Treszkes

Ne félj kimondani az igazságot

Évszakok

Az utóbbi időkben szomorúan tapasztalom, hogy mint minden, az is változik, hogy a négy évszakot, hogy élem meg. És ennek nem ahhoz van köze, hogy észrevehetően változott az éghajlat is hazánkban. 

Régebben örömmel vártam a tavaszt. A természet újjáéledése, az egyre több napsütés, a kellemesebb időjárás jó volt a zord téli hideg után. Jöttek a kerti munkák, a veteményezések, a melegebb napokon a kirándulások... 
Nyáron a szabadságolások, a strand, a szabadtéri játékok, az utazások, a Balaton volt a sláger.
Az ősz a gyerekek iskolakezdése, kiskertekből a betakarítások, az őszi erdő színpompája... voltak azok, amerre a figyelmünk fordult.
Téli hónapokban a tüzelő beszerzése, vagy a fűtésszámla ami nehézségeket okozott, de örülni tudtunk a szép behavazott tájnak és jött a nagy készülődés a Karácsonyra. Mert történjék bármi, a "szeretet ünnepét" - kevés kivételtől eltekintve - mindenki várta.
 
Ma már minden megváltozott. Szinte beszükült az érdeklődési körünk a politikára. Egyrészről elképedve és keserűséggel figyeljük a kormány dolgait. Úgy látszik, hogy csendesen beletörődtünk, hogy magától értetődően lenyúlták a magánpénztárak vagyonát, hogy bevezettek egy olyan adót ami még jobban lenyomja a kisebb jövedelműeket és érthetetlen módon a gazdagoknak viszont nagyon is kedvez.
Lehet a szép tavaszi idő, vagy rekkenő nyár, tűzhet a nap ezerrel, a földmutyik akkor is csak földmutyik, a demokrácia is versenyben olvad a téli hóval, Orbán és kormánya arroganciája elnyom minden szép és jó érzést, amit az emberek régebben érezhettek.
 
Így van ez a Karácsony várással is. Talán csak az utolsó héten észleljük, hogy mindjárt itt vannak az ünnepek. Talán a készülődés örömét az is gátolja, hogy szép lassan, de következetesen az árak a csillagos egekbe szöktek.
 
A figyelem napjainkban nem a Szenteste várásé, vagy éppen az Adventé, hanem az oktatásért felelős kormány által kiváltott diáktüntetéseké. Félreértés ne essék, megértem a diákokat és egyet is értek velük. A kormánnyal van bajom. Elnézik, hogy a diákok a Karácsonyt is az utcán töltsék? Nem lenne jó, ha végre belátnák a tévedésüket, és normálisan tárgyalnának a diákokkal? Normálisan, és nem hülyének nézve őket.
 
Kívánom mindenkinek, hogy szeretetben töltsék az ünnepeket! 
 
Boldog ünnepeket kívánok!
 
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Köszönöm, viszont kívánom Kedves Őszidő! :) Reménykedjünk, hogy  kitágul ismét  éredklődési körünk, a természetre - ami  benne van! :)

 

Én egészen biztos vagyok abban, hogy azok a diákok akik az utcára kényszerültek érdeket érvényesíteni, ők ezt az ősbizalmat-önbizalmat, önbecsülést és tiszta becsületet legnagyobb részben otthonról, a saját családjaiktól kapták és teszik bele most is közösségileg a 'közösbe'. Inkább többletet adhat ez minden családnak - akár több generációnak is :-)))

Az árak egészen nyomonkövethetetlenek ez igaz...

Ettől pedig visszatalálhatunk arra legszebb ünneplésre, amit önfeledt együttlétnek hívunk.

Gyermekkoromban sohasem értettem meg, hogy a nagyszüleim és főleg az Édesapám miért nem bontogatja az ajándékait, aztán egyszer csak megérti az ember, hogy az igazi ajándék soha nincs becsomagolva és nem is lehet kibontani...

Hát, idén ilyesféle karácsonyi ajándékot is kaptunk ismeretlenül és mindannyian - a fiataljainktól :-))) 

Köszönöm, neked is kedves Őszidő :)