Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit

Szudo

A valóra vált rémálom

TV vita - nincs vita! - 2014-03-17

Örülök a vitára hívásnak, de nem is vártam mást, mint visszautasítást a kihívott részéről. Az, hogy ez egy nagyképű, elbizakodott, lekezelő stílusú visszautasítás lett, azon a kormányzat eltelt négyéves ciklusát  és annak modorát ismerve nincs mit csodálkozni. A jelenlegi kormányfő azzal indokolta a nemleges választ, hogy nincs egyetlen elfogadott vezetője az ellenzéknek, akivel érdemben lehetne vitatkozni. Nos, a tények negligálása - bár ez az utóbbi négy évben bevett szokás a kormány részéről - nagyon hasonlatos a tollas fejét a homokba fúró struccmadárhoz, ami sokáig nem gyakorolható foglalatosság. Előbb-utóbb jön egy nagy forgószél és elfújja a homokbuckát, akkor pedig nem lesz hova rejtőzködni!

Egyébként nem kell a visszutasításba belenyugodni! Minden elképzelhető fórumon újra és újra ki kell hívni párbajra a kormányfőt! Olyan erőszakosnak kell lenni, mint a Fidesz annak idején Horn Gyulával szemben! Hadd tapasztalják meg a saját stílusuk kellemetlenségét! S ha az ismételt felhívások esetleg eredményre vezetnének, szembesíteni lehetne a kormányfőt az ő és pártja-kormánya legnagyobb lódításaival, tételesen és szisztematikusan. Hogy csak a legutóbbi, március 15-ödikei beszédében elmondott 12 hazugságát említsem. Babarczi Eszter közíró a Duna TV ma reggeli adásában Bethlen János műsorában arról beszélt, hogy számolta azokat. Érdemes az említett beszédet meghallgatni, hogy ne felejtsük el az elhangzott méretes tódításokat és újra élvezhessük a sajátos, senkihez nem fogható "népies" stílusát. És közben készülni a cáfolatra, amivel világossá lehet tenni mindenki számára, hogy ez a kormány az összes ígéretét megszegte, levitte az ország gazdaságát a gödör aljára, "azembereket" elszegényítette ahelyett, hogy felemelésükön munkálkodott volna.

 

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

A nagyképűség is határos...

 

  • 174
  • -167

Ebbe  nagyon  sokat  tehetne  az  értelmiség  és  az  írástudók  is  .Persze   mi  is  mindannyian  , ki -ki  lehetőségei  szerint  .

 

Azt írja ez a rendszer: "Ismerőseid közül te lehetsz az első..."

Dehát nézzük a tényeket. Az első  - választás utáni parlamenti nyitónapon -a Jóki térwen, a Jókai sziobornál hallgattuk Lendvai Ildikót. Annak befejeztével felmásztam a 105-ös buszra az Nadrássy úton, ám a Bajcsi Zsilinszky útnál gondoltam egyet és leszálltam: iszom egy kávét "régi - szüló hazámban - a Bazilika környékén ahol életem egy elég tisztességes részét eltöltöttem. A Bazilikával szemben beülök az egyik kávéház teraszára. Látom, hogy az Új Miniszterelnök régi rendőrei takarítják a jármüveket a Bajcsy Zsilinszky útgon. Beszédbe elegyedek a pincérrel, tán négyen voltunk az egész kávézóban. Mondom neki, nem tudja miért takarítanak itt a rendőrök? Dehogy nem: jön az Orbán ...a Bazilikába... No fene mondom én, ezt meg várom. Nem sokkal később auatobuszok érkeznek, embeek szállnak ki és mennek hátulről a SSzt István Bazilika főbejárata felé. Aztán nagy fekete Mercik: többek közt kiszáll Szili Katalin is, aki ugyancsak a Bazilika FGőbejárata felé megy...Orbán nem jött...majd otthon, a TV hiradójában látom: előlről mentek a templomba. Ott volt valamennyi "történelmi" - bevett "vallásfelekezet" főpapja: a római katholikus anyaszentegyház prímása, a református egyház és az evangelikus egyház püspökei és a zsidó főrabbi. Ökumenikusan áldották meg ezt az ujonnan aléakult parlamenet. Tessék miondani: kivel akarjuk, hogy azaaok, akik ma le akarják győzni a miniszterfelnököt, hányan akarnak "kiállni" vele vitára ?  és miról akarnak vitázni ?  Ha én semmibe se veszek valakit, semmi módon nem állok le vele vitatkozni, lealacsonyítónak, méltóságomon alulinak tartom... Éppen fordítva kellett volna csinálni...doki