Szudo

A valóra vált rémálom

Párhuzamos "valóság" - 2016-12-02

Reggeli rádióbeszédeiben a kormányfő rendre ismételgeti, hogy Magyarország egyre sikeresebb és ezt mi MAGYAROK a saját erőnkből értük el erős európai ellenszélben. Vegyük a ma reggeli, december 2-ai legújabb, remekbeszabott megállapításait. Azt mondja.

- Adócsökkentést adnak a vállalkozásoknak béremelésért cserébe. Az adócsökkentés a társasági adóra vonatkozik, ami január 1-jétől egységesen 9 % lesz. Csakhogy ez a társaságok döntő többségénél 1, azaz egy százalékos csökkenés, mivel a 19 %-osadókulcs az 500 millió Ft árbevételt meghaladó cégekre vonatkozik. Könnyen belátható, hogy a cégek többsége nem fogja tudni a TAO-n megspórolt 1 %-ból kigazdálkodni a jelentős minimálbér emelést. Nem beszélve arról, hogy ez a minimábér emelés eltorzítja a cégek nehezen kialakított bérarányait és könnyen lehet, hogy a nem minimálbéreseknek is kénytelenek lesznek hasonló arányú béremelést adni. Ez pedig könnyen vezethet létszám leépítésekhez vagy a cégek jövedelmezőségének csökkenéséhez. De jó, örüljünk a béremelésnek!

- "Ma már aki akar, az Magyarországon dolgozhat" - mondá a kormányfő. Hát igen, azért dolgoznak olyan sokan külföldön! Ők is dolgoznának itthon, csakhogy külföldön meg is fizetik őket ezért, kiszámítható feltételeket biztosítanak nekik és nem kényszerítik őket a szürke-fekete gazdaságba, hogy megspórolják a súlyos magyar közterheket.

- Közel vagyunk a teljes foglalkoztatáshoz, ami 3-4 %-os munkanélküliségi mutatót jelent - hangoztatta magabiztosan. Csakhogy a regisztrált munkanélküli 3, azaz három hónapig részesül jövedelempótló támogatásban. Aki 3 hónapnál régebben van munka nélkül, azt vajon hogyan regisztrálják? Gyanítom, hogy azok a szerencsétlenek, akik évek óta nem találnak munkát, már rég nem szerepelnek a rendszerben, ergo nem szerepelnek munkanélküliként. Azok pedig, akik külföldön dolgoznak, a hazai statisztikában dolgozóként szerepelnek.Tehát a kimutatott munkanélküliségi ráta két oldalról is hamis.

- Újabb arcvonal sejlik fel Brüsszellel szemben a hatósági energia árszabályozás témájában, mert a kormányfő ragaszkodik a rezsiharcban elért eredményekhez. Azt ugyan már sok szakértő kielemezte, hogy az energia világpiaci ára jobban csökkent az utóbbi néhány évben, mint ahogy Magyarországon a hatósági árak, de a tények soha nem érdekelték a kormányzatot. Brüsszelt viszont érdekli, hogy az EU tagországok eleget tesznek-e az alapszerződésben vállalt kötelezettségeknek (nemcsak a támogatások hasznát húzzák), ez esetben a versenykorlátozás tilalmának. Ha szerződést szegnek, jön a kötelezettségszegési eljárás. Immár a sokadik.

- Az Alkotmánybíróság domboríthat a kormányfői dícséret hallatán, hiszen rátaláltak a bölcsek kövére, amikor kimondták, hogy a jelenlegi Alaptörvény is alkalmas a menekültek kirugdosására az országból. Remek! Most már minden népszavazási hercehurca nélkül is nyugodtan lehetünk könyörtelen, önző, bezárkozó, EU alapszerződés-szegő bitang népség.

"A nép bevándorlásellenes" mondta kinyilatkoztatásai utolsó fejezetében. Hát igen, miután évek óta mossák az agyát a hamis hírekkel, hazugságokkal, fenyegetésekkel, mi is lehetne más?! Csakhogy akik ezt véghezvitték, kiírták magukat a tisztességes emberek közül. Csak remélni tudom, hogy egyszer észretérnek a megtévesztettek, elkábítottak és kinyitják a szemüket Európa nyugati felére, a világnak arra a részére, amihez mindig is tartozni szerettünk volna.

Addig viszont Orbán Viktor építgeti párhuzamos világát, vakítja a vakíthatókat és a háttérben vagy egyre kevésbé ott gazdagítja a klientúrát, a mészáros lőrinceket, habony árpádokat és sorolhatnám (de nem folytatom) a neveket.

A valóság azonban makacs dolog, előbb vagy utóbb beköszön az ablakon és kényszerít a szembenézésre.