Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György

Szudo

A valóra vált rémálom

Ki gondolta volna?!? Témazáró

Arra gondoltam, hogy talán riasztóan hosszú bejegyzéseket írok, ami nem vonzó az olvasók számára. Ezért most megpróbálkozom rövidebbekkel. Csak befejezem a tegnapi felsorolást:

- A kétharmados többség természetesen az Országos Választási Bizottságot sem hagyta változatlanul, az öt új tagot kizárólag a kormánypárthoz kötődő személyekből választotta ki. Ezzel bebiztosította a következő, tehát a mostani országgyűlési választások feletti kontrollt a maga javára.

- A választási törvényt is újra írta, farízeus módon arra hivatkozva, hogy kisebb parlamentet hoz létre, amelyhez elengedhetetlen az új törvény. Ebben megszüntették a kétfordulós választási rendszert, átszabták a választási körzetek határait oly módon, hogy az a kormánypárt(ok)nak kedvezzen és változtattak a töredékszavazatok beszámítási rendszerén, nyilván nem az ellenzék előnyére!

- A határon túli magyarokra vonatkozó államporgársági törvényt úgy alkották meg, hogy az állampolgársággal együtt szavazati jog is járjon, holott erről korábban szó sem volt. A legújabb verzió szerint pedig a határon túli magyarok még levélben is szavazhatnak, ami a csalások lehetőségét megsokszorozza. Ugyanez a jog nem jár a külföldön dolgozó magyar állampolgároknak, nekik el kell menniük a követségre, ha szavazni akarnak.

Slusszpoénként idézem a miniszterelnök 2011. nyári kijelentését, amelyet az osztrák Kronen Zeizung lapnak adott nyilatkozatában tett: "Nem csinálok titkot abból, hogy a kétharmados törvények területén megkötöm a következő tíz magyar kormány kezét."

Ez egy európai kormányfőtől félelmetes és - saját terminológiájával élve - pofátlan kijelentés. Tennünk kell azért, hogy megállítsuk a hatalmi ámokfutásban!