Szudo

A valóra vált rémálom

Újabb baklövés-2014-09-29.

"Valaki mondja meg .....", mi a fészkes csudát csinál az MSzP? A ma esti Tóbiás nyilatkozat dodonai fogalmazása szerintem eddg a legnagyobb baklövés az önkormányzati választási kampány véghajrájában! A budapesti szervezet támogatja Bokros Lajost, mint közös ellenzéki főpolgármester jelöltet, a pártelnök pedig kiáll a sajtó nyilvánossága elé és elmondja, hogy volt MSzP-s jelölt javaslat, amit nem fogadott el az ellenzék és most, hogy Falus Ferenc, a nagy nehezen összehozott ellenzéki közös jelölt lemondott, nem támogatnak egy nem baloldali jelöltet. Hát, ha eddig nem is ásták el magukat teljesen, most már sikerült! Hol van a politikusi felelős gondolkodás??? Sehol!!!! Kisstílű, sértődős, tehetségtelen emberek jönnek sorban és csak rontanak az ellenzék esélyein!

Szerintem Dr. Falus Ferenc volt annyira előrelátó, hogy nem kívánt egy már szinte bohózatba illő huzakodás szenvedő alanya lenni. Talán felismerte, hogy ez az MSzP most is csak magával és nem az ország sorsával van elfoglalva. A 2010-es választási vereség óta történtekből szükségszerűen következik, hogy felmorzsolja saját magát! Nem is kell hozzá a FIDESz segítsége!

Pedig a FIDESz napról napra feladja a magas labdákat, csak rájuk kellene repülni és határozottan lecsapni. Minden egyes törvénytelenségre, törvénybe fogalmazott jogsértésre határozottan tiltakozni és nem hagyni, hogy a feledés homályába merüljenek. Jó kampánytémákat kellett volna ezekből kovácsolni és elmondani "azembereknek", hogy hogyan képzelik el ők a jó kormányzást, az ország jövőjének építését, a kivándorlók itthon tartását, a szegénység leküzdését és még számtalan, a társadalmat érintő égető probléma megoldását.

Vajon Tóbiás szerint miért nem megfelelő Bokros Lajos, mint Tarlós István kihívója? Az a hozzáértő szakember, aki egyszer már elrángatta az országot szakadék pereméről egy szocialista kormány pénzügyminisztereként? Finnyásan nemet mondunk az egyetlen lehetséges (és nem is esélytelen) megoldásra, csak mert a MoMa, tehát egy másik párt elnöke, aki konzervatív értékrendet hirdet? Könyörgöm! A politika a kompromisszumok művészete! Aki tehetségtelen ehhez a műfajhoz, az miért műveli?! Vagy miért nem hallgat józan tanácsadókra?! Talán már azok sincsenek! Akkor meg nekünk befellegzett!