapásból közölték velük, hogy most még ők ne. Miért is ne?

"Ha EZT akarjátok, hát akkor csak rajta! 
Nem jó a MILLA tüntetés? Az ottani felhívás az összefogásra? Nem???!!!
"

Ezt senki sem mondta. A Milla tüntetésen nagyon sok MSZP tag és nagyon sok szoci szimpatizáns részt vett - az MSZP, az MSZP vezetése, Mesterházy Attila is ezt kérték tőlük. Sok MSZP-s politikus is részt vett.

"Éppen most nem helyénvaló AZOKAT BÍRÁLGATNI, akik végre elindítottak valamit a VÁLTOZÁS érdekében! Inkább SEGÍTENEI kellene őket! 
Aki meg segíteni nem tud, vagy főleg nem is akar, legalább NE ÁRTSON, a csudába máááár!!!"

Úgy gondolod, hogy azért, mert Juhász Péter elindított valamit (az a Juhász Péter aki az MSZP-t elveti, az MSZP-t nevezi meg az elmúlt időszak minden hibájának okára, aki egyenlőségjelet tesz a rendszerváltás utáni kormányok között,...stb) akkor most a nyakába kell azonnal borulni minden kritika és bírálat nélkül? Az elmúlt két évben az MSZP a lehetőségei határán belül szinte mindent megtett annak érdekében, hogy az Orbán-kormány szemétségeit feltárja, tiltakozott, érvelt, cáfolt, közleményeket adott ki, programokat dolgozott ki stb. stb... - ennek ellenére állandóan ekézték, fikázták (igaz ezt bírálatnak és kritikának tüntették fel) Most azt mondod, hogy a Milláékat fogadjuk el feltétel nélkül, ne bíráljuk, ne kritizáljuk? Miért?

 

Oldalak