Szudo

A valóra vált rémálom

Maffiaállam-maffia módszerek-2014-03-04

A hvg.hu oldalon tegnap olvastam: Meghalt az üzletember, miután cégét megvette az állam.  Komáromi András, akiről szó van, az EMIR szoftver tulajdonosa volt, amely szoftver az EU-s pályázatok és a pénzek elosztásának kezelését végzi. A Welt 2000 Kft. nevű cég, amelyben Komáromi András is tulajdonos volt, értékes, jól menő vállalkozás, tulajdonosainak eszük ágában sem volt az eladás. Csakhogy az állam szemet vetett a cégre, már tavaly októberben kormányhatározatot hoztak a Welt 2000 Kft. által végzett feladatok állami kézbe vételéről. Majd megkezdődött a nyomásgyakorlás a cég eladására. Hogy hogy sem, még fegyveres adóellenőrök is megjelentek a cégnél ellenőrzésre minden előzetes indoklás nélkül. A presszió eredményeként a céget egy nappal Komáromi András halála előtt áron alul eladták az államnak.

Komáromi András a hercehurcát megelőzően nem volt beteg, halála mindenkit megdöbbentett.

A tárgyalásokat az állam részéről Lázár János államtitkár vezette.

Ha ezt a történetet Mario Puzo A Keresztapa c. regényében olvasom (amelyből a legendás hollywoodi film készült), akkor is megdöbbenek, de hogy ez ma, 2014. kora tavaszán Magyarországon történik, arra szavam sincs. Akkor ez itt a M a f f i a  á l l a m  !!!! Szemléletes igazolása annak, amit Magyar Bálint ugyanezen című könyvében leírt.

És ki ez a Lázár János? A maffia egyik alvezére? Milyen neveltetése volt, hol járta az iskoláit? Ott is mindenkit letepert, végül a halálba szekált, hogy megszerezze a zsákmányt? Kíváncsi vagyok a személyes élettörténetére, a motivációira, a vagyoni viszonyaira, hogy világossá váljon, hogyan jut valaki idáig? És hogy esetleg fogást lehessen rajta találni!

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Lehet, hogy gonosz vagyok, de kicsit kívánom is, hogy kapjanak nagy leckét az élettől.

Szomorú tény, hogy a mai politikában a cinizmus, a részvétlenség, a szolidaritás hiánya rendszerszinten van jelen. Nem kell törődni az elesettekkel, mert az elvonja az erőforrásokat a gazdagoktól! A totális önzés uralkodik, ami megfeledkezik arról, hogy az államnak vannak feladatai a nem tehetős réteggekkel kapcsolatban, hogy ne nőjenek az égig a jövedelem különbségek. Érdemes Ferge Zsuzsa írását elolvasni itt az oldalon, ő igazán tudja érzékeltetni, hogy mi a probléma.

Új világot kell építeni a demokratikus ellenzéknek, ha sikerül nyerni!

tudod mi a szép?

hogy a ma élő fiatal üzletemberek ezt pech-nek gondolják!

és arra nem is gondolnak, hogy mindez velük is bármikor megeshet.

 

Pedig 1989-re már azt hittük, hogy soha többé....