Szudo

A valóra vált rémálom

Lehullt az álarc-2014-10-25

Most már nem nevezhető regénybe illő fikciónak Magyar Bálintnak a maffia államról írt könyve. A szemünk előtt lepleződött le a kormány természete és ezt már nem lehet elmaszatolni. Az amerikai kormány kitiltó intézkedése magyar kormányzati szereplőkkel szemben olyan információkon alapul, amelyek hitelessége megkérdőjelezhetetlen. Komolyan elhiszi valaki, hogy ilyen ügyben bárki megvezetheti az amerikai hatóságokat? Hogy a világ leghatékonyabb titkosszolgálata nem nézett a dolgok mélyére és nem tud többet a kis magyar mutyikról és nagy adócsalásokról, mint amit valaha is elképzelnénk? Orbán Viktor és csapata komolyan azt képzelte, hogy tartósan szembemehet a szövetségi politikával, piszkálhatja az oroszlán bajuszát minden következmény nélkül? Azt hiszem, most alaposan elszámították magukat! Nem figyeltek a sokasodó figyelmeztetésekre, a finom és kevésbé finom diplomáciai jelzésekre, amelyek a porcelánboltban csörömpölő elefánt lépéseit követték. Nem fogták föl a jogállamiságot csorbító intézkedések kifogásolásolásának komolyságát, a bíróságok függetlensége elleni támadásokra adott reakciókat, a sajtószabadság korlátozásának helytelenítését, nem figyeltek a korrupciót szóvá tevő jelzésekre, szorosra fűzték energetikai kapcsolatainkat Oroszországgal, ellenezték a szankciókat az agresszorral szemben az ukrán konfliktusban, nekimentek a civil szervezeteknek és azt állítják, hogy Magyarországon semmi nem fenyegeti a demokratikus intézményrendszert (sok mindent kihagytam a felsorolásból, csak a legkirívóbbakat hoztam ide).

És most Orbán Viktor kiáll és azt mondja, nevek nélkül nem tud vizsgálatot indítani. Holott jól tudja, hogy nem fog neveket kapni, ezt az amerikai törvények rendelik így.  Azért mondja, mert még mindíg azt hiszi, hogy megúszhatja, hogy majd elfelejtődik ez az ügy is, mint minden más. Csakhogy Amerika nem Magyarország! Amerikában nem szoktak a dolgok elfelejtődni, különösen azok nem, amelyek a demokrácia alapelveit sértik, amelyek a szövetségesek megállapodásait veszik semmibe! Most rosszul kalkuláltak a Bibó fiúk, mert nagyon messzire menetek. Valamikori önmaguktól is, de Európától és Amerikától is, amit mindíg is követni szándékoztunk. Kiderült, hogy állami szinten működik a korrupció, hogy az adóhivatalt fegyverként használják azok ellen, akik nekik nem tetszenek, akik nem állnak be a sorba, nem hajlandók a megvesztegetési láncba beállni. Kiderült, hogy honnan tesznek szert hatalmas pénzekre, amelyeket aztán szépen át lehet folyatni kedves alapítványokhoz, netalán a párthoz és még ki tudja, hová. Kiderült, hogy az állam intézményeit úgy használják, mint a saját bankszámlájukat. Ez az igazi, világraszóló botrány!

Hogy mi lesz a folytatás, az most még nem látszik, de sok jóra nem számíthatnak.

Ha a baloldalnak lenne elég bátorsága, szervező és mozgósító ereje, most felfordíthatná a világot, megcsinálhatná a fordított 2006-ot. Ez az ügy jóval nagyobb horderejű, mint Gyurcsány őszödi beszéde, amit a jobboldal tupírozott a sokszorosára. Most kellene tetemre hívni a kormányt, kikövetelni a nyomozást, vagy ha nem, a lemondást! Ennek a botránynak a tisztázása nem történhet meg sem Amerikából, sem az Európai Únióból, ezt magunknak kell megoldani! De egy széttagolt, magát kereső, magával foglalkozó, torzsalkodó baloldallal, amelyik folyamatosan elmulasztja a lehetőséget arra, hogy csattanós válaszokat adjon a FIDESZ gőzhengerre, nem lehet ilyen csatát megvívni.

Szeretném, ha tévednék most az egyszer!

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Kedves SZudó!

nem tévedsz. SAjnos.

Amikor a Postabankból talicskázták ki a bankjegy kötegeket, a CIA-nak feltűnt , a magyaroknak meg nem. Ki érti? A CIA terrorizmus támogatására gondolt , mivel a készpénz mozgása nehezen követhető , ezért szeretik a terroristák a készpénzt. A CIA hamar rájött, hogy csak szimpla sikkasztásról van szó ami nem veszélyeztet az USA érdekeit. Azért szóltak a magyaroknak, hátha el akarják kapni a fehérgalléros bűnözőket. Tévedtek. Nem akarták.

A mostani eset kísértetiesen hasonlít a Postabank ügyre. A magyarországi korrupciókat az USA-ban leplezik le, a magyar hatóságok meg falaznak a bűnözőknek.

Nem sok minden változott 1948-óta. Ázsia Hegyeshalomnál kezdődik.