MSZP | A Fidesz károkozása emberéletekben mérhető az egészségügyben

Korózs: a Fidesz károkozása már emberéletekben mérhető

"Magyarországon betegellátási válság van. Az ÁSZ elnökének megállapítása szerint is botrány, káosz és korrupció jellemzi az egész egészségügyi ellátó rendszert. (...) A betegellátásban a Fidesz károkozása, már emberéletekben mérhető.Sajnálatos módon az elmúlt évben több, mint 30 százalékkal nőtt pl. a Honvédkórház sürgősségi osztály halottainak száma. Ez borzasztó nagy növekedés" - monda Korózs Lajos a mai sajtótájékoztatóján.

Elmondta azt is, hogy az Eurostat 2018-as felmérése szerint a krónikus betegségek ügyében a 10 legrosszabb régió közül 7 magyarországi régió, ahol a krónikus betegségekben éllovasok vagyunk. Európában a legrosszabb helyzet Észak-Magyarországon, és a második legrosszabb helyzetben az Észak-Alföldi régió van.

Mindeközben a kormánytagok, a kiváltságosok, a miniszterek, az államtitkárok, a miniszteri biztosok VIP-ellátásban részesülnek, a Honvédkórház néha úgy néz ki - elsősorban a sürgősségi osztálya - mint egy frontkórház, de közben két emelettel föntebb pedig a kiváltságosok soron kívüli ellátásban, a lehető legkorszerűbb ellátásokban részesülnek.

Az MSZP benyújtotta az indítványát, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg az állami vezetők, a kormánytagok kivételes ellátását az egészségügy területén.