Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György

Szudo

A valóra vált rémálom

Lámpavasra?-2016-02-25

 Nincs már  szavam a kormány és fejének cselekedeteire, nyilatkozataira, viselkedésére és a kormányzás minőségére általában. Nem úgy vagyok, mint a miniszterelnök, aki mindíg felül tudja múlni önmagát!  Mindíg beújít valamivel, ami hite szerint el tudja terelni az emberek figyelmét az égető problémákról (lásd oktatásügy-pedagógus tüntetés, egészségügy). Most azt vízionálja, hogy őt lámpavasra húznák a magyarok, ha menekülteket engedne be az országba az általa is aláírt EU-s megállapodás alapján. Ez lett a vesszőparipája, mióta konstatálta, hogy az ostoba, idegengyűlölő politikájának sikere van a saját köreiben és növelheti népszerűségét még más csoportok körében is. Riogat a terrorizmussal, riogat a kvóta alpján ránk jutó 1200 főt alig meghaladó menekültek nemzetrontó erejével. A közös európai eszméket felháborító cinizmussal megtagadva elvárja, hogy az EU-s pénzek osztásánál legyenek velünk bőkezűek, mert mi megérdemeljük.

De menjünk csak sorba a legújabb eseményeken:

- A pedagógus kerekasztal megbeszélései sehogy sem akarnak kikerekedni, látszatintézkedésekkel akarják a jogos elégedetlenséget lecsillapítani.

- Az egészségügy problémáival láthatóan nem tudnak, nem akarnak mit kezdeni.

- Az ellenzék váltig erősködik, hogy népszavazzunk az üzletek vasárnapi nyitvatartásának kérdéséről. Kizárólag csak az ő hibájuk, hogy a Fidesz kénytelen volt kopasz kutyák (Szanyi Tibor után szabadon) kíséretével megerősített nyugdíjas népszavazás kezdeményezőt bevetni, hogy megakadályozzák Nyakó Istvánt az ellenzéki kezdeményezés beadásában. Ja, hogy törvénysértés volt az akció? Ugyan ki törődik vele! A rendőrség biztosan nem!

- A koronát az eseményekre a kormány népszavazási kezdeményezésének bejelentése tette fel február 24-én, amelyet a miniszterelnök személyesen tett meg. A népszavazás tárgya a menekültek kötelező kvóta alapján történő betelepítése lesz. Ja, hogy ez többszörösen Alaptörvény ellenes, az ebben az országban nem érdekli a törvényhozókat! Hogy több fórumon fennekadhat a népszavazás, az sem érdekli az ország felkent vezetőit, lényeg az elterelés! Nem baj, ha semmi nem lesz az egészből, de lám "mi mindent megteszünk a zemberek véleményének megkérdezéséért". A mögöttes szándék nyilvánvaló: Ne piszkálják már  a földárveréseket, a szemérmetlen állami vállalati vezetői fizetésemeléseket, az egész korrupt, zabráló rendszert. Legyen mindíg újabb meg újabb gumicsont!

- Az egészet aztán megfejelte a miniszterelnök egy 48-as forradalomból vett szemléletes kijelentéssel: "Engem itthon lámpavasra húznának az emberek,ha elfogadnánk a menekültek betelepítését".

Ez utóbbi kijelentéssel csak az a baj, hogy nincs valóságalapja (de melyik kijelentésének van ?). Az emberekben ma már semmiféle hajlandóság nincs a forradalmi hevületre és nincs erő, amelyik ki tudná mozdítani ezt a nemzetet a holtpontról. Holtpontra jutottunk!