Szudo

A valóra vált rémálom

Nemzeti konzultációs bumeráng - 2015-06-24

Nem küldtem vissza a Miniszterelnökség által kiküldött konzultációs kérdőívet, mert felháborítóan és átlátszóan irányított kérdések voltak, amelyek a közvélemény heccelésére és menekültek elleni hangulatkeltésre inkább alkalmasak, mint tényleges vélemény kérésre. Valójában nem kíváncsi a kormány a mi véleményünkre, egy dolgot akar - a népszerűségét olcsón, populista módon növelni. Ha igazi megoldást keresne a menekültügyre, ami az utóbbi időben egész Európában súlyos gondokat okoz, akkor azt az Európai Unió tagjaként, annak keretein belül, az általunk is aláírt alapszerződésben rögzített elveknek megfelelő formában, együttműködve keresné. Nem vagyok hajlandó beszállni a hecckampányba, inkább szerkesztek egy "ellenkérdőívet" és mint egy bumerángot ezúton küldöm vissza a szégyenletes "Nemzeti konzultáció" kiagyalóinak.

Tisztelt Miniszterelnökség!

Kérjük, töltse ki a kérdőívet!

1. Sokféle véleményt lehet hallani a kormány elmúlt 5 és féléves tevékenységének eredményéről. Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon a demokrácia súlyosan sérült az Orbán kormány(ok) törvénykezése és intézkedései következtében?

- Teljesen egyetértek      - Inkább egyetértek         - Nem értek egyet

2. Egyetért- e Ön azzal az állítással, hogy az Alkotmánybíróüság jelenlegi felállásában - feltöltve kormányközeli hivatalnokokkal nem töltheti be azt a szerepet, amire a rendszerváltás után létrehozták?

- Teljesen egyetértek       -Inkább egyetértek          - Nem értek egyet

3. Egyetért-e Ön azzal, hogy az választási rendszer átalakítása kétfordulósról egyfordulósra, a választókörzetek átszervezése, a választási törvény egyéb módosításai (pl. töredékszavazatok számítása), az Országos Választási Bizottság feltöltése kormányhű tagokkal mind a Fidesz győzelmét bebetonozó intézkedések?

- Teljesen egyetértek        -Inkább egyetértek          - Nem értek egyet

4. Ön szerint az (igazságtalan) "arányos" egykulcsos személyi jövedelemadó rendszer jelentősen hozzájárult-e a magas jövedelműek adóterhelésének csökkentéséhez?

- Teljes mértékben           - Nem teljes mértékben     -Egyáltalán nem

5. Vannak, akik szerint az adórendszer átalakítása, az extrém magas különadók bevezetése, a kisvállalkozásokat sujtó rengeteg kisadó törvénybe iktatása azért volt szükséges, hogy a személyi jövedelemadóban keletkezett hiányt pótolják (ahelyett, hogy a magas jövedelműek adóját növelnék). Ön egyetért ezzel a véleménnyel?

- Teljesen egyetértek        - Inkább egyetértek           - Nem értek egyet

6. Egyetért azokkal a véleményekkel, amelyek szerint a magánnyugdíjpénztári tagok felhalmozott  megtakarításainak államosítása állami szintű rablásnak minősíthető és célja a költségvetés lyukainak betömése volt ( az "ideológiával" ellentétben nem az államadósság csökkentésére használták)?

- Teljesen egyetértek          - Inkább egyetértek          - Nem értek egyet

7. Egyetért-e Ön azokkal, akik azt mondják, hogy a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata és megvonása sok érintett-től, valamint a szociális kiadások lefaragása is a költségvetési szempontok cinikus és kegyetlen mindenekfeletti érvényesítését szolgálta?

- Teljesen egyetértek          - Inkább egyetértek           - Nem értek egyet

8. Egyetért-e Ön azzal, hogy a Takarékszövetkezetek átalakítása, a tagok vagyon feletti rendelkezésének korlátozása törvénytelen volt és az állam a jogállamiság elveit lábbal tiporta ebben az intézkedés-sorozatban is?

- Teljesen egyetértek           - Inkább egyetértek          - Nem értek egyet

9. Egyetért-e Ön azzal a véleménnyel, hogy az egészségügy átszervezése, a mindent magába olvasztó centralizálás, a kórházak pénzügyi lehetőségeinek folyamatos szűkítése, a forráskivonás olyan rombolást végzett, aminek egyenes következménye az orvosok külföldre vándorlása, a mostanra katasztrofálissá vált orvoshiány?

- Teljesen egyetértek            - Inkább egyetértek           - Nem értek egyet

10. Egyetért-e Ön azzal, hogy az oktatásban megvalósított centralizálás, a tankötelezettség határának leszállítása, a burkolt szegregáció eltűrése az iskolákban évtizedek munkáját tette tönkre és visszafordította az esélyegyenlőség megteremtésében eddig elért eredményeket?

- Teljesen egyetértek             - Inkább egyetértek          - Nem értek egyet

11. Egyetért-e Ön azzal az állítással, hogy az újkori magyar exodus, a fiatalok külföldre vándorlása a kormány mindezen intézkedéseinek eredménye?

- Teljesen egyetértek             - Inkább egyetértrek          - Nem értek egyet

12. egyetért-e Ön azzal a megállapítással, hogy ez a kormány egy maffia államot hozott létre, ahol a boldogulás attól függ, hogy feltétlen híve vagy-e a "család"-nak, hogy akkor kapsz állami megbízást, ha "megfizeted" ennek árát a megfelelő embernek?

- Teljesen egyetértek               - Inkább egyetértek         - Nem értek egyet

És a sort lehetne folytatni, sok kérdést kellene még megválaszoltatni a hiteles "nemzeti konzultáció" jegyében.

Ha folytatni akarjátok, bátran egészítsétek ki! Kíváncsian várom!

 

 

 …