Szudo

A valóra vált rémálom

Bukta-2014-04-11

Bukta! Ez egy nagy bukta! Hiába fújtuk föl magunkat, a levegő nem fajsúlyos anyag. Ámítottuk magunkat a szerintünk fals közvéleménykutatásokkal, de azok sajnos, nagyon is igaznak bizonyultak. Az okok? Sok van belőlük. Elsősorban a hitelesség az, ami mint mindíg, most is hiányzott. A pártvezető személye sem hiteles. Nem tudta elhitetni, hogy rátermett vezetője tudna lenni az országnak. Bármennyire is sajnálom, de ki kell mondanom! A másik: az MSzP régi  elhasználódott személyi összetétele. Nem látok egy fiatal, lelkes, energikus egyéniséget sem közöttük. Ők valóban nem tudtak új választókat hozni. A következő ok, amit már a kezdet-kezdetén is megfogalmaztam: a DK bevétele a kormányváló koalícióba. Elsősorban vezetőjének személye, aki több választót taszított el a kormányváltóktól, mint amennyit vonzott. Jobb lett volna végleg elhatárolódni tőle. Aztán a béna, erőtlen, koncepciótlan választási kampány! A Fidesz szapulása nem egy innovatív, lelkesítő ténykedés. Hol voltak az aktivisták? Különösen vidéken? Miért tudta a Fidesz uralni a terepet? Mert megszámlálhatatlan aktivistája mozgott az országban! Nemcsak rezsicsökkentő kampánygyűléseket szerveztek, hanem mindenütt ott voltak! Ez a Ron Werber-féle nem tudom micsoda a szocialisták részéről szinte érzékelhetetlen volt. Tényleg valami vadonatújat kellett volna kitalálni, csakhogy ez a jelenlegi "szociknak" nem megy! Lássák már be, vagy 4 év múlva ugyanígy járunk!

Nagyon-nagyon csalódott és elkeseredett vagyok! És szerintem a legtöbben így vagyunk. Újabb négy év ennek a gátlástalan bandának!

Ugyanakkor azt is mondom: aki passzivitásból, lustaságból, közönyössségból nem ment el szavazni, az ne merjen panaszkodni akkor sem, ha állami eszközökkel fosztják majd ki!

Tudom magamról, hogy nagyon kellemetlen a mondanivalóm, mert magam sem akartam meghallgatni a választások előtt az ilyen és hasonló hangokat. De sajnos, eljött az ideje a szívbemarkolóan őszinte szembenézésnek magunkkal. Most újra kell gondolni és gombolni sok mindent! Magam is ezt teszem 2014. április 7. kijózanító reggele után.