Treszkes

Ne félj kimondani az igazságot

Az én Gyurcsányom…

Egyszer volt, hol nem volt. Az Óperenciás tengeren is túl élt Pápán egy szegény család. Az édesanya szorgalmas, dolgos asszonyka volt, az apuka erősen a pohár fenekére nézett, dolgozni nem szeretett, börtönre is ítélték. Az anyuka törődő szeretettel nevelte cseperedő gyermekeit szegénységben, megértésben.

Történt aztán, hogy a fiúgyermek kezdett jól tanulni, így aztán tanári segítséggel ugyan, de az ország egyik legjobb középiskolájába mehetett. Innen aztán egyenes ívelt a pályája felfelé, bár izgága természete miatt itt konfliktusba került a kollégium igazgatójával, így újra csak Pápán folytathatta az iskolát.

1981-ben már a KISZ-ben találkozunk vele, mindenféle funkciói voltak, de igazából – az egy db. Orbán Viktoron kívül - nem figyeltek föl rá - így aztán egy időre a politikai pályafutását be is fejezte, mígnem...

Medgyessy Péter 2002-es választási kampányában tűnt fel újra. Főtanácsadója lett a miniszterelnöknek, aztán sportminisztere, aztán 2004-ben köszönetképpen meg is fúrta. Szintén ezévre tehető az egyik okossága: "Akinek egy szobája van, az kettőt, akinek kettő van, az hármat, akinek három, az meg családi házat. Akinek öreg, öregecskedő felesége van, az fiatalabbat érdemelne." Ezidő alatt - sportminiszterként - alakította ki magáról azt a képet, hogy igazi baloldali politikusként komoly elképzelései vannak Magyarország ideális jövőképéről és alkalmas a miniszterelnöki poszt betöltésére. Nyíltan alternatívának jelölte magát Medgyessyvel szemben.

Jött a rosszemlékű kettős állampolgárságról történő szavazás. A Mi Ferink a hátán vitte a kampányt. Végigjárta az országot, minden jelentősebb városban lakossági fórumot tartott és kampányolt, hogy a szabaddemokrata koalíciós partner „Nem”-jével - vagy legalábbis otthonmaradással - kell szavazni. (Emlékszünk rá? Én bizony igen: a népszavazás meghirdetésekor az SZDSZ elnöke jelentette be, hogy az MSZP is a „Nem”-et támogatja.) Kampányának meg is lett a hatása - hisz akkor még népszerűségnek örvendett - megtörtént a szavazás, a nemmel szavazás rajt maradt a szocikon, hiába volt nyilvánvaló, hogy számára az MSZP csak egy ugródeszka volt, hogy bekerüljön az országos politikába. Olyan messze állt és áll tőle az igazi baloldaliság, mint Makó Jeruzsálemtől.

2006. áprilisában az MSZP ismét nyert a választáson, amelyben tagadhatatlanul nagy szerepe volt ama bizonyos TV-vitának, amikor Orbán Viktornak sámlira kellett állnia, amikor zavartan forgatta a szemét, papírból dadogott, mert pont az a Gyurcsány jött vele szembe, akit fiatalon ő maga emelt piedesztálra a komcsik közül. A mi pápai szegénylegényünk, aki addigra már régen milliárdos lett, ismét az áhított miniszterelnöki pozícióban találta magát, ezúttal nem árulással, hanem demokratikus legitimációval. Következtek a kommunikációban nagyot akaró édes semmittevés hónapjai. Kiderült (persze csak szűk körben), hogy a "király meztelen". Azon kívül, hogy fogjunk össze (mindenki, a FIDESZ is, Gyurcsánnyal) nincs program. Valamit tenni kellett.

És akkor jött... az a bizonyos őszödi beszéd. Jól lecseszte a szocikat amiatt, amit korábban az ő vezetésével, az ő megfellebbezhetetlen irányításával csináltak, vagy nem csináltak. És természetesen gondosan szétterítette a fekáliát többes szám első személyben, jótékony homályban hagyva, hogy tkp. konkrétan, darabra, kik is azok, akik azt mondhatják, hogy „végighazudtuk az utolsó másfél-két évet”? A saját maga által "szenvedélyesnek" minősített beszéd a kutyát sem érdekelte a média berkeiben, pedig a mi Fletónk kommunikációs stábja végigházalta őket. Egészen fél év múltáig, amíg a Magyar Rádió frissen kinevezett elnöke pár trágár mondatot nyilvánosságra nem hozatott a közrádió egyik déli műsorában. Tömeges tiltakozás, zavargás, kukaborogatás, TV Székház ostrom stb. láttuk a tévében. A botrány után a szocialista párt a rendszerváltás utáni történetének legsúlyosabb vereségét volt kénytelen elkönyvelni a 2008. október 1-jén tartott önkormányzati választáson. Ennek eredményeként több MSZP-s politikus által vezetett megyei jogú város élén történt őrségváltás, valamint Budapest és Heves megye kivételével az összes többi megyének fideszes politikus lett a vezetője.

Ugye egyértelmű, hogy itt kezdődött az MSZP népszerűségének hirtelen zuhanása?

Ugye egyértelmű, hogy ezt a Mi Ferink idézte elő? És még nincs vége...

2009 tavaszára annyira népszerűtlen lett, hogy 18%-os népszerűségi indexével Magyarország valaha volt legnépszerűtlenebb miniszterelnökévé vált. A válaszadók 18%-a tartotta volna hatalomban a kormányt és 81% szerint rossz irányba mentek a dolgok. Ezek a valaha mért legrosszabb eredmények voltak.

Miután sikerült maga körül mindent tönkretenni, 2009. március 21-én az MSZP kongresszuson váratlanul bejelentette, hogy ő hősiesen félreáll, föláldozza magát a „reformok érekében”. Nem kívánja tovább betölteni a miniszterelnöki tisztséget. Jött a cirkusz a miniszterelnök jelöléssel (majdnem egy tucat, gondosan kiszivárogtatott nevű jelölttel), ami a valóban kármentő Bajnai Gordon megválasztásával ért véget.

És még mindig nincs vége...

Miután Gyurcsány Ferenc minden egykori tisztségét elvesztette, a Táncsics Alapítvány vezetését kérte magának. Megkapta. Az előző években az ő nevével fémjelzett, több millió forintot felemésztő Amőbát – emlékszünk rá? - vágták tönkre a hívei, most a Táncsics égisze alatt működő Kapcsolat.hu-t tűzte ki célul prédának. Hatalmánál fogva átalakíttathatta, odavitte az őt imádó fanatikus csapatát. Elkezdte építeni - az MSZP infrastruktúrával - az új pártját. Amit persze letagadott. Előbb platform formájában - látva, hogy így nem tudja kinyírni a szocialista pártot, hát kiváltak. Elsikkasztották az MSZP 10 országgyűlési, és több tucat önkormányzati mandátumát. És azzal lépett le, hogy segíteni fogják egymást az MSZP-vel, és az ő régi pártját soha nem fogja bántani.

Ezek a szavai ugyanannyit értek, mint a többiek.

De bizony, hogy bántotta. Ő is, a csapata is, élükön Gréczyvel -, a fanatikus szektatagjairól nem is beszélve.

És akkor még nem is beszéltem arról, hogy első alkalommal is az MSZP hátán jutottak be a parlamentbe, és a 2014-es választásra is azért erőszakolták ki az együttműködést, hogy biztos helyük legyen az országgyűlésben és az Európai Parlamentben. De erről majd legközelebb...

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

"A demokratikus társadalmakban a tüntetés egy állampolgári jog. Ezt nem lehet úgy annulálni, hogy a szervező eltünik a tömegben és a tömeget nem vezeti senki sem. vezetni meg csak az vezessen aki képes erre a vezetésre."

Hurrá, PlalyA!
ITT a leglényegesebb mondanivalója és a legfontosabb feltétele a tüntetéseknek!
Legyen az bárhol, bárkiknek hirdetve, és bármiért!
A többi mind mellébeszélő hablaty!:(((

 
 

Kedves Bobby_Kroon!

Én voltam már tüntetésen, egy páron. Már akkor, amikor ez nem volt divat és a tüntetés nagy meglepetést keltett. Az MH tagjaként több társammal tüntettünk a HM és a PM előtt.

Aztán voltam komoly tüntetésen, Spanyolországba, Görögországba, és Olaszországba is.

Azt is meg kell ám tanulni és nem lehet csak úgy tüntetni.

Akár hol voltam tüntetésen, a szervezők előtte elmondták a szabályokat. Ezek igen szigorú szabályok. Magyarországon a tüntetés szervezés azzal kimerül, hogy megmondjuk, hogy hova gyertek.

 Ez bizony kevés. Én, például ha tüntetésre megyek, szeretem tudni, hogy ki szervezi, és az nem elégít ki, hogy  civil kezdeményezés, vagy az Alsómocsoládi Ripityom tsz.  Konkrétan ki szervezi. Miért tüntetünk? Azaz van-e értelmes célja a tüntetésnek, vagy csak eldalolunk néhány orbán és tsa céget pocskondiázó csasztuskát.

Aztán az is érdekel, hogy hogyan lesz vége, a tüntetés idején, kik biztosítják a testi épségemet, és mondjuk a szabadságomat? Kik lépnek fel az ilyenkor megjelenő ellendrukkerekkel szembe, vagy a provokátorokkal szembe. Ki az, aki jogi védelmet nyújt arra az esetre, ha jogi hátrány ér - és ezt ki finanszírozza.

Úgy kb ennyi a minimum, amit egy tüntetés szervezőnek, a tüntetésen részt venni akaróknak a tudomására kell hozni.

 Addig amíg ezeket a szabályokat nem tanuljuk meg, és főleg nem alkalmazzuk nem lehet és nem is szabad tüntetést szervezni. ( lásd 2006, TV székház.)

A demokratikus társadalmakban a tüntetés egy állampolgári jog. Ezt nem lehet úgy annulálni, hogy a szervező eltünik a tömegben és a tömeget nem vezeti senki sem. vezetni meg csak az vezessen aki képes erre a vezetésre.

Úgy hogy a demokrácia játékszabályait ebben az esetben is be kell tartani, vagy a tüntetés az átmegy randalirozásba. Az meg miért is jó?

 

Roppant kiváncsi vagyok az elkövetkező két évre, mert meghatározó  lesz nemcsak az MSZP, hanem az ország életére is. Remélhetőleg előre és balra halad az MSZP. 

Nagyon nehéz döntések várnak a pártra, milyen stratágiával készüljenek a választásokra! Legyen egy jó program, és lehetőség szerint egyedül neki vágva végig vinni azt, vagy belemenni ismét egy bizonytalan választási koalicióba, amely az elözőt ismerve nem sok sikerrel kecsegtet.

2014 előtt összefogás párti voltam, de látván azokat a játékokat amit egyesek folytattak most nemcsak Fodor Gábor parlamenti képviselőségére gondolok, hanem azokra a figurákra is akik akkor feltüntek megyei és városi szinteken is, és bizony el is jutottak valamilyen szintű képviselőségig.

Tehát véleményem szerint az MSZP-nek fel kell vállalni azt hogy következetesen végi vigye a maga programját. Ha ezt nem akarják a választók, akkor pedig nincs mit tenni!

A következő választás mindennél mocskosabb lesz, ha lesz, erre is fel kell készülni, és arra is hogy amennyiben sikerül, egy lefosztott kirabolt a végtelenségig lebutitott országot kell helyreállitani. Egy háborús pusztitás okozta károkat kell helyreállitani.

Ez nem mindennapi szinte embertelen küzdelem lesz! A helyzet szinte reménytelen! 

 • 1160
 • -1018

Hát igen szomorú dolog volt az, amikor tönkrement a Kapcsolat1. Sajnos a nick névváltás szinte kötelező volt. Számomra öröm, hogy többen itt vagyunk régiek , és remélem hogy jönnek új emberek is!

Csak példát hoztam fel..... el kellene felejtenünk Gyurcsányt és fanjait.

Optimista vagyok és remélem hogy 2018-nak nem olyan helyzetből ugrunk, mint 2014-ben.

A tüntetésekről! Talán most megmozdul valami. Nagyon sokan csalodtak azok a régiek közül, akik végig csináltak egy-két tüntetés sorozatot, csaloddtak a nagy érdektelenség miatt. Az embert mintha pofánvágták volna amikor ismerőseim is azt mondták, amikor kértük hogy jöjjenek Pestre, hogy tüntessetek helyettünk.

Azokra a fanokra undorodva gondolok, mert ők rengeteget ártottak itt is és az ellnezéki összefogásban is. Sokan kérdezték, amikor az összefogásról beszéltünk, hogy Gyurcsányék is benne lesznek? Akkor mi nem! 

 

 • 1120
 • -997

Kedves Piranha! Konkrétan nem rád gondoltam a tüntetéssel kapcsolatban. Egyébként országszerte volt tüntetés 11 nagy városban és az emeszpések mindenütt jelen voltak. Én akkor is bírtalak, amikor a régi kapcsolaton voltunk, akkor én még más néven, mert azt te is tudod, hogy állandóan váltogatni kellett a nevet, mert kivágtak. Örülök, hogy visszajöttél és annak örülnék a legjobban, ha többen is ezt tennék. Én is bízom abban, hogy még lesznek jobb napjai is a kapcsolatnak. Az viszont nagyon bosszant, hogy még mindig nem tudott innen kitakarodni a Gyurcsány neve, akinek a fanjai miatt tönkrement a másik kapcsolat.

 • 1117
 • -1007

Kedves Bobby_Kroon!

Nem voltam a tüntetésen(ezen) és nem méltatom Gyurcsányt! Elvileg nem vagyok fotelforradalmár, majd 150 km-re lakom Pesttől! 

A tüntetésekről vannak jó és rossz élményeim is! A legrosszabb hogy az egyik legnagyobb városunkban kb harmincan jártuk a várost a minuszokban, az emberek furcsán néztek ránk, az udvari fotósok pedig a pofánkba dugták a gépjeiket. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy élni kell a tiltakozás ezen formájával.

Úgy gondolom, hogy nem általánosságban kell beköszönnöd, hanem mondjuk ha gyurcsányistának tartasz akkor irjad: Piranha eltévedtél, menj haza! 

Kedves Ellen Ripley!

Hár itt a kiváló alkalom, főleg hogy kb. egy hete jönnek szépen sorban a nickek, több a hozzászólás.

Lehet tenni értelmes javaslatokat!

Az pedig hogy un. magánjellegű hozzászólások vannak, azt jelenti hogy ismerősök találkoznak, vagy régi ismerősöket megemlitenek, ez nem hiba, inkább az összetartozást erősiti.

 

 • 1080
 • -998

Örömmel olvastam a régi nickeket!

Slomora  emlékezem, furcsa felfogása volt, de  lehetett vele vitázni! Remélem hogy egy páran visszatérnek!

 • 1147
 • -1059

Erről a portálról írtam, amit írtam. Most is az MSZP a legnépesebb a baloldalon. A DK NEM baloldali párt, és az MSZP is letért a baloldali útról gyurcsány és az SZDSZ hatátára.

Most már szerencsére nincs köze az MSZP-nek gyurcsányhoz és pártájához, úgy hogy ahogy Szanyi mondta: Balra Magyar! :)

"Az igazság az, hogy az MSZP-sek átadták a DK-soknak a terepet, én magam is így tettem...., még virtuálisan sem viselem őket, annyira rámenősek, levakarhatatlanok, és aggresszívek az igehirdetésben. :)"

Kedves Hitetlen!

Ebben a mondatban kimondtad az igazságot! Legfőképpen azt, hogy "az MSZP-sek átadták a DK-soknak a terepet"

Kérdem én: MIÉÉÉÉRT?!
Miért elgedték kirepülni a szájukból a sült galambot?!
Miért dobták a lovak közé a kezükben lévő gyeplőt?
Hisz mégiscsak ők voltak a legnépesebb párt a baloldalon (bár nem igazán volt baloldali, ezt már kitárgyaltuk, miért):

Kérdem én:
Miért kellett pl. az idősebbeket (a NAGY neveket) elhajtani?
Őskövületek?
Egy fenét!
Hiszen ŐK vitték a hátukon a pártot, tapasztalataikat bizony fel lehetne használni, de sajna, ilyen az ifjúság, azt hiszik, majd ŐŐŐŐK.... Majd ők jobban tudják...
Tudták... A SEMMIBE vinni a pártot!:(((

Gyurcsányt okolni mindenért nem lehet. Tudom a hibáit, tudom az erényeit, de nem védem, és nem is simfelem.
Túl kellene mág lépni ezen a gyurcsányozáson pro, és kontra!

A házasfelek ha elváltak, azért még mindketten felelősek a KÖZÖS GYEREKÉRT, jelen esetben az ORSZÁG FEJLŐDÉSÉÉRT, lakóinak biztonságáért, megélhetéséért!

"Ehess, ihass, ölelhess, alhass!"
/József Attila: ARS POETICA/

 

Kedves jó Lillám!

Háááát nemom, hány évetes vagyol, de én elég idős ahhoz, hogy az általad írtak közül igen sok minden "visszaköszönjön" az ötvenes évekkel kapcsolatos emlékeim - háború utáni újjáépítés éveinek ünnepi beszédeiben, s a "nyugati imperializmussal" szembeni "MI NÁLATOK KÜLÖNBEN VAGYUNK!" - idejéből.
Gyakorta hangoztatták, hogy a szocialista országokat nem érintheti pl. a Nyugaton időről időre bekövetkező gazdasági válság. Itt TERVGAZDÁLKODÁS van, ami ezt megakadályozza.

A tergazdálkodás ugye azt jelentette, hogy előre tudták, hogy a gazdaságnak milyen képzettségű szakemberből mennyi szükséglete LESZ MAJD!
Azaz: "Előbb ólat, aztán malacot!" 
Ezt ugye egy paraszt is tudja.
Nem vettek tehát fel nyakló nélkül a felsőfokú iskolákra hallgatókat, azaz ELŐRE gondolkodtak.

Idéznék az írásodból néhányat, melyekkel kapcsolatosan azonnal DÉJÁ VÜ érzéseim támadtak.
Tehát:

1./ "Úgy kell dolgozni, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a jelenlegi körülményeinkből de soha ne tévesszük szem elől a szocialista forradalom megteremtésének lehetőségét "

2./  "Elszántság, poltikai és morális bátorság vezérel bennünket, amikor a megváltozott világ kihívásaira a baloldali politika új megoldásait keressük." 
Ehhez még hozzá kell tenni azt a szót, hogy "OSZTÁLYHARC", és már ott is vagyunk egy május elsejei ünnepi beszédén R. pajtásnak... 

3./ "Úgy kí- vánjuk megteremteni a szabad emberek közösségét, hogy származástól, családi háttértől függetlenül bárki azzá lehessen, amivé a tehetsége a szorgalma, a teljesítménye alapján válhat."

Ehhez hozzátehetjük azt, hogy "NEMI HOVATARTOZÁS NÉLKÜL".
Így válhatott traktoristává egy nő is... Sőt! Lehetett akár ő is "A SZOCIALISTA MUNKA HŐSE" ;o)

4./ "a társadalom széles körének a méltóságáért, nyugalmáért és jólétéért küzdünk."

Na igen... Erről EZ jutott az eszembe:
"Kényszer volt egykor a munka, ma hősi tett!
Védd a gyárat elvtárs, védd az életet!"

5./ "Politikánkban a progressziót, a modernizációt és a társadalmi igazságosságot szolgáljuk, a mindenkinek járó szociá- lis biztonság megteremtésére törekszünk. " 

Kedves Lilla!
Véletlenül se hidd, hogy az ötvenes években nem gondolták úgy, hogy a cselekedeteikkel nem a "társadalmi igazságosságot szolgálják"!

Szigorúan azt hitték, hogy ezen a téren is MINDENT jól csinálnak.

Nos, legalábbis én így emlékszem vissza azokra az időkre.

Tehát a következtetésem: Ezeket a szlogeneket elérendő célként rá lehet húzni minden idők mindenféle társadalmára.
De lehet, hogy ez csak éppen egy ébredező értelmű zenész kamasz emlékei...
 

Bizony az nagyon jó lenne, ha gyurcsány és szóvivője végre a saját pártjával foglalkozna, és el telne egy hét anélkül, hogy a szocikra fröcsögnének. Szoci politikus szórra sem méltatja őket, legfeljebb a szimpatizánsok háborognak, mikor az önjelölt messiás, vagy a szóvivője, mond valami bődületeset az MSZP-re.

Igen, ez az oldal elvileg az MSZP-seké, ha minden igaz az MSZP üzemelteti, ezt az idejáró DK-sok is észrevehetnék, és szépen mehetnének DK-s oldalakra, "aggódni" az MSZP-ért, és méltatni a DK-t és a csodálatos karizmával rendelkező vezérüket.

Az igazság az, hogy az MSZP-sek átadták a DK-soknak a terepet, én magam is így tettem...., még virtuálisan sem viselem őket, annyira rámenősek, levakarhatatlanok, és aggresszívek az igehirdetésben. :)

Sajna én nem voltam tüntetni, a városunkban nem volt tüntetés, messze lakok Bpestől, ahhoz, hogy munka után elutazzak, és vissza.

Nem jártam sokat már ezen az oldalon. Most látom, még mindig Gyurcsány a téma. Ez már tragikus. Valahogy jó lenne tudomásul venni, hogy Gyurcsánynak az mszp-hez semmi köze. Ez az oldal pedig elvileg az emeszpéseké lenne. Nem? Jó volt tegnap a tüntetésen lenni, az eső ellenére. Ti voltatok ott? Vagy annyiban merül ki az ellenzékiség, hogy itt a Gyurcsányt méltatjátok?

Kedves lilla!

Azt hiszem megint egy olyan ponthoz érkeztünk, amiben nem tudunk majd dülőre jutni.

 MI az hogy túl sok jövedelmet biztosító állami kiadás- nem értem hogy ez mit akarna jelenti. Meg azt sem, hogy  mi a fene az, hogy egyenletesebb  hozzáférést. MIhez? AZ állami kiadásokhoz? A jövedelmekhez, vagy mi a fenéhez?

Gondolod, ha mindenkinek van Jövedelme ami biztosítja a fogyasztása fedezetét akkor  érdekel valakit is az hogy hozzáférhet -e és hogyan férhet hozzá mondjuk a szoc.pol hitelhez- mondjuk akkor nincs is értelme  a szoc pol segéylnek..

Vagy, hogy a fenébe gondolpd ezeket. Neked mit jelent az hogy a Jövedelem olyan hogy fedezi a fogyasztász és lehetőséget ad a megtakarításra is. Innen kéne kiindulni-

És valóban elsápadtál, most sem igazán érted, avagy nem akarod érteni? Nem tudom.

 • 1114
 • -1009

No lépdelünk előre!

Ez legalább valós kérdések sora!

//" Kérdezd csak meg a lillát. Még ő is elsápadt erre, hogy ez aztán mindennek a teteje, mert a magyarok azok pénztárcapártiak és most itt, és azonnal kell a megoldás. " a csudát ezen sápadoztam, hanem azon, hogy így is túl sok a jövödelmet biztosító állami kiadás, csak éppen a hozzáférés nem azonos, vagy nagyon is tükrözi az "iskolázottságot"-már amit ez a szó teljes valójában lefed. Én inkább  átláthatóbbá tenném, és sokkal egyenletesebbé a hozzáférést a közöshöz. Konkrétan egy  példa--az kap államilag finanszírozott képzést a felsőoktatásban, aki magasabb pontszámmal kerül felvételre--mert tehetségesebb ÉS képzettebb.Miért is képzettebb, mert több különórája lehetett . Azt meg ki is tudta biztosítani? --- és ez még nem is olyan vita, ami baloldal vagy nem baloldal kérdése :) //

Node melyiket? 

Kívánja pártunk és kormányunk?

:) :) :)

//a majdani :)  //

Kedves Ellen Ripley!

Azt gondolom, hogy az nem baj, ha a baloldalon a nézetek nem egységesek. Az a baj, hogy nem baloldaliak.

Az nem baj, hogy azok, akik baloldaliaknak mondják magukat, olyan értékeket is magukénak vallanak, amik liberálisak, vagy netán a konzervatívok. A baj az, ha csak ezeket vallják magukénak. Ugyan is akkor nem baloldaliak. Azt mondod, hogy nem arról szól a beszélgetésünk, hogy mit is kéne tenni?

De arról szól.

Te mit tennél, te miért nem mondod el, hogy szerinted mit kéne tenni? Miért azt várod, hogy jön majd valaki, aki azt mondja, hogy „mondjátok szépen hogy Á”- és mivel nem sikerült kimondani, akkor majd jól le lehet hülyézni, de csak is szigorúan kollektíve. Itt van a blog bevezetője. A Treszkes leirta, hogy ő milyennek látja Gyurcsány Ferencet. Joga van hozzá hogy leírja? Igen. Joga van hozzá, hogy úgy lássa, ahogy azt neki a legjobbik úri kedve éppen diktálja? Igen. Akkor miért kell azonnal rárohanni és kollektive keresztre feszíteni? Mert magyarok vagyunk? Igen- sajnos. Jobb lenne, ha Magyarok lennénk.

Most gondold el, ha én azt mondom, hogy szerintem marhaság, az hogy fizetés emelést kell követelni, mert a fizetés emelés csak az árakat fogja felhajtani ( azonnal kardot ragadsz- persze csak szigorúan a többségbe elvegyülve és anyázni kezdesz- elmondva mindenféle felelőtlen, meg nem a mai helyzetet ismerő meg hú meg sej, meg jaj.

Egyébként pedig az ár-bér spirál értelmében, ami a kapitalizmus vastörvényei közül valók, ha növeled a fizetést akkor emelkedik az ár is. Tehát nem mondtam hülyeséget- csak neked, nem tetszik.

Mondok mást. Egyik előadásom alkalmával azt mondtam (egyébként itt is mondtam már, csak itt még nem ütötte meg az ingerküszöböt, vagy pedig éppen mással voltatok elfoglalva – nem tudom), hogy meg kéne szüntetni a minimálbért, mert ez az egyik akadálya a bérharcnak és ez az egyik oka annak, hogy a fiatal diplomások inkább külföldön keresik a kenyerüket. A hallgatóságból néhányan ettől elájultak - no nem a gyönyörtől- néhányan nem kaptak levegőt, és többen azt követelték, azonnal hagyjam abba, mert ez szentségtörés, a nehezen megharcolt jogaikat akarnám sutba dobni - ami egyébként megint nem igaz, és amellett a minimálbér egy nagyon is kétélű fegyver- de általában a tőkések kezében van, kicsavarva ezzel a szakszervezetek egyik legerősebb fegyverét, a kezükből. Na akkor ez most baloldali vagy nem baloldali.

Írtam már olyat is, hogy nemfizetést kell, emelni hanem jövedelmet kell biztosítani. Olyat, ami nem csak a fogyasztást fedezi, de megtakarításokra is alkalmat ad. Kérdezd csak meg a lillát. Még ő is elsápadt erre, hogy ez aztán mindennek a teteje, mert a magyarok azok pénztárcapártiak és most itt, és azonnal kell a megoldás. Akkor most miről is beszélünk. ( pedig tényleg olyanjövedelem kellene, ami fedezi a fogyasztást is és megtakarításokra is lehetőséget ad. ( vagyis kéne egy olyan járandóságának lenni minden embernek, ami az „életét” fedezi ( Lakását, rezsijét stb.) és kéne egy olyan jövedelemrésznek lenni –ez akár a fizetés is lehetne – ami a megtakarításait fedezné( élet és balesetbiztosításait, pihenését, fejlődését stb). nesze neked pénztárcapártiság. Ki akkor a pénztárcapárti?

Akkor most megint miről is beszélünk kedves Elen Ripley – tényleg, azt akarod mondani, hogy nem beszélünk arról, hogy mit is kéne tenni? Tényleg ezt hiszed, vagy megint csak az a gond, hogy nem ocsároljuk Orbánt, és nem találunk ki mindenféle szarkasztikus csasztuskákat az Orbáni megalománia pocskondiázására? Tényleg ez a baj?

Te tényleg azt hiszed, hogy az a jó ha felháborodottam leírom, hogy „ez aztán türhetetlen, ez mondennek a teteje. Mikor ébred már fel a nép, össe kell fogni és együtt meg minden”  frászt. Ez csak egy dolgot bizonyítabóna azt hogy szépen sikerül az egyránt a közéleti botrányokból táplálkozó elit és a populizmus harcát a középpontba helyezni elterelve a fontos dolgokról a figyelmet. Ez csak is az undort, a gyülöletet és a megosztottságot szolgálja. Nem gondolod. Sokan hiányolják azt, hogy az MSZP miért nem csapdossa le a korrupció által felkínált labdákat, mikor aztán az ellenség ezt teszi. Először is nem ellenség, csak ellenfél. Másodszor nem szükséges a közéleti botrányokból táplálkozó populizmusnak a szekerét tolni, ha lehet. Van a felelősség kérdésnek más alternatívája is. Ugyan nem látványos, de nem is populista.

Más!

Akkor,amikor szó volt a garantált alapjövedelemről, nem nagyon olvastam azt, hogy ”Ez az. Igen, ez kell, csináljuk meg, Találjuk ki, hogyan oldható meg a dolog”.  - Azt viszont annál többet olvastam, hogy hülyeség, nem kivitelezhető, nincs rá pénz (Egy olyan országba, amiben már több mint ötven éve folyamatosan csak lopnak, és még mindig nem hiányzik senkinek, semmi –  ilyet mondani, maga az anakronizmus) nem jó, mert akkor mi lesz a családi pótlékkal, a gyógyszerár támogatással, nyugdíjjal, meg a nagymama lekvárjával. Mintha érdekes lenne - akkor.

És te most azon polemizálsz, hogy nem olvastál arról javaslatot, hogy mit is kéne tenni? Akkor most kérdezem ezek után

Mi a nagy büdös fenét, kéne tenni - szerinted? 

Jajj Lillám, honnét szedted ezt a dumát???!!!

Hirtelenjében az ötvenes évek elején éreztem magam!
Tudod:
"Pártunk és kormányunk" azt kívánja, hogy:
És akkor jön, amiket írtál...:(((

 

Kedves Ellen_Ripley!

Igazad van, offolunk itt, mert bár nem szabályos, de az igazság az, hogy egyik gondolat szüli a másikat, így ment félre a téma... Bocsika!
Már éppen arra gondoltam, PlalyA legutolsó beírását átviszem Citoyen "Beszélgessünk" blogjába, ott MINDEN - a magán jellegű is! - TÉMÁBA VÁGÓ LEHET! :)))
S célszerűbb lenne ott reagálni a nosztalgiázó írására.

Az meg, hogy nincs használható javaslat, ezen egyáltalán nem lehet csodálkozni, hisz mi, akik itt beszélgetünk, nem vagyunk politikusok, főleg nem képzettek, csak egyszerű választópolgárok, akik értetlenül állnak azon fura jelenség előtt, hogy a hétköznapi emberekkel beszélgetve SENKI sem vállalja fel, hogy a Fidire szavazott, csak fújja a magáét, elégedetlenkedik, és mindenkit okol a hibákért, csak magába nem néz... 
Szemrebbenés nélkül állítja a kérdezett, hogy ő ugyan nem szavazott "ezekre a tolvajokra"! :(((

Hát akkor kérdem én, mégis hogy lehet, hogy az ország korhadozó hajójának kormánykerekét a Fidesz forgatja?! S úgy néz ki, egyre több a zátony errefelé, s isteni szerencse, hogy nem futunk rá egyikére, másikára!

 

 

 

Valóban nincs szó arról, hogy miféle mondanivalóval lehetne a fidesz hívek számát csökkenteni

Miféle mondanivaló lenne célravezető. A baloldali megosztások mellett pedig melyik a többek által támogatott?

Ez "". „Ma a szocilaista forradalom nincs napirenden, de egy balodali embernek az a kötelessége lett légyen az egyszeerü párttag, vagy csak támogató, de lehet az politikus is – hogy ez a szocialista forradalom napirendre kerüljön. Úgy kell dolgozni, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a jelenlegi körülményeinkből de soha ne tévesszük szem elől a szocialista forradalom megteremtésének lehetőségét "

vagy ez:"Baloldaliak vagyunk, de nem elsősorban a hagyományos szocialista-szociáldemokrata, munkásmozgalmi, mint inkább az útkereső progresszív baloldali hagyomány folytatói.

• Elszántság, poltikai és morális bátorság vezérel bennünket, amikor a megváltozott világ kihívásaira a baloldali politika új megoldásait keressük

• A baloldaliságot nem pusztán politikaként, hanem mentalitásként, szemléletként, kultúraként értelmezzük. Úgy kí- vánjuk megteremteni a szabad emberek közösségét, hogy származástól, családi háttértől függetlenül bárki azzá lehessen, amivé a tehetsége a szorgalma, a teljesítménye alapján válhat.

• Társadalompolitikai elképzeléseink baloldaliak: egyenlősítők, szolidárisak, befogadók. Valljuk, hogy önmagunkon kívül másokért is felelősek vagyunk. Nem egy szűk csoport érdekében, hanem a közös értékeket megjelenítve morális alapon, a sokak, a társadalom széles körének a méltóságáért, nyugalmáért és jólétéért küzdünk. •

. • Gazdaságpolitikánk : a közérdek által ésszerűen szabályozott piac és verseny pártján állunk.

• Politikánkban a progressziót, a modernizációt és a társadalmi igazságosságot szolgáljuk, a mindenkinek járó szociá- lis biztonság megteremtésére törekszünk. • " 

 

 • 1128
 • -1020

Napok óta olvasom ezt a  blogot. Szomorú vagyok, hogy  miért?  Már rég  nem a blog  témához kapcsolódó hozzászólásokak olvashatok-tunk. A  mult  szidása, mit  kellett  volna, mit  nem ezerrel megy, de mit  kellene tenni most, hogy   változtatni tudjunk, nincs  vélemény, javaslat. Érzésem szerint olyan magánjellegű disku  folyik  a  blogon, értelmes javaslatok helyett. Nekem is  hiányoznak sokan a régiek közül,  de ez  nem ide tartozik.... Ami  még  jobban elszomorít, hogy  még mindig  megosztja  egymást a  baloldal. Ez pedig  nem vezet  jóra.

Kedves Zsadi!

Ha már nosztalgiázunk.

Nekem hiányzik a professzor - néhány évvel utánam került a Lomonoszovra.

De hiányzik Belnul a tanár úr. Condrad vagy az Attila – róla tudom, hogy Mászáros Attila volt és Cegléden élt.

Hiányzik az ultis csapat, De még a Slomo is hiányzik a maga kissé szeleburdi magyarságával.

Hogy a Kiris mekkora vitákat folytatott vele a vallásról, meg a bibliáról - az nem volt mindennapi.

 Sokan nincsenek már itt, egy másik klubban folytatják, és mondják a mondókájukat.

Én tisztelettel emlékszem rájuk.

Mert lehet nem egyetérteni, lehet egymásnak olyan dolgokat a fejéhez vágni, ami talán úgy tűnik, hogy sértegetés- ezt mind lehet. Egy dolgot nem lehet (csak szabad, és az  nem ugyan az)  hogy ne vegyük emberszámba azt akivel beszélgetünk vitázunk vagy na adj isten vitatkozunk. Azt gondolom ezek a „verbális barátságok” vagy inkább „virtuális barátságok” – mindegy hogy minek hívjuk –olyanok, mint annó a század elején a kávéházi beszélgetések és az abból kialakuló irodalmi kultúra.( Egy kicsit nagyzolok, de csak igazán  egy ici-picit !!!!) Ez is egyfajta mikrokultura, mert ebben nem az a lényeg, hogy ki és mit vall magáének, hanem az, hogy a gondolatok amelyek a beszélgetések közben születnek mindenkinek kivétel nélkül szélesíti ismereteit, és emeli a kulturáltságát. Manapság ezt meg kell becsülni. Mert nem igen vannak már ilyen kulturáltság és műveltség emelő iskolák, körök, asztaltársaságok. Mindenki azt hiszi, hogy aki tanult az művelt is és aki intelligens az művelt is egyben. Ez pedig nem igaz. Műveltséget nem lehet az iskolában tanulni, de nagyon jól fejlesztheti a műveltségét bárki, egy ilyen virtuális kerekasztalnál

Én büszke vagyok a virtuális kerekasztalunkra, és sajnálom azokat, akik ezt holmi haszontalanságnak, meg időpocsékolásnak tartják.

Azt is nagyon jól tudom, hogy a derék pártjaink árgus szemekkel figyelik az ilyen virtuális kerekasztal beszélgetéseket és azonnal lecsapnak ha valami jót, érdekeset vagy éppenséggel kivitelezhetőt találnak. Mindegy hogy melyik pártról, vagy melyik szervezetről beszélünk, mind ezt teszi. Tapasztalatból tudom, vannak erre specializálódott emberek - a kommunikáció nagyhatalom- ezt már Hábermas is megmondta- ( Hogy bókoljak a lillának, mert ő szokott mindig a frankfurti iskolára hivatkozni.)

Azt gondolom, hogy nem szabad hagyni, hogy ezt a virtuális kerekasztalt felelőtlenül szétbomlasszák. Gondolom az üzembentartóknak is ez volt a véleménye, hisz akkor nem hozták volna létre az Amőba után az első kapcsolatot és így tovább.

 

Nem tudom, emlékszel e Peti bátyja nick nevü társunkra. Egyszer egy hosszabb esszében kifejtette az általa jónak vélt demosztokrácia működési elvét és a demosztokráciában felépítendő kormányzati struktúrát és irányítási sémát. Ha valakit érdekel szívesen a köznek adom, mert archíváltam. Mit ad isten, ha valaki elolvassa, akkor a jelenlegi FIDESZ irányítási sémára ismerhet benne, no, nem 100%ig de a fő vonalak megtalálhatóak az irásában.

Pedig nem volt FIDESZ-hívő,sőt kifejezetten utálta őket, mindenféle paprikajancsiknak titulálta, őket akik elfajzottak szülei értékrendjétől.

Ez van.

Nekem is hiányzik Simi!
Igen szeretett szarkasztikusan fogalmazni, s jókat nevetni!
Sok ilyen szmájlival tűzte tele a hsz-eit: :DDD
Ha jól emlékszem, már a Kapcsolat megújítása előtt eltűnt a saját topicjáról is, és ez bizony nem most volt.
Annyit tudok róla, még az Amőbáról, hogy ő is Debrecenben volt diák, mint én, csak ő az Építőipari Technikumba járt pár évvel fölöttem (én zenegimis voltam), így olyan 75-76 éves lehet most, ha még él.

Aki még biztos debreceni volt az amőbáról, az CICIKE!
Nem tudom, emlékszel-e őrá?
Én 2007-ben találkoztam is vele a Virágkarneválkor. Akkor volt Debrecenben a Da Vinci kiállítás is.

 

Remélem él és jó egészségben!

Voltak ott is nem szeretem elemek, sőt meg is akarták szüntetni a fórumot az elfogulatlan modik!

Valóban, Simi pedig csak a beindulásra szánta. Sajnos, időnként oda is becsurogtak "nemszeretem elemek"!:(((
Sokszor eszembe jut, vajon mi lehet a "jó öreg" volt debreceni építőipari szakközepes sráccal?...
Él-e még?
Sajnos, személyesen nem ismertem, de volt sok közös hely, ahol ő is megfordult annak idején, így voltak "közös" élmények.
Emlékszem, egyszer megjegyezte, hogy a MI időnkben lánnyal az utcán kézenfogva menni is "renitens dolognak" számítot! :DDD

 

No- én annyira jól nem fogalmaztam soha! hogy értekezésekig eljussak :)  :)  :) 

Kapcsolódtál volna bele egy fiss aktív ütős mondanivalóval--joobban leírttal, és újszerűbb megközelítéssel :) :) :) 

 

Valóban:tök mindegy már!

Erre világos magyarázat van--csak éppen  nem lehet --pártnak semmiképp---ezzel előjönni .

 

 

 • 1143
 • -1012

Bocsánat!

tök mindegy már!

Amit szóbahoztunk, nem lévén a téma egyetemi kutatója, ezért azt gondolom változatlanul, hogy összeolózás az nem igen célravezető, mert ahogy valószínűleg történik, egy kutató, akinek mondataira hivatkozunk--bizony néha ugyanarról a témáról élete más és más szakaszában egészen másként gondolkodik. Ezért én azt tartom tisztességesnek, ha forrást ahonnan épp a gondolatot veszem/vettem, mindenki tudja. Kinyitni nem kell!

A tehetetlenség ereje, pedig bizony mindnyájunkat sértődékennyé, és türelmetlenné tesz. Nincs ebben semmi . Én jól tűröm! 

Dehogy én mentettem meg a kapcsolatot, csak nem hagytam el. Zsadival egyetemben, folyamatosan .

Az , hogy dk-s a felfogásom? Nem tudom, Miért nem lmp-s vagy Együtt vagy bármiféle másik?

Mindegy! 

Mások a fontosnak gondolt preferenciáink. Ez nem baj, ha tudunk beszélni egymással. 

Ha nem gondoljuk, hogy most akkor jól megmondtam neki!

Hanem keressük azt, hogy van-e pont amivel egyet tudok érteni, mi az amivel nem.

Ha eddig eljutunk, akkor nincs is tovább dolgunk. De lesöpörni? 

de én azt is szoktam tűrni.

Vissza kellene jönni a régieknek, és új emberkék is kellenek. 

Ha sokan vagyunk, akkor Lilla is elfér a linkjeivel, és nemzetistenével együtt!

Azért bizom még benne hogy lesz olyan erő ebben az országban, aki képes lesz ezeket a férgeket elszámoltatni! Az Ázsiába és ki tudja hová kilopott  pénzeket nem lehet már visszahozni, de azokat akik loptak, csaltak le lehet ültetni, akár életfogytig is. Kellő erővel, kellő törvényekkel bizony a hazaárulás is bizonyitható lenne többükre!

 • 1133
 • -977

Nagyon sajnálom, de semmit nem tudok róla. 

Tudsz Simiről valamit?

Ezen kívül most sikeresebb lenne az elszámoltatás is.

Sajnos taszított. Jómagam is részese voltam egy beszélgetésnek, ahol azt a szöveget hallottam, hogy jóformán az egész kapcsolatot beterítik a dékás lilla száraz és hivatkozással teli grafomániás értekezései. De én is szörnyű unalmasnak és elviselhetetlennek tartom már a Gyurcsány tevékenységének tudományos magyarázatait.

Bizony szörnyű volt! Baj hogy sok jó cimborát vesztettünk. Emlékszem Simi fórumára igen aktiv élet volt ott!

 • 1139
 • -1044

Kedves PlalyA!

Egyetértünk, ha másképpen is közelitjük meg: az alap orbánék eltávolitása!

Hát igen akkor sokan résztvettünk a tüntetéseken, főleg az un. fegyveresek. 

Egyenlőre egy élhető ország perspektivája kell hogy legyen minden párt programjában, jelenleg a szocialista forradalom a baloldali pártoknak is csak nagyon távlati cél lehet!

Én óriási bajnak tartanám, ami nagy valószinűséggel be fog kövtkezni: fidesz győzelem 2018-ban!

 • 1134
 • -990

Kedves Zsadi!

Miért ragaszkodik a fidesz a hatalomhoz abban az országban amely ki van fosztva?

Véleményem szerint mert ő fosztotta ki, és még nincs vége! A hatalomból nem lehet  kiszállni, mert ha jön egy új kormány, vagy a népnek elege lesz könnyen lehetséges, hogy a lopott vagyonnal el kell számolni!

A kihordott pénzek tekintetében harmadikak vagyunk a világban, bruttó és nem személyre értendő!

Ezek a pénzek sohasem jönnek vissza- elveszett.

Mészáros Lőrincz kb olyan arányban birtokolja a Fejér megyei földeket, mint amit a Cziráky grófék évszázadok alatt gyűjtöttek Győr-Moson-Sopron megyében! 

 • 1105
 • -989

"Most amikor piranha53 betoppant újra, és engem mindenképpen móresre akart tanítani,, majdnem és a napokban újra visszatért volna a gyűlölködés, ha én mondjuk sértődöös vagyok, vagy lett volna még valaki itt, aki nem az egyszólamot énekli.

Tudom, mert én sok fórumon fel-fel bukkanok. 

A tehetetlenség azonnal arra dönti indulattól vezérelt verbális támadását, aki éppen ellentmond. Bárkinek." 

Köszönöm kedves Lilla! Sajnálom, ha nem vetted észre, hogy valamelyik hozzászólásomban éppen azt irtam, hogy amennyibeen abban a zivataros időkben megbántottálak volna, akkor elnézést kérek.

Azután most ismét megjelentem, és az volt a célom, hogy móresre tanitsalak. Nem az volt, hanem hozzászóltam ahhoz amit tévesen értelmeztél. Hiba volt, mert úgy semmio értelme nincs beszélgetni, ha a beszélgetőtárs nem érdemben válaszol, hanem 30-40 oldalas linkek sorát zuditja az emberre!

A tehetetlenség ereje, gondolom sötét indulatok- remélem, hogy itt nem egy müveltségi, vagy esetlegesen egy végzettségi vetélkedőről van szó. 

Mégegy dolog:Nem hiszem hogy sok sikerre számithatsz egy nem dk-s fórumon dk-s meggyőződéseddel.

Nem biztos hogy siker kategoriaként kell kiemelni PlalyA-val folytatott beszélgetésedet a Kapcsolat megmentése ürügyén, mert nem tudni hogy vonzott vagy taszitott embereket!

 

 • 1078
 • -1012

Gondolod, hogy alig van mit lenyúlni? Az ország adóbevétele ( a költségvetés alapja) az uniós százmilliárdok mind, mind "arra  várnak", hogy valaki lenyúlja őket. És különben is, hol van még Mszáros Lőrinc gazdagsága egy Bill Gates-hez képest? Na ugye.. Nem szabad kisstílűnek lenni, nagyott kell álmodni...

Okos gazemberek. Nagyon okosan kifundálták, hogy bebetonozzák magukat a hatalomba. Ettől független nem tudom megérteni, hogy tudnak a hazugságaikkal még mindig megetetni ennyi embert. Akikkel találkozom, senkinek sem jó, mindenki zúgolódik. Hogy a fészkes fenébe lehet, hogy még mindig magasan a fejünk felett húznak el?

Még azoknak sem a kétharmada..., az az átírt választási törvény miatt lett kétharmad.

 

Köszönöm.

Nem az a baj, hogy bántanak, mert azzal én eleve számolok,és tudom, hogy nem engem, hiszt senki nem ismer!

Hanem azt amit képviselek.

Látod SZERINTEM a betett link bár 31 oldal de nem kell végigolvasni, csak kinyitni ! és máris elképednél, hogy a mai társadaolszervezési mód és filozófia mennyire benne van--egyetemi tananyag .

Ebből következik, hogy amíg ez nem kerül oda, hogy újra köztársaságot akarjunk, addig valóban a maffia szerű működés működtetőit megvédik azok, akik a vallásukat, és imádatuk másik tárgyát nemzetüket vélik megvédeni bármi áron .(nemzetimádat=pót-vallás= én szóhasználatom szerint nemzetisten azaz a nemzet az imádat tárgya=istene )

Amit a fidesz művel az egyszerű elitcsere.Vele persze a vagyon cseréje is.

Szám szerint meg nem tudjuk, hogy igazából hány ember a kedvezményezettje és hány az akit sértenek az intézkedései. Számszerint nem tudjuk! Még jól saccolni sem igen. 

És elkaptad a lényeget is SZERINTEM 

A szemeket felnyitó emberről:

míg nincs mondanivaló--mi a csudával nyitogasson szemeket. 

Pedig ott van az általad SE kinyitott linkben, hogy miféle gondolkodást kéne feszegetni, Csak az a baj, ahogy Plasett társunk mondta, hogy az ellenzék meg egymással akar még mindig leszámolni.

Nem feszegetem tovább. Én sok cikk hozzáolvasásával jutottam ide-- sajnálom, ha alig valakit késztetett legalább átgondolásra

Ha a Fidesz kétharmadára gondolsz, akkor ez nem az ország kétharmada, csak azoké, akik elmentek szavazni. Sajnos sokan nem tették ezt.

Az csak természetes, hogy érdekel a véleményed, kedves Plessatt, és elolvastam.
S egyet is értek, ahogy Lilla is.
 

Drága Lilla!

Én roppantul sajnálom, hogy Téged sokan bántanak, számomra gyakran érthetetlen is, bár - bevallom "férfiasan" - a témák, amikről szólsz, nekem bizony többnyire magasröptűek, s nem is nagyon érdekelnek, mert zenészként MÁS köt le inkább, a társadalomtudomány nem igazán, ezért nem is nagyon értek hozzá, ahhoz jobban bele kellene mélyednem, de inkább egy oratóriumot elemezgetek, s Richtert hallgatok...
Ezért bocsásd meg nekem, hogy csak az áltagember szintjén értek hozzá, vagy inkább azalatt, csak annyira, amennyire az életminőségemet, meg a jóérzésemet érinti.
Szóval szakmailag a Te vitapartnereid inkább PlalyA, Dmolnár, s nem én.

Ezért szólok ritkán hozzá az írásaidhoz (nemzetisten kiverte a biztosítékot nálam pl.), a betett linkekre meg időm sincs, max. megnyitom őket, aztán elmenekülök onnét, bocs!

De nekem bármit leírhatsz, mert tudom, ez a kis közösség nagyon különböző habitusú emberekből áll, s én minden jóindulatú, értelmes emberi gondolatot tolerálni tudok, akkor is, ha nem értek mindennel vele egyet.

Amit meg a Fidesz művel, szerintem az egy borzalom, s engem az bosszant a legjobban ebben, hogy mégis míly sokan istenítik a hülyeségeiket, s nem veszik észre, hogy csak eszközök a kezükben, s manipulálják őket, engedelmes robottá silányítják (Orwell: 1984).

Hát nincs a zembereknek egy szemernyi önérzetük sem?! :(((

Amíg nem nyílik fel a tömegek szeme ("Kritikus tömeg" elve!), addig itt változás nem lesz.

Az hiszem, az az ember, aki tömegesen szemeket fog tudni felnyitni, még nem született meg, sajnos...
Ebben pesszimista vagyok.

Azt tanultuk psziszhológiából, hogy a melankólikus vérmérsékletű ember (ahová én is sorolható vagyok) hajlamos a pesszimizmusra, ennek ellenére én a szocializmus (sőt! - a marxi értelmezésű kommunizmus) eljövetelével kapcsolatban OPTIMISTA vagyok, azaz biztosra veszem, hogy lesz ilyen, csak - ahogy Te is írod -, idő kérdése.

Mert az 100%-ig biztos, hogy a kapitalizmus nem lehet az emberiség utolsó társadalmi berendezkedése.
Hacsak!
Hacsak nem történik valamilyen természeti katasztrófa, mely kiirtja az emberiséget (Lásd: Spektrum: "Élet az ember után" sorozat), vagy felrobbantja a Föld bolygót.

 

Az előszörrel azért nem tudok azonosulni, mert már alig van mit lenyúlni, s ezt ŐK is tudják...

A másodszorral viszont egyet értek, főleg a befejező mondatoddal, ahogy Plessatt is írta.

 

Látom, egyformán gondolkodunk, lilla-!

Itt a lényeg:

" Ezt is megoldja a FIDESZ!

Valljuk be őszintén, várhatunk e kormányzást olyan ellenzéktől, amelyik még magával sincs kibékülve? Valahogy, így látja a sok politikából kiábrándult ember is és ezért is mondja, hogy akkor már maradjon hatalmon a FIDESZ, mert ez legalább saját magával nem harcol!"

Kedves zsadi!

Ha akarod hallani az én véleményemet is a hatalom megtartásáról, akkor, ha nem untatlak, légyszi és olvasd el a dmolnárnak írt hsz-emet. Én legalább is így gondolom!

Igazad van, dmolnár! Aki egyszer hatalmat kap, az attól önként nem akar szabadulni. Az emberek jó része életcéljának tartja, hogy valamilyen szinten hatalomhoz jusson. Ez lehet egy egyszerű családi, kicsi közösségi, és ettől felfelé. Sajnos, mi emberek gyarlók vagyunk. A hatalom könnyen megrészegíti az embert . Ilyenkor elveszíti önkontrollját, becsületét, gerincét . A megszerzett hatalmat, meg minden áron védeni akarja, mert mint mondod, fél az elszámoltatástól is. Ez van napjainkban. Ez a hatalmi vágy kiben kevésbbé, kiben nagyban meg is van. A FIDESZ egyes vezetőire mindez teljesen rá is illik. Aslepről nem beszélek, mert Ők csak követik az urukat. Persze, a hatalom megtartása is egy kicsit művészet is, mert a hatalom gyakorlásához szavazó sereg is kell. Ennek pedig jól ütemezett időkben morzsát is kell adni, hogy a támogatás fennmaradjon. Ugyanakkor, úgy kell manőverezni, hogy akik ezt a hatalmat ellenzik, ne tudjanak szövetkezni, ne tudjanak erőt képviselni. Ehhez pedig meg kell osztani őket. Most is, ez a játék megy és szerintem még soká nem lesz vége. Ezt is mutatja, illetve jelzi az a tény is, hogy a mostani hatalom ellenzők egymás ellen játszanak, a megosztást erősítik, így a hatalom gyakorlóknak, csak ezt az állapotot kell fenntartaniuk. Ezt is megoldja a FIDESZ! Valljuk be őszintén, várhatunk e kormányzást olyan ellenzéktől, amelyik még magával sincs kibékülve? Valahogy, így látja a sok politikából kiábrándult ember is és ezért is mondja, hogy akkor már maradjon hatalmon a FIDESZ, mert ez legalább saját magával nem harcol!

Azt tudom, hogy Te értője vagy a gondolatnak. Kösz!

Megtiszteltél!

Sajnos az élet nem ilyen egyszerű. A szocialista forradalom ma sincs napirenden, mert hinyzik hozzá két alapvető dolog. Az egyik a gazdaság, vagy ha jobban tetszik a termelési mód fejlettsége, a másik pedig az ezzel szorosan összefüggő társadalmi fejlettség. Ettől persze még egy baloldali ember azért kell, hogy tevékenykedjen, hogy egyrészt a mai helyzetet tegye élhetőbbé (lásd életszinvonal és társai), másrészt, hogy elősegítse a majdani (de az nagyon soká lesz) átalakulást, vagy ha úgy tetszik forradalmat (vigyázat, a forradalom nem vérontást jelent, csak minőségi átalakulás, ami forradalmian új)

Kedves ZSADIzene!

Miért ragaszkodnak a hatalomhoz? Nos először is, mert meg akarnak vaalósítani egy olyan hatalmi rendszert, ahol ők és csakis ők ( a támogatóikkel együtt, és itt nem a választópolgárra gondolok, hanem érdekcsoportokra) irányítják az országot és szabad kezet kapnak a lenyúlásokhoz.

Másodszor pedig azért, mert minél mélyebben (de egyre szükülő "hűséges" pártkatonai körrel) építik ki a maguk kis diktatúráját, annál biztosabbak lehetnek abban, hogy ha váltás történik, abból nekik bajuk lesz.

éppen plalyA volt a sok év alatt, aki inspirált arra, hogy olyat is elolvassak, amit másként nem tettem volna. Szerencsére mindketten vigyáztunk arra, hogy bár vitáink csak többnyire nekünk voltak érdekesek, de hozzájárultunk, hogy a kapcsolat ne teljesen tetszhalott legyen sok évig.

Most amikor piranha53 betoppant újra, és engem mindenképpen móresre akart tanítani,, majdnem és a napokban újra visszatért volna a gyűlölködés, ha én mondjuk sértődöös vagyok, vagy lett volna még valaki itt, aki nem az egyszólamot énekli.

Tudom, mert én sok fórumon fel-fel bukkanok. 

A tehetetlenség azonnal arra dönti indulattól vezérelt verbális támadását, aki éppen ellentmond. Bárkinek. 

Akkor hatalmas küzdelmek voltak:

osztályharcos tudat, és kapitalizmus meghaladás

és a másik elv(GyF tudatosan képviselte) nem osztályharcos és élni méltányosan korlátozó törvények között , akkor azt mondta mindenütt: modern mszp-t

Visszakereshető, Van írott dokumentum elég. 

Pátszakadásig ment a dolog.

Akik nem voltak elég képzettek ezt a küzdelmet ma sem látják, pedig nem zárult le! 

plalya ezt így mondta a napokban:

"Ők mondtak nekem egy  dolgot amit azóta is hangoztatok. „Ma a szocilaista forradalom nincs napirenden, de egy balodali embernek az a kötelessége lett légyen az egyszeerü párttag, vagy csak támogató, de lehet az politikus is – hogy ez a szocialista forradalom napirendre kerüljön. Úgy kell dolgozni, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a jelenlegi körülményeinkből de soha ne tévesszük szem elől a szocialista forradalom megteremtésének lehetőségét – okos gondolat, Azóta is ezt vallom." 

Ezek szerint mára érett meg majdnem az akkori majd 10 éves gondolat egy része! 

Most mit mondjak? Indulat meg mennnyi elszált feleslegesen! 

És ebben a küzdelemben a fidesz teljesen kiépítette a maga bevállalta 1987-es lezsáki sátorban előcibált állameszméket. egyetemi tananyag szakirányon . Nem kell elolvasnod 31 oldal, de fusd át és rájössz: hogy itt van a filozófiai megalapozás és ez csak egy a sok megalapozó tudás közül, amit a fidesz épít. Tudott ellene tenni valaki? Akart? //és tedd mellé a "nemzetisten" vitát// 

http://dfk-online.sze.hu/images/J%C3%81P/2009/1/egresi.pdf  

Lehet hogy itt mi páran --szerencse, hogy nem volt több földbedöngölőm(hogy elég nagyképű legyek :) ) legalább a gondolatig eljutottunk, és ezt is szóbahozhattuk. 

Kíváncsi lennék plalya véleményére is e kérdésben, mert azt hiszem hiába vagyunk messze ma már (kezdetben bár ő nem tudja ma már, de közös vendégségbe voltunk meghívva egy dk-s csoporthoz--erről meg nekem van képi hozzáférésem :) -- mégis letünk arra büszkék, hogy meg bírtuk tenni kellő higgadtsággal, hogy mindezt ma itt leírhatom. Még nem mindenkinek, de Neked azt gondolom biztosan!

Ide figyelj Lájos!
A "G" húr kicsit mágos!

De lehetne "alacsony" is. FISZ-tulás... :P
Akkor is nagggyon hamisan szól! :(((

 

Kedves Zsadi!

Te tévedsz. ezek nem félnótásak- van róla papírjuk is. JA. Cédulájuk

- Igaz, hogy csak a fele van náluk, de akkor az övék. Ezt senki sem vitathatja el tőlük.

Én példáukl nemis akarom elvitatni.

De ennek a "félnótás" országnak a 2/3-a nem így látja- lehet hogy fajtársak- már mint a cédulában?

Pedig a "G" húr kicsit magos!

 

Viszont a fírhallásuk se lehet valami éles, ezért bizony csak "félnótásak"! :P

Kívánom, hogy egy "igazi kiskakas" meg eressze rájuk a begyéből a sok darazsat! :DDD
Na, nem bánom, lehetnek lódarazsak is! :P

 

 

Kedves Zsadi!

Én azt gondolom, hogy nem a FIDESZ ragaszkodik itt a hatalomhoz, hanem azok ragaszkodnak a hegemon projectjükhöz és irányítási sémájukhoz akik az igazi hatalmat birtokolják.

Maga a FIDESZ már menekülne a felelősség kérdéséből, de mivel ennek az irányítási sémának ők voltak a letéteményesei 2010-től- így hiába akarnának ugrálni, nem lehet,  csak evickélnek, és néha-néha szeretnének ellenállni, csak hogy azt sem lehet. (Lásd legutóbb például a Pokorni – no, nem azért mert nem FIDESZ-es akar lenni, hanem azért mert szeretne kibújni az iga alól, de rálőcsölték annyira hogy csak na. Mondhatnám azt is, hogy ez az Irányítási séma rajta maradt a FIDESZ-n, mint szamáron a fül.

NA, ezért játszák a kiskakast. Csak sajnos még gyémánt fél krajcárjuk sincs. Eszük meg ……

Kedves Piranha!

Ezt írod:

"... egy kifosztott, haldokló országot kellene pénzügyileg, gazdaságilag, egészségügyileg feltámasztani."

Lenne egy kérdésem, ami már régebben is foglalkoztatott:

Mi a fenének ragaszkodik a Fidesz a hatalomhoz egy olyan országban, amely ki van fosztva - mégha általa is! -, haldoklik, és alig-alig lehet már feltámasztani; mind pénzügyileg (MNB-Matolcsy ügyletei), gazdaságilag (szinte már minden elkótyavetyélve a haveroknak), egészésügyileg (béka segge alatt!!! Orvos kevés és öreg!), na és mint a legfrissebb probléma, oktatásilag is (a diákjaink külföldi egyetemekre mennek, kevés a tanárképzőbe a jelentkező, diplomások külföldre távozása), nekik nem kellene újra erős országgá tenni?!

Szemétdombon csak a kakas érzi jól magát!:(((
 

Jól emlékszem én az egészre!

És most meggyőződtem arról is, hogy EGY valakire gondoltunk a modit illetőne, s a provikra, adminokra is... 

Csúnya egy korszak volt, az biztos!
Eleinte nem is értettem, hogy MI örtént?!
Csak kapkodtam a fejem ide-oda...

Valóban nem lenne jó, ha visszatérne az a stílus, és az a békétlenkedés! :(((

 

 • 1118
 • -959

egyetértek, azzal a megjegyzéssel, hogy ha a dk mai 346 pontból álló 117 oldalas gyűjteménye nem program, mert annak nem tartja senki , akkor elő egy programmal.

Ez mindenesetre azt láttatja, hogy miféle országot képzel el az a több száz ember, aki dolgozott a szövegen. 

Hogy tud-e valaha magának olyan többséget, hogy 1300 törvényt képes lesz egy év alatt alkotni átalakítva azzal mindent azt gondolom olyan nem lesz mostanában.

Gyerünk a szellemi produktumokkal elő, annak van most az ideje.

 

én ezt nem mondtam! 

Semmi sem volt olyan, ami ne lett volna közös döntés--ezért lett a lemondása, mert akkorra elfogyott a többsége az által is támogatható törvényekhez. http://24.hu/kozelet/2016/01/26/lendvai-ildiko-orban-konkretan-leterdelt-elem/  itt olvashatsz erről

mindent megszavaztak aztán passzivan ellenálltak annak. 

Kedves piranha53!

 

Megértelek, hogy a fenébe ne, értenélek meg.

HM nyugdíjasként, először Magyaországon melóztam, mint kétkezi villanyszerelő, majd projectmenagger lettm. Aztán elvittek külföldre, Hollandiába. Onnan átkerültem Spanyolországba ott éltem egy darabig. Kapcsolatba kerültem a Katalán szocialistákkal, szakszervezeti tag voltam, és tüntettem Madridban az akkori Szocialista Kormáyn ellen, mert hibásnak tartottam az intézkedéseit. ( Azok is voltak mint később bebizonyosodott) Voltak munkatársaim Finn, görög, Welsi, orosz, spanyol) Katalán), meg olasz. Mind balodaliak voltak, sőt a gögög az egyenesen kommunista volt (SZiriza tagja) és az olasz is. A welszi kollegám egy olyan kis munkáspártnak volt a tagja amely rendszeresen NewLabourral együttműködve indult a választásokon Nagy Britanniába ( Ott is vannak kis pártok) Mondjuk úgyhogy belekóstoltam, ha nem is nagyon mélyen az európai szocialista, vagy baloldali eszmékbe és áramlatokba. 2008-ba a Venezuelai Szocialista Világfórum anyagát első kézből kaptam meg (többed magammal és már akkor megdöbbentett az a balra fordulat, amely  az anyagokból kitűnt. Írtam is akkor kapcsolatra egy cikket erről, és amikor a Szanyi féle Balra magyar megjelent lelkesen támogattam a vita lefolytatását. Láttam, hogy mennyire el vagyunk maradva a világtól. Kaptam is érte eleget, meg nmeleget.

Aztán jött az Orbán – kormány és elvették a nyugdíjamatés haza rendeltek. Ha za kellett jönnöm, habár és külföldön is Magyar voltam és nem terveztem hogy kinn maradok( szemben a mostani állásfoglalásommal)

Azóta is járok külföldre dolgoznia régi munkahelyem szokott elhívni egy-egy leányvállalatukhoz ezt-meg azt csinálni. De volt kollégáim meghívására is megyek. Íyg történt, hogy egy évig engedték9 bocs 12 hónapig) hogy Angliába dolgozzam és megismerjem az ottani körülményeket uis. De voltam Epiroszban a Sziriza helyi szervezeténél, (volt kollégám ott vezetőségi tag)és láttam azt is hogy ők mit képviselnek és mit szeretnének. Találkoztam két okos emberrel ( W.Paul Cocksottál, és Allin Cottrellel – könyvüket dedikáltálegy író olvasó találkozó keretén belül)

Ők mondtak nekem egy  dolgot amit azóta is hangoztatok. „Ma a szocilaista forradalom nincs napirenden, de egy balodali embernek az a kötelessége lett légyen az egyszeerü párttag, vagy csak támogató, de lehet az politikus is – hogy ez a szocialista forradalom napirendre kerüljön. Úgy kell dolgozni, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a jelenlegi körülményeinkből de soha ne tévesszük szem elől a szocialista forradalom megteremtésének lehetőségét – okos gondolat, Azóta is ezt vallom.

Én részt vettem azon a tűntetésen amiről szóltál. nincs okom szeretni sem az Orbán kormányt sem  Gyurcsány Ferencet.
Viszont ez nem zárja ki azt, hogy a realitás talaján maradjak. Nem zárja ki azt, hogy akármelyik esetében elismerjem azt, amit pozitívumként felhozható (ha van ilyen), de elutasítsam azt, ami viszont negatívum. A személyes sérelmeim nem vezethetnek a megítélésben.

Nem vagyok kibékülve az MSZP-vel sem igazán, mert a jelenlegi vezetés,  - amely fényévekkel megelőzi az eddigieket,  - még mindig le van maradva attól ami Európában a szocialista, vagy szociáldemokrata berkekben folyik. ( Persze lehet azt mondani, hogy igen, de az nem Magyarország mert ez egy speciális helyzet meg minden - de ezek a magyarázkodások. Semmi másra nem jók, mint arra, hogy fenntartsuk a különcködést)

Én nem tartom óriási bajnak azt, hogy ha 2018-ban nem nyer a baloldal. Nehéz lesz a további élet, de nem tragédia. Arra mindenesetre jónak kell lenni, hogy a baloldal megnövelje a tömegbázisát, és akkor, ha kellő képpen megerősödik, lesöpörje Orbán rendszerét. Hogy ez hogyan fog lenni - hát azt nem tudom, remélem nem véráldozatok árán.

A hibát mi követtük el, nekünk kell rendbe hozni, és nem másnak. Én azt mondom, elég már az önsajnálatból, meg a mások okolásából. Nem nyomorgat itt bennünket senki, - saját magunkon kívül. Fel kéne nőnünk már, és nem egy kisgyerek durcizását bejárni. Van néhány komoly problémánk, amit le kell győzni a baloldalnak. Ezek: a nemzeti szolipszizmus, a nemzeti csodavárás, az elitizmus és populizmus harcának kiéleződése, és az osztályöntudatot is helyre kell állítani. Identitás és etnicista problémáinkat is le kell győzni, ehhez azonban az kell hogy egyformán értsük ezeket a fogalmakat és főleg azok tartalmát. De addig, amíg az antiszemitizmust egyrészről csak is zsidóellenességnek gondoljuk, másrészről etnikai problémának tekintjük behelyettesítve az etnikum megnevezést a faj megnevezés helyett - mindenféle összemosásokat alkalmazunk, és nem válogatjuk szét a filozófiát, az ideológiát, az eszméket, és elveket: nem lesz még arra sem esélye a baloldalnak, hogy szervezni tudja a munkáját. Innen kéne kezdeni és nem azon agyalogni, hogy kell-e az összefogás, vagy nem kell.

Ez huszad rangú kérdés.

Az nem lehet cél, hogy az Orbán rendszert le kell váltani – az, az alapkövetelmény. Addig nincs semmi, amíg az alapkövetelményt nem teljesítjük. A célt, azt máshová kell helyezni. Ki kell dolgozni egy olyan „hegemon projectet” és irányítási sémát - amely a hatalom igazi birtokosainak is tetszik, és elfogadják - akkor leváltható az orbán rendsezr - de ez a „hegemon project” és irányítási séma lehetőséget teremtsen arra is, hogy tovább lépjünk

Erre viszont a mai DK programja nem alkalmas – ezt lássuk be. Lehet, hogy az MSZP programja sem lesz alkalmas, akkor ezt is el kell mondani  - azt gondolom.

Ami jó volt a kormányzása alatt az Gyurcsánynak köszönhető, ami rossz volt, az közös döntés. Így is fel lehet fogni. Az elfogultaknak és elvakultaknak.

Ahogy piranha írta, ahhoz idő kell..., nem kevés.

ebben nem hiszek. Hiszen még egy sztrájk sem volt egy traktoros tüntetés sem!

 

Megtiszteltél!áruló, új párt építő az mszp hátán, és a párt adósságaA pártszakadás nem ritka, de az is igaz, hogy mindkét párt meg szokta érezni.Nem akart pártszakadást, de az osztályharcos figurának látta a kiürülését, akkor más hatalmas irodalma volt, hogy miért.Sőt mivel mi német befolyási övezetben élünk, és ő tényleg tanulmányozta az irodalmat is, tudta, hogy a tőke csak akkor engedi a szociáldemokráciát kormányra, ha békén marad . És hát a kapitalizmus világrendje volt kívánva a rendszerváltozás során. Egyébként is csak így lehetett illeszkedni Európához.Mivel a székház cserét minden párt szervezet, aki akkor volt, akarta és megszavazta, ezért nem egyszemélyi volt a döntés akkor. Nem az ő hibája, hogy aztán minden másképp alakult.aztán akkor volt 6 platform az mszp-ben és 32 tagozat. Ezek közül csak egy volt, amelyik  illeszkedni akart  a környezetéhez. Nem kellett.

 

Aztán új párt elnök lett.És minden más érvényét vesztette--ellenfelekké váltak. 

Én személy szerint sajnáltam. 

majd 10 évem volt akkor már ott. De a korszerűbbet, az illeszkedőbbet Európához nem az mszp képviselte.

Egyébként ez a küzdelem máig nincs nyugvóponton, csak közben a vita közben a fidesz kiépített filozófialilag kidolgozott állama felépült. Ahhoz leépítette, amit le kellett, és létrehozta amit ahhoz kellett.  

Ez volt a történelmi helyzet. 

És még mindig nem vagyunk mentálisan ott, hogy mindezt felfognánk!

Lehetséges, csak ahhoz még idő kell!

"én megéltem ! Nem vágta más tönkre a kapcsolatot anno, mint a kultúrálatlan egymásnak esés."

Én ezt másképpen látom, tudato provokáció volt! Az olvasószerkesztőtöl kezdtve tudatos provokációk, hivatásos provokátorok voltak!

Kb így müködött: A provik azt is tudták amit én zártban irtam.

X nick ezt irta: piranha menj a .....-ba! Azt válaszoltam:hello X. Engem kitiltottak őt nem.

Tehát Lilla a másik oldalon áltunk. Nem hiszem hogy tudatosan megbántottalak volna, ha igen utólag elnézést kérek, de a harc az harc. 

Ha megerőltetném az agyamat még most is tudnék olyan nickeket sorolni akik provik voltak,és még adminok is! Hát igy müködött az a Kapcsolat1 a végjátékban!

 • 1051
 • -1009

Erős a gyanúm, hogy választáson nem lehet legyőzni a fideszt. Orbánt a most megfizetett és nem megfizett hívei fogják eltakarítani, mint az történt a román diktátorral is.

Miért lenne hihetetlen, akkor visszavonom a tüntetéssel kapcsolatos mondatomat!

Bármennyire hihetetlen nem teljesen fotelforradalmár vagyok, csak nem élek nagyvárosban, és nemrégtől él az utazás kedvezményessége :) 

Számomra mit képvisel Gyurcsány? Semmit, számomra egy áruló! Párton belül építgette a pártját, platformnak álcázva. A kézében volt a párt alapítványa, az alapítvány finanszírozta először a gyurcsány blogot, aztán a kapcsolatot, ahol aztán pofátlan módon ment az új pártjának építése. Akik ezt átlátták, és szóvátették, azok repültek, mert a mostani szóvivője volt a kapcsolat főmodija, ha nem tévedek nagyot.

Az MSZP a hiteleinek nagy részét Gyurcsány elnöksége idején vette fel, mert Gyurcsánynak új székház kellett...Az MSZP eladósodásáért bizony Gyurcsány felel.

Eddig mindig sikerült az MSZP hátán bejutnia a parlamentbe, eztán juttassák be a hívei. Közös lista még véletlen sem, mert pl én olyan listára nem szavazok, amin rajta van. Együttműködés rendben, de csak EGYÉNI jelöltek esetében.

Mielőtt bárki azt mondaná, hogy ne árulózzam Gyurcsányt..., itt van, ő maga mondta, hogy amit tett az árulás lenne, ha megtenné. Megtette.

http://www.youtube.com/watch?v=h6XWeaN8IdY

 

Nagy szívességet tenne az országnak, ha eltünne, még nagyobbat, ha Orbánt vinné magával :)

 

én megéltem ! Nem vágta más tönkre a kapcsolatot anno, mint a kultúrálatlan egymásnak esés.

A türelmetlenség , a bűnbak keresése. Én magam 7 éve, de korábban is sok elméletet is elolvastam, és más következtetésre jutottam , más lett a világlátásom, mit kaptam én Tőletek eddig, Tőled is még rá nem jöttél, hogy ártalmatlan vagyok. Mennyire meggyőzni akartál, elhajtani, mint megismerni inkább miért és mit látok másként. Én nem tudom , hogy ilyen felállásban ki az erőszakos--ha mindkettő véd valamit. amit gondol. 

Más: Ott a Hóman szobor ügye:

amikor élt, akkor volt egy tanult rasszizmusa--az volt a természetes.

Ma azt elvetjük, más lett a politikailag korrekt beszéd elvárása. Orbán ezt a gátat is felemelte--és végig vitt egy elit cserét.http://epa.oszk.hu/01700/01739/00089/pdf/EPA01739_eszmelet_2014_104_nyomdai_111-122.pdf  "az "eszmélet" folyóirat cikke 117. oldalán: " Az antiszemitizmus, mint

zsidógyülölet tényleg negativum csupán s mint ilyen, elvetenbő
[sic!] de igazi antiszemitizmus alatt az őszinte, igaz keresztyén
magyar ember nem zsidógyülölet, hanem filomagyarizmust, magyar-szeretetet
ért és érez. Minden remény meg van arra, hogy
a helyesen értelmezett antiszemitizmus minden terén elfoglalja
rövidesen azokat a helyeket, amelyekről most még ki van rekeszt" a filo előtag szerető-- jelentéssel bír a latinban "

 

 EZT PÉLDAKÉNT HOZTAM, HELYETTESÍTSD BE SZOCI POLITIKUSOKKAL A MEGFELEŐ helyeken.

 

Hát ezt éljük, és tehetlenek vagyunk. 

Most a migránsokat is behelyettesíítheted. Szóval nagyon nehéz a helyzet! Hogy mi mégis miért öljük egymást egyéni sértődések okán? Nem tudom. Ez is része a dolognak?

 • 1053
 • -986

Tudod Lilla jelenleg ott tartunk, hogy kétséges az hogy választásokon le lehet győzni a fideszt! Filozofálgathatunk itt különböző irányzatokról, vagy hogy nem szeretem ezt a politikust utálom azt a politikust stb.. Lassan ott tartunk, hogy vér nélkül elképzelhetetlen orbán és maffiája felszámolása, már pedig teljes felszámolásra van szükség.

Berágok akkor, amikor lett volna lehetőség elzavarni ezeket a trógereket, amikor jó páran kinnt aludtunk az utcán, és bocsáss meg Te akkor is filozofálgattál. Akkor pedig  volt hogy több tizezren voltunk!Ezért ne mondd hogy felesleges a tüntetés!

Akkor azt mondtuk több társadalmi rétegnek, hogy ha velünk kib......tt orbán veletek is ki fog. Kinevettek bennünket! Én akkor is gyülölném orbán rendszerét, ha nem lettem majdnem földönfutó egy jogtalan lépésük miatt! Öt év telt el hogy nagyjából helyrerázodtam, de van még 14 év törlesztendő adósságom!

Ezek miatt kapom fel a vizet, amikor itt még mindig a régi dolgokhoz kanyarodunk vissza!

Mszp nélkül a mai állás szerint semmi nem elképzelhető

 a jelenlegi gyurcsányisták meg annyira vannak utálva, hogy a párbeszéd is elképzelhetetlen

Pedig írott dokumentumaik kiindulásra vannak. Hogy veszekedő tagjaik vannak-e nem tudom--én nem vagyok veszekedős, igaz tag se .

Most ha így marad--akkor mondanivaló nincs. Ez az ami mindenkit cselekvőképtelenné tesz. 

A nagyon kevés forrást meg ad hoc tüntetésekre elpazarolják, Olyan mélyre kerültünk a kidolgozott orbáni rend ellenében és olyan gyorsan, hogy még jószerint fel sem fogtuk.

Nem lehet csak a maffia szerű működést , meg kvázi irigység politikát az orbánival szembeállítani, mert nem tudjuk, hogy mennyi az az ember, és mikor? aki igazi támogató. 

Annyira nincs közbizalom, hogy nincs súlya az adott szónak sem.

Bármi kezdeményezés elindul, azt a hivatásosok meg a bloggerek előbb szétdumálják, mintsem megláthatnánk használható-e.

annyira nincs tolerancia egymás iránt, hogy a másként gondolkodókat azonnal lenulláznánk. 

Pedig a hajó közös!

Kedves Lilla!

Gyurcsányék is csinálják a dolgukat, az MSZP is! Függetlenek egymástól, és a múltat ismerve nem puszipajtások.

Ami a szomorú, hogy ennek a blognak a 150 hozzászólása is visszakanyarodik a múlthoz, amin nem lehet változtatni, a jövőbe kellene nézni, és megakadályozni az ország pusztulását.

Amit nem akarok, hogy meglátván a Gyurcsány blogot, ismét visszajöjjenek  azok akik tönkrevágták a Kapcsolatot!

Mit képvisel számodra Gyurcsány ?

Mert nyilván nem a személy az akit nem szeretsz, mi az az elv, amit nem akarnál látni?

Én nem vagyok dk tag! de nem vagyok MÁR osztályharcos elven gondolkodó sem! 

sőt kvázi irigy sem! Akinek van valamije annak van! működtesse, szabályozott körülmények között.

egy fecske okán sem tél sem nyár nincs!

MSZP nélkül nem elképzelhető a győzelem a fidesz nélkül, a jelenlegi gyurcsányistákkal elképzelhetetlen!

Hála Istennek olyan helyeken járok a netvilágában, hogy nem sűrűn találkozom velük, régebben észrevettem, hogy a DK lapján a fórum megszünt, amint láttam még egymást is szekálták! 

A Facen fennt vagyok, eleinte egy-két politizáló csoportban benne voltam, de azután kiléptem, mert éppen amit Te is irtál nem láttam értelmét. 

A 2014-es választások előtt résztvettem egy  demokratikus politikai formáció alakulásában,tüntetésekre is jártam, azután sok minden megváltozott, negativ dolgok történtek, és azok lettek a vezetők akik nem odavalók. Így a választási kudarc után maradtam fotelforradalmár. Sok ismerősömmel egyformán gondolkodunk, és ez a jelenlegi állapapotban nem semmi. 

A Kapcsolaton sem voltam egy darabig, de visszajöttem, meglátjuk hogyan alakul!

"Egyes hozzászólásokból úgy érzem hogy egyes szocialista érzelmű embernek nem orbán az ellensége, hanem gyurcsány." Nos, számomra tök egyformák, akkor szavaznék egyikre, amikor a másikra. Mivel orbánra és pártjára soha nem szavaznék, így  soha nem szavaznék olyan formációra, amihez Gyurcsánynak köze van.

Igen, nagyon remélem a szocialistáknál valóban a múlt Gyurcsány. Üdvös lenne, ha a DK-sok leszakadnának az MSZP-ről, Gréczy, Gyurcsány meg végre foglalkozhatna a saját pártjával, és nem a szocikkal, mert úgy hetente hol az egyik, hol a másik késztetést érez arra, hogy fröcsögjön egyet az MSZP-re, vagy politikusaira. Ezekből a megnyilvánulásokból nagyon úgy tűnik, hogy a DK-nak nem orbán az ellensége, hanem az MSZP.

Nem hiszem hogy nagyon sok írást tudnak hozni MSZP-s politikusoktól, amiben a DK-val, vagy vezérével foglalkoznának.

 

 

/a francba, ide nem lehet az egerünkből beilleszteni semmit???? :( /

Onnan kerültem én is ide. Katty a blogra, aztán hipp-hopp itt is voltam :)

 

Nem ették meg egymást sajnos!! :D Élnek, nagyon is. Ritka aktívak, erőszakosak, levakarhatatlanok. A facebookon nem egy csoportból miattuk léptem ki, nem nagyon bírom ha egy helyen, legyen az akár virtuális, túl nagy a DK-sok sűrűsége.  :) Még olyan csoportokba is bepofátlankodnak, amelyik zárt csoport, és az a címe "Hajrá MSZP!" Hát onnan nem fogok miattuk kitagozódni. 

Ott vagy a facebookon, vagy csak itt lehet veled összefutni?

Örülök hogy itt vagy! Remélem hogy találkozunk gyakrabban mint eddig! Valóban van mit tenni és megbeszélni is! Optimista vagyok, hogy ismét pörögni fog a Kapcsolat. Mi magunk alakitjuk, akik itt vagyunk!

 

Szervusz Kedves piranha! :)

Számomra öröm, hogy itt látlak. Próbálkoztam néhányszor a visszatéréssel, de az igazat megvallva, nem csak a a DK-sok tobzódása tartott vissza, hanem nekem ez az oldal nem jön be annyira, mint a régi....

Azért erőt veszek magamon, és próbálom megkedvelni ezt az oldalt is, mert közeleg az idő, van mit megbeszélni, és ideje lesz tenni is.

A generált kifejezéssel elsősorban nem  a blogodra gondoltam. Semmi gond nincs azzal, hogy Gyurcsányról irsz blogot, sőt mint irtam várom a folytatását is. Azért megjegyezném, hogy remélhetőleg a szocialistáknál Gyurcsány a múlt. Ha nem akkor nagyon nagy baj van. Egyes hozzászólásokból úgy érzem hogy egyes szocialista érzelmű embernek nem orbán az ellenség, hanem Gyurcsány. 

Annyiban generált, hogy feltettem a blogot a Facebookon levő egyik nagy csoportba.

Kedves PlalyA!

A politika nyilván arról szól, hogy a politikai pártok hatalmat szerezzenek! Ehhez kell a minél több mandatumot szerezzenek. Valahol irtam is, hogy milyen volt az Összefogás első húszas listája, nyilván az MSZP tartotta magát a legerősebbnek, ezért kapott 16 helyet, a többi csak négyet. Hiba volt az összefogás? Nem tudjuk megállapitani, tény a vereség. Most 2016 van, és én elég elkeseritőnek tartom a jelenlegi ellenzék helyzetét.

Ugorjunk, és tételezzük fel hogy nyer mondjuk az MSZP, és még lesz olyan ellenzéki párt akivel koaliciót alkothat. A kétharmadot nem emlitem. Milyen kérdéseket kellene megoldania ennek az új kormánynak:

Alkotmány vagy alaptörvény?

Magyarország vagy Magyar Köztársaság?

Alkotmány Biróság, Biróságok, Ügyészségek.

Már ez a három kérdés is döcögös, a többit nem folytatom, pedig ez az alap.

Mekkora erő kell ahhoz, hogy az új kormány felszámolja a korrupciót, hogy azokat a vezetőket akik köztörvényes bűnözök biróság elé állitsák, vagyonukat elkobozzák. Magyarán a fideszt agyontapossák.

Ha ehhez nincs erő akkor felesleges a kormányváltásról beszélni, mert bármikor visszaszerezhetik akár törvényes akár törvénytelen alapon a hatalmukat.

Arról nem is beszéltem, hogy egy kifosztott, haldokló országot kellene pénzügyileg, gazdaságilag, egészségügyileg feltámasztani.

Hát várom azt a pártot aki erre képes lesz, akár egyedül, akár összefogva-együttmüködve más demokratikus pártokkal. 

Kedves Shark60!

Javasolnám neked  is,Treszkesnek is, és azoknak is akik mostanában ismét megjelentek, hogy legyetek itt, szóljatok hozzá a blogokhoz vagy irjatok is. Csak az ne legyen gond, hogy esetlegesen nem tetsző reagálások is vannak. Hidd el, hogy annak a gyurcsány fanok általi vesszőfutásnak szenvedő alanya voltam én is, sőt arra nem is emlékszem, hogy akkor Te is az  itteni " ellenzék", -mert aki nem gyurcsányista volt azt eltaposták-soraiban szenvedtél volna. Nincsenek itt ők. Az hogy van itt is aki nem tekinti ördögnek gyurcsányt az egy dolog! Ha sokan vagytok mszp-sek, miért ne férhetne itt meg más gondolkodású ember is. Egy szó mint száz, nem értem a nagy sértődést. A Kapcsolat példát kell hogy mutasson abban hogy igen is lehet egy politikai fórumot cenzura nélkül is müködtetni. Ehhez mi is szükségesek vagyunk, akik itt időzünk, remélhetőleg szinvonalas beszélgetésekben és nem egymás sértegetésében , hiszen a célunk egy, akkor is ha az elérését másképpen képzeljük is. 

 • 1036
 • -983

Szerintem az a DK-s oldal nincs már meg ahová nagy dirrel-durral elvonultak, mert megették egymást is!

 • 1054
 • -979

Üdvözletem, régen láttalak!

Pár napja megindult itt valami, remélem természetes és nem generált folyamatról van szó!

Jöjjenek csak vissza az MSZP-sek. Van miről beszélni!

Igazad van lilla-! Hagyom Őket a magányba, remélem, a többi barátaink is így tesznek!

 • 1095
 • -1027

Hát igen, legalábbis azt hisszük magunkról (majd plalyA elmondja, miért is nem vagyunk azok:0)) . Leírtam eggyel lejjebb, ma már nem az a kérdés egyáltalán, hogy bal, avagy jobboldal... Mert példának okáért Mellár Tamás még véletlenül sem baloldali, de utálja ezt a diktatúrát és azt ami itt épül, miközben az ország egésze egyre mélyebbre süllyed. Vagy veheted éppen Bokros Lajost, vagy még sorolhatnám. Ők utálják ezt a féldiktatúrát, a korlátlan lenyúlásokat és szeretnének végre egy olyan országot, amelyik képes haladni a többi, fejlett uniós állammal. Miért is kéne őket baloldalinak kikiáltani? nem azok, de szükséges velük (is) együttműködni, konszenzust kialakítani, hogy legyen egy értelmes program, kormány (példának okáért árnyékkormány) keret az újrakezdéshez (mert bizony sok mindent újra kell majd kezdeni). 

A többi értelmetlen szócséplés. Alig látszó pártok próbálnak fogást találni egymáson, miközben lihegnek a diktátor után és azt csinálják, amit ő megrendel... Mert azt csinálják... Tisztelet a kivételnek.. 

Tudod kedves Plessatt, a meglátásod teljesen jó. Amíg emberek és pártok azonmarakodnak, hogy ki a baloldalibb (holott ma már nem is ez a kérdés, hanem, hogy hogyan tudunk kimászni a "szépen" épülő diktatúrából) és ki kinek valamint mit vethet a szemére, valamint, hogy ki az, akivel még véletlenül se akar egy szobában lenni, addig itt valóban nem lesz semmi.. természetesen a hab a tortán az, hogy amúgy a politikusaink (már akit annak ehet nevezni, mert amost regnálók nem azok, csak mezei tolvajok) egymást közt jól elvannak... Csak a hívek hiszik azt, hogy nekik kell harcba szállni az utolsó csepp vérükig. Többek közt ezért nem vagyok egyik párt tagja sem, holott voltam. De azt tenni, hogy magyarázzam a bizonyítványt, amikor látom, hogy X, vagy Y párt emeletes baromságokat művel, hát, az nekem nem megy... 

Megjegyzem még egyszer, itt már rég nem a "ki a balodali" (X szerint ő, Y szerint ő biztos, más nem annyira, és lehet folytatni azokkal akik beszállnak ebbe az értelmetlen szócséplésbe) kérdés van terítéken, hanem a nyilt némileg soviniszta diktatúra, vagy egy élhetőbb polgári demokrácia. 

Az a helyzet, hogy itt egy nyugis közhangulat van ahhoz képest, amiféle máshol.

Itt el tudtuk mondani azt, hogy minden megszóélalásunk mögött bizony ott az elmélet.

Hogy nem is tudunk arról?

(sőt legtöbben bla blának tartják? Attól még ott van!)

az osztályharcos Marx értelmezés, 

a vagyont tiszteletben tartó(árulónak nyilvánított) Marx értelmezés 

az elitcserét végrehajtó nemzeti szocialista fidesz annak minden attribútumával (attribútum. olyan tulajdonság, mely elválaszthatatlanul hozzátartozik valamihez, vagy valakihez) 

és háttérben a liberalizmus mint a levegő mindahhoz 

és hiányzik a konzervatív kiegyensúlyozott irányzat. 

Akarjuk nem akarjuk így van! 

Hiába unjuk a hangulatot, és hiába hegyezzük ki figurákra a markáns filozófiai különbségek képviseletét, attól azok még sokaságot vonzanak. Ha volt bűne az elmúlt 25 évnek, akkor a legnagyobb az, hogy ezekről az irányzatokról tudatosan nem tud elegendő ember.

Tök mindegy , hogy melyikhez csatlakozik--önmagában mind működne, csak a mixről lenne tudatos a döntése.

Ehhez aztán társul a "közhangulat", hogy mindezt látják-e a vitatkozók, vagy úgy védik a saját álláspontjukat, hogy bele sem gondolnak, hogy a vitatkozó, más állásponton álló is -ember.  Így aztán a dagonya tényleg tovább fog tartani--- 

 

A személyek tán cserélődnek is, de ettől még előre nem lép semmit a magát önfelemésztő túlnépesedett Földön. 

A hangnem pedig verbális agressziót és egyre primitívebb szellemiséget tár elénk.   

Ennyiben igazad van!

 • 1038
 • -1053

Hmmmm...

Ez a jelenlegi a 4203. hozzászólásom. Nem is gondoltam volna...

Tévedsz kedves Shark60!

Őket nem lehetett elviselni...

Tudod, a jóérzésű emberek nem kedvelik a gyűlölködőket, s inkább hallgatnak, vagy elmennek.
Csak néhány "megszállott", az oldalhoz hűséges fórumozó marad, vagy aki - mint jómagam - nem kedveli a facéban uralkodó tömegnyomort (veszekedések ott is vannak, mint hallom), s mert tudja, hogy az ott csak a titkosszolgálatosoknak a kedvenc gyűjtőhelye, ahol könnyebben halászhatnak, a sok-sok vírusról nem is beszélve! :(((

Egyébiránt meg:
A magam részéről meguntam az itt eluralkodó hangulatot, igaza van Katicabogárnak, hogy lelépett.

 

Oldalak