Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György

Szudo

A valóra vált rémálom

Abszurdisztán-2017-04-06

Hát, megint sikerült! Ismét sikerült a magyar kormánynak! Sikert sikerre halmoz, amennyiben sikernek lehet nevezni azt a sorozatos botrányokozást, amit kis hazánk vezető politikusai követnek el évek óta. Megfogadtam, hogy csak akkor írok blogbejegyzést, ha valami nagyon kiüti a biztosítékot. Most ismét megtörtént, amit úgy érzem, nem nyelhetek le szó nélkül. Lehet, hogy kevesen vagy senki sem olvassa, de ha leírom, talán kevésbé leszek frusztrált, kétségbeesett, reményt vesztett. Igen, a CEU ügy taglózott le, mint sok más embert ebban a hazában. Lehet, hogy közelebbről érint a téma, mert egyik lánygyermekem a jogi diplomája kézhezvétele után elvégzezte a CEU nemzetközi üzleti jogi programját és elnyerte az "Évfolyam legjobb diákja" díjat, amellyel az erkölcsi elismerésen kívül több ezer eurós jutalom is járt. Azóta ő már nyugat-európai egyetemeken tanít és már nem fog itthon dolgozni. De a szíve és a figyelme a hazájáé és most kétségbe van esve, hogy hova jutott ez az ország! És vele együtt én is kétségbe vagyok esve. Szertnék kiállni és üvölteni, hogy ne hagyjuk ezt, állítsuk meg a barbarizmust, az ostoba rombolást, a jogaink földbe döngölését! Ezt állítsuk meg, ne Brüsszelt! Szerencsére legalább a diákok kimentek az utcára tiltakozni. Szerncsére, ez már az EU-ban is vihart kavart és már az Európai Néppárt is fölhördült, talán lesz következménye is. Az európai tudományos élet képviselői is tiltakoznak, csak a magyar egyetemek rektori testülete sunyít gyáván, pozícióját féltve. A félelem, az egzisztenciális félelem a legnagyobb támogatója ennek a rezsimnek! Ezért nem söpörte el őket még a népharag! Pedig a haragban  lévő erőt  ki kellene használni az ellenzéki erőknek és jól szabályozott mederbe terlve azokat új utat lehetne kijelölni a közelgő választásokra. A z új út építőköveit azonban fel kell mutatni a választóknak. Programot kell hirdetni, közös ellenzéki programot! Nemcsak osztozódni a parlamenti helyeken, helyezkedni a pozíciókért, kiszorítósdit játszani a pártoknak és közben elveszíteni a bizalmat és elvesztegetni a nemzet reményét.

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

 

' . . . csak a magyar egyetemek rektori testülete sunyít gyáván, pozícióját féltve. A félelem, az egzisztenciális félelem a legnagyobb támogatója ennek a rezsimnek! . . . " idézet a blogból.

A klasszikusokhoz érdemes visszafordulni , néha egész jól beletrafáltak a lényegbe. Az egykori "adamik_" már klasszikus.

" . .  Azt hiszem rájöttem valamire. A nácik és a kommunisták néhány embert felakasztottak, összevertek, becsuktak, internáltak, ebből a többiek értettek és nyugton maradtak.
Ahogy Rosa Luxemburg mondta : Ha nem mozogsz nem érzed a láncokat.
A fidesz ezzel szemben szisztematikusan megfojtja az egész társadalmat, beleértve saját támogatóit is. Az a célja, hogy mindig mindenki mindenhol érezze a teljes kiszolgáltatottságot, és ennek az érzésnek a besulykolását már iskolás korban el akarja kezdeni, ilyenkor a legfogékonyabb az ember agya.
. . . "

http://kapcsolat.hu/comment/8363#comment-8363