Nevetséges büntetést kaptak az MNB alapítványai - http://goo.gl/zRirMb

 

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ebben nagyonis egyetértünk !(Mármint a "baloldali erők" tehetetlenségében.)

 

Már többször  próbálkoztam azon párhuzam felismertetésével, mely a 30 as évek Európáját jellemezte.

Akkor is a "demokrácia képviselői" ,mivel nem ismerték fel a feltörekvő hitleri "eszmerendszer" és a nemzetközi jog figyelembe nem vételének veszélyét a demokráciára való hivatkozással hagyták ezt a "tumort kifejlődni".(Most nem ugyanezt  gyakorolja a fidesz? Mindaddig hajlandók a "falig elmenni", mig a "fejükre nem koppintanak" valahonnan.(Csak a probléma az, hogy mi a köznép érezzük a "rákoppintás" hátulütőjét..))

Eközben persze lehet vitatkozni, hogy "nemzetisten", avagy  "tulzott nacionalizmus"-nak nevezzük az orbáni propaganda irányvonalát !

" A patriotizmus az morális, erkölcsi állásfoglalás - míg a nacionalizmus az egy politikai, elvi állásfoglalás. Sokan vannak, akik úgy gondolják, sőt hangot is adnak annak a nézetnek, hogy egy kis egészséges nacionalizmus az nem ártalmas. Dehogy nem. A legkisebb nacionalizmus is azonnal kikezdhető, és nincs olyan, hogy „egészséges nacionalizmus” - csak nacionalizmus van. A nacionalizmusa az mindig egy adott népcsoportra jellemző tulajdonságok felnagyításával jellemezhető, míg a patriotizmus minden esetben internacionalista" an!Ezt palyA írta egy másik blogba

" a fene nagy demokratikus elvek hangoztatásával a"Most vesd össze a kettőt:

a franc a kurzorba! Nem javítok juszt se! :) //sehol máshol nincs ilyen problémám!// 

Hát tessék:  

Nemzetisten, aki alattvalókat igazgat  kontra  felelősséget vállaló demokratikus elvek  éna, mert nem tud 

A többiben igazad van! Minden úgy történt,az ellenzék azért béna, mert nem tud hatékony elveket mondani arról, hogy merre van az előre. Nem érintheti a nemzetisten ideát, a demokratikust meg nem tudja azzal ellentétben vonzóvá tenni.  

És ez így lesz az idők végezetéig, vagy addig amíg rés nem üttetik valamiféle ok miatt a népkábításon. 

De igazad van! elfogadni nem kell, csak tudat alatt számolni ezzel  IS, mielőtt az ellenzék nyakába varrjuk az összes kudarcot.

A népek maguk sem vétlenek!

Ez az, amiben aztán tényleg nem értek Veled egyet. Ugyan is, itt nem beszélhetünk nemzetistenről, Európai Unióról és Keresztény Európáról sem! Mindezeknek semmi közük a Fidesz elfogadottságban, semmi köze a tömegre gyakorolt hatására, valamint, semmi köze annak, hogy a FIDESZ mióta hatalomra került először, tudatosan kiépítette azt a hatalmi gépezetet a megfelelő személyek kinevezésével, akik többek között biztosítják azokat a körülményeket, amelyek elegek ahhoz, hogy tetszés szerint mindent megcsinálhassanak ebben az országban. Van egy sunnyogó baloldal és van egy hadrafogható jobboldal. Mindezt a Fidesz létrehozta különféle eszközökkel. Valljuk be, hogy azért ehhez is kellett ész és szervező erő. Ha cinikus lennék, azt is mondhatnám, hogy a baloldalnak is volt bőven ideje arra, hogy megteremtse a maga fenntmaradásának körülményeit. De nem tette, mert nem volt szervező ereje, nem volt egységes, nem tudott kiépíteni egy stabil gazdasági hátteret, és a fene nagy demokratikus elvek hangoztatásával a saját kardjába dőlt. Ez az indok, kedves lilla és messze nem azok, amiket Te itt leírtál. De azért bocs!

Igen a fidesznél van az az eszköz, mely biztosítja számára, hogy mindig felmentsék, bármit is követ el: " a nemzetisten", aki azt kéri a sokaságtól, hogy az "ő" védelme a fidesznél van, és ezért el kell nézniük mindent.

Hiába hangzik ez hülyén, de más magyarázat nincs arra, hogy a népek miért fogadnak el mindent máig.

Ez az az elem, amit az ellenzék nem érint , nem tud érinteni, és kockázatos is érintenie.

Pedig ez a fő kérdés

Európai Unió

Keresztény Európa 

 

Amennyiben ez a mutyizás az előző, a szoc kormányhoz köthető bankelnöknél történik, akkor a Fidesz a tömegekkel felszedette volna a nagykörút kövezetét, megrohamoztatta volna a nemzeti bankot a kopaszokkal, de, hogy a bankelnököt bilincsbe vitték volna el, az biztos! Minden esetre, ez a két oldal tömegre gyakorolt hatása hűen tükrözi az ellenzék elfogadottságát, az emberekre gyakorolt hatását, ami valljuk meg, hogy nem jó előjel a következő parlamenti választásokhoz. Ez pedig még rosszabb is lehet, ugyan is, a FIDESZ kezében vannak mindazok az eszközök, amelyek bedobásával a tömegeket be tudják folyásolni és magukhoz tudják őket kötni. Ebben különösen is profik, a nép pedig...