Szerkesztők ajánlják Szele Tamás: Sri Lanka könnyei

MSZP | Következmények nélküli párt-e a Fidesz? - A cigányégető Pócsnak le kell mondania!

A Fidesz elfogadhatónak tartja az emberek elégetésével való viccelődést

Az Országgyűlés ellenzéki képviselőnői szerint nincs helye a Parlamentben a fideszes Pócs Jánosnak azok után, hogy egy roma alkalmazottját egy kazánba zárta és az elégetésével fenyegetőzött.

Az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP, a Jobbik képviselőnői és a függetlenek szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor a Fidesz elnökeként nem szólította fel azonnal Pócs Jánost lemondásra egy ilyen gyalázatos tett után. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője rámutatott, hogy amit Pócs elkövetett, az bűncselekmény. Elévült ugyan, de ha most történt volna az eset, akkor kényszerítésért 3 év, de a becsületsértésért is minimum 1 év börtönbüntetést kapna.
 
Gurmai Zita, az MSZP képviselője szerint emberek elégetésével nem lehet viccelni, azonban ha valaki ezt a holokauszt után mégis megteszi, az egyszerűen náci. Véleménye szerint mivel a Fidesz nem mondatja le Pócs Jánost, azzal egyértelművé teszi, hogy ezt a náci viccelődést elfogadhatónak tartja.
 
Miután Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nem lépett semmit az ügyben, most az ellenzéki képviselőnők Kövér László házelnökhöz fordulnak. Véleményük szerint Kövér László mindig az Országgyűlés méltóságának megsértésére hivatkozva lép fel az ellenzékkel szemben, ezért most itt lenne az ideje annak, hogy a Parlament méltóságát valóban sértő, a gyalázatos bűncselekményt elkövető fideszes Pócs Jánossal szemben is lépéseket tegyen és szólítsa fel lemondásra.