Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit

Internet, számítógép, programok és...

Minden ami internettel és számítógéppel kapcsolatos

Mit hoz nekünk a Windows 10?

Július 30-tól letölthető lesz a Windows 10, a Microsoft legújabb operációs rendszere. Magyarországon több millió embert érint a frissítés, amit Windows 7-8.1-ig minden gépre ingyen fel lehet majd telepíteni. Annak jártunk utána, hogy egy átlagos magyar konfiguráción milyen élmény lesz a használata.

Érintőkijelzővel, levegőben suhanó kézmozdulatokkal és magunk elé mormolt parancsokkal irányíthatjuk a Windows 10-et. Ezek a funkciók teszik hipermodernné a Microsoft új rendszerét, ami július végén, ingyenes frissítésként érkezik meg.

Tovább...

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Hát hiszen itt van az eb elhantolva.... Hogy nem ismeri az alaplapot, a videokártyát, stb... Azaz nem tölthető és installálható nyugodtan, hanem csak akkor, ha lehetőleg a legújabb verziód van mindenből. Csak ez valahogy "kimaradt" a tájékoztatóból. 

Hát, Kedveseim!

Elolvastam a nyügötöket a W 10-el kapcsolatban. Nem szeretnélek megsérteni benneteket - tiszteletben tartva minden véleményeteket - de úgy gondolom, hogy nem ártana a neten olvasgatni a W 10-ről, egész jó kis cikkek vannak már.  Az igazsághoz tartozik, hogy nem sok infót dobtak ki a működésrő a  kiadás előtt és ez nagy gond a felhasználóknak. Nekem e hó 2. óta van fenn és az általatok jelzett gondokat nem ismerem. A gépen lévő összes programot sikeresen aplikálta, semmi adatom nem veszett el, persze azért csináltam mentést. Persze azért az alapértelmezett progik listáját érdemes korrigálni kedvetek szerint, lehet hogy média problémák megszünnek. Az is biztos, hogy nem mindegy mire történik a frissités. Nekem W8.1 PRO volt elötte és arra történt a frissítés. Az alaplapok és a grafikus kártyák területén is nagy a disznóság, a gyártók állítása a w10 kompabilitásról Vágó Pista műsora. (fele sem igaz) Kb. egy évbe fog telni mire minden kiegyenesedik. véleményem szerint csak a redmondiaknak van teendője, hanem az alaplap és kártyák gyártóinak is, a driverekről meg nem beszélve. Csak egy példa. Xerox nyomtatót használok és a honlapjukról még nem tölthető le W10 driver.

Pedig "amúgy" a felhő működik...  hogy ez miért szállt el... de megrendítette a hitemet, az biztos...

Te meg próbálkozz, valami nagyon ismeretlen vacak nem lehetett.... Sok sikert...:0)

No ezt én máshogy jártam meg :) Nem most, de még mindig nem látom sehol a nyomát sem.

Találtam egy 200 GB ingyen tárhelyet a felhőben. Éppen akkor álltam újratelepítés előtt (egy ocsmány vírustámadás után) - és kapóra jött a tárhely. Kb 120 GB-nyi cuccot mentettem el oda. (Nekem irgalmatlan sok mp3 van a gépen) Amikor megtörtént az újratelepítés (Win7-em volt) - szépen lassan - ahogy az időm engedte - raktam vissza a felhőből a tartalmat. Aztán úgy adódott, hogy pár hétig nem tudtam idő hiányában ezzel foglalkozni. Amikor folytatni akartam, fogalmam sem volt, hogy jutok a felhőbe! Nem mentettem el sehova a linket, a memóriám pedig a szenilítás jegyeit mutatja. Azóta is jó pár felhőt kipróbáltam, az én anyagomnak sehol sincs nyoma. Hangos könyvek, és mp3-ak vannak ott. Ennek kb. 7-8 hónapja. Azért még próbálkozom :)

Ha csak ennyi lenne... De, hogy nem vagyok képes hangot varázsolni (egy Windows 8 kompatibilis alaplapból se), az már durva.. 

Én meg juszt is visszacsináltam, mert velem ne szórakozzanak.. Majd ha jó lesz, ténylegesen, akkor rendben.. Különben eddig még nem jártam pórul, igaz a Windows 8-ra nem volt pénzem, így azt megúsztuk... (mondjuk ez nem igaz, mert a felhőbe OneDrive) akartam menteni egy csomó dolgot, de hogy, hogy nem, csak akönyvtárakat látni ott, üresen... Ami azért...

Hát, ez az én bajom is. A kíváncsiságom győz az óvatosság fölött :( Azóta még nem volt zökkenőmentes napom. A Skype az teljesen romokban hever, meg kell küzdenem, hogy bejelentkezhessek (pedig a napokban frissített) A böngésző frissítéskor átvette a böngészőm a Win10 színeit (fehér) - a rendszerfrissítések is felérnek egy kalanddal... - de most már juszt sem csinálom vissza :)

Én már visszaraktam... Most persze újra töltődik minden, a tengernyi frissítéssel együtt... De hát valamit, valamiért.. majd egy év múlva (vagy kettő) újra megpróbálom.. (pedig bizonyisten minden újat szeretek kipróbálni, de ami sok, az sok)

Nálam kb. két órát tartott a telepítés. Maga a Windows10 kb. 4 GB-tal kisebb, mint a Win7. Ezzel jó pontot szerzett nálam :) - Sok minden másban pedig nem. Egy biztos. Ha telepítés előtt látom mindazt, ami azóta történt velünk (mármint a gépemmel és velem) - :) akkor nem telepítettem volna :)

  • 250
  • -122

Hát elvileg nálam is azzak kezdte. Olyan négy óra hosszat... Onnantól már rosszat sejtettem. Gyanítom, hogy se az alaplap, se a videokártya nem kompatibilis és nem is sikerült átvennie a beállításokat. (mondjuk a folymatos 65%-os processzor terhelés tete be a kaput nálam, mert a többi jelenséggel még elszórakoztam volna).

Érdekes, mert telepítéskor elvileg azzal kezdi, hogy átvizsgálja a gépet, hogy telepíthető-e a rendszer. Sokaknak, sok probléma jelentkezett a Windows10 letöltésekor. Nekem egyelőre még olyan gondot nem okozott, hogy le kelljen törölnöm (előbb-utóbb úgyis át kell térni rá) - de több programot nem tudok használni kompatibilitási probléma miatt. Kb. egy hete töltöttem le, most már kezdek vele összebarátkozni. Az első órákban én is fontolgattam, hogy visszatérek a Windows7-re.

Nos, kipróbáltam, feltöltöttem és sürgősen levettem.. Mert: nem találta meg az alaplapozt (sem) és valami idióta módban üzemelt. nem reagált a berakott alaplapi meghajtókra se (gyári CD) és a videokártyát sem igazán ismerte fel. Ellenben így lassú lett, mint a dög és állandó 65%-os processzorhasználaot művelt (egy négymagos procinál)... Ja, és persze az Office on kívül semmi nem futott az feltelepített programok közül. Úgyhogy vigyázat. Először mindent menteni és utána próbálkozni..