MSZP | A népszavazás csak Orbán Viktor érdekeit szolgálja

MSZP | A népszavazás csak Orbán Viktor érdekeit szolgáljaAz MSZP továbbra is azt javasolja támogatóinak, hogy ne vegyenek részt az október 2-ai népszavazáson, mert az csak Orbán Viktor érdekeit szolgálja - mondta az Molnár Gyula pártelnök kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

 

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Teljesen egyetértek abban, hogy az MSZP egy nagyon is sunnyogó politikát csinál a menekült-ügyben. Ahogyan írod, már régen letett az elesettek, a szegények, a rászorulók teljeskörű védelméről, továbbá, ebből a menekült-ügyből, a kötelező kvóta tagadása ügyében azt hiszi, hogy ezzel szimpátiát, több támogatót szerez, pedig dehogy! Éppen ez a sunnyogó, kétszínű politikája miatt, inkább veszít! Teljesen impotensek, ami érthetetlen.

Szerintem, a FIDESZ fölényesen megnyeri ezt a választást is és ez előre fog mutatni a 18-as választásra is!

Az, hogy mi nem megyünk el, az csak olyan, mint csepp a tengerben!

 Biztos, hogy nem fogok elmenni a nagy össznépi szavazásra, mert ez az egyetlen épeszű válasz a hamisan és számító módon feltett kérdésre. Ugyanakkor mélységesen nem értek egyet az MSzP álláspontjával a menekült kvóta ügyében, ami megegyezik a Fidesz kirekesztő, önző álláspontjával. Ez az álláspont ellenkezik a legfontosabb európai értékekkel, a szolidarítás, a menekültek megsegítése, a nyitott társadalom, a kultúrák kölcsönös megbecsülése alapeszméivel. Hová lett az MSzP szegényeket, elesetteket támogató, felkaroló baloldali eszmerendszere? Réges-rég túlléptek rajta, megalkudtak a látszólagos közhangulattal (amit egyébként a Fidesz gerjesztett), azt remélve, hogy ez majd növeli a támogatottságukat. De nem növelte egy fikarcnyit sem!!! Sőt, növekedett az elpártolók száma és ha ezen az úton megy tovább, még nagyobb lesz a tőle elfordulók száma! A jelenlegi megalkuvó, sunnyogó vélemény-nyilvánítás helyett többet hozhatna a pártnak a karakán, egyértelmű kiállás a menekült témában is. Ki kellene mondani, hogy az európai értékeket tartjuk követendőnek és a valódi menekültek megsegítését emberiességi szempontokból fel kell, hogy vállaljuk. A ránk eső terheket vállaljuk és nem hagyjuk magukra azokat az országokat, amelyek direkt módon szembesülnek a menekültek áradatával. Véget kell vetni a közös Európa erőforrásait eddig ellenszolgáltatás nélkül fel -és kihasználó politikának és elfogadni a közös szabályokat, amelyeket mi magunk is aktívan alakíthatunk.