Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György

Szudo

A valóra vált rémálom

Magas labdák-2017-11-07

Kinyitom az újságot és sorjáznak benne a bicskanyitogató hírek. Orbán átadta Mészáros Lőrinc izocukor gyárát. Az Országgyűlés (a Fidesz) előre elítélné Czeglédy Csabát. A kormány bizalma töretlen Farkas Flóriánban. 

Az első, az izocukor gyáras a klientúra építés ordítóan kirívó példája, ami már nem is annyira kirívó, hiszen minden nap történnek hasonló események. A pályáztatás nélküli állami beruházások, ahol a haveri kör feloszthatja egymás között a munkákat. Vagy az olyan közbeszerzések, ahol a feltételek egyetlen pályázóra illenek rá, aki természetesen körmányközeli.

A Czeglédy ügy az ellenzék lejáratásának anatómiájába nyújt betekintést. Abba, hogy hogyan kreálnak az igazságszolgáltatás asszisztálásával bűnügyet egy semmilyen ügyből. Hogy hogyan hazudják a diákok megkárosításának nagyságát szinte százszorosra nagyítva, hogy a NAV-val együttműködve hogyan érik el, hogy a megvádolt társaság valóban ne tudjon kifizetni egy tucatnál alig több diákot. Merthogy a NAV által zárolt számláról valóban nem lehet fizetni. Ezt bűnügy kreáló módszert már egyszer-kétszer gyakorolták anno a Gyurcsány-féle telekcsere ügyben, aztán a Hagyó Miklós-féle perben.

A Farkas Flórián működésével kapcsolatos visszaélések esetén tanusított szembecsukás arra mutat példát, hogy a hű csatlósok megtehetnek bármit, nem esik bántódásuk.

Csak az az én bajom ezekkel az ügyekkel, - azon túl, hogy a magyar kormány méklységes-mélyre süllyedése végtelenül demoralizáló - hogy az ellenzék, nevezetsen az MSzP nem sokat szól ellenük. Pedig ezeket az ügyeket igenis napirenden kell tartani, az Országgyűlésben is nap mint nap kérdésekkel bombázni a kormányt, és nem megijedni a visszatámadásos kormánystratégiától, hanem választ követelni, illetve ha nincs válasz, nyilvánosan levonni a következtetéseket és közzétenni azokat. Ez egy béna MSzP, egy vergődő párt, amely nem találja a saját hangját. Lehet, hogy Molnár Gyula erre nem alkalmas, de akkor, könyörgöm, váltsanak! Még van egy kis idő a választásokig felmutatni egy harcos, baloldali stratégiát, meggyőzni az embereket arról, hogy ez a párt kormányképes lehet, ha rátalál az igazi vezetőjére.

Aztán van még egy fájó téma, amiben állást kell foglalni világosan - ez a menekült kérdés és az aljas, Sporos György elleni propaganda hadjárat. Nem nagyon hallottam, hogy ebben határozott álláspntjuk lenne. Pedig higgyék el, a Soros plakátok sok embernek szúrják a szemét, ezt a hazugság áradatot nap-mint-nap vissza kellene utasítani és világossá tenni, hogy egy európai kormány nem hangoztathat ilyen ordas valótlanságot, nem mérgezheti a társadalmat ilyen mértékben. Ez már az antiszemitizmus nyílt buzdítása. Ezt a saját fülemmel-szememmel tapasztaltam meg a szombati Fradi meccs után a villamoson utazva, amikor félrészeg szurkolók Soros Györgyöt szidták, aki miatt - szerintük - ők olyan nyomorultul élnek.

Természetesen rájuk szóltam, hogy ne zsidózzanak, de ez nem sokat hatott, legfeljebb a jobb érzésű utasok nyugtázták, hogy van még európai hang is nemcsak hőzöngő gyűlölködés.

Azt hiszem, van mit tenni ebben az országban, csak meg kell fogni a munka végét! És le kell ütni a magas labdákat!