MSZP | Mondja fel a kormány az EBRD-vel kötött megállapodást!

Dr. Szakács László: Követeljük az adósrabszolgaság eltörlését is!

 

Dr. Szakács László: "Tegnap a miniszterelnök azt mondta, be fogja tartani az EBRD-vel kötött megállapodást. Ez az a megállapodás, ami adósrabszolgaságban tartja a devizahiteleseket. Ez az a megállapodás, ahol Orbán Viktor megállapodott a bankokkal, hogy a bankoknak a forintosítás egy fillérjébe nem kerülhet, hogy a magyar kormány vállalja, hogy semmilyen fajta akadályt nem fog támasztani a kilakoltatásokkal szemben, a magyar kormány vállalja, hogy szinte vétójogot ad a bankszövetségnek, és a magyar kormány vállalja azt, hogy semmilyen olyan szabályt nem hoz, ami a bankoknak a jövedelmezőségét, azt bármiben is csökkentheti. …) Mi azt fogjuk tőle követelni, az országgyűlésben is fogjuk tőle követelni, hogy ez mondja fel, mert ez nem áll a magyar emberek érdekében. (…) Kap erre lehetőséget, bevisszük a parlamentbe és ott a fideszesek szavazhatnak róla.”
Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja: "Milyen kormány az, amely gyermekes családokat lakoltat ki? ... Ne várjunk csodát (...) mindenki álljon ki az érdekeiért!"
Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője: a bankok a mai napig megtévesztik a hiteleseket, és láthatóan nagy összhang van a bankszövetség és a kormány között. Pedig a hitelesek soha nem azt kérték, hogy valaki mentse meg őket, csak azt, hogy nálunk is érvényesüljenek a hazai és az uniós fogyasztóvédelmi jogszabályok. "Mióta bőkezű támogatás a lopott pénz visszaadása? (...) Sok szenvedés vár még a megtévesztett, becsapott családokra" - mondta.
Ravasz László, az Adóskamara tagja: "Eljutottunk most már odáig, hogy fiktív követeésekért magánvagyonokat rekvirálnak el nyíltan Magyarországon."