PuPu blogja

Először ismerd meg a tényeket, elferdíteni őket ráérsz később is! (Mark Twain)

SZANYI

 

Mesterházy Attila pártelnök idén jelentette be, hogy választókerületi felelősöket neveznek ki, akiknek többsége az MSZP egyéni képviselőjelöltje lesz a következő, 2014-es választáson.
Ehhez azonban teljesíteniük kell a párt által meghatározott feladatokat, például a választási felkészülés koordinálását és a helyi politikai akciók szervezését.
Most került sor a posztok jelentős részének betöltésére.
Jó hír, hogy sok új arc van a jelöltek között, sok régi név kimaradt, sok megmaradt, nem biztos, hogy mindig azok, akiknek maradni kellett volna.
Jómagam például egy Baja Ferenc - Lendvai Ildikó párosból mindenképpen a volt pártelnök-asszonyra szavaznék, aki éveken át, mint frakcióvezető a hátán cipelte az összes baromságot, mit politikustársai voltak kedvesek összehordani.
Persze a meccs még korántsem lefutott, sok minden függ még a tervezett, de nyögvenyelősen alakuló választási összefogástól, no meg a listától, melyre a most kimaradtak közül még felkerülhetnek néhányan.
Nagyon tartok attól, hogy közöttük olyanok is lesznek, akiknek neve a Szocialista Párton belül, de az országos politikában is megkopott, fényét vesztette, horribile dictu, akinek neve ellenszenvet kelthet a választóban.
A politikus olyan, mint a bor, - ha jó, akkor az idő múlásával egyre jobb lesz, ha gyenge a minősége, nemigen bírja ki az idő próbáját – a választó megnézegeti, megszagolgatja, belekortyol, majd kiköpi - származzon akár a legnevesebb pincészetből is.
Viszont az se igaz, hogy a jó bornak nem kell cégér, mert bizony, nagyon is kell.
A fiam szoktam azzal piszkálni, hogy nem is bort isznak, hanem címkét, merthogy a címke az elsődleges szempont, az a perdöntő, hogy kinek a borát isszák, Gere vagy Tiffán pincészete, amelyik éppen menő.
Lássuk be – a vevők többsége ilyen.
Így hát elsősorban a pincészetnek – jelen esetben a pártnak – kell jó hírnevet szerezni, mert ha ez nincs meg, a legkiválóbb, legjellemesebb jelölt is bukásra van ítélve.
Persze nem egyszerű dolog a jelöltek listáját összeállítani egy demokratikusan működő pártban, merthogy egy ilyen párt a politikát érdek-alkuk sorozatának fogja fel, de belső életében is folyamatos a politikai csoportok és irányzatok alkuja.
Orbánnak egyszerű - csókra nyújtja a kezét és letolja a gatyáját – akinek a nyelve selymes az jelölt, akié érdes, vagy nem cuppant előkelően, mint a vécépumpa, vagy mint a Vezér szokott amerikai nagykövet-asszony fennforgása esetén, az megy a levesbe.
Általában ezek az alkuk a hétköznapi életben meg sem jelennek a nyilvánosság előtt, de a személyi kérdések felszínre hozzák őket – mint ahogy most is.
A közvéleményt nem az foglalkoztatja, hogy szóba kerülhet jelöltként például a dumaharaszti polgármester Szalay László, aki fiatal, felkészült és rendelkezik mindenféle értékes tapasztalatokkal, hanem az, hogy miért maradt ki a jelöltek közül Lendvai Ildikó vagy éppen Szanyi Tibor.
Ezekre a kérdésekre számítani lehetett előre, és ezeket azonnali válasz nélkül hagyni súlyos melléfogás.
A választók körében értetlenséget szül és ronthatja a párt céljaival való azonosulást, ha igazságtalanságot érzékelnek, márpedig a legutóbbi választáson az egyetlen budapesti egyéni győzelmet arató Szanyit háttérbe szorítani az igazságtalanság minősített esete.
Ha viszont listán kívánnak neki biztos befutó helyet adni, akkor ezt azonnal nyilvánosságra kell hozni, mert a jelenlegi helyzetben azonnal elindul a találgatás.
Márpedig, ha ebben a témában találgatás indul, akkor az igen kártékony lehet, mert megkérdőjelezheti a szocialista pártvezetés egységét, és ki a fene akarna egy olyan pártra szavazni, melyben még a vezetők sem képesek egymással zöldágra vergődni.
Lendvai Ildikó pedig a szocialisták nagy szépkorújává érett az idők folyamán (szépen írtam, Ildikó?), akinek a kisujjában több van, mint a feltörekvő ifjúság fejében, úgy stratégiailag mint taktikailag.
Elfogadom, nem neki kell az MSZP rúdtáncosának lennie, de lemondani felhalmozott tudásáról, az évek során kifinomult politikai érzékéről hihetetlen pazarlás lenne, nem szólva felülmúlhatatlan kommunikációs képességeiről, melyeket messze nem használt ki soha ez a párt.
Szanyi pedig egy unikum, nincs párja a párton belül.
Ő az, aki képes magávalragadóan beszélni, lelkesíteni, logikusan érvelni és ő az, aki ma a klasszikus baloldaliságot képviseli a pártban, márpedig erre is lenne vevő, nem is kevés.
Mégis úgy retteg a szocialista politikusok egy része felvállalni ezt az irányzatot, mintha leprásokat kellene kommandíroznia, pedig hát egyszerű kérdésfeltevés ez: hányan vannak a rendszerváltás és ezen belül az Orbándúlás vesztesei a kisemberek, a munkások, parasztok, bérből-fizetésből élő alkalmazottak közül, és vajon többen vannak-e, mint a nyertesek?
A válaszhoz nem kell közvélemény-kutatást végezni, viszont el kellene jutni a felismerésre, hogy őket kell megszólítani, mert ha mi nem szólítjuk meg őket, akkor majd megszólítja helyettünk a szélsőjobb.
Szanyi mélyen elkötelezett a kisember mellett, szót is ért velük.
Néptribun típus, nem bajmolódik túl sokat a cizellált és szofisztikált fogalmazással, ha valaki nem tetszik neki, arról – kicsit sarkítva – nagyon érzékletesen el tudja mondani, hogy le kell rúgni a fejét, mint a gombát - és ez az a nyelv, melyet megért a panelproli, a paraszt meg a szinte megoldhatatlan napi problémáival küzdő kisegzisztencia.
Szóval Szanyi úgy kell a szocialista pártba, mint libának a kukorica – még ha beszámítjuk alkalmankénti őszinteségi rohamait is…
Nem kellene feleslegesen parazsat gyűjteni a fejünkre, van a baloldalnak ma baja elég.
Belső egységet és békességet kell mutatni, mert ellenfeleink és ellenségeink a legkisebb repedésbe is azonnal belefeszítik a politikai pajszert és lerombolják a keservesen felépített eredményeket.
Legalábbis én így gondolom.
 
:O)))
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Drága Katicám!
Jómagam tényleg azért írogattam már mindenféle vicces dolgot (hisz az alaptémát jobban kivesézni már nem lehetett!), mert ÉLETBEN szerettem volna tartani a blogot, pedig tudod, PuPu-val hogy is vagyok... 
De valóban úgy volt, ahogy Villanyász írta: SZANYIT vártuk IDE, mit reagál?

De - sajna - amint látjuk, SEMMIT!
Számára - úgy tűnik! - a Kapcsolat, és az itteni emberek - ezek szerint - SEMMI! :(((

KÁÁÁÁR!!! 

Akkor ammondó vagyok, aki eddig híve voltam, csak maradjon ott, ahol van, a "Fészek klubban"! Majd azok rá fognak szavazni csőstől...
Van egy olyan érzésem, LESZNEK MÉG ITT MEGLEPIK 2014-BEN!!! ;-)

A szerencse forgandó:
http://www.youtube.com/watch?v=AP_CSQgBPpQ
 

Nem. Szerintem nem jól érted.

Ebben van valami!

Amikor enyhén náci gondolatokkal jelentek meg blogja hozzászólásaiban, annyit nem tett, hogy egy ejnyét megeresztett volna!

Ha jól értem, akkor Pupu veretes gondolataival csak egyetérteni lehet!

Ez igy van rendjén, mivé lennénk nélküle?

Nem vertünk szét semi blogot. Várjuk a Kapitányt.
Mellesleg a vén homok rongáló meg tudja védeni magát , ha akarja.
Most valahogy nem akarta.

Különben!
Tudod mit nem érdekel az egész. Aki akarja kenje az egész Szanyi ügyet a homlokára.
Nekem nem hiányzik ebbe az ügyben a szexuálás.
Inkább kiszállok.
Eddig sem rongáltam a kapcsot. Igérem ezen tul sem fogom.

Pá Pá

Gratulálok. Gyönyörűen szétvertétek PuPu  blogját :( Csak az nem fér a fejembe, hogy egy csomó blog van ahol kötetlenül lehet beszélgetni bármilyen témáról, a fenének kell az ilyen blogokat szétcincálni :(

Kivár.

 

 • 356
 • -347

Szanyi, Kapitány. Beépet, az FB-re de csendben van.
Mit gondoltok miért?

 • 398
 • -334

A kagylóról KÉT vicc is eszembejutott, az egyik magyar, a másik német... Mit tippelsz, melyik a mulatságosabb?
A szöllőről is eszembejutott egy.
Így kezdődik:

"Olyan a szeme, mint a szöllő..." Folytasd, ha tudod, hihi!

Látod, látod, és még ÉN vagyok gyászos!
Mondtam már Borbolettának, írjon egy HUMOROS blogot, és akkor beszállok oda vicces zenékkel...
De nem csinál... Az istennek se! :(((

Pedig itt a JÓ alkalom, ÚJÉV VAN, VAGY MI A CSUDA?! :DDD

Egy kis "szurka-piszka":
http://www.icq.com/greetings/cards/2121/

Újévi játékKurzort vidd a kékségre, és a többit már tudni fogod! :)
 

Homok rongálóóóóó!?
De kedves VillanyÁSZ úr!
Hogy rongálna már, hisz a teve az arabok "lopakodója", csak mamuszban...
Nem tuttad? ;-)
Úgyhogy jöhet a háború! Mákdarálót annak a fránya sivatagi homoknak! :DDD

 

 • 367
 • -351

Békés  ,  Boldog  ,  Eredményes  Új  Évet  Kívánok     mindenkinek  .

sikeres eredményes új esztendőt kívánok minden fórumtársamnak!

lilla-

 • 368
 • -313

Kedves tanárnő!

Tetszet a lötéri sánta kutyus. Tökéletesen igazad van.

Ebböl a "káromkodásból" Csak a kagyló legyek a hattyuk tavában, vagy szölöfürt az Otheloben volt számomra ismert.

 • 344
 • -330

Kedves Zsadi!

Színjózan vagyok, még csak most kezdek pezsgőzni - koncerten voltam :-) Fogalmam sincs mit nem értettél az előző hozzászólásomon! Hónapok óta tart a gyászzene program a portálon - úgy általában, nem ebben a napi blogban! December első napjaiban megemlítettem, hogy jó lenne ha már áttérnénk az adventi hangulatra az ugyanis örömteli várakozás - mindezt a Beszélgessünk blogba írtam, ha jól emlékszem. Erre többen is kioktattak, hogy a legihletettebb alkotások fájdalomból születnek és ez a normális, ami persze igaz, de ez nem azt jelenti, hogy az év 365 napjában csak requiem típusú zene szólhat. Ma, amikor ebben a blogban megint olvastam a gyászindulót - ráadásul szilveszter napján - eszembe jutott az a magyarázat, amivel megindokolták, hogy egyrészt a Halottak Napja miatt másrész egy közelgő esküvő miatt volt/van ilyen kitüntetett helye a búskomor dallamoknak. Tehát erre vonatkozott a hozzászólásom - szilveszter napján :-) 

Jééééé, micsoda leglepetés!
Végre egy ZENEÉRTŐ, aki ösmeri Chopin b-moll zongoraszonátáját!
Gratula! És köszönöm, Főnök :)))
Szerintem is JOBB az eredeti mű, főleg egy gyönyörű 3 méteres Steinway hangversenyzongorán, de azt sajnos nem tudják a sírok közé vinni, még a "sivatag lova" sem, így marad a katonai fúvószenekar.
Igaz, hozhattam volna zenekari gyász zenét is Beethoventől: a III. Esz-dúr Eroica szimfónia II. tételét, de micsinyájjak, ha Chopint jobban szeretem.

Amúgy nem tudod "bevonzani" ezt a SZANYI -Kapitányt? Csak úgy kérdem...
Mert a felmerült kérdésekre, aggodalmakra a választ asszem, egyedül Ő tudná megadni, ha akarná... 
De úgy tűnik, ennek az évnek az idejében ez már nem fog bekövetkezni...

Bocsi, hogy zavartalak, de a Szanyit téma idevonzott.
 
B.Ú. É. K!
 

Kedves Borboletta!

Lőtéri sánta vadászkutya legyek, ha ebből a zagyvából ki lehet hámozni, mit is akarsz mondani! :(((
Két eset van:
Vagy te ittál sokat már, vagy én meg semmit...

Temetéssel NEM ÉN foglalkoztam itt, hanem azok, akik károgtak, mint a holló...
Holott senki fia borja nem tudhassa (hihi), mi a valós helyzet...

Majd ha a Kapitány, alias Szanyi bajtárs megtér közénk, kiderül az (i)gazság...
Vagy nem...
De addig csak szószaporítás volt az egész PATÁLIA, tudtommal ennek neveztem először, nemde?
Esküvő? Miféle esküvő? Ez már valami vesszőparipád, vagy mi?...
Mikor beszéltem én esküvőről, főleg ITT?! :(((

Az itt OFF lenne tudtommal!
A Gyászinduló meg tetszhetett a bloggernek, hisz prolongálta az eredetivel! :)))
 

Nem mondod!...

Jesszusom!
Én tényleg azt hittem:

1. Hogy Szanyi valódi Kapitány, mármint a katonai rangja szerint....
2. Hogy a sorban állók a Fideszre szavaztak... (szidtam is őket, mint a bokrot!)
3. Hogy Abigél egy Szabó Magda regény címe
4. Hogy a "Kapitány, kapitány, tévedés az irány!" - ( By Koós Jani) ERRŐL halvány fogalmam se volt!!!

"Ilyen lányt Kapitány, nem találsz soha tán"...  

Kölcsönös tisztelettel a villanyszerelő ÁSZ-nak, Abigélnek! :DDD
Én még egy körtét se tudok becsavarni! :(((

B.Ú.É.K!
 

Osztályharc, háború, föleg a forradalom nem a homok rongáló világa.
Ő marad a klaszikus. Fogjuk meg és vigyétek.

 

Nem hiányoltuk!

Azt hittem világgá mentél :) Itt dúl az osztályharc, meg a háború, meg a forradalom meg minden a blogodban, Neked meg hűlt helyed volt :))

 • 357
 • -310

http://www.youtube.com/watch?v=ido55uT5U0k

 így - szerintem - jobb... :O)))

Szanyi olyan-amilyen, de kétségkívül baloldali és szegénypárti.

Ez nálam sokat nyom a latban egy politikus megítélésénél.
És nem pozícióról van szó, hanem arról, hogy nem tűnik-e pazarlásnak egy komoly mozgósító erővel rendelkező  és máár többször bizonyított politikust mellőzni a választási harc során?

De az is lehet, lhogy majd listán jelölik- mindenesetre a személyével kapcsolatos tervekről hallgatni szerintem hiba, a jelenlegi választókerületében helyette mást indítani pedig egyenesen bűn, - de hát nem vagyok tagja a választások előkészítéséért felelős grémiumnak, ugye.

No, majd kiderül - neked is és a portál összes látogatójának boldog újévet kívánok!

:O))))

 • 348
 • -352

Az én blogom csak rombold nyugodtan és lelkesen!
Amit le lehet rombolni, azt le is kell!

:O)))))

 

Gondolom, maga is ettől lett "ilyen", vagy csak a boksztól?..

Captain Morgan....

Kedves Zsadi!

Tudomásom szerint a halottakat a zenészek nem szokták a hónapikig búcsúztatni, mert azt hiszem még falun is az a szokás, hogy a legkülönfélébb gyászzene stílusok is csak keretet adnak és megkönnyítik magának az igen nehéz szertartásnak komplex fájdalmait! Ezt követően már mindenki saját maga, saját magában gyászol - ha gyászol. Ha valaki fél év  vagy maximum egy év elteltével sem zárja le a gyász sokkját, az nem csak önmagát és a családját terheli, hanem terheli a tágabb környezetét is - szerintem! Ilyenkor jó szakemberhez fordulni. 

Az egy más "tészta", ha valaki igazából örömzenével fejezi ki a gyász "fájdalmait " - lehet, hogy előbb-utóbb -persze igény esetén - neki is szüksége lesz egy jó szakemberre, de az is lehet, hogy kijezetten élvezi az elmagányosodott életét és azt, hogy senki nem lakja testét-lelkét.

Amikor reklamáltam itt a portálon a hetek óta tartó gyászos hangulatú zenék miatt, azt a felvilágosítást kaptam, hogy rövidesen valakinek az esküvője lesz és ezzel búcsúztatják az Érintett Fórumozónak azt a fajta független földi boldogságát, amit még a holtomiglan-holtodiglan örökfogadalomig megélhet :-)

Sok boldogságot kívánok ismeretlenül is Neki - biztos ez egy izgalmas előzetes alkalmassági önvizsgálati időszak az életében :-) A házasság a legszebb és egyben legnehezebb dolog a világon!

Amúgy Shakespeare minden soráért rajongok!  Sok hűhó semmiért című szerelmi történet az egyik nagy kedvencem. Ebből a csodálatos filmből keresek is egy szép részletet a leendő ifjú párnak,  ezzel nyomatékosítom a szeretteljes jókívánságaimat.

Remélem nem kapok egy újabb figyelmeztetést a Moderátortól, hogy roncsolom Pupu blogját - ide nem illő szeretet témával - hiszen ma szilveszter van :-))) És úgy észleltem, ha Neked itt, most szabad a temetéssel foglalkoznod, talán én is hivatkozhatom az általad korábban említett örömteli esküvőre...

Drága Tanárnő!

Szanyinak a zsargon neve Kapitány.

A 2010-es választáskor nem ugy és annyi támogatást kapott, a párttol, mint amennyit igértek és érdemelt volna.
Mellette a FideSS egy jogi kiskaput kihasználva örült támadásba indult, hogy ne legyen egyéni képviselő.
Gyakorlatilag kb + 2 - 4.000 szavazot  irányitott át. Ezért volt 1-2 szavazó helyen több órás sorban állás. Ismerve Kapitány szavazó táborának átlag életkorát, azt hitték, hogy nem fogják a sort végig állni. Illetve lejár a szavazási idő és a támogatoi nem fognak tudni szavazni.

Közben idegesitették (célozva a szigetre és a Dunára valamint a hajó gyárra) hogy egy sülyedő hajon van és max. annak a kapitánya.

Kapitány nem adta fel és egy csúcs szuper önkétes csapat segitségével sikerült a támogatoit mozgositani és a támadást visszavernie.

Így maradt rajta a Kapitány titulus.

Maradtam továbbra is a legnagyobb tisztelettel.
 

Drága Borboletta!

Tévedésben vagyol!
A "halottat" nem a zenészek kreálják, csak ŐK búcsúztatják el őket...

De kétségtelen, vannak vidékek, népszokások, ahol vidáman ünnepel a rokonság.
Mondjuk, nálunk is néhány esetben, főleg, ha sokat örököltek... :DDD
................................

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy ekkora a hallgatás az érintettek részéről...
Nekem olybá tűnik, mintha csak bolha köhögésnek vennék ezt az egészet itt...
Pedig nem is olvashattunk mindent, mint tudjuk...

Úgyhogy a SOK HŰHÓ SEMMIÉRT szerintem még mindig éri...
Mert mint ahogy Shakespeare írja:

SZÍNHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG

(Az "Ahogy tetszik" c. vígjátékból)

.....Színház az egész világ,
és színész benne minden férfi és nő:
fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár
életében, melynek hét felvonása
a hét kor. Első a kisded, aki
dajkája karján öklendezik és sír.
Aztán jön a pityergő, hajnalarcú,
táskás nebuló: csigamódra és
kelletlen mászik iskolába. Mint a
kemence, sóhajt a szerelmes, és
bús dalt zeng kedvese szemöldökéről.
Jön a párduc-szakállú katona:
cifra szitkok, kényes becsület és
robbanó düh: a buborék hírért
ágyúk torkába bú. És jön a bíró:
kappanon hízott kerek potroh és
szigorú szem és jól ápolt szakáll:
bölcseket mond, modern közhelyeket,
s így játssza szerepét. A hatodik kor
papucsos és cingár figura lesz:
orrán ókula, az övében erszény,
aszott combjain tágan lötyög a
jól vasalt dendi-nadrág: férfihangja
gyerekessé kezd visszavékonyodni,
sípol, fütyül. A végső jelenet,
mely e furcsa s gazdag mesét lezárja,
megint gyermekség, teljes feledés,
vak, süket, buta megsemmisülés.

(Fordította: Szabó Lőrinc)  
........................................................

És ez ÍGY van akkor is, ha nekünk ez SEHOGY sem tetszik, nemhogy "ahogy"...
 

"...megjön a Kapitány..."

Kedves Villanyasz!

Kapitány?... Melyik?

- Mikor melyik... ;-) (Hofi után szabadon, hihi!)

 

 

Nagy tiszteletű. Drága Aranyos Tanárnő!

Gyakorlatilag elöadtam az ösz zenei tudásomat. Talán még Bánk Bánból van egy kicsi. Pedig legalább 2 évig jártam a zene akadémiára (villanyanyt szereltem) de ott már csak a kosz ragadt rám.
Fogalmal sincs Haydn melyik gyözelmi dalára gondolok. Memo egységbe van, hogy valami ilyesmi létezik, ha nem akkor bocsi.
Lehet, hogy Handel. Olyan egyformák ezek a nevek.

Ilyenkor sajnálom, hogy anno az ált. oskolában ének orákon mindennel foglakoztam, csak a zenével nem.
Drága aranyos Kálmán Bácsi (a vezeték nevét nem tudom) nagyszerű zenész és zene tanár volt, de pedagogusnak csapni való. Ő nem osztogatott se tenyerest, se körmöst. Nem volt házi feladat. Ő csak mesélt és zenélt egy rossz harmoniumon.

Dehogy is öljük itt egymást. Ez itt sima normál vitta. Néha modi segitséggel.
Majd ha megjön a Kapitány..... akkor majd meglátjuk. Vagy nem.

Maradtam legnagyobb tisztelettel.

 • 368
 • -310

Kedves Zsadi!

A Halottak Napja óta csupa gyász, requiem és elmúlásos depis zenék voltak!!!

Már éppen itt az ideje egy kis  szilveszteri hangulatnak is! Még a végén annyira elzsibbadunk, hogy a szerencséinket se vesszük majd észre... vagy az egészségünknek sem tudunk örülni...

Szóval nincs gyász?
Pedig már agyon ölitek itt egymást, sok a dolga a modiknak miattatok!
Melyik multat törlitek el? Tízet, huszat, harmincat? Mindet?

Haydn MELYIK Győzelmi dalára gondolsz?
Én azért hoztam egyet, ha nem is tőle...
De csakis NEKED, hogy köztünk maradjon! ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=gZz5fO2e1Cc
Händel: Győzelmi kórus

"Nézd a győztes ékes hőst!
Síppal, dobbal várjuk őt!
Néki lengjen pálma gally!
Néki zengjen hála dal!
Rózsa ág, és mirtusz ág
Rá ontja dúsan illatát!
Nézd a győztes ékes hőst!
síppal, dobbal várjuk őt!"

Kérdés, KI lett légyen az?...
:DDD

VIDÁM SZILVESZTERT ITT IS MINDENKINEK, ÉS EGY BOLDOGABB ÚJ ÉVET!
Zsadi

Egy kis boszis "jóslás":
A 2013-as esztendő a KEMÉNY MUNKA, A CSALÁD ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉVE LESZ! Pénzügyekben sokaknak szerencsét fog hozni.  ;-)
 

No comment!

Legnagyobb tisztelettel, legaranyosabb, legkedvesebb Tanárnő!

Mint bátorkodtam emliteni C durr-bol, Kandurba tartunk. Ez  azt jelenti, hogy "Csapataink harcban állnak"

Megvárjuk a Kapitányt és nincs kizárva, hogy a "multat végképp eltöröljük"

Chopin: Nem kedvelem. A gyászindulot meg föleg, Számunkra csak agyözelem az elfogadható megoldás!

Mondjuk, Haydn: Gyözelmi dal. De inkább
Erkel: Hunyadi László: "Meghalt a cselszövő, elmult a rút viszály..."

Maradtam legalazatosabb híve a legtiszteltebb Tanárnönek.

Na jóvannnaaaaa!
Akkor a saját nyelvezetem szerint reagálok a VEZÉRTEVE írására:
http://www.youtube.com/watch?v=ZYB3yyu0UrQ
Chopin: Gyászinduló

Elég halk voltam, kedves Villanyasz?
Így aki hallani akarja, legalább lakatot tesz a szájára!... :(((
 

Nem akarom hinni, hogy "PuPu" most örül ekkora érdeklődésnek. Kivételesen én biztos nem. Úgy vélem, ezúttal mellékútra futott mondanivalója. Nem lehet vitás, hogy Szanyi Tibor egyik elismerésre méltó tagja a "mszp"-nak. Modora, stilusa nem mindíg, nem mindenütt helyénvaló, de azt emellett is el kell ismerni, hogy egyike azoknak, akik a nagy FIDESz henger ellenére egyéni eredménye után lett parlamenti képviselő. Más kérdés milyen alapelveket vall. Ő még ma is csak durva monológnak tartja Gyurcsány Ferenc Öszödön elhangzott beszédét.

Sajnálom, hogy a mai viszonyok között téma lehet az, hogy valaki milyen poziciót tölt be akkor, amikor egész nemzetünk, országunk sorsáról van szó. Amikor a széles nemzeti összefogás, a demokráciát, jogállamot féltők és akarók együttműködéséről van szó, akkor belebonyolódunk ilyen személyes műproblémába. (Kapcsolódom "oregano" megjegyzéséhez.)

Egyszóval azt hiányolom kedves "PuPu", hogy miért nem ennek szellemében fogalmaztad meg Szanyi és a többiek személyes poziciójának kérdését, a 2014-es összefogás mindent megelőző érdekeinek tükrében.

Szilveszter van! Év vége! lehetünk vidámak. Az ország ugy is kész röhej.

"Utálom a politikát. Inkább csináljunk egy kis babát"

Olvasom a beírásokat - egyesek provokálnak, míg  mások röhögnek, vagy  bosszankodnak miatta.  Mindennek eljön az ideje.  Megtudjuk,  ki miért, hogyan, merre? Türelem barátaim, türelem...

Borboletta! Ez Pupu blogja és a Te hozzászólásod egyáltalán még csak köszönő viszonyban sincs a blog tartalmával.

Kérdéseiddel fordulj a [email protected], vagy az [email protected] címhez.

Igen, értem csak érdekelne maga folyamat!

Valakit törlés előtt figyelmeztetnek, valakit nem - csak likvidálják a hozzászólását. Azt értem, hogy a törölt komment összes reflexiója is megsemmisítésre kerül. Amikor semmiféle jelzés nem történik ez számomra nem túlságosan "népnevelő". De azt tudom, hogy már nem is létezik ilyesmi...pedig erre is épül az empátia, a tolerancia és a humanizmus.

A Módi általában nem az informácios hívatal, de köztudott, ha az eredeti hsz-t törlik  akkor a hozzá tartozó hsz-et is törlik, mert esetleg félere érthető.
Én is igy jártam pld kisvukkal.

Kedves Moderátor!

Mitől függ az előzetes figyelmeztetésed a törlést megelőzően? AlsoBela hozzászólását az enyémmel együtt ukmukfukk törölted.

Nem rossz és szerintem ez is egy néző, álláspont. Van benne 1-2 keményen vitatható megállapitás, de maradjon hátha igaz. Pillanatnyilag nem oszt nem szoroz.

Ellenben a 3 szakasz nagyon tetszik és ez a lényeg.

Pupu szokás szerint kicsit elszállt, dehát ezért szeretjük. :)

Pupu, nekem is tetszenek közszereplők itt-ott, és vannak, akik nem tetszenek. Ám ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy kik lennének jó szoci képviselő-jelöltek, és kik nem.

A magyar olvasók egy része beszopta a "jólértesült" Index - khm - hamvas elképzeléseit arról, hogy aki a szociknál választókerületi felelős, az képviselőjelölt is lesz.

1) Az Indexnek fogggalma sincs a szocik belügyeiről, hacsak nem ültet közéjük poloskákat, mint ahogy szokta. Még annyi eszük sincs, hogy elolvassák a szoci alapszabályt a képviselőjelöltté válásról. Az ugyanis amolyan előválasztást ír elő, és már régen ekörül kellene molyolnia az egész tisztelt beképzelt belvárosi értelmiségi társaságnak, Indexestül, Kálmán Olgástul, Klubrádióstul, satöbbistül.

2) Az ún. összefogás-pártiaknak most célszerű lenne egy picurkát hátrébb lépnie, és nem nyilatkozni össze-vissza mindenféle hamari berkenyét a szoci képviselőjelöltekről. Összefogás Ugyanis Még Nincsen. Dolgozni viszont már nagyonis kéne, munka van garmadával. Na erre kellenek a választókerületi felelősök, függetlenül attól, hogy ők lesznek-e képviselőjelöltek, vagy nem ők lesznek.

3) Szanyi Tibi nekem is szimpatikus. Tóthjóska is, Baja is, Lendvai is.

X és Y és Z szoci képviselő ill. választókerületi felelős viszont nagyon-nagyon nem szimpatikus nekem, sőt, kifejezetten ártánynak tekintem őket a pártra és a baloldalra nézve. Ezért nem írom ki a nevüket egy nyilvános közösségi oldalon, és főleg, nem állítom szembe őket a szimpatikusokkal, mert eszem ágában sincs beleszólni szoci belügyekbe, felelőtlenül ártva a kampányban a pártnak.

Drága Zsadika!

Te ebbe a Tibor ügybe, ha lehet ne szólj bele.
Okos, aranyos, kedves vagy, de most ugy nézz ki, hogy valaki nagyot fingot a nagybögöbe, vagy súlyos hallás sérülteknek Wágnert adnak elő.

Igen Tanárnő! Megyek gyakorolni!
Mit?
Liszt, Mozart, C durból, kandurba.

Elszállt... Bocs!

Tehát:

Az lenne a hatalmas DURRANÁS, ha az államosított iskolák tanárai január 3-án NEM KAPNÁNAK FIZETÉST!
Volt valamiféle fenyegetés ezirányban a kormány részéről az önkormik felé...
 

Az lenne a hatalmas DURRANÁS, ha az államosított iskolák tanárai január 3-án NE

Ezt a patáliát!
Még jó, hogy BÉKÉS ünnepeket kívántunk egymásnak... 

Senki nem tud semmit, Sok hűhó semmiért, stb.
Vagy "csak" Szentivánéji álom?... Ennyi szamárságot!
Tiszta Shakespeare... 

Csak a főhősök A NÉZŐTÉREN csendben lapítanak...
 

Sokszor vitatkozom Tiborral, de nem értem miért marad ki.

A párt vállalt irányának nagyon megfelel, talán a legjobban.

Az, hogy az irány jó e viszont kérdéses.

Juuuujjj! Ez fájt! Nem kicsit.

A FideSS annyira be van épülve, hogy mikor a programot diktálják nekik ki van nyomtatva.

 

Bocsi!

Kristof nevű 4 éves unokámat imádom és nem ajánlom senkinek, hogy csunyán nézzen rá, de

Nem egyszer hasznlom, hogy a "büdös kölykének nem izlik"

Páromnak:

Persze a büdös kölyöknek mindent én meg egy sört sem kapok.

Mikor nekem szól a család:

Azért mert Ti hülyék vagytok nálam a büddös kölke körül forog a világ és ha nem akkor én fogom forgatni.

Ennyi

Szerintem, de lehet, hogy tévedek.

 

Kezdjük az elején, nem lesz, megkerülhető az Államcsőd mivel Orbán kormány nem mond le, választást elcsalják, hatalmon nem maradhat, kontinenst fertőzné, gazdasági köröknek úgy hiányzik, mint üveges Tótnak a hanyatt esés. Mit üzentek a kormánynak az Önkormányzatok kifizetésénél? ;)

MSZP gazdasági háttere, össze van nőve a DK –val. Arra gondoltak pártot meghatározó emberek, gazdasági érdekkör, hogy óvatosan ki hátrálnak a DK-ba és hagyják veszni a MSZP-t, vagyis felszámolják a pártot, túlélését nem segítik tovább. Egyszer meg tették a MSZMP-vel már ezt. Akadályba ütköztek, DK nem tudta hozni a várt szavazó bázist, nem lett szimpatikus a bukott politikusokkal megtűzdelt újonnan létrejött párt, DK. Rossz stratégiát követek, vállaltak fel most már sokadszor. Gyurcsány és gazdaságpolitikája kész öngyilkosság volt, rabló gazdaságpolitikát folytatott, mit a Fidesz nem tudott kihasználni, mert buta és kapzsi, rövidlátó politikusok pártja. Tulajdon képen ezért is lesz Államcsőd és meneszti a nemzetközi tőke.

Félnek a népharagtól, de az új kormány elszámoltatásától is a MSZP és DK, volt SZDSZ, pártot meghatározok, pártpénzt kézbentartók, régi politikusok. Az mellet, ez a réteg sose volt baloldali, kommunista eszmét megvető. Mesterházi Attila, nem a nép, utca gyermeke, egy értelmiségi család tökéletesre sikeredet gyermeke, (moderálásra való tekintettel) ki Gyurcsányt egy valamiben követi, rossz stratéga, nincs politikai múltja, nem volt ki nevelte volna, átadták volna azt a tudást mi nélkülözhetetlen egy párt, kormány hosszútávon irányítójának. Rossz emberismerő, nem alakult ki benne ez a tulajdonság és nem bölcs.

Dr. Szanyi Tibi elsőnek pártvezető akart lenni, ugró deszkának szánta az ország irányításhoz. Nem jött össze neki, hatalmas érdekkörök mozdultak meg ellene, párton belül és kívül. Az mellet lassan rájött, hogy sok mindent nem tud tenni, ha felkínálnak egy posztot azt vagy elfogadja, kimegy EU-ban, vagy kerületben független jelöltként indulhat, ha szerencsés még győzhet is. Okosan inkább kivár, figyel, régen írtam le, nem biztos, hogy eljött az Ő ideje, sokan nem értik, hogy nincs sok választásuk. Nem olyan rég egy baloldali vezetőségi tag (András) megbánta mikor baloldal felé kacsintott, emlékezünk vissza.

Tisztában van vele, ha nem lép gyorsan a MSZP, nem követi a baloldali, irányt, régi-új gazdaságpolitikát nem hozza vissza, új emberekkel, arcokkal, teljesen más gazdaságpolitikát nem tud megvalósítani, akkor csak veszíthet, bukásra van ítélve, népharagnak teszi ki magát.

Most úgy néz ki, 2-3 véres népfelkelés lesz, MSZP és SZDSZ tőke kimegy az országból, ahogy már részben elindult ez irányba, cselekedetet nézd. És érdekköre is elhagyja az országot, jobban is teszi.

 

Kedves Moderátor!

Népiesen kölyök az ember gyermeke is, emberpalánta, Stb., de még tudnám sorolni a jelzőket,

Töröld azt az írást amelyik nem tetszik, Facén olvashatód eredetiben. Mielőtt mérges lennél, Amőba óta vagyok itt, és már nem sokan teszik ezt. ;)

Szerintem, de lehet, hogy tévedek.

 

Kezdjük az elején, nem lesz, megkerülhető az Államcsőd mivel Orbán kormány nem mond le, választást elcsalják, hatalmon nem maradhat, kontinenst fertőzné, gazdasági köröknek úgy hiányzik, mint üveges Tótnak a hanyatt esés. Mit üzentek a kormánynak az Önkormányzatok kifizetésénél? ;)

MSZP gazdasági háttere, össze van nőve a DK –val. Arra gondoltak pártot meghatározó emberek, gazdasági érdekkör, hogy óvatosan ki hátrálnak a DK-ba és hagyják veszni a MSZP-t, vagyis felszámolják a pártot, túlélését nem segítik tovább. Egyszer meg tették a MSZMP-vel már ezt. Akadályba ütköztek, DK nem tudta hozni a várt szavazó bázist, nem lett szimpatikus a bukott politikusokkal megtűzdelt újonnan létrejött párt, DK. Rossz stratégiát követek, vállaltak fel most már sokadszor. Gyurcsány és gazdaságpolitikája kész öngyilkosság volt, rabló gazdaságpolitikát folytatott, mit a Fidesz nem tudott kihasználni, mert buta és kapzsi, rövidlátó politikusok pártja. Tulajdon képen ezért is lesz Államcsőd és meneszti a nemzetközi tőke.

Félnek a népharagtól, de az új kormány elszámoltatásától is a MSZP és DK, volt SZDSZ, pártot meghatározok, pártpénzt kézbentartók, régi politikusok. Az mellet, ez a réteg sose volt baloldali, kommunista eszmét megvető. Mesterházi Attila, nem a nép, utca gyermeke, egy értelmiségi család „félresikeredet gyermeke”, ki Gyurcsányt egy valamiben követi, rossz stratéga, nincs politikai múltja, nem volt ki nevelte volna, átadták volna azt a tudást mi nélkülözhetetlen egy párt, kormány hosszútávon irányítójának. Rossz emberismerő, nem alakult ki benne ez a tulajdonság és nem bölcs.

Dr. Szanyi Tibi elsőnek pártvezető akart lenni, ugró deszkának szánta az ország irányításhoz. Nem jött össze neki, hatalmas érdekkörök mozdultak meg ellene, párton belül és kívül. Az mellet lassan rájött, hogy sok mindent nem tud tenni, ha felkínálnak egy posztot azt vagy elfogadja, kimegy EU-ban, vagy kerületben független jelöltként indulhat, ha szerencsés még győzhet is. Okosan inkább kivár, figyel, régen írtam le, nem biztos, hogy eljött az Ő ideje, sokan nem értik, hogy nincs sok választásuk. Nem olyan rég egy baloldali vezetőségi tag (András) megbánta mikor baloldal felé kacsintott, emlékezünk vissza.

Tisztában van vele, ha nem lép gyorsan a MSZP, nem követi a baloldali, irányt, régi-új gazdaságpolitikát nem hozza vissza, új emberekkel, arcokkal, teljesen más gazdaságpolitikát nem tud megvalósítani, akkor csak veszíthet, bukásra van ítélve, népharagnak teszi ki magát.

Most úgy néz ki, 2-3 véres népfelkelés lesz, MSZP és SZDSZ tőke kimegy az országból, ahogy már részben elindult ez irányba, cselekedetet nézd. És érdekköre is elhagyja az országot, jobban is teszi.

 

Kedves Moderátor!

Népiesen kölyök az ember gyermeke is, emberpalánta, Stb., de még tudnám sorolni a jelzőket, ;)

Kedves Kisvuk!

Tudomásom szerint az állatoknak vannak kölykei, az embereknek pedig gyermekei. Tehát semmiképpen nem nevezném kulturált írásnak azt,  az MSZP elnökét "értelmiségi család félresikeredett kölyke"-ként említed.

Kérlek, írj valóban kulturáltan és akkor nem fogom törölni a hozzászólásodat.

Helyesnek tartom, hogy  nem beszéli ki programjait  az MSZP. Ismerve a Fidesz poloskáit.

Katicabogár  az MSZP felé bizalmam töretlen soha sem szavaztam  más pártra és nem is fogok ,de ez akkor még cikibb ha a karácsonyt   nem lehetett  kivárni ((Megjegyzem dr Tótth sem szól!! De várjuk ki igazatok van az iltetékesektől   hiteles lesz az tény.) 

Mit mondtam????

Kisvuk miért lett lemodizva. Vastagon nyomdafestéken belül van. Megállapitásai sem sértök. Lehet, hogy tévesek. de ez a net.

Saját nevén nem! :D

 • 364
 • -346

 

Mesterházy Attila mikor veszi észre, hogy csapdába eset, és mikor áll fel székéből? Tudom, jó pénzt keres a pártjában, de ha nem időben áll fel a székéből, akkor könnyen előfordulhat, hogy népharag őt találja el, áldozata lesz volt pártársának, pártjának. Tisztába kell leni avval, hogy Mesterházy liberális erősen jobboldali gazdaságpolitikát képvisel, nem véletlenül dolgozott Gyurcsány kormánynak. Pártvezetést mennyire gondolta komolyan és abból adódó kormányalakítást, ha úgy hozza a sors, nagy a csábítás, de az teljesen új Mesterházyt kíván meg. Képes lesz megalkudni és meg osztani a hatalmat, vagy váltani és elmenni egy teljesen számára idegen világba, baloldali eszmék, és gazdaságpolitika felé? Ügyvédi végzetsége, neveltetése, életében a behatások számára nem ezt az utat jelölte ki, nem természetes neki. Képes lesz megtagadni egész múltját, régi politikai társakat? Számomra ez itt a kérdés!

Új kormány hogyan tudja elfogadtatni a néppel, Kádári gazdaságpolitika felé vissza kell menni, de akkor miért verték szét a gazdaságot, és miért halálozott el annyi ember miatta? Pl.: Mezőgazdaság 1980-ban 2-szer annyit termelt, mint manapság. Politika nem írhatja felül a gazdasági érdeket végtelenségig, nem erőszakolhatja meg a közgazdaságtant, büntetlenül.

És Mesterházy képes lesz érdekeket sérteni, erőt használni, a többség érdekében, ország érdekében, lakósság jobb életéért? Ez itt a kérdés!

Én is azt mondom várjuk meg a Kapitányt. Mit mond, ha elökerül. Okosabbak leszünk.

 

Halk, csendes, magán vélemény.

Nekem a TV-ben nem volt Lendvai Ildikó meggyöző és maradjunk ennyiben.
Közben több reggeli TV müsor kereste és nem vállalta a részvételt.
A klub rádionak még telefonon sem, családi elfoglaltságra való hivatkozással.

Lehet, hogy így van. Lehet, hogy nem, de egy biztos ez a hozzáállás Ildikóra nem jellemző.
 

Jadzia  ,  hidd  el  nekem  nem  félreállításról  van  szó  .

Abban  is  biztos  vagyok  ,  hogy  ez  Tiborral  egyeztetve  van  .

Kérlek  benneteket   próbáljatok   optimistán  gondolkozni  ,  mindenre  megjön  a  válasz  időben  .

Hazajön  Tibor  ,  akkor  ő  majd  választ  ad  .

 

 • 336
 • -314

Több napos volt a Karácsony, és sokan a két ünnep között veszik ki a szabadságukat, családolnak stb... Majd biztosan meg fog szólalni Szanyi Tibor és Tóth is. Ahogy látom a Facebookon, Szanyi Tibor pl. 24-e óta nem volt a neten. Ha előjön, biztosan magyarázatot fog adni.

Kicsit több bizalom az MSZP felé..., nem ártana

 • 365
 • -337

Katicabogár lehet ez is ,de ha így van ,akkor nem volt jó a kommunikáció Meg kellett volna várni ,hogy előkerüjenek.(( Mint ahogy Lendvai Ildikó rögtön kiálllt és elmondta   ő döntött így hátrébb lép ! El tudom képzelni   például,hogy  Tibor  az Eu parlamentben   dolgozik tovább  mondjuk,és akkor   drukkolok neki és dr Tóthot is polgármesternek De nagy a csend ,ez így nem jó ,el kell ismerni a kommunikáció    rossz és a hallgatás most már kínos.(( 

Rossz szándék   nem vezérelt ,soha sem  szoktam  senki politikust szidni szapulni, még a másik térfélről sem  nemhogy   a mieinket  de ez nem jó így.((Két hárpom napot várni nem lett volna nehéz, és akkor nincs találgatás   tények vannak  csak... remélem így lesz  :))

"Lehet,hogy Szanyi és Tóth is ezeknek az áldozatai lettek??!"

Senkiknek sem lettek áldozatai sem Szanyi Tibor, sem Tóth :(

Jadzia kérlek, ne akard, hogy csalódjak Benned :( Te is úgy mondsz véleményt, hogy nem tudod, hogy tulajdonképpen mi, miért történik. Szerinted dr Tóth József nem akar polgármester lenni? Azt el sem tudod képzelni, hogy Szanyi Tiborra olyan feladatok várnak ami miatt most nem kerülhetett erre a listára? Neked is csak azt tudom mondani, hogy várd meg már, hogy valamit mondjon.... utána lehet ítélkezni.

Ki mondta, hogy hátra vannak állítva? Miért kell mindjárt tüzet fújni? :(

Tökéletesen igazad van. Jól és okosan van összefoglava.

Bocsi elütés és nem javítható Dr. Tóth.

Köszi!

Észre sem vettem a nagy forgalomban, hogy Dr. tóth is "visszavonult.
Lehet, hogy történeteket találok ki, de nagyon kezd bennem erösödni, hogy vagy a leves vagy a kanál görbe.

Szanyi Tibi nélkül nincs MSzP! Remélem Mesterházi Attilának van annyi esze,hogy a két legjobb emberétől nem akar megszabadulni! Mert Szanyi és Tóth "unicum" a Pártban,nagy a szavazó táboruk,nagy az elismertségük....Tőlük megszabadulni bűn és nem vétek.

Nekem amúgy is kétségeim vannak az MSZP megújulásával kapcsolatban! Saját bőrömön éreztem azt,hogy még MA sem tudott megfelelő hatalommal rendelkezni azokkal a "gurukkal" szemben,akik amúgy is okozták az MSzP vesztét! Ahol olyan személyeknek van még súlyúk,mint Lampert,Szekeres,Molnár Zsolt,Horváth Csaba stb,addig ez a Párt marad azon a szinten,ahol volt!  Mert nehogy azt higyjük,hogy nőtt a Párt presztizse! Nem,egy tapodtat sem.Ezek az emberek visszatornázták magukat a Párt felső vezetésébe vagy súlyponti helyeire.Kézben tartják a Párt nagymértékben kicserélődött vezetését,a háttérből irányitanak mindent.... Lehet,hogy Szanyi és Tóth is ezeknek az áldozatai lettek??!

Szeretném nem hinni ezt! De egyre kevesebb a reményem a folyamatokat látván.Nem változott semmi. Ezért sem fognak új szavazókat szerezni a bizonytalanok táborából,mert az a tömb nem is olyan bizonytalan! Várjuk,hogy melyik baloldali Pártra szavazhasson..Én tudom,kire teszem a voksomat!

 

 

Bocsánat, Mesterházy Attila neve y –ont, tartalmaz, régi nemesi vonás. És ő úgy baloldali, mint egy báró, gróf, y - ónnal.

 

:D

Ez a hír karácsony után a híradóban sokkoló volt Hogy Lendvai Ildikó önmagától  lemondott tiszleteben tartom De hogy dr Tóth József  és dr Szanyi  Tibor nem kell az első sorba, a két húzó név ,ezt sosem hittem volna.(( Tibor és dr Tóth voltak akik egyéniben nyerni tudtak  a2/3 ellenében is És igen Szanyi az ,aki a kis ember nyelvén tud beszsélni, akit megérint minden, ami velünk, a néppel, a szavazókkal történik    felemeli a szavát minden igazságtalanság   ellenében és aki ott volt minden adásban a  televíziókban reggelente  nem szépített mondta az igazát. Jó volt hallgatni és tudtuk bármi baj van ő ott lesz!

Tökéletesen egyetértek a megfogalmazással néptribun típus, aki érti a  falusiak nyelvét   is ,érti az  városiakat, és él hal a szavazó körzete embereiért.Ő az aki minden  fogadó órán jelen van meghallgat segít  tanácsot  ad. Pont egy ilyen ember   nem kellene ? nem hiszem el !!  Akkora műhiba amit nem  is hittem vona soha.,..... 

Az MSZP fenegyereke ahogy nevezik hátra álllítva dr Tóthtal együtt? Kinek az ötlete ez, és mire vezet? Mi , a szavazók   szeretjük őket jobban mint n sokakat másokat és húzó nevek ma is! Csalódásunk nem kicsi, kíváncsian várjuk a magyarázatot  bár hitem szerint erre nincs.((

Valószínű a rendszer törölte a hozzászólásodat, mert válasz volt egy törölt hozzászólásra.

OFF

AlsoBela!

Törölték a hozzászólásomat - nem tudom miért!

Ugye nem bántottalak meg? Azt nem akartam...

ON

Én  is  így  gondolom  Marika  .Nincs  itt  semmi   "sundám  -bundám,  és  félretevés  "

Leginkább az, hogy talán a jól megérdemelt szabadságán van  a családjával (Ezt nem tudom, csak feltételezem). Biztos vagyok abban ha a netre jön - reagálni fog erre a dologra. Nem olyan, hogy elbújna - akár még a kényes kérdések megválaszolása elől. Nem kell ördögöt látni - szerintem sem - ott ahol nincs. Főleg nem nyomni addig a szöveget, amíg a tényekkel nem vagyunk tisztában.

Nem  én  írok  hülyeséget  ,  és  nem  én  vádolok  ,  azért  mert   rosszat  akarok  sejtetni  .

Ha  Szanyi  hallgat  ,  biztos  oka  van  rá  .

Nincs kizárva, de nagyon nem valószinű. Ő nem sundán-bundám szokta az ügyeit rendezni.

Én kb 2 hete cheteltem vele, akkor még az volt, hogy 2014 ben ujra indul, csak a hülye regisztráció döljön el jobbra vagy balra.

Jó, jó, nyugi! Türelem! Várjuk ki a végét.

Meggyözödésem, hogy az MSZP tudd arrol, hogy itt sokak számára vagy a leves, vagy a kanál görbe.

Egy elnökségi tagról van szó.

Minimum a honlapon valahol reagálni kellenne a felvetésekre.

"hogy  senki  nem  értené  "  Nagy  túlzás  ,  inkább  csak  nem  beszélnek  róla   .

 

Minden esetre az biztos, hogy senki nem érti, hogy mi van.

Valoszinű Kapitány külföldön van a családdal. Biztos, hogy tudja mi van, de ha az van amit velem együtt sokan vélelmeznek, akkor ha haza jön elöbb nem egy segget szét rug a Jokaiban és utána majd elöadja álláspontját.

Ebben az unalmas ünnepi pangásban végre van egy téma, ami kapcsán lehet az MSZP-t, vagy MSZP-s politikust csesztetni. Hamar vége a nagy karácsonyi szeretet özönnek :(

"Szívből dolgozik és érdemtelenül nem ismerik el és probálják elnyomni. De vissza fog ez ütni sajnos a baloldalra.:("

Ne csináljátok már. Várjátok meg, hogy mit nyilatkozik majd a Szanyi Tibor. Azt el sem tudjátok képzelni, hogy esetleg olyan feladata lesz ami miatt most nem szerepel a listán? Mi a fenének kell mindjárt tüzet okádni anélkül, hogy tudnánk a tényeket?

Ezt  majd  vele  beszéld  meg  .Mindent  a  maga  idejében  .

Nyugodjanak  meg  ,  Szanyi  tapasztalatát  nem   dobja  félre  az  MSZP.

S  kikérem  magamnak  ,  hogy  csak  azért  mert  1  feladat  kiosztás  listáján  nem  szerepel  valaki  ,  azért  ekézzék  az  egész  pártot  .

 

boxoló ismered személyesen? Nem hinném mert akkor nem terjesztenél Te is ilyen baromságokat.

Szégyen, hogy a "kedves" vezetőségi tagok nem védik meg.

Szanyinak a nemzetközi elfogadása és tisztelete elismersége nagyobb mint bárkinek a párt jelenlegi vezetőségében!

Szívből dolgozik és érdemtelenül nem ismerik el és probálják elnyomni. De vissza fog ez ütni sajnos a baloldalra.:(

Legalább az MSZP tagok és vezetőség állna ki a legtöbbet dolgozó, legeredményesebb és legjobban mozgosító tagja mellett.

Szyégyenlheti magát minden "barát és elvtárs".

 

 

 

Egy dologban biztosak lehettek, lehetünk. Szanyi Tibortól nem akar megszabadulni senki. Ha ebben a listában nem szerepel - akkor nagy valószínűséggel más feladattal foglalkozik majd. Egy kis türelmet! Várjuk meg, hogy ő mit mond... :)

Bocsi! Kapitány a baloldalnak kell. Maximum az MSZP-nek nem.
Ezt öszintén nem csodálnám, mert Ő ért ahoz amit csinál. Az MSZP meg????? sokszor nem hogy nem tudja, hogy mit csinál a másik kéz, de minden parclija egyoldalon van. Igaz az bal.

Kapitány tudomásom szerint külföldön van.

Tuti elmondja a véleményét. De ha nem kell itthon a baloldalnak fog Ő kapni külföldi munkát mert a nemzetközi baloldalnak szüksége van rá.

Nem véletlenül ismerik el évek óta a munkáját és nagyobb tiszteletnek örvend mint itthon.

Sajnálom, hogy mint annyian mások majd a nemzetközi baloldalt erősíti - igaz ott is nagyon szükség van rá -, de itthon mé nayobb szükség lenne. szomorú ez az egész:(

 • 320
 • -318

Azt írja a pupu: "Szanyi pedig egy unikum,nincs párja a párton belül."

Nem csak az unikum, más is lecsúszik ott.

 • 316
 • -329

Első neki futásra én is felkaptam a vízet. Több csatornán én is kerestem a Kapitányt. Jelenleg "nem elérhető" Ha nagyon akarnám elérném, de annyira nem fontos.

Meg kell várni, mig elökerű. Nem az a tipus, aki bujkál, illetve magába folytja a véleményét.

Biztos vagyok benne, hogy elöfögja adni álláspontját..
A többit utána.

 • 324
 • -307

Ha így van Kedves Erika,hogy az EU-ba szeretne menni,akkor meg lettünk vezetve rendesen mi,Szanyit támogatók :( ,hiszen a baloldalnak itthon volna rá szüksége!Nem kicsit!Nagyon!

Dehát olyan jó, hogy lehet megint ekézni az MSZP-t :(

Nem  lenne  elég  a  huhogásból  ?

Talán  Szanyit  is  meg  kéne  hallgatni  .Netán  neki  van  más  szándéka  .Több   hónapja  azt  rebesgették  ,  hogy  únióba  szeretne  menni  .  Lehet  ott  indul  ,  az  is  14-ben  lesz

Az  MSZP  egységes  ,  dolgozik  , teszi n a  dolgát  .Mindenki  kedvében  nem  tud  járni  .

Van bizony ilyen funkció.A mellőzött,félreállított ember funkciója.

Nem kell mindjárt temetni! Biztosan van más funkció, amit Szanyi úr kap meg!

Konkrétan milyen szélsőbalos kiadványra gondolsz?

Ne feledjük, Szanyi előszeretettel publikál szélsőbalos kiadványokban, ahol írásai lazán belesimulnak a környezetbe.

Szanyi keményen balra tolná az MSZP-t, ha alkalma nyílna rá. Még Thürmeréken is áttolná.

Oldalak