Szudo

A valóra vált rémálom

"Horn Gyula pártja...." 2017-10-12

Molnár Gyula pártelnök nyilatkozta a minap, hogy a Jobbikkal Horn Gyula pártja nem fog összeállni. Fél évvel ezelőtt még sokan hasonló véleményen voltak. Azóta azonban a párt népszerűségi mutatója soha nem látott mélységbe zuhant.  Annyi roszz döntés született azóta, annyira nem tudtak párton belül sem megegyezni , semmi érdemleges javaslat nem született, kivéve a miniszterelnök jelölt lemondását, hogy nincs ezen mit csodálkozni. Miért is van még mindig ekkora mellényünk??? Horn Gyula a ravasz kompromisszumok embere volt, azért tudott megmaradni.  A Jobbikkal is lehetne ésszerű együttműködést kialakítani a cél, Orbán leváltása érdekében. Csakis erre az egy feladatra kell korlátozni az együttműködést! Ha számolni tudnának a vezetésben, és elhinnék, hogy tényleg a béka alsó fele alatt vannak, akkor belátnák, hogy másképp nem megy! Nagyon-nagyon sokan így látják! Tegnap este Mellár Tamás közgazdász - aki nem mellesleg az Orbán kormány minisztere is volt - ugyanezt mondta és hozzátette, hogy egy ilyen szövetségnek tudna az arca lenni. És szerintem ő egy nagyon is "jó arc".

Más közszereplők is ezt javasolják.

A Lovas András zenésszel készült interjúból idézek:

Orbánt csak úgy lehet leváltani, ha a balosok meg a kispártok az LMP-től a Momentumig összehoznak egy választási koalíciót a Jobbikkal. A koalíció egyetlen célja a kormányváltás lenne. Szerinte ez az utolsó esély, hogy ez választásokon történjen meg. "Ha nem így lesz, márpedig úgy tűnik, hogy nem, akkor úgy harminc-negyven évig maradhat, ami most van, kábé ennyi az autokráciák és diktatúrák szavatossági ideje. Egy ilyen választási nagykoalíció szereplői megállapodhatnának egy közös minimumban, megnevezhetnének egy szakértői kormányt előre, aztán átírnák a választási törvényt, és tartanának egy alkotmányozó nemzetgyűlést, fél év múlva pedig új választást írnának ki. Ez az egyetlen forgatókönyv létezik, semmi más, az összes többi egzisztenciális kaparászás. Csak ettől fél a Fidesz, nem véletlen, hogy a pártokat úgy osztja meg titkosszolgálat eszközökkel, hogy erre a forgatókönyvre minél kevesebb esély legyen".

Ez lehetne a forgatókönyv, ami sikerrel kecsegtethet. Minden más csak erőlködés, hiú ábránd és hamvába holt kísérlet. Lássák már be és cselekedjenek végre ésszerűen, kompromisszum-készen, ahogy Horn Gyula is tenné. Ha sikerülne, Horn Gyula is büszke lenne!