Szudo

A valóra vált rémálom

Csak dolgozni kellene - 2018-07-16

Az áprilisi választás eredménye az eddigieknél is jobban megbénította az ellenzéket! Mondom, az eddigieknél is jobban, mert eddig is béna volt! Az MSzP megint csak saját magával foglalkozik és nincs egy épkézláb elképzelése sem a folytatásról. Ebben sajnos a Párbeszéd sem segít, túl nagy volt  számára is a csalódás. Pedig most kellene igazán a tudatos tervezés, a jövő építésének víziója! Persze, könnyű ezt kívülről mondani, anélkül, hogy a megvalósítás terhe nyomná a vállunkat. De mégis mondom, mert van egy olyan tévképzetem, hogy valakik ötletet merítenek e néhány kósza gondolatból. Tehát, szerény véleményem szerint mindent előről kell kezdeni! Mintha eddig nem is lett volna MSzP. Mint az ősidőkben: elmenni vidékre, a városokba, a falvakba és programokat szervezni. A programok során elmondani az érdeklődőknek, hogy mi is a baj a jelenlegi hatalommal. Ezt napestig lehet sorolni, de csak röviden, tőmondatokban kell felvezetni a mondanivalót, mert az emberek nagyon nem fogékonyak az elméleti fejtegetésekre. A hangsúlyokat azokra a témákra kell helyezni, amelyek közvetlenül érintik a mindennapokat. Közben beszélni kell az elképzelt megoldásokról. És beszélni kell a menekült kérdésről őszintén. Igenis meg kell mondani, hogy amit a kormány csinál, az embertelen, szembemegy minden európai és kerszteény (keresztyén) értékkel és tele van hazugsággal, csúsztatással. Világosan meg kell mondani, melyik oldalon állunk. Nem lehet sumákolni attól való félelmünkben, hogy szavazatokat veszítünk. Mint ahogy csinálta ezt az MSzP számtalan más témában is. Szavazatokat és támogatókat éppen a sumákolás gyakorlata miatt veszített!

Aztán a megmaradt kevés hívet újra meg kell szervezni kis okos klubokba, ahol folyhat a vidéki munka. Elsősorban a helyben érezhető problémák feldolgozása lehetne a feladatuk és természetesen a csatlakozók számának növelése. Hiszen annyi helyi gond van, különösen az ország elmaradottabb térségeiben. A csatornázástól kezdve az ivóvíz minősége, az utak állapota, a szociális helyzet, a szegénység, az iskolába vagy orvoshoz járás és még sok más égető probléma. Amit a kormány vagy az önkormányzat lártszat intézkedésekkel, EU-s források elsikkasztásával vagy a probléma tagadásával évek óta nem oldott meg.

Természetesen, ennek megvalósítása sok-sok munkával jár, de végre el kell kezdeni dolgozni! Meg kell találni az elégedetlenség helyes irányba terelésének módját és folyamatosan terjeszteni kell az ellenzéki elképzeléseket, hogy a társadalom érezze, hogy van más út, van kiút a gödörből!