PuPu blogja

Először ismerd meg a tényeket, elferdíteni őket ráérsz később is! (Mark Twain)

ROGÁN

 

Egyre nehezebb megemészteni a magyar politikai élet történéseit annak a néhány embernek, akit még egyáltalán érdekel a belpolitika.
Itt van például a vasárnapra tervezett tüntetés ügye, melyre úgy érzem, ki kell menni, hogy lássa a náci, hogy attól, hogy ők a csordát alakzatba szervezik, még a normális emberek vannak itt többen.
És akkor most kiderül, hogy az a Rogán fog szónokolni nekem, aki annak a pártnak a frakcióját vezeti, mely ott ült az antiszemitizmus záptojásán, míg csak ki nem sikerült keltenie a magyar turulfiókát, a Jobbikot.
Aztán óvta, védte, nevelgette, tenyeréből etetgette, míg csak ez a büdös dögkeselyű össze nem szarta teljesen az országot.
Merthogy azt azért ne felejtsük, hogy a 2006-os puccskísérlet során Orbán ezeket az emberszabásúakat használta a piszkos munka elvégzésére, és nagy a gyanúm, hogy ma is erre használja őket.
Erre most felugrik a színpadra a Fidesz pávatáncegyüttesének szólóművésze, és megpróbálja klezmerre hangszerelni a Horst Wessel lied-et.
Ha személyes véleményem megírhatom, hát a hányinger kerülget.
Nem, nem tartom én antiszemitának Rogán Tónit, talán sokan mosolyognának is, ha ilyet állítanék, de hát ismerünk ebben az országban olyan cigány felmenőkkel rendelkező politikust is, aki nagy kompenzálási igyekezetében a legnagyobbakat rúgja a cigányságba.
De Rogán Antal nem magánember, hanem a Fidesz frakcióvezetője, aki most – kihasználva identitását – arra érzi feljogosítva magát, hogy a Fidesz nevében hülyítse azokat, akik tiszta szívvel állnak ki egy jó ügy mellett, legyenek zsidók vagy nem zsidók.
Annak a pártnak a frakcióvezetője, melynek elnökhelyettese, a magyar Országgyűlés elnöke a nyilas Nyírő aktatáskában fuvarozott hamvait kísérgette Erdélyben.
Annak a pártnak a frakcióvezetője, melynek elnöke az egyértelműen szélsőjobbos, soviniszta jelképet, a turult akarja beemelni a mai Magyarország jelképei közé.
Aki a mai napig egy szóval sem határolódott el attól a Horthy-rendszertől- sőt, példaképének tekinti – mely félmillió zsidót küldött a gázkamrákba vagy Kamenyec-Podolszkíj  tömegsírjaiba – magyaroktól ritkán látható hatékonysággal szervezve és valósítva meg bevagonírozásukat.
Ha Rogán ezen a rendezvényen beszélhet, az azt jelenti, hogy a magyar demokraták lenyelik és megbocsátják a Fidesz évtizedes nemzetmegosztó és gyűlöletkeltő politikáját, melynek lényege mindig is az ellenségképzés és a legalantasabb ösztönökre épített propaganda volt.
No, arra azért vigyáztak, hogy ők személyesen megmaradjanak az európai normák határvidékén, legfeljebb képes beszédekkel mondták el azt, amit aztán az általuk gründolt Jobbik göbbelsi színvonalon osztott meg az ország legprimitívebb polgáraival, akik most majd egyenruhában, alakzatban fognak vonulni a forradalmi fülkékhez.
Tulajdonképpen nem is Rogánra haragszom én, hiszen ő csak azt teszi, ami a pártjának hasznos.
Ha magánemberként jönne a térre, semmi kifogásom nem lenne ellene.
Akikre haragszom, az már megint a magát véleményformálónak gondoló, doktriner magyar értelmiség, mely megengedi, hogy már megint a szokásos sunyiskodást és pávatáncot mutassa be a Fidesz.
Azokra haragszom, akik azt gondolják, hogy ezzel most megmutatják országnak-világnak, hogy mekkora is itt ebben a kérdésben a nemzeti egység.
Hát lószart, Mama, hogy a klasszikust idézzem, ez egy egyszerű haszonelvű lépés, a szokásos pávatánc.
Ezzel csak a Fidesznek tesznek jót, kihúzva a nemzetközi botrány méregfogát.
Nem kizárt, hogy az idióta Jobbikos fellépése megrendelésre történt, igen pontosan időzítve a választójogi törvény elfogadáshoz, azt feltételezve, hogy ez majd ellopja a show-t.
Így is történt, csak az akció túl jól sikerült – mint amikor a gyerekek csak egy kis tüzet akarnak rakni a szérűn, aztán leég a falu .
Az egész világ felzúdult ellenünk, mert bármennyire is konkrét személyek a bűnösök, a megítélés Magyarországra, - rád, rám, mindannyiunkra vonatkozik.
Vannak emberek, akik semmiből sem tanulnak, elfelejtik, hogy nem is olyan régen a zsidók halálba küldése, a svábok, de az osztályidegenek kitelepítése is buzgó íródeákok listái alapján történt.
Azt mondják a zsidók, ha egy zsidó okos, akkor nagyon okos, de ha hülye, akkor nagyon hülye.
Hát itt most ez utóbbi eset forog fenn, akik ezt a döntést meghozták, azok szerintem nagyot hibáztak.
Merthogy ez nem vallási rendezvény, hanem – ha jól értelmeztem – társadalmi megmozdulás azok ellen a nemkívánatos és gyűlöletes jelenségek ellen, melyeknek a Fidesz ágyazott meg, melyeknek a Fidesz adott bátorítást akár még ma délelőtt is, amikor eltűrte, hogy a magyar Országgyűlésben a történtek után is nyilatkozatokat gyűjtsenek arról, hogy ki a magyar-izraeli kettős állampolgár.
Elnézegetném én, mit szólna a Rosszabbik meg a Jobbik – a jó rendőr meg a rossz rendőr – akkor, ha – mondjuk – Romániában, Szerbiában, Szlovákiában összeírnák a magyar származású képviselőket, mint nemzetbiztonsági kockázat hordozóit.
2012 Magyarországán nem lehet úgy beszélni az antiszemitizmusról, hogy ne említenénk meg a rasszizmust, a cigányellenességet.
Nehogy bármelyik zsidó azt gondolja, hogy a cigányok élete árán megváltható a zsidóság békéje.
Nem – egy lesz a vonat, még csak külön vagonok se lesznek, ha a helyzetet engedjük eszkalálódni.
Hiszen hetente énekelgetik a programjukat: Elől ül a hungarista, hátul meg a zsidó-cigány-kommunista…
Ki fogok azért menni a tüntetésre, mert fontosnak tartom, hogy megmutassuk, hogy sokan vagyunk, jobbról is, meg balról is, akiknek nem tetszik a már egyszer eltaposott náci férgek felbukkanása.
De a hangulatom már sikerült elrontani…
 
:O)))
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

...egy olyan párt esetében,mint a Fidesz,ahol az egyszemélyü döntés érvényesül nyilvánvaló,hogy a Jobbikhoz való viszonyulásuk kérdésében is Orbán Viktor véleménye a meghatározó...az pedig nagyon egyértelmünek látszik...ugy itéli meg,hogy a Jobbik létezéséből nem származik kára...ebből az álláspontjából,csak erős nemzetközi nyomás lenne képes kimozditani...kevesen persze vannak a környezetében,akik a közéletiségük és a pályafutásuk egésze során tettek arra utalást,hogyy ebben a kérdésben europaibb álláspontot képviselnek...ilyennek tartom Lévai Anikót,Balogh Zoltánt és Rogán Antalt...igy a Neonáci Ellenes Mozgalom választásával és a Te véleményeddel egyetértek...

Az eszetekbe sem jut, hogy azért megy oda, mert a Neonáci Ellenes Mozgalom - aki a tüntetés rendezője - meghívta?

Éppen ma este hallottam, hogy vasánap délután azért megy oda Róka Rudi, hogy megpróbálja demonstrálni, hogy a Fidesz  - elkülönülve -  nem is olyan, mint a Jobbik.

"Az én szememben a naivak épp oly hátráltatók mint a kishitűek, vagy majdnem olyan kártékonyak mint az ellenségek."

Nagyon köszönöm a minősítésedet

Az én szememben a naivak épp oly hátráltatók mint a kishitűek, vagy majdnem olyan kártékonyak mint az ellenségek. Normális ember ugyan hogyan is gondolhatott olyat, hogy ezt a sunyi férget (Rogán) megengedje ott szónokolni farizeus képével, ahol éppen az ellen tiltakozik sok-sok tisztességes ember, amit ennek a bandája - részben az ő vezetésével - elkövet nap- mint nap.

Takarodjon onnan ! Semmi keresnivalója ott nincs. Aki pedig meghívta, tűzze a kalapjára és menjen vele együtt a francba. Szónokoljon a saját birkanyájának.

Ekkora ökörséget ..! Amikor először olvastam erről azt hittem szét robban a fejem a méregtől. Ezek nevezik magukat politikusoknak ? Idióták és nem reálpolitikusok. Látod "PuPu", ez a mi népünk, aki egy évezrede ácsingózik, hogy befogadja őt Europa nyugati fele és a mai napíg nem vette még észre, hogy soha, soha -  ezer éve annak, hogy nem fogadtak be bennünket. Csodálkozunk? (Csak a naívak meg a buták.)

Nem értetlen vagy te, csak naiv.
Ha édes gyermeked tesz valamit, és kiderül, hogy miatta téged is fejbecsapnak érte a hólapáttal, akkor töröd a fejed, hogy hogy másszál ki a slamasztikából,
Majd nyilvánosan ráversz egyet a fenekére - ejnye Balambérka, ilyet nem szabad - majd amikor már megnyugodtak a kedélyek, akkor megsimogatod, és veszel neki egy csokit.
Pávatánc.
Ezer példa van a Fidesz gátlástalan haszonelvűségére, ezeregy esetben felejtett el fellépni a náci -nyilas nyomulás ellen, ezernyi esetben bátorította - 2006-ban egyenesen hergelte - őket és nagy a gyanú, hogy a zavargások Fidesz megrendelésre kerültek megrendezésére.
A résztvevők éppen most kapják meg érte a fizetséget az új FTC stadion képében, ami egyébként arra is jó lesz, hogy oda gyüjtsék majd össze a hozzád hasonló naívákat - ha Pinochetnek megtette, megteszi majd a Hibbantnak is, akit szerintem csak a politikai - gazdasági környezet tart vissza attól, hogy ne éljen máris ezzel az egyszerű eszközzel.

Szerintem.
Persze tévedhetek is, de ennek azért - a tények ismeretében - meglehetősen kevés a valószínűége.

:O)))

 

Szerintem látják, de az üzenete Tóni fellépésének talán sok ember számára (aki nem mellesleg nyugodt szívvel zsidózik, cigányozik, buzizik, otthon és baráti körben, pártállástól és pártszimpátiától függetlenül) más lesz.. A talán, hogy talán tényleg itt az a határ, ahonnan ne tovább.. Sok a talán elismerem... (a gyanúm külöbnben az, hogy sajnos PuPu látja tisztán a dolgot)

Lehet, hogy én vagyok értetlen, vagy naív vagy nem tudom mi...., de arra gondolok ha most a tüntetésen (beszéddel is) résztvesznek, akkor mindenki számára nyilvánvaló, hogy elhatárolódnak a Jobbiktól. Ezután már joggal elvárható, hogy a parlamentben is ugyanezt tegyék - és az mindenkinek csak jó, ha a Jobbik a parlamentben teljesen magára marad. Hogy nem őszintén csinálja a Fidesz? Valószínű, hogy a közvélemény erre kényszerítette őket. De akkor is visszavonulót fúj, és akkor is magára marad(hat) a Jobbik.

Sokszor idéztem már itt Marcus Aurelius örökérvényű megállapítását, miszerint "Őrülltség lehetetlenséget hajszolni, már pedig lehetetlen, hogy hitvány emberek másképp cselekedjenek" Ez jutott eszembe rögtön, amikor nyílvánosságra került, hogy a szervezők  ahelyett, hogy elzárkóztak volna, pódiumot biztosítanak  az egyre inkább a szélsőjobbra tolódó Fidesz prominensének, hogy  próbálja tisztára mosni azt a szennyest, ami moshatatlan. Azt hiszem, hogy PuPu  írása egy nagyon jó látlelet a mai belpolitikai viszonyokról. Rogán nem tesz mást, mint amit egy hű csahostól a gazdája elvár. Erre az én értékrendem szerint tökéletesen passzol  a Marcus Aurelius idézet. De hát ezt nem látják a szervezők? Nem értik, hogy ez a Fidesz részéről nem más mint képmutatás, parasztvakítás??? Érzékelik  a hazai és a nagyon nagy külföldi felháborodást, megpróbálnak látszatra előre menekülni. Ehhez nyújtanak segédkezet a szervezők. A lelkem mélyén egyetértek Bartus Lászlóval aki arra biztat, hogy mondjunk nemet a vasárnapi hazugságra.  Sikerült az én hangulatomat is elrontani....

Én is nagyon egyszerűen fogalmazok: mert hazudik.

Megmondta Vityka: ne azt nézd, amit mond, hanem azt, amit csinál.

Ezért.

:O

Most nagyon egyszerűen fogalmazok: Miért baj az, ha a Fidesz elhatárolódik a Jobbiktól?