Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György

Szudo

A valóra vált rémálom

A tehetetlen baloldal - 2014-07-01

Egy hónapja írtam "Új kezdet" címmel a baloldali lét folytatásának lehetőségeiről. Reméltem, hogy más is hasonlóképpen fogja fel. Azóta Tóbiás József 2 interjúján kívül semmi említésre méltó esemény, nyilatkozat, figyelemfelhívás, emlékezetes ellenzéki megszólalás nem volt. Azt hiszem, a csend a legrosszabb! A síri, temetői csend! Pedig lenne alkalom a figyelmeztetésre, a markáns vélemény, tiltakozás kifejezésére, a kormány minden nap szolgál valamilyen munícióval. A legújabb a parkolás mobilfizetési rendszerének állami monopóliummá tétele. Nevezetesen: az állam 800 millió forintért kifejlesztetett egy mobilfizetési rendszert, létrehozta az állami Nemzeti Mobilfizetési Zrt-t, amely üzemelteti a redszert, holott a mobilfizetés rendszere már működött. Igaz, hogy nem állami, hanem magáncég, a Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt. üzemeltette. Ez a cég most azt panaszolja, hogy alaptörvényt, önkormányzati törvényt és EU-s jogszabályt sért a törvény, aminek alapján július elsejétől már csak az állami mobilfizetési rendszeren keresztül lehet parkolást fizetni. Az Unió kötelezettségszegési eljárást indított az ügyben az EME kezdeményezésére, de ez még nem zárult le. Ez csak a legutóbbi húzása a kormánynak, de lehetne sorolni vég nélkül a többit is:

- Az áfa csalási botrány körüli hallgatást, a volt NAV alkalmazott tényekkel alátámasztott jelentését a legnagyobb cégek ügyeiről és a NAV felső vezetése által elszabotált vizsgálatokról.

- A Fidesz pozícióban lévő embereinek botrányait, kábítószeres orgia ügyeit.

- A hirtelen vagyonosodásokat a kormányoldalon.

- Az egészségügy, az oktatási rendszer  kivéreztetését.

- A pedagógusok kötelező akolba terelését, a tankönyv nyomtatás államosítását.

- Az ország kétharmadának elszegényedését, a gyermekéhezést, a romák kiűzetésére tett miskolci kísérletet.

- A Norvég Civil Alap elleni minősíthetetlen Lázár-féle támadást.

- A kishantosi biogazdaság ellehetetlenítését, földjeinek átjátszását a saját talpnyalóiknak.

A sor végtelen, bármelyik téma olyan, hogy a baloldal megszólíthatná az ügyek kárvalottjait, melléjük állhatna, képviselhetné az érdekeiket. Igen, ha nem lenne megint elfoglalva a saját személyi ügyeivel. És oda jutottunk, ahonnan elindultunk. Miért zuhant össze a baloldal? Mert a saját kicsinyes hatalmi harcaival volt elfoglalva.

Van ebből feltámadás?

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

  • 97
  • -80

Az MSZP-ben az elmúlt hónapban tisztújítások voltak - alapszervezeteknél, platformoknál, tagozatoknál. Ez valóban nem igazán látványos. Július 19-én lesz a Kongresszus.