Treszkes

Ne félj kimondani az igazságot

Kapjatok a fejetekhez, amíg nem késő!

Kapjatok a fejetekhez, amíg nem késő. Mondom ezt azoknak, akik acsarkodnak a neten. Mint a buldog esik neki a másik torkának, és a vérszagra hamar odasereglenek a társai, ember legyen a talpán aki ezeket a támadásokat ki tudja védeni, vagy el tudja viselni.
Sajnos ezek a módszerek nagyon ismerősek. Volt egyszer egy másik kapcsolat.hu portál, ahol normális közösségek alakultak ki, ahol az ott levők tisztelték és megbecsülték egymást, jól érezték magukat mindaddig, amíg nem öntötték a nyakukba az úgynevezett Gyurcsány blog közösséget, akik előzőleg már szétverték az Amőbát is. Ők aztán áldásos tevékenységükkel elpusztították a portált. Előbb elhajtották onnan a régieket, aztán rátelepedtek az egészre. Ott szervezték meg az új pártjukat. Most nem ezen a lapon trollkodnak, hanem a Facebookon egyes csoportokban csinálják ugyanazt, mint akkoriban a kapcsolaton. Szerencsére a Facebookkal nem tudnak elbánni, de az ott létrejött közösségekben tudnak kárt csinálni. Fő ellenségük az MSZP, annak ellenére, hogy a képviselőik MSZP-s listán jutottak tisztségükhöz, annak ellenére, hogy jórészük az MSZP-ből váltak le. Ez természetes, de elítélik azt a társukat, aki otthagyta őket, és az MSZP soraiban érzi jobban magát. Szövetséget szeretnének az MSZP-vel, de ez nem zavarja őket abban, hogy utálják a szoci pártot. Közös listát szeretnének, már megint az MSZP hátán akarnak a parlamentbe kerülni, a szocik rovására. Számtalanszor leírják, hogy az MSZP az oka, hogy 2014-ben választási vereség lesz, én pedig nekik mondom, hogy ha 2014-ben bukik a baloldal, akkor a DK lesz ennek az okat. Az összeférhetetlenségük, a mocskolódásuk. Nekik írom, hogy addig kapjanak a fejükhöz, amíg nem késő, mert ilyen baloldali utálkozással senki nem fog egyik pártra sem szavazni. 
Marad nekünk az Orbán.
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Kedves Lilla!

Valójában a a KOTTÁT illetően egyetértünk.
Ami szentség benne, az maga a kotta - azok a fekete pöttyöcskék az 5 vonal között!:)
Na és a TEMPÓ! Azaz az IDŐ, mert erre értettem, hogy a zene kapitalista hajcsár, azaz nem tűr pontalanságot, főleg nem együttesek esetén, mert ESÉS, azaz szétesés lesz a vége!
És ebből kifolyólag pofára! :(((

Ami szabadságot ad, az az agogika, és a hangszín.
Mert pl. a zongorán Te magad sem tudsz  megszólaltatni kétszer ugyanúgy egy hangot. Valami mindig más lesz... hangerő, hangszín, ilyesmi...
Tudod a mondást: "Kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba. A zene ÉLŐ is ilyen.

Azonos művet ugyanaz a művész sem tud kétszer ugyanúgy előadni. EZ az egyik varázsa az ÉLŐ előadásnak.

Azonos megszólaltatásra csak mechanikus szerkezet képes:
http://www.youtube.com/watch?v=tvYPOGy_8gg 
Ligeti György: Szimfónia 100 metronómra

Jobb, mint a jégeső, nemde? ;o)

És aki azt hiszi, hogy ez politikamentes, az TÉVED!
Nézzétek csak meg jól ezeket a gépecskéket!
Hamarosan mi is ott ketyegünk köztük, ha így haladunk!...
Míg bele nem pusztulunk!:(((

És nem lesz "da capo", de nem ám!... Csak FINE! :P

 

kb ilyesmi választ gondoltam el előr!

:)  :)  :) 

Egyébként Nekem meggyőződésem, hogy a zenei interpretáció közben is átértelmezzük a leírt kottát egyéni vérmérsékletünk szerint

Ha nem ezt tennénk, akkor nem lenne különbség előadások között

 

Kedves etele!

Azt gondolom, hogy "ezek" jó emberek.

Az nem baj hogy kapok eleget, megszoktam már. Aztán utóbb mindíg kiderül a "pártcsoport igazsága", ahogy a régi időkben mondták-és lecssengenek ezek a "fellángolások" 

Szépen rájönnek arra, hogy valóban előbb gondolkozni kell és aztán beszélni. 

Tudom ez magyaréknál nem egy megszokott dolog, de ha valóban Európába akarunk menni akkor erre is rá kell szokni.

Ugyan ez volt a nagy összeborúlás idején- amokr előre mondtam, hogy ebből így nem lesz semmi- akkor ugyan ilyen "elátkozott" voltam - na nem azért mert látnok lennék, hanem csak azért mert a tényeket veszenm figyelembe, nem pedig az emóciót. 

De ez így van rendjén ezt is tanulni kell. és azt is el kell fogadni, hogy a párt vagy a csoport amivel szimpatizálok bizony olykor követ el hibákat. Nekem kutya kötelességem azért dolgozni, hogy minél kevesebb hiba legyen. Ezt némelyeknek még tanulni kell, de azt hiszem jó tanulók és előbb utóbb megtanulják a leckét.

Pupunak némi vitája támadt a Moderátorokkal egy behjegyzés kapcsán ezért ment el. Egyébként pedig nem tüntek el a blogjai, ha érdekel van egy blogja az a címe, hogy Igéretek- ahol éppenséggel olyan témában beszélgetünk, hogy milyen identiztás képe van ma Magyaroirszágon a balodalnak.

Ha akrod látogasd meg. Szerintem érdemes, mert azért kíváncsi vagyok a véleményedre a demokrácia, család, hazafiság társadali igazságosság, társadalmi szerződés témakörében például.

 

 

Kedves Zsadi!

Azt gondolom, hogy botor ember az, aki azt hiszi magáról, hogy tévedhetetlen, vagy tökéletes. Én sem vagyok sem tévedhetetlen sem pedig tökéletes. Hú ha felsorolnám, hogy mennyi hibám van azt hiszem betelne vele a Kapcsolat.

Nem is igen szoktam megharagudni azért mert ezt vagy azt a hibámat a szememre hányják, sőt megsértődni sem szoktam. Igen ritkán haragszom meg éppen ezért viszont ha megharagszom akkor nem lehet utána megbékíteni. ( többek között ez is egy rossz tulajdonságom látod)

Van amit nehezen tudok tolerálni. A nyilvánvaló ostobaságot, és butaságot- szerintem ezt a kettőt fel kéne venni a főbűnök közé)  Azt sem mondom, hogy a stílusom irodalmi, egyáltalán nem az. Sajnos kiütközik rajtam a foglalkozásom ( Ht. voltam sokáig, ott pedig ritkán kellett irodalmi stílusban fogalmaznom) mondhatnám, hogy ez a foglalkozási ártalom, de nem mondom, mert éppenséggel uralkodhatnék rajta Persze nem teszem, mert hát én is emberből vagyok.

Ami a kérdésedet illeti: KI VAGY TE, HOGY EZT MEGENGEDD MAGADNAK?!

Egy ember vagyok. Ez adja azt, hogy megengedjem magamnak. Nem isten , mert akkor nem engedhetném meg - akkor tökéletes lennék. De nem vagyok isten, csak egy ember a maga hibáival, elszántságával, jóakaratával, és jóindulatával, dühével és bosszúságával, szóval minden olyan emócionális tulajdonsággal amely egy másik embert jellemez Ez adja nekem a felhatalmazást és nem más.

Hogy van mit javítani a személyiségjegyeimen- hát, hogy fittyfenébe ne lenne. Ez nem lehet kérdés. Az lenne baj, ha nem akarnék ezen javítani. Akkor, amikor valakit úgymond „kioktatok” pont azért teszem mert az adott személyiség lusta, vagy csak éppenséggel enervált és nem hajlandó a saját személyiségét fejleszteni- elvárja hogy mindenki az ő adott személyiségi szintjén legyen – sehova tovább, vagy ej ráérünk arra még ( by Pató Pál)

Ami pedig a személyiségjegyekre való környezeti hatást illeti.

Kedves Zsadi, soha sem mondtam, hogy a környezet nincs hatással a személyiségjegy szükségszerűségének erősségére. De igen is hatással van, vagy erősíti, vagy tompítja azt. De a lelkiállapot meg a személyiségjegy nem ugyan, az akkor sem, ha hatással vannak egymásra.

Ami Katiicabogarat illeti. Nekem semmi bajom sincs vele, sőt amikor igaza van mindig kiálltam és kiállok mellette.  Ezt ő is ugyan olyan pontosan tudja, mint én. Nem egyszer előfordult akár késhegyig menő vitát is vállalok érte, ha igaza van. Ha meg nincs, akkor nincs igaza. Ezt tudomásul kell venni, mint ahogy nekem is tudomásul kell vennem hogy bizony elég sok hibám van. Ha tetszik nekem, ha nem. Most nem volt igaza, sőt nagyon nem volt igaza.  Ráadásul, ha úgy veszem, akkor éppenséggel ő volt aki „sértőn” visszaszólt a tiborki-nek. Ugyan is a mondanivalóját megfogalmazhatta volna úgy is hogy ne legyen gúnyoros, és ne legyen sértő. De mindegy. Ez nem von le semmit az érdemeiből.

„Mondhatom magamra is, én is elég hamar felkapom a vizet, de mikor?

Akkor, mikor IGAZSÁGTALANNAK érzem a másik fél megnyilvánulását irányomba.”

Na, igen ez igaz is meg nem is. Azt hogy én valamit igazságtalannak gondolok még nem biztos hogy igazságtalan.

Csak azért mert induljunk ki abból hogy az igazság az nem más mint az érzeteinkben visszatükröződő objektív valóság. Akkor ezek szerint az igazságtalanság nem objektív valóság, vagy az érzeteink csalnak meg vagy mi. Tehát ha te valamit igazságtalannak érzel akkor bizony arra a következtetésre kell jutni, hogy vagy az érzeteid csalnak meg, vagy egy alternatív igazságot látsz ami neked nem tetszik. Ezért háborodsz fel? ( ne keverd össze azzal amikor szándékos hátrányba hoznak téged annak semmi köze sem az igazsághoz sem pedig az igazságtalansághoz – az bizony szándékosan hoznak hátrányos helyzetbe. Bár erre is azt a fogalmat használjuk, hogy igazságtalanság, meg sem gondolva hogy mit is mondunk. Sok ilyen dolog van amikor feleslegesen, leegyszerűsítünk- már valahol egyszer mondtam, hogy bizony ezek gondot jelentenek a magyar nyelvben)

Tehát mielőtt úgymond „felkapod a vizet” el kéne dönteni, hogy ez most egy alternatív igazságért „kapod fel a vizet” vagy pedig azért mert szándékosan hoztak hátrányos helyzetbe. Az előbbinél nem igazán jogos, az utóbbinál annál inkább, a „víz felkapása”

S hogy megharagudnék--- ugyan miért haragudnék meg. Azért mert elmondtad, hogy te hogy látod? Ezért- ugyan már. Látod ehhez nincs jogom. Vitába -  vitába szállhatok veled, vagy megkérdezhetem, hogy ezt vagy azt hogyan is érted - de megharagudni - na azt nem soha.

Akkor haragudhatnék meg, ha isten volnék- de sajnos nem vagyok az.

 Az a baj, hogy az adott esetben sem a kérdezés volt az első, hanem a reagálás - amely csak is azt feltételezheti hogy rossz szándékkal vagy netán bántó akartam volna lenni. Az esetleg meg sem fordult a Katiicabogár fejében hogy netán igazam lehet. Vagyis, hogy a te szavaiddal éljek olyanért „kapta fel a vizet” (ez egyébként tőled kölcsönöztem, mert még a végén rám fogják) - aminek semmi köze az igazságtalansághoz, és főleg semmi köze ahhoz, hogy őt szándékosan hátrányos helyzetbe hozzam. Azaz ha úgy tetszik, akkor vihar egy pohár vízben.

De hát nem vagyunk egyformák – szerencsére,  hogy nézne ki, ha mindenki olyan tökéletes lenne mint én( ez vicc volt – tudod.)

"tudod ZADIzene!

nem hiszem el, hogy Te az életed folyamán ennyire megtanultad hogyan kell témakerülni.

Mesterien teszed!

Itt a téma szerintem:még mindig a dk és mszp"
...........

Kedves Lilla!
Igazán? 
Szerintem ez most egyenlőre túl van tárgyalva.
Majd szólok, ha valami változás lesz! ;o)

A "témakerülés" egyébként nagyon hasznos dolog, figyeld meg a Fidesz potentátjait!
De én nem tőlük tanultam, ÍGY születtem!.DDD
Tudod: pontosan csak a KOTTÁT. 
Ugyanis a zene nem tűri a fals hangokat! És abszolút pontosságot kíván.
Még a kapitalizmusnál is nagyobb hajcsár, nekem elhiheted!
 

Kedves "Csakazértis" Etele!

Ezt a kék linket, amit hoztál, valamikor rég betette Kiris is, még akkor, mikor szügyölt PuPu-val...
És én bele mertem szólni Kirist védve, mert tényleg gusztustalan, s főleg IGAZSÁGTALAN VÁD volt az a piros tanga vagy mi...
Nos, akkor rögvest ellátogattam PuPu weblapjára, és azt láttam, hogy szinte nem szól hozzá a beírásaihoz SENKI!
Tehát vitázni IDE járt... (A nol-t és facét nemtom, azokba én nem járok.)
Mert itt volt, aki "ugrott" rá, volt, aki imádta, ezért csinált egy "próba PuPu-elvonókúrát" az imádóinak, azaz eltűnt egy időre, s lett nagy sírás-rívás meg fogcsikorgatás!
És végül az lett belőle, hogy minket, a nem kedvelőit támadták le a rajongóik, bár meg kell jegyeznem, a többség CSAK olvasta itt is, hsz nélkül!... 
De a kényszerszünet alatt úgy viselkedtek velünk egyesek, hogy már az Amőba volt Gyurcsány blogjában kezdtem érezni magam! :((
Ott is kaptam hideget, meleget eleget.
2007-et írtuk...

Jó pap is hóttig tanul, hát még egy zenész! ;o)

 

"Az ország a modern világ kihívásaira a hagyományos értékeken alapuló válaszokat próbál találni"- mondta Orbán Londonban. Mi meg ennek a próbálkozásnak isszuk meg a levét.
Majd utána gondolt még egyet, és azt mondta: "Ma Európában teljesen nyílt “vörös” és “zöld” támadás zajlik e hagyományos értékek, a vallás, a család és a nemzet ellen". Ez az ember tényleg elvesztette minden kapcsolatát a valósággal...

írta Niedermüller Péter

 • 496
 • -589

tudod ZADIzene!

nem hiszem el, hogy Te az életed folyamán ennyire megtanultad hogyan kell témakerülni.

Mesterien teszed!

Itt a téma szerintem:még mindig a dk és mszp

Pedig sok baloldali formáció van, amelyuik az mszp-t igazán

kezdjük:

Munkáspárt 2006--mszp nem baloldali

Munkáspárt(Thürmer) semmi köze a baloldalhoz

Szdp (igazi szocdem) nem baloldali az mszp--sőt véleménye harsogva rettenetes

Szociális Unio

ŐK KICSI MÉDIA FELÜLETET KAPNAK

mszdp

PM

Együtt2014

dk

liberálisok

és a legrandább: lmp

 

Itt bizony nem a dk az, amelyik az mszp-től elvitatja a baloldaliságát

sőt!

Akkor már túl kellen lépni az alapsérelmen 10 mandátum

Mert az mszmp --mszp szétváláskor a stafirung bizony meglett mindkettőnek

2011.októberében ugyanez nem történt meg--sőt a lehetséges is megakadályoztatott-némi civilkurázsi hiánya miatt.

 

Mit szépítsük.

Sok ment rá erre a vitára--pénz paripa fegyver

rövid az idő, hogy partnerek dolgozzanak együtt--

csak a partneri munka lehet alternatíva--a Sándo Klára által is emlegetett atyuskázós renddel szemben.

 

Nos ezért nincs igaza a blogírónak! a dk-sokra van kihegyezve, pedig a dk soha nem vitatta el az mszp baloldaliságát(fordítva igen)

de a többi????

 

Tévedsz. A PuPunak  volt, és van is itt csatornája ahova a blogjait felrakta. Igen. A PuPunak van egy blogja - az amit írtál és onnan másolja át sok helyre a blogjait. Többek között ide is másolta.

 • 548
 • -533

Örülök, hogy így figyelsz! De tényleg! :)))

Igazán nincs mit, egy kétsorost ideszúrni nem kerül semmbe :p

Érvelni, gondolkozni az már macerás lenne :DDDD

Amúgy pupunak sosem volt "itt"  blogja. Ahogy észrevettem a www.pupublogja.hu-t másolta ide be.

Vagyis ha a kapcsolatosok akarnák akkor idézhetnék pupu-t , ahogy a saját blogoszférájukat is.

De nem akarják. .p

 

Nem tudtam, mivel nem olvastam a blogjait.
Igazából Borboletta akart vele összeboronálni, de nem jött össze neki, tüzet és vizet? 
Na ne mán!
(Bocs...)

 

Van már két hete is, hogy egyik blogjában írta, hogy nem ír ide többet.

Kedves "Csakazértis Etele"!
Örülök, hogy így figyelsz! De tényleg! :)))
 

 • 516
 • -539

Érdekes, a napokban vettem csak észre, hogy nincs PuPu az oldalon... 
Igaz, engem valósággal elkergetett a blogjaiból.
Így levegőnek néztem, nem csoda, hogy nem éreztem a hiányát...
Elvégre a levegőnek sem látjuk a molekláit, micsoda szerencse, hogy az ember szeme ilyen tökéletlen! ;o)
Csak az ORRA nem...
 

Ezer bocsánat kedves Őszidő, igazad van, hogy offoltam!
De az igazságérzetem szerint ezúttal EZT meg kellett reckíroznom...
Üdv!

 

Ne magának tegye fel, hanem PuPunak. Ugyanis egyértelműen elbúcsúzott a kapcsolat.hu portálról, bejelentette, hogy nem ír többet.

"Ezekkel az emberekkel" pedig lehet értelmesen vitatkozni, csak nem mindegy, hogy milyen hangnemben.

Nem örülök, hogy marakodás van a blogomban. Plalyáról az abszolut nagyképű jut az eszembe, aki a sürgönyoszlopnál pisil, és amikor végzett, tévedésből a sürgönyoszlopot akarja eltenni"

én szóltam plalyA.

most azután ne is lepődj meg azon, amit kapsz. Ezekkel az emberekkel nem lehet értelmesen vitatkozni, mert nem ez a céljuk.

tedd csak fel a kérdést magadnak, hova tűnt pupu blogja a kapcsolatról...

Kedves PlalyA!

Ahogy olvasgatom a hsz-eidet, fontolgattam magamban egy ideje ezt az írást, hogy szólok, lesz, ami lesz, és MOST "kapóra jöttél"! :)))

Ez az írásod most - néhány mondat kivételével - elég korrektnek tekinthető.
Sokat tanultam belőle...

Mert ugye elég rég volt, mikor mi pszichológiát tanultunk a tanárképzőben a Debreceni Vár utcában, és - be kell valljam "férfiasan", - enyhén szólva túlzó kifejezés is használtam rá, mikor azt írtam, hogy TANULTUK! Egy fittyfenét! CSAK át akartunk menni a vizsgán. Zenészként volt FONTOSABB feladatunk is (pl. a hangszergyakorlás).
De a lényeg - mostani fejemmel úgy gondolom - abban van, hogy:
- Igazából NEM érdeklődtünk a téma iránt, mert az ember arra ráér, amire nagyon akar, de bizonyára rengetegen vannak így, még azok is, akik tanulták, s jelesre vizsgáztak belőle.
Hát még aki egyáltalán nem foglalkozott pszichológiával!
És lilája sincs, mik azok a személyiségjegyek?! :(((

Attól még - TE IS TUDOD JÓL! - ő lehet a VILÁG egyik legrendesebb, legjóindulatúbb, LEGMEGÉRTŐBB embere, s JOGGAL várhatja el, MÁSOK is így viselkedjenek az irányába, és ne oktassák ki lépten-nyomon piszlicsáré okokból...

Kedves PlalyA!
Te itt most elég alaposan elővezetted a kedves publikumnak, hogy milyen kategória is a sértődékenység, hogy az személyiség jegy.
Mondhatom magamra is, én is elég hamar felkapom a vizet, de mikor?
Akkor, mikor IGAZSÁGTALANNAK érzem a másik fél megnyilvánulását irányomba.

Egyébként meg:
Már megbocsáss, most bizony TE IS TÉVEDTÉL!
Tévedtél igenis abban, hogy igenis hatással van ERRE a személyiség jegyünkre a PILLANATNYI LELKIÁLLAPOTUNK IS! De még mennyire!
Hogy megnyilvánulunk-e ebben az irányban (felkapjuk-e a vizet?), vagy sem, és kicsit, vagy nagyon, az sok mindentől függ! Lelkiállapot, hangulat...

Hogy csak egy példát mondjak - bár itt ez erősen OFF! :

Mondjuk, a mai napom elég jól sikerült, mert felhívott a gyerekem JÓ hírekkel, vagy szuperül sikerült a szülinapi összejövetelem, kivételesen nem futott ki a tej, nem kell vakarnom a tűzhelyet, megdícsért a főnököm... Ilyesmi.
És akkor leülök a gép elé este, hát biztos nem fogok olyan könnyen megbántódni idióta megjegyzések miatt, mintha az egész napom tyarul telt volna:
Becsaptak a boltban, eltanyáltam a mozgólépcsőn, ledorongolt a főnököm, kaptam egy "tegnapra" határidős ügyintézendő feladatot, ráadásul mikor hazaérek, kiderült, a macska benn maradt, és rácsinált a legszebb szőnyegre...:(((
Na és akkor még ez a fránya fórumtárs is kioktat! Hogy a franc enné meg az egész világot!!! :(((

Érted ugye, MIT akarok ebből kihozni?

Hát persze hogy érted!;o)
Hisz Te - el kell ismerni! - valóban oly sokoldalúan művelt vagy, okos, intelligens, csak talán ennek tudatában nem mindig vagy eléggé toleráns MÁSOK irányába. (Pl. az abszolut hallású zenész is nehezen érti, más miért nem az?)

A stílusoddal van baj kedves PlalyA, mert időnként valóban kioktató, s mondhatnám azt is:
KI VAGY TE, HOGY EZT MEGENGEDD MAGADNAK?!
Sőt!
Épp azért, mert AKI VAGY, azért nem engedheted meg magadnak! :)))
Ugye, igazam van?

Tehát kedves PlalyA, ha megneheztelsz rám, ha nem, én bizony úgy gondolom, neked is van mit javítani a személyiségjegyeidet illetően.
Mert attól vagyunk emberből, hogy tudatában legyünk a velünk született hibáinknak is, és lehetőleg javítsunk rajta.
Igaz, ehhez erős akarat kell.
Az örökké mások tanítani akarása pedagógus tulajdonság, mondhatni, foglalkozási ártalom, de nem mindegy, hogyan tesszük. A "kioktatás" a legrosszabb módszer. 
Azt NEM "MEGEMÉSZTIK" MÁSOK, HANEM "ELEMÉSZTIK", azaz mérgesen lesöprik magukról.

............

Na tessék!
Én sem voltam bölcs, hogy szólni mertem (de minek is lennék, hisz nem Zarathustra vagyok CSAK egy rapszodikus zenész, aki hullámzik, mint a Balaton!)... ;o)

És tudod, én sem rosszindulatból írtam ezt ám Neked, hanem csupán szeretetből! :)))
Mert:
"Amilyennek látszunk, arról mindenki ítélhet, de amilyenek valóban vagyunk, arról senki sem." /Voltaire/

További szép napot! :)
Zsadi

Itt van Neked egy csodás "északi zene", a képek is figyelemre méltók:
http://www.youtube.com/watch?v=aNG7Aw8ZB14

Vaughan Williams: Norfolk Rhapsody No.2.

Ralph Vaughan Williams's Second Norfolk Rhapsody in the world premier recording by the late Richard Hickox with the LSO. This is the second of VW's three Norfolk Rhapsodies; sadly the third of the set is lost. VW originally envisaged that the three pieces could be played together to form a Norfolk Symphony but seems to have abandoned this idea. Oddly, though he withdrew Number 2 and seems to have destroyed Number 3, the first Norfolk Rhapsody is still usually known as 'Number 1'. The folk-songs used in this piece were collected in the county of Norfolk, many from the fisher-folk of King's Lynn and the inmates of the town's Workhouse. 

The images which accompany the music are paintings by two local artists, Walter Dexter (1876-1958) and Leonard Squirrell (1893-1979). Dexter and Squirrell were both highly skilled draftsmen and produced commercial art and illustrations as well as 'fine-art' works in oil and water-colour, Because of the music's close associations with King's Lynn, I have started and finished my slide-show with two impressive paintings of the town viewed from the south west.

 

 

Kedves Katiicabogár!

Semmiféle lelkiállapotról nem írtam. Tehát megint tévedtél. Így a hszt minősítő véleményed nem mérvadó. Ugyanis a sértődöttség az nem lelkiállapot, hanem tulajdonság, személyiségjegy.

A lelkiállapot az más dolog. Neked megint sikerült a kettőt összekeverned. A lelkiállapot az a személy belső világának minőségi helyzetét jelöli, létezési módját, érzékelhető hozzáállását,  ez egy tükör, amely az érzelem és gondolatvilágot tárja fel az adott időben. Nagyban függ a személy környezetétől az érzelmi hatásoktól szándékoktól és a környezetében élő emberek ráhatásaitól.

Kedves Katiicabogár semmi ilyesmiről nem beszéltem. Úgy hogy ne mondj olyat, amiről én nem szóltam, mert az illetlen dolog.

 Más dolog a sértődöttség: amely egy személyiség jegy. Ez egy olyan személyiségjegy amely a múltban ragadást személyesíti meg ( előre nem lehet megsértődni, csak utólag) és annak a kifejezése, hogy az adott személy így gondolja magát fontos személyiségnek ( pedig anélkül is az, hogy ehhez folyamodna)

Tipikus kudarctípusú személyiség, bűnbakot, mentséget keres a saját kudarcaira (család-azért lettem ilyen, mert mélyről jöttem, munkahely- azért rúgtak ki, mert a fönök nem csipázta az arcom, pénz- azért vagyok szegény, mert nem gazdag családba születtem, nekem ez a sorsom), és annak a kudarcára, amelyet képvisel. Az a gond, hogy előre önigazolásokat keres, és nem azt értékeli, hogy mi történt, hanem azt hogy mitörtént volna ha……..

A „világfájdalmas” személyiség a sértődött ember, a meg nem értett, aki mindig a jó ügyet képviseli, csak soha senki nem érti meg a küzdelmét - miközben ő maga az aki kudarcra ítéli önmagát és nem a környezete.

 

Kedves Katiicabogár, ne légy ilyen személyiség - kerüld el a sértődöttséget és próbálj inkább nyitott lenni. Nem gondolom, hogy ilyen személyiség lennél inkább azt gondolom, hogy a körülmények azok, amik ezt a látszatot keltik irányodban. Ne engedj a körülményeknek. Igen is állj ki, azért amit képviselni akarsz és küzd érte. De ne sértődj, mert az nem ugyan az, mint a lelkiállapotod változása.

Látod, ha megint nem szólsz vissza, bölcsebb maradsz. Elég lett volna annyi, hogy „igazad van tényleg nem volt helyes hogy azt írtam, hogy most miért baj ha a baloldal kivonul” Bölcsebb dolog lett volna, mint így elárulni magad.

Ja, és még mielőtt az a vád érne, nem elemeztem személyiségedet, csaupán felhívtam a figyelmedet a tévedésedre- Tehát a lelkiállapotodról egy szót sem írtam a sértődöttség pedig nem lelkiállapot kérdése, hanem a személyiségjegyedé. 

AZt sem elemeztem, csupáűn leírtam a személyiségjegy tartalmát ésnem vonatkoztattam rád, sőt óvtalak attól hogy magadra vonatkoztasd. Ezt csak is azért irtam le, nehogy azzal a váddal illess, hogy személyeskedem. Nem teszem azt Kedves Katiicabogár.

Én azt írtam, hogy nem sok értelmét látom ennek a közös akciónak. tehát nem általánosságban fogalmaztam, hanem egy adott eseménnyel kapcsolatban. Hogy miért nincs sok értelme azt leírták mások, így nekem már nem kell.

Amúgy kedves katiicabogar arra is gondolnod kéne, hogy az emberek többsége nem politizál aktívan. A párttagok és az elkötelezett szimpatizánsok aránya szvsz eléggé alacsony a lakosság körében. Mivel a nagy többség nem foglalkozik napi szinten a politikai eseményekkel így nagyon is elképzelhető, hogy nekik egy tüntetés vagy nagygyűlés nem okoz nagy örömet. Ők inkább bosszankadnak, hogy "ezek" miatt már megint nem lehet közlekedni, ünnepnap se hagynak békén. Az emberek zöme szerintem okt. 23-án nem nagygyűlésen, békemeneten vagy megemlékezésen óhajt résztvenni, hanem pihenni, kikapcsolódni, szórakozni szeretne. Ez így van minden ünneppel. Arra nem is gondolsz, hogy mi lenne ha az ellenzék semmilyen rendezvényt nem tartani október 23-án? Orbán és a békemenet meg hagy tartson rendezvényt. 24-én kiállhatna az ellenzék, és azt mondaná: Emberek, mi az ünnepnapon békénhagytunk Titeket, de Orbánék ekkor se. Lehet, hogy ez sokaknak tetszene.

Azt *bírom* ezekben a vitákban, hogy vannak, akik azt hiszik, hogy minden információ birtokában vannak... Ennek *biztos tudatában* aztán fölébe helyezkednek minden hozzászólónak és úgy gondolják, hogy minden jogalapjuk megvan a másik sértegetéséhez....

Csak szeretném jelezni, hogy minden megszólalás itt vélemény... Egyik sem jobb, sem rosszabb a másiknál... Azt is elmondanám, hogy ez az egész csak arra jó, hogy a másikat megpróbáljuk lenyomni, térdre kényszeríteni...

Csak egy halk kérdésem lenne, MIÉRT ??? Ezen múlik az üdvösségünk??? Ettől fogunk eredményt felmutatni bárki is legyen a favoritunk a következő választáson? Vagy pont azt akarjuk elérni, hogy ne legyen eredményes ? Ha az én favoritom eleve vesztésre áll, akkor más se legyen nyerőbb ?

De még azt is megértem, ha valaki meggyőződésből védi az álláspontját... Csak közben nem kéne elfeledkeznünk arról, hogy egy másik emberrel szemben tesszük ezt. Semmi sem jogosít fel senkit arra, hogy sértő és kioktató legyen...

Ez is egy vélemény, nem várok rá választ... mert nem vita céljából írtam, hanem átgondolásra...

Néha néha beleolvasgatok a kapcsolatba, de már nem szuólok hozzá.

Én meghagyom nektek.

Örülök neki, hogy jobban tudod nálam, hogy mikor, milyen hangulatban, lelkiállapotban vagyok. Ha mindenben ekkorát tévedsz amikor hozzászólásokat írsz, akkor igencsak semmitérőek a megnyilvánulásaid. :(

 

Kedves Katiicabogár!

Azt gondolom, hogy az alábbi mondatod megint a sértődöttség okán mondod.

„Eddig az volt a baj, hogy nem megy a baloldal az utcára. Most az a baj, hogy megy? :)”

Így aztán megint egy nagy tévedést követsz el. Sőt nem is egyet.

Az első tévedésed az, hogy az MSZP nem egyenlő a baloldallal. A második tévedésed pedig az, hogy nem azt hiányolta senki, hogy az MSZP nem megy az utcára, hanem azt hogy a politizálását a parlamentre korlátozza csak. Attól, hogy most egy október 23-i megemlékezésen részt vesz, ugye nem gondolod azt, hogy ezzel kilépett volna abból az elefántcsont toronyból, ami a parlamenti politizálást jelenti.

Igen, az a baj hogy az MSZP nem viszi ki a politikáját az utcára- továbbra is ez a baj kedves Katiicabogár. Akárhogyan megsértődsz és akármennyire is a személyed elleni támadásnak fogod fel a dolgot.

Ja, és ez nem kioktatás, és nem személyeskedés, csupán csak a tévedésed helyreigazítása.

A kioktatás az most jön.

Nem megsértődni kellene, hanem gondolkozni. Senki nem írt olyat, hogy baj lenne, ha a baloldal kimenne az utcára, most sem irt senki ilyet. Azt igen, hogy ez egy látszat demonstráció lesz, mert nincs meg az ami az együttműködés alapja lehetne. A kölcsönös előnyök figyelembevétele. Ehhez végrehajtható programok kellenének minden érintett részéről és nem óhajlisták. Viszont egyelőre csak óhajlisták vannak konkrétumok nélkül. Tehát megint a nagy semmit fogják ragozni többszörösen, mert többen lesznek. Ahelyett hogy leülnének mind együtt és kidolgoznának egy olyan programot, amit végre is lehet hajtani. Jelenleg úgy látszik, hogy ennek az egyik kerékkötője az MSZP, miközben fennen hirdeti az összefogást aztán nem fog össze senkivel.(nem beszélve az összefogás milyenségéről-mert az meg egyszerűen kritikán aluli)
Bármennyire is megsértődsz ez a demonstráció sem több mint egy kirakat, ahol mondjuk úgy hogy az MSZP kényszerűségből vesz részt, mert „balodalinak” aposztrofálja magát. Ha nem ezt tette volna, nagyívben elkerülné az egészet. Neki ugyan is nincs szüksége a baloldalra, ez látszott a nagy egyeztető tárgyalások végkimenetelén.

Vagy te már tudsz valamit – esetleg óriási választási együttműködés van kialakulóban, csak „szegény hülye” választókat etetik azzal hogy marakodnak- kedves Katiicabogár. Nekem nem így tűnik. Egymásra mutogattok, egymást szólítgatjátok fel, hogy ne mutogasson a másikra, miközben ugyan úgy mutogattok a dk-ra Smick Andorra meg mindenkire. Valakinek abba kéne hagyni a mutogatást meg a szövegelést is és tenni valamit. De addig, amíg csak mutogattok és vádaskodtok, addig senki nem tesz semmit. Elvégre ti vagytok a „legerősebb baloldali párt” vagy nem? Nektek kéne az egészet összefogni, miközben ugyan úgy belementek az adok-kapokba, mint bármelyik másik - és ti akartok vezető erő lenni. Na, ne. A vezetőt az különbözteti meg a vezetettől - hogy összefogja azokat, irányítja, vezeti a vezetetteket és nem pedig torsalkodik velük. Ez ti még nem tudjátok? Alapvető dolog.

Még a M-L foxi-maxin is tanították kedves Katiicabogár.

Ja és a vezető az nem sértődhet meg, bármit mond is a vezetése alá tartozó. Nem szabhat feltételeket és nem jöhet olyannal, hogy én vagyok a legerősebb és azért azt kell csinálni amit én mondok. Ez nem demokratikus vezetési stílus, hanem autokratikus.

A vezető erő képviselőjének ugyan úgy kell viselkedni, mint az egész szervezetnek, nem lehet külön véleménye, vagy külön sértődöttsége. Másrészről, ha az Mszp tényleg a baloldal vezetőereje kíván lenni, akkor legyen baloldali ne csak névleg és szövegben, hanem a tetteiben is. A baloldali részbe az is belefér, hogy legyen olyan a vezetettek között, aki netán liberális,  vagy éppen kommunista( nem szélsőbaloldali, mert ez a két fogalom nem ugyan az kedves Katiicabogár bármennyire is szeretnéd) A vezetőnek ezeket el kell tudni viselni. Vagy ne legyen vezető.

Neked pedig nem szabad ilyen mondatokat mondanod, mert egyrészről nem igaz, amit állítasz másrészről pedig tévedés. Most megint jól megsértődhetsz és felvonhatod az orrvitorláidat, hogy kioktatlak. Igen, kedves katiicabogár, kioktatlak ha hülyeséget beszélsz. De nagyon.

 

Ja és még egy utolsó gondolat ebben a témakörben, Nem az MSZP-t szidom, vagy pocskondiázom. Ugyan is az MSZP nem mondta, hogy eddig az volt a baj, hogy nem vonult az utcára a baloldal, akkor most miért baj. Nem, nem. AZ MSZP ilyet nem mondott. Tehát nem is pocskondiázom az MSZP-t. Neki is megvan a maga sara - ezt nem kell az ő nyakába varni. Ti, akik állítólag a jól felkészült aktivistái vagytok, akik arra volnátok hivatottak, hogy nekünk „hülyéknek” elmagyarázzátok, hogy mit is akar az MSZP - ti mondtok ilyeneket. Aztán ti vagytok megsértődve.

Kedves Katiicabogár, nem gondolod, hogy inkább én meg a többiek lehetnének megsértődve, amikor ilyeneket állítasz?  Még mielőtt megint rám húzod, hogy az MSZP-t ekézem, pocskondiázom, meg szapulom és a többi kedvenc kifejezéseitek.

:o)

ps: valahogy úgy alakult, hogy nem idéztél semmi ütőset a "közpolitikai"-ból, pedig még be is linkeltem, hanem ehelyett nekiláttál személyeskedni.

ps2: köszönöm, hogy ezzel is kiemelted, mennyire igazam van az úgynevezett "baloldal" politikai ürességével kapcsolatban.

ps3. pontosan ez a szellemi szegénység ami miatt el fogja vesziteni a szocialista párt a választásokat.

ps4: ez nem a te hibád, ne szivd fel a vizet. Végül is te csak egy talpas vagy és mind tudjuk mi történik a begyepesedett tábornokok talpasaival. Nem te tehetsz róla :p

Kedves Lilla!  Mi volt a múltban mindenki jól tudja, ha  nem , hát tanulmányozza és döntsön ki ki maga módján. Úgy  gondolom, a múltat lekéne zárni végre. Most az a fontos, hogy megszabaduljunk a zsarnoktól, és ez minden jó érzésű baloldalinak  kötelessége azt tenni, ami közelebb  visz bennünket a célhoz. Úgy, hogy nem érdekell  mi történt a múltban,  annál jobban mi történik most, mert ez  nagyon befolyásolja a holnapot.

 • 547
 • -537

"ps: a miheztartás végett szerintem úgy igazán a felvizezett nagy semmit

akkor az csak a te fejed lehet 

'Biztos lesznek kemény szónoklatok"

"kemény"? ahhoz valamit, bármit képviselni kellene. Mármint őszintén.

" de azt nem fogjuk megtudni mit akarnak majd csinálni, ha hatalomra kerülnek"

Nem tudod? Pedig papir is van róla, amit Gyurcsánnyal is aláirattak, itt találhatod meg.

Innen tudhatod meg mit képviselnek ;) ...

ps: a miheztartás végett szerintem úgy igazán a felvizezett nagy semmit.

"Amúgy nem sok értelmét látom ennek a közös akciónak sem. Amit mondani fognak, azt elmondhatnák a médiában is /ha lenne baloldali/."

Eddig az volt a baj, hogy nem megy a baloldal az utcára. Most az a baj, hogy megy? :)

Ezt írta Krisztina Koenen a Vissza a Hunokhoz című cikkében, 2011-ben: "Horn Gyula pártja kezdettől három különböző érdekvédő szervezetből állt: az egyik az emberarcú szocializmusról álmodott, a másikban a baloldali liberálisok tömörültek, a legnagyobb csoport pedig a hatalomra és pénzre éhes cinikusokból állt. Ez utóbbiak pártbeli és állami hivatalaikat személyes gazdagodásra használták fel, miközben a népet ajándékokkal nyugtatták le. Ennek az eredménye lett a magas eladósodottság és a tarthatatlan államháztartás. A kevés reformert, mint amilyen Békesi László pénzügyminiszter vagy legutóbb Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, kíméletlenül a vesztükbe kergették, akár a legaljasabb árulással is. A korrupció megmérgezte az országot. A szocialisták viselik a felelősség legnagyobb részét azért, hogy Magyarországon már jó ideje mindenki undorodik a politikától, és hogy a nemzeti nagyságról és a kemény rendcsinálásról szóló ígéretekkel kétharmados többséget lehet szerezni."

http://nepszava.com/2011/06/magyarorszag/vissza-a-hunokhoz.html""

Ha ezt tisztáztuk, akkor már csak az a kérdés marad:

ha feltételezzük , hogy a cinikusok már nincsenek az mszp-ben

ha azt feltételezzük, hogy a baloldali liberálisok a dk-ba nemtek

akkor az emberarcú szocializmust akarók a balra fordulók, ők mit ajánlanának fenntarthatóan.

 

A fidesz nem a szeretetet ölte csk ki ember és ember között, hanem a szolidaritást is annak elfogadását is

Mert mindenki nagyon erősen védte az igazát párbeszéd nélkül

ezért sok a félreérteé meg a görcs!

A sok baloldali formáció pedig egyenesen gyűlölködő a balos és igazi balosok között.

Én már azt is baloldalinak tartom, aki a szolidaritás gondolatát el tudja fogadni.

Már ez sincs meg!

Az hogy a mi kutyánk kölykét megvédjük nem ugyanaz, mint a szolidaritás érzése az arra rászorulók felé.

2002. óta, de a "vasárnapi újság" megszólaltától módszeresen folyik a hergelő kampány --mesterien fokozva a fidesz által!

" Amúgy nem sok értelmét látom ennek a közös akciónak sem. Amit mondani fognak, azt elmondhatnák a médiában is /ha lenne baloldali/." 

Éppen ez az értelme, mert minden lehetőséget fel kell használniuk arra, hogy a hazug közmédiás propaganda valós megvilágításba kerüljön, illetve tudjanak az emberek róla, hogy az ellenzéki pártok ezt, ami itt folyik az országban, nem fogadják el, meg szeretnék változtatni.

Nézd, etele1 örülök, hogy ennyien összejönnek egy tüntetésre vagy megemlékezésre vagy mit tudom mire. De engem az érdekel, hogy az emberek, választók, a nép többségének mi a véleménye az ilyen tüntetésekről, nagygyűlésekről? A többség vajon igényli? Vagy inkább arra lennének kíváncsiak mit csinálnának a felsorolt urak /és persze pártjaik/ az egészségügyben, oktatásban, szoc. pol-ban. Biztos lesznek kemény szónoklatok, de azt nem fogjuk megtudni mit akarnak majd csinálni, ha hatalomra kerülnek. Amúgy nem sok értelmét látom ennek a közös akciónak sem. Amit mondani fognak, azt elmondhatnák a médiában is /ha lenne baloldali/.

Rendszerváltás óta nem értem a magyar embereket, mintha nem is  a maga urai lennének... Röviden fogalmazva: kimúlt a szeretet az emberiségből. Szerencsére nem mindenkiből. Ahhoz, hogy megszabaduljuk a zsarnoktól, szerencsésebb  lenne  követni a nem mindenkit. Csak árt az egymásra mutogatás a baloldalnak, és nem is szép dolog embertársainkat bemocskolni, még akkor sem, ha éppen rászolgált.

 

Jóvannaaaaaa! 

Egyébként meg ne bántsd az Attilát, az ÖSSZES polityikus közül ő a legszebb fiú, naaaaaaa!
Eloooolvadok, ha látom! :)))
Kicsit hasonlít a Horst Buchholzra:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/9/97/Horst_Buchholz_%28Chico%29_1960_A_h%C3%A9t_mesterl%C3%B6v%C3%A9sz.jpg

Nem tehetek róla, hogy "nőből vagyok"! ;o)
Aki szép, az szép... Nem muszáj okosnak is lennie... ;o)

Tudod, hogy Amerikában miért szavazott sok nő Clintonra???? :DDDD
Na nem azért, mert szaxofonozni is tudott! :(((

Attila meg lehet, hogy "kürtölni" szokott... mit lehet tudni?...
Azért se nyújtok nyelvet, a Tiéd is összement! Hihihi...

/Bocs az off-uffért.../
 

Egyszerűen nem értem miért kell mindig Orbán kottájából játszani .Ha én lehetnék az MSZP szóvivője ezt mondanám:Nagyon sajnálom,hogy a Tavares jelentés összeállításában nem vehettünk részt mert ha azt mi írhattuk volna a jelentés sokkal jobban tükrözné az Orbán kormányzás valódi arcát és e hazug rendszer ,képmutató korrupt és érzéketlen jellegét.Sokkal nagyobb figyelmet kértünk volna ennek a rendszernek a korrupciót kormányzati szinten működtető jellegére és szóvá tettük volna ,hogy a magyar költségvetés nagyon jelentős része alá van rendelve a miniszterelnök hobbijának és szülőfalujának elképesztő támogatásának.Egyébként a jelentés jónak és vállalhatónak tartjuk megállapításaival egyetértünk .

Ne aggódj, nem kellett megjegeznem a neveket. "ctrl-c ctrl-v" másnéven copycat.

Annyi erőfeszitést meg sem ért volna, hogy legépeljem a nevüket :o)

Amúgyközben M.A. is felkerült a listára. "Jó" társaságban lesz :p Gondolom ezzel megalapozz liberális politikusi renoméját szélesebb tömegek előtt is. :p

ps: közben Bárándy mondott egy olyat, hogy szvsz Olga láthatóan elszégyelte magát úgyismint az egész úgynevezett "baloldal" nevében.  De nem hiszem, hogy ez bárki másnak feltűnt :p

szonda ipsos szeptember

fidesz 50%

az összes többi is--ebből a jobbik 8%

így 58% a fidesz jobbik

Mondom hogy matematika etika kellene!!!
A 2x2 józansága!
Miféke 50%+58%???????????
Az együtt 108% - nemde?

Na ez az "etikátlan matematika"!... Példának okáért...
Valahogy minden kampány, s szavazás előbb-utóbb SZÁMHÁBORÚKBA torkollik... :(((

 

Tudod kedves Etele, Hitler is mindig a "csodafegyvert" várta! MINDENT megadott volna érte!

Aztán el is készült... csak nem neki!
És még örülhet (ünk!!!), hogy nem az Ő fejére dobták! Jó kis ramazurit okozott volna itt Európa közepén! 

Húúúúú! Micsoda felsorolás, micsoda memória, azt a kutyingóját! 

"Mennyi ember! Micsoda tolongás! Egyáltalán MI VAN AZ UCCÁN?! - by Honthy hanna...

Igazán sajnálom, hogy ilyen sok nevet kellett megjegyezned! ;o) 
Én nem nyújtok nyelvet, bocsi, azt nem arra használom, ezért vigyáznom kell rá, még baj éri, ha kinyújtom! :DDD

 

Jaj drága Katicám!
Nem szívesen javítalak ki, de én MATEMATIKA-ETIKÁRÓL írtam, és nem érzelmekről, sőt!

A SZÁMOK ERKÖLCSI tisztaságáról,  azaz arról, ami cáfolhatatlanul igaz:
"...mint egy hűvös hullám:
a 2 x 2 józansága hull rám."
/Radnóti: Levél a hitveshez/

Becsületesen játszani, és nem hamiskártyázni...
De sajnos, aki így tesz, az csakis veszíteni fog...

Eredmény:
Egy szűk kör kivételével az egész NÉP veszíteni fog majd, ahogy eddig is, csak nem vették még észre, ugyanis a többségnek nem erőssége a matematika...:(((

 

sajnos a sok hezitálás miatt a cinizmus IS helyénvaló!

Parlamenti hely pedig 199 van!

 

Itt is az értelem hiánya az ami az érzelmet generálja!

Fogalmazhatom úgy is a méltányosság hiánya!

A másik szempontjainak legalább megértése!

Sajnos itt sem témáról van szó, meg annak cáfolatáról, hanem személyes ledorongolásról

Akár a többi fórumon!

((és még mindig 50%-os a fidesz támogatottsága!

fordítva a jobbikkal együtt 58 % Ezt megcsináltuk közösen! ))

 

Valami NAGY-NAGY csodának kellene történnie a győzelemhez...

Talán igy?

Okt 23: "Bajnai, Gyurcsány, Schmuck, Bokros és Fodor egymás kezét fogják majd a Műegyetem előtt." (Index)

:p

Igazán csak Bauert ésTGM-et hiányolom. Meg talán még hozzájuk kellene csapni Bolgár urat is ;)  És Lengyel Laci irhatna elemzést a tüntetés politikai hatásairól, hogy tudjuk mihez tartsuk magunkat :p

A matematikában nincs érzelem kedves Zsadi. Itt pedig van. Sajnos. És ez a gyűlölet. Minden szinten, szinte minden :(

 • 541
 • -537

nem is Vicseket ajánlottam, hanem azt ahogy Sándor Klára elemezte azt, hogy mi magunk is ---tudat alatt bár---de fideszt akarjuk.

 

Tehát Sándor Klára kell figyelni!

az általa felmutatott pillanatonként minket érő kommunikációs trükkre!

a trükkre!

Hát elkezdtem hallgatni drága Lilla, de nekem a Vicsek stílusa nem gyere belém!
Állandóal BELEBESZÉLT (!) a riportalany mondandójába!
Akkor minek hívta oda, ha nem engedi beszélni?! :(((
Na szóval Fidesz stílus...
Nekem nem kell bemutatni, 2010-11 között vOLT SZERENCSÉM végigélvezni az önkormi tesületi üléseket esztergomban, a "teszt-városban". Tudod, ha ott lenyelnek valamit - márpedig lenyelték!, akkor az egész ország lenyeli.

Továbbá:
Tömegek tüntetése esetleg ellene...
Hajajjjaj!
VOLT egy JÓ tanáruk GY.F. személyében, aki azt mondta: 
Lesznek tüntetések, lesznek! MAJD HAZAMENNEK!

És így is van! Igaza lett.
Lásd legutónni pedagógusit... A rendezők mindig ezzel fejezik be mondandójukat: Megkérek mindenkit, menjenek szépen BÉKÉSEN haza.
Ha-ha-ha!

ÍGY EZEKKEL SZEMBEN SOHA NEM FOGTOK SEMMIT ELÉRNI! ... Sajnos!
 

Ja, nem pesszimistaként mondom, hanem realistaként, ami ugye nem ugyanaz!
Színtiszta MATEMATIKA-ETIKA az egész.

Valami NAGY-NAGY csodának kellene történnie a győzelemhez...

S akkor ott lenne az újabb dilemma: Hogyan tovább?
Hogyan lehetne MEGTARTANI 4 évig (!) a hatalmat? Mert az még nehezebb lenne, mint megkaparintani.
 

 • 549
 • -544

ezt ajándékba Neked kedves ZSADIzene!

 

12 perc--hallgatni kell! Garantálom nem csalódasz benne, ha lesz türelmed legalább félig meghallgatni!

Hárman együtt se lennének képesek, nyugodj bele kedves Lilla!

Az OKOT bizonyára mindannyian tudjátok... :(((
 

és közös listát a dk soha nem az mszp-vel akart!

Az összefogásnak viszont szereplője, ha akarja valaki ha nem!

Ha nem lesz egy közös jelőlt, akkor esély sincs Orbán leváltására--erre sem Bajnai sem Mesterházy nem volt képes.

http://www.atv.hu/belfold/20131008-felcsuti-peter/hirkereso

Azóta megy a kultúrálatlan szétválási vita!

A dk túlélte!

az mszp is!

Most pedig az ország nem éli túl, hogy a dk még mindig a főellenség Orbán helyett.

(mindez a hülyeség miatt--hogy GyF neoliberális, nem baloldali stb. nem mindegy?kinek mi a vallásos önidentifikációja? ha van követője? )

 • 550
 • -534

1989-ben az mszmp és mszp szétválása idején

amely éppen ilyenféle okok miatt történt akkor is

nem értettek egyet a munkát illetően a markáns csoportok

mindkettő kapott pénzt paripát fegyvert

 

Mostis 2011. otóber 23-án is szétválás történt

de már stafirung nélkül--azóta is köpködéssel

pedig mi különbözött az 1989-estől?

Kedves Őszidő!

Egy dologban tévedsz, de nagyon!
Az Amőbán se volt mindenki Gyurcsány fan!
Az egy eléggé ZÁRT közösség volt, de tény, hogy úgy szálltak ki az ellenvéleményt írókra, mint a lódarazsak!:(((
Mert bizony, az Amőbán is voltak ám nézeteltérések, legtöbb persze félreértésből kifolyólag.

Az Amőbát ettől függetlenül NEM a fanok verték szét, hanem ELFOGYOTT A PÉNZ a portál üzemeltetésére (Lásd: Zuschlag-ügy).
Továbbá:
Vagyunk még most is itt a Kapcson Amőbások, Kiris is, meg én is pl. azok voltunk.
DE!
Már megbocsáss, a Kapcsolat1-et NEM MI  vertük szét!
Rejtély számomra, MIÉRT szűnt meg.
Nincs megbízható információm arról, mi okból kellett "megújítani" valójában, egy tény: engem CSAK VESZTESÉG ért a megszünésével: ugyanis - az ígéret dacára! - nem kaptuk vissza a FÓRUMOKAT! S benne a "Miért szép?" - az általam alapított kultúr topicot.

Ami helyette van blog, Katicabogár hozta létre, de az eléggé nehezen kezelhető, nincs pl. oldalszámozás, ami jó lenne, hisz nem tudom pl. hogy lehet visszalapozni az ELEJÉRE...
Így végeláthatatlan az egész blog... 

De értem én, EZ legyen a legrosszabb, hisz tudjuk (állítólag Cicerótól): 
"Háborúban hallgatnak a múzsák!"
 

aztán a szó nem értésből ez a felismerés lett:

""

Ezt írta Krisztina Koenen a Vissza a Hunokhoz című cikkében, 2011-ben: "Horn Gyula pártja kezdettől három különböző érdekvédő szervezetből állt: az egyik az emberarcú szocializmusról álmodott, a másikban a baloldali liberálisok tömörültek, a legnagyobb csoport pedig a hatalomra és pénzre éhes cinikusokból állt. Ez utóbbiak pártbeli és állami hivatalaikat személyes gazdagodásra használták fel, miközben a népet ajándékokkal nyugtatták le. Ennek az eredménye lett a magas eladósodottság és a tarthatatlan államháztartás. A kevés reformert, mint amilyen Békesi László pénzügyminiszter vagy legutóbb Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, kíméletlenül a vesztükbe kergették, akár a legaljasabb árulással is. A korrupció megmérgezte az országot. A szocialisták viselik a felelősség legnagyobb részét azért, hogy Magyarországon már jó ideje mindenki undorodik a politikától, és hogy a nemzeti nagyságról és a kemény rendcsinálásról szóló ígéretekkel kétharmados többséget lehet szerezni."

http://nepszava.com/2011/06/magyarorszag/vissza-a-hunokhoz.html""

aztán a szó nem értésből ez a felismerés lett:

""

Ezt írta Krisztina Koenen a Vissza a Hunokhoz című cikkében, 2011-ben: "Horn Gyula pártja kezdettől három különböző érdekvédő szervezetből állt: az egyik az emberarcú szocializmusról álmodott, a másikban a baloldali liberálisok tömörültek, a legnagyobb csoport pedig a hatalomra és pénzre éhes cinikusokból állt. Ez utóbbiak pártbeli és állami hivatalaikat személyes gazdagodásra használták fel, miközben a népet ajándékokkal nyugtatták le. Ennek az eredménye lett a magas eladósodottság és a tarthatatlan államháztartás. A kevés reformert, mint amilyen Békesi László pénzügyminiszter vagy legutóbb Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, kíméletlenül a vesztükbe kergették, akár a legaljasabb árulással is. A korrupció megmérgezte az országot. A szocialisták viselik a felelősség legnagyobb részét azért, hogy Magyarországon már jó ideje mindenki undorodik a politikától, és hogy a nemzeti nagyságról és a kemény rendcsinálásról szóló ígéretekkel kétharmados többséget lehet szerezni."

http://nepszava.com/2011/06/magyarorszag/vissza-a-hunokhoz.html""

 • 521
 • -522

2010. október 19. így és ezért indult

"

Demokratikus Koalíció a demokratikus, modern, igazságos Magyarországért

Ezennel megalakítjuk a Magyar Szocialista Párt Demokratikus Koalíció platformját. Az a célunk, hogy a párt gyökeres átalakításával, politikai, erkölcsi és szervezeti fordulattal segítsük elő egy középre nyitott és szélekre zárt, balközép centrumpárt kialakítását.

Platformunk a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért és a Magyar Progresszív Társaság platform évek óta erősödő együttműködésén alapul. A Demokratikus Koalíció alapítói e két platform szellemi örökösének tekintik magukat. A Magyar Szocialista Pártban és azon kívül is még sokan vannak, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak. Ezért hívjuk a párt többi tagját és azokat is, akik ma nem tagjai egyetlen pártnak sem, hogy megalkossuk a III. Magyar Köztársaság nyitott, balközép néppártját.

A Magyar Szocialista Párt az 1989-1990-es rendszerváltozás óta eltelt időszak egyik legtekintélyesebb politika tényezőjeként sikeresen közreműködött a független demokratikus jogállam kialakításában, a szociális piacgazdaság kiépítésében, hazánk európai integrációjában. Mi szocialisták, szociáldemokraták arra törekedtünk, hogy összekössük Magyarország fejlődését, modernizálását az emberek, a családok biztonságának megóvásával, kiterjesztésével.

Most változásra van szükség a baloldalon.

A szabadság, egyenlőség, igazságosság, szolidaritás ügyének történelmi örökségét és mai érvényességét megerősítve a demokraták széles, nyitott társadalmi közösségének és politikai képviseletének megszervezését tekintjük legfontosabb feladatunknak. Ragaszkodunk a rendszerváltozás alkotmányában megfogalmazott, "nyolcvankilences" hagyományaihoz – a szabadság, az emberi méltóság, a jogállam, a szociális piacgazdaság, a politikai váltógazdaság értékeihez – és minden erőnkkel védelmezzük őket a jelenlegi egypárti túlhatalommal szemben.

Célunk olyan nyugatos, polgári Magyarország megteremtése, amely tiszteletben tartja az emberi szabadságot, méltóságot, és képes érvényesíteni a társadalmi szolidaritás és igazságosság szempontjait.

Meg vagyunk győződve róla, hogy a szabadság alapértékeinek és intézményeinek felszámolása, azaz a FIDESZ - KDNP jövőre kiteljesedő "tizenegyes alkotmányozása" nem csak a társadalom és az egész politikai rendszer működésében, hanem a gazdaságban is válsághoz vezet. Csakis a felelős szabályozásra, a garanciák és ellensúlyok megerősítésére, az emberekben ott lévő teremtő erőre építhetjük jövőnket.

Természetes, hogy mindannyian biztonságban és gyarapodó gazdagságban szeretnénk élni, de egyéni boldogulásunkat keresve túl sokat várunk az államtól. Ma nekünk kell tenni a hazáért, hogy a megerősödött Magyarország majd többet tehessen értünk.

Mi, a Demokratikus Koalíció tagjai és támogatói a szabadság politikai rendszerén túl elfogadjuk a szabadság gazdasági rendszerét, a szociális piacgazdaságot. A piacgazdaság persze nem tökéletes: tapasztaljuk, hogy sok igazságtalanságot teremt és önmagában nem kínál gazdasági, szociális egyensúlyt. De azt is tudjuk, és tapasztaltuk saját történelmünkben, hogy a szabadság megvonására épülő más gazdasági rendszerek még több igazságtalanságot, még súlyosabb egyensúlyhiányt, végső soron általános gazdasági és szociális lemaradást hoznak. Éppen ezért politikánknak egyaránt alapköve az ország demokratikus modernizációja és szociális felemelése. A magyar társadalom ma abban is különbözik a nyugat-európai országoktól, hogy nagyságrenddel nagyobb benne a szegények, veszélyeztetett, sőt reménytelen helyzetűek száma és aránya. Ez évszázados "zsákutcás fejlődésünk" következménye. Olyan Magyarországot akarunk teremteni, amely összekapcsolja az ország szellemi, kulturális és anyagi gyarapodását a ma még nehéz helyzetben élők, a nélkülözők élet- és munkalehetőségeinek, társadalmi helyzetének, és kultúrájának európai szintre emelésével. Célunk a társadalmi szerkezet átalakítása, a szegénység, a munkanélküliség, a reménytelenség, a diszkrimináció felszámolása. Ezt tartjuk a baloldaliság, a szociáldemokrácia lényegének.

Kizárólag olyan gazdaságpolitikát támogatunk, amely a növekedés és a szociális igazság céljait nem az államháztartás egyensúlyának rovására hozza létre. Az eladósodásból finanszírozott jólét önmagát ejti csapdába, és a korábbi eredményeket semmisíti meg. Mindezt saját példánkból is tudjuk. Ezért minden rosszindulatú kritika ellenére sem vagyunk hajlandók megtagadni az elmúlt évek legfontosabb eredményeit, azaz a költségvetés egyensúlyának megteremtését, az ország építését, a nagy ellátórendszerek átalakítását célzó reformpolitikát.

Azért kívánunk tenni, hogy a társadalom mind nagyobb része megértse és elfogadja: nincs olyan egyéni vagy csoportérdek, amely igazolhatná a gazdaság fenntartható fejlődésének és egyensúlyának megtörését.

A reformok célja az, hogy a magas minőségű tudás, kultúra, az egészség, a közbiztonság ne csak a kevesek kiváltsága, hanem valamennyiünk életének természetes része legyen. Ezekhez a változásokhoz kívánunk előbb társadalmi, majd politikai többséget szerezni.

Demokrataként szabadságot követelünk, felelős hazafiként pedig felelős kormányzást igénylünk. Humanistaként, baloldaliként olyan hazáról álmodunk, olyan Magyarországért küzdünk, amely lehetőséget és esélyt teremt a gyengének, amely többet vár el azoktól, akiknek több jutott. Tudjuk, hogy a szabadság és a demokrácia feltétele a jólétnek, de a nyugodt emberi élethez elsősorban tisztességes megélhetés kell. Mindenkinek, a vidéken élőknek, a kétkezi munkásoknak, a nyugdíjasoknak valamint a rendszerváltás eddigi veszteseinek egyaránt. A Köztársaság legfontosabb támasza valamennyiünk anyagi biztonsága. Ha megrendül a biztonság, abba beleremeg a szabadság, az emberi méltóság, a demokrácia világa.

Látjuk, hogy demokráciánk veszélyben van, hogy szaporodó gondjaink közepette egyre hajlamosabbak vagyunk másokban keresni és megtalálni a hibát, gondjaink fő okozóját. Megértés és közös cselekvés helyett növekszik az erő alkalmazásának kultusza, a befogadás helyett a közömbösség, és hódítanak a kiátkozás mintái és példái. Nem ilyen Magyarországot szeretnénk. Nem állunk be az egyre hangosabb szegény- és cigányellenes kórusba, mert nem bűnbakokra, hanem törvényességre, megértésre és szociális felemelkedésre van szükség. Több felelősséget vállaló, több lehetőséggel rendelkező állampolgárok, és az ezt a magatartást támogató kormány vihet bennünket közelebb egyéni és társadalmi békénk megtalálásához.

Változásra van tehát szükség a párt életében és működésében. Nincs ok magyarázkodásra, mentegetőzésre, nem kell várni parlamenti szabályozásra – saját házunk táján nekünk kell rendet tenni. Olyan pártot szeretnénk, amely minden fillérről el tud számolni. Olyat, amelynek nem a kevesek egyezségei, hanem tisztességes, felelős politikusok közös döntései szabnak irányt. Csak olyan politikusokra tartunk igényt, akik egész politikusi életpályájuk vagyoni, jövedelmi helyzetét hajlandók kitenni a demokratikus ellenőrzésnek, és akik elfogadják azt az elvet, hogy a közjó szolgálatában nekünk, politikusoknak feddhetetlennek kell lennünk és annak is kell látszanunk.

Új alapszabályra, új szervezeti, irányítási rendre van szükség. A politikai élet színterét a településekre, a választókerületekre kívánjuk helyezni. A párt működését a belső demokrácia megőrzése mellett a hatékonyságra, a teljesítményelv kiterjedt érvényesítésére és az elszámoltathatóságra szeretnénk felépíteni. A Demokratikus Koalíció saját szervezetében ezeket az elveket fogja érvényesíteni. Azért fog tenni, hogy így működjön az egész párt.

Hívunk mindenkit, aki ezzel egyetért."

 • 512
 • -520

Uram Atyám!

Ez mind igaz?
Hááát ... még jó, hogy nem vagyok fenn a facén! :((
Még itt is gyakran kerülget a hányinger némelyek rosszindulatú véleménye miatt, a pontozósdiról nem is beszélve!...

 

T. postíró!

Én is régi kapcsolatos vagyok, bár néha írok be, s akkor is azért, ha valaki vagy tárgyi tévedésben leledzik, vagy olyan elveket vall, ami nem feltétlenül számít demokratikusnak, vagy valamiért olyan elveket vall, ami szerintem a demokratikus politikai közösségnek káros.

Jelen pillanatban egy olyan állítás-sorozat miatt jelentkeztem, ami a tévedését szeretné jelezni Önnek.

Hajdan emlékeim szerint nem a Gyurcsányisták verték szét a Kapcsolatot, hiszen nagyon sok troll fordult meg a portálon, akik nem titkolt szélsőjobbos ideológiákkal szórták tele a portált. Ha valaki a trollnak olyan szöveget írt le, ami sértő lehetett, az hiába volt régi elkötelezett MSZP-s (baloldali), úgy moderálták ki, mint a többi olyan beírót, aki nem volt elkötelezett baloldali. Ha pedig valaki sokszor esett csapdába, hisz ha visszagondolunk, a trollok ügyeltek arra, hogy úgy piszkálódjanak, hogy őket ne, de ha valakinek közben elgurult a gyógyszere, azt kitiltsák. És ehhez nem is kellett megszerezniük a moderátori pozíciót, hiszen a moderátor ilyen körülmények között "jogosan" törölt válaszokat. Én is sokszor lettem moderálva, és csak azért mert kicsit erősebben fogalmaztam meg a véleményem.

Ha vissza tudna emlékezni, volt egy nicktárs "fekete navigátor", aki sokat küzdött az oldalra hajdan trollkodni járó újnácikkal. Mostanság azokkal a nicknevekkel nem találkozom.

Bár troll nem fordul mostanság meg a kapcsolaton, vagy én nem találkozom trollal, de a viták, még akár ennél a postnál is láthatóan "hitviták".

Sokszor van, hogy egy párttag körömszakadtáig véd valamit, ami védhetetlen, de egy kultúrált vitában fel lehet hívni bárkinek a figyelmét, hogy amit leírt, az valamiért nem jó. Persze ahhoz, hogy az illető lássa, hogy amiről írt, az valamiért nem frankó, ahhoz a belátás képessége kellene, de ez a képesség nem mindenkinél lelhető fel, de bízom benne, hogy idővel tanulható...

Kedves katicabogár !

 

azt hiszem alapvető tévedésben vagy/vagytok !

Szögezzük le, hogy a DK  nem önérdekből szorgalmazza az összefogást, hanem az Orbánék által kidolgozott választási törvény miatt. Persze az is közrejátszik, hogy a baloldal önmagában kevés egy biztos kormányzáshoz, egyszerűen nincsennek annyian.

Az összefogás tehát egy szükségszerűség és nem a DK óhaja, ha Orbánt akarunk váltani. Sajnos úgy néz ki, hogy ezt csak a DK akarja.

Érdekes, hogy ezt mindenki látja, csak az "összefogottak" nem ! A DK mellett ugyanis az összes többi szereplő is el van utasítva az MSZP-Együtt2014-PM részéről, azazt ki vannak rekesztve !

Amúgy dehogy nem írtál arról, amiről én írtam, mert abba benne van az is amit ki próbáltam fejteni.

Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy a DK törzsét azok alkotják, akik a Kapcsolaton is írogattak. 

Le lehet szögezni, hogy a kommentelők jórésze egyik pártnak sem a tagja. Neveket is tudnék sorolni. A másik probléma, hogy azt és úgy írnak, azok, akik akarnak, mindenféle szándékkal, amit akarnak. Bizony sokszor rosszindulatból is és direkt úgy, hogy sértődés legyen a vége.

Te ne tudnád ezt, aki elég régi motoros vagy a blogolásban ?

A Facebookon meg pláne ez a helyzet. Ezt Így kell tudomásul venni.

A DK vezetői viszont elég visszafogottak ezen a téren, pláne a "szövetség" nyilatkozatai után !

Én nem aggódom a DK miatt, csak azt látom, hogy a többiek nem az Orbánváéltáson munkálkodnak, hanem a saját pecsenyéjüket szeretnék sütögetni.

Ez a legnagyobb probléma !

Sajnos. 

Az idézeteidre is megadtam a választ.

A DK nem vállal felelősséget a beírogatók szándékai miatt, azt hiszem, hogy ezt ti is így fogjátok fel.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy egy- egy elszabadult hajóágyú a ti részetekről is akad a felső vezetésben is.

Még mielőtt konkrétumokat kérnél....

"Az mszp es Bajnai nem a demokratikus osszefogas hivei, sokkal inkabb kiegyeznenek orbannal, most akkor fogjon ossze veluk a hoher"

"Meg kell szabadulni orbantol es bomlasztani kell az mszpt, mert maguktol sosem fognak tisztulni....ehhez gyurcsany moge kell allni 2/3-dal, mert jelenleg o a valtozas kulcsa es ebben a formaban"

"Bravó!Nem is kérünk belőllük.Képtelenek az együttmüködésre.Arra leszek kiváncsl,mikor rugják fel az Együttel kötött megállapodást is"

"tisztességes ember nem maradhat az mszp-ben a következő választásra"

És ez csak a tizede annak a mocsoknak, amit egyetlen posztban ránkhordtak a Facebookon.

Egy büdös kukkot sem írtam, amiről te most regényt írsz. Én a régi kapcsolat sorsáról írtam, aminek a tönkretételéért azok a felelősek, amiről a hozzászólásomban szó van. Magyarul: a blogosokról, akikből a DK fő törzse lett - és akikről (értelmezésemben) a fenti blogban is szó van. Nem a politikáról, hanem emberi gyarlóságról, az ő viselkedésmódjukról. Ami a Facebookon is tért hódított. Amin változtatni kéne ha valóban valakikkel is valamiféle összefogást szeretnének. Mert azt szeretnének, ugye?

 • 549
 • -520

Kedves Katicabogár !

 

Ha neked az a konkrétum, hogy "ebbe a témába ne menjünk bele", akkor elismerem, hogy tényeket soroltál föl.

A gondom továbbra is az, hogy a jelzőkön kívúl nem látok semmi olyan tényt, ami indikolná azt amiről írtok !

A Kapcsolaton a Gyurcsány vezette Táncsics Alapítvány  tevékenysége az irányt jelölhette ugyan, de ennek nem Gyurcsány volt a fő oka, hanem az akkori irány. Gyurcsány csak egy volt a vezetésben és akkor az MSZP azt se tudta, hogy melyik lyukba dugjon, a belső aknamunka következtében. 

Ez lehetővé tette a viták kiterjesztését és megvitatását, de ez népszerű volt és népszerű volt Gyurcsány is ezáltal, mert a tagság többsége a nyitást szerette volna, mint ahogy most is. A pártok tagjainak többsége, a baloldalon az összefogás mellett van, csak a "szövetség" gondolja ezt másképpen.

Igen, sokan kiálltak a Gyurcsány által képviselt nyitás politikája mellett és nem igen voltak olyanok, akik a Balra Magyar mellett érveltek volna, vagy érvelnének most is.

Mint tapasztaljuk, most sem a  nyitás politikája a fő cél, hanem a "szövetség" politikájának a kialakítása, amely a kirekesztésen alapul.

Ezen lehetne vitatkozni, de nem az "ebbe most ne menjünk bele" kommentekkel.

Ez a felfogás vezerthet el oda, hogy a szőnyeg alá seprés fontosabb, mint az adott helyzetek tisztázása.

Úgy érzékelem, hogy van mitől tartaniuk egyeseknek, hogy a valódi párbeszédet elkerüljék.

Nem valami dicső fejezet az MSZP történetébe ez az időszak.

Ráadásul az irányváltást sem igazolja vissza az élet.

A Balra Magyarral ugyanis csak szélre lehet sodródni, míg a nyitással, amit Gyurcsány is képviselt, valódi szövetséget lehetett volna kötni.és ma azon lehetne vitatkozni, hogy a baloldal eléri e 2/3-ot, vagy esetleg csak a nagyarányú győzelmet !

Persze könnyebb a homokba dugni a fejeteket, mint elismerni a tévedést, de ez legyen a ti bajotok. 

Majd rájöttök erre, amikor az ideje el fog jönni.

 

 

Bizony ez a gondom, tökéletesen leirtad!

"Olvasgatom a hozzászólásokat egy ideje, de az általad megnevezettekkel nem nagyon talákozom. Mármint : Támasz-csakabai-TP-el"

Kiris igazat írt. Pár hete itt járt a Támasz.

"Mi az, hogy elfoglalták a Kapcsolatot ?

Miért hagytátok ?

Miért írtatok úgy, hogy belétek tudjanak kötni ?

Ja, hogy a vezetés volt az oka ?"

Lehet, hogy már elfelejtetted, az is lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de abban az időben GyF volt a Táncsics Alapítvány elnöke - abban az időben a Kapcsolat portál is a Táncsicshoz tartozott - és abban az időben a kapcsolaton szerveződött a DK is. Szerintem ebbe a témába ne menjünk bele.

"Akkor ne a hozzászólókat okold mindenért, mond ki, hogy az akkori iránnyal nem értettél egyet és a mostanival igen."

Abban az időben a Gyurcsány blogosok szervezetten támadtak mindent, ami nem Gyurcsány Ferenc dicsőítéséről szólt. Ocsmány módon támadtak mindenkire, ocsmány módon takarítottak ki mindenkit, aki nem velük fújt egy követ. Azzal az iránnyal nem is lehetett egyetérteni, csak elkeseredve figyelni, hogy az enyészeté lesz/lett a közösség. Most is azt javaslom, hogy ne menjünk ebbe bele. A mostani, - ha másban nem is - annyiban feltétlen jobb, hogy nincsenek itt a blogosok.

"Konkrétumot ugyan nem írtál semmit, amivel lehetne érvelni esetleg, azon kívül, hogy többször kitiltottak a portálról és valami hallgatási fogadalmat emlegetsz."

Én most írtam konkrétumokat. Ugyanez - szerintem - a gondja Kirisnek is.

"Ha van mondanivalód, akkor rajta, fejtsd ki és vitatkozz bátran, persze kulturáltan.

Ha csak vádaskodsz, akkor meg jobb, ha hallgatsz, mert csak a szart kevered."

A "szart kevered" az egy rendkívül kulturált kifejezés. Ilyen vitastílusra gondolsz?

"Javaslom, hogy előbb nézz körül a saját házad táján és a rendbetétel után kezdjed el a újbóli kommenteléseket, blogolásokat."

Én is javaslom neked. De legjobb, ha visszamész a jó kis DK-s kuckótokba.

Semmi gond azzal, ha Bekerült jön és ahogyan irta is, elmondja kulturáltan a véleményét.

A gond az általam emlitett csoporttal volt. Remélem nem verik szét a Kapcsolatot.

Pupuért nem hullatok könnyeket!

 

Kedves Bekerült!

Azt hiszem elég egyértelműen leirtam a véleményemet.

Akik abban az időben itt voltak tudják miről beszélek!

Sőt azt is leirtam, hogy semmi bajom  a DK-hoz tartozokhoz. A szarkeverés és a felkészültség emlegetését egy kicsit erőltetettnek érzem, főleg úgy, hogy ha jól emlékszem még nem beszélgettünk egymással.

Esetlegesen az lehet a gond, hogy Te is az általam emlitett csoportba tartozol.

üdv:kiris 

Kiris, szerintem most nincsenek DK-sok a kapcsolaton. Még a PuPu is lelépett. Igaz, bekerült jon, ha valami DK-t érintő témáról van szó de, mint tudjuk, "egy fecske nem csinál nyarat"

Egyébként - már nem emlékszem konkrétan mi volt a téma - de Támasz/Csakabal is a DK-t védeni bújt elő. Mégegyszer nem fogják szétverni a kapcsolatot :)

Kedves kiris !

 

Olvasgatom a hozzászólásokat egy ideje, de az általad megnevezettekkel nem nagyon talákozom. Mármint : Támasz-csakabai-TP-el.

Lehet, hogy nem jól olvasok, de azért nem nagyon tudok veled egyetérteni a blogban leírtak miatt sem, pedig én is aktív részese voltam a Kapcsolatnak.

Mi az, hogy elfoglalták a Kapcsolatot ?

Miért hagytátok ?

Miért írtatok úgy, hogy belétek tudjanak kötni ?

Ja, hogy a vezetés volt az oka ?

Akkor ne a hozzászólókat okold mindenért, mond ki, hogy az akkori iránnyal nem értettél egyet és a mostanival igen.

Baj van a mostanival is, mert ugye, most is megjelentek ezek a "nemntudomkik".

Tulajdonképpen mit akarsz, mit vársz el egy vitafórumtól ?

Csak a te/ti véleményetek legyen olvasható, vagy lehet másnak is leírni véleményt, ami nem biztos, hogy egyezik a tiétekkel.

Konkrétumot ugyan nem írtál semmit, amivel lehetne érvelni esetleg, azon kívül, hogy többször kitiltottak a portálról és valami hallgatási fogadalmat emlegetsz.

Nem értek veled egyet.

Ha van mondanivalód, akkor rajta, fejtsd ki és vitatkozz bátran, persze kulturáltan.

Ha csak vádaskodsz, akkor meg jobb, ha hallgatsz, mert csak a szart kevered.

Igen, vannak vehemensen kiálló kommentelők és vannak vádaskodók, megsértődők, stb, stb. Ez még nem azt jelenti, hogy NEKED nincs mondanivalód és megfelelő érved, csak azt jelenti, hogy nem tudod ezt kellően megfogalmazni és nem is vagytok ehhez felkészültek, vagy elegen.

Javaslom, hogy előbb nézz körül a saját házad táján és a rendbetétel után kezdjed el a újbóli kommenteléseket, blogolásokat.

 

Üdv bekerült.

A másik:

Kedves Nicktársaim!

Pár hozzászólás erejéig felfüggesztem novemberig igért hallgatásomat.

Egyszerű az ok, veszélyt érzek, farkasok járkálnak a mezőnkön.

Viszajutottunk oda, hogy megjelennek azok a versenyzők, akik szétverték a Kapcs1-et.

Tévedés ne essék, nem a DK-sok ellen vagyok , hanem azok ellen akik moderátori, olvasószerkesztői segédlettel kitiltatták,  kitiltották sok baloldali érzelmű, ne addj isten szocialista párti nicktársunkat, akik miatt a Kapcs1-nek meg kellett szünnie.

Legfőbb képviselőjük:Támasz-Csakabal-TP megjelent ujra. A DK fórumot is szétverték, most ismét a Kapcsolat jön. Ez a Kapcsolat már nem fogja túlélni támadásukat.

A játszóterünket féltem, ez akkor is igaz, ha önként számüzetésbe vonultam!  

 

Egy hete irtam két figyelmeztető hozzászólást:

Az egyikből idéznék:

Tévedsz, nyilván rövidebb ideje vagy a Kapcson, hogy ismerd a Kapcs1 szomorú, és tragikomikus történetét, ahol a szocialista párt üzemelte topicot nemes egyszerűséggel átvette egy rablóbanda szöröstől-bőröstől, olvasószerekesztőstől, moderátorig. Sorban kitiltották baloldali szocialista érzelmű barátainkat. Engem is, és számtalan nickemet, ha jól számolom 12-t tiltottak ki. Ennek a csoportnak egyik fő részvényese Támasz- Csakabal-TP, aki szép csendesen pár éves kihagyás után ismét itt van, és sajnos jönni fognak a többiek is.