Miért gyűjtünk támogatást a vasárnapi boltnyitás támogatására is?

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Én meg úgy gondolom, hogy ez a „csakazértismegmutatjuk”, hogy lesz népszavazás effektus. Akkor, amikor volt az az ominózus népszavazás körüli csetepaté- elszúrta a Nyakó a dolgokat. Ha gyorsabban, főleg ügyesebben reagál, akkor a kormány kénytelen lett volna mind a zárva tartást visszavonni, mind pedig beismerni, hogy akadályozták a dolgok menetét. Presztízsveszteség lett volna mind a kettő és az MSZP páholyból figyelhette volna az eseményeket. Ez már megint olyan szekér után való futás, ami elment.

Másrészről én azt gondolom, hogy nem kéne ebbe a nyitva tartás –zárva tartás mizériába bele avatkozni. Ugyan is mindenki világosan tudja, már aki nem bigott FIDESZ hívő - hogy ez a zárva tartás egyrészről az egyház felé egy gesztus, másrészről pedig a cimborák helyzetbehozása a multi cégekkel szembe. azt gondolom, hogy ezt meg kéne hagyni a boltosoknak, hogy eldöntsék, hogy akarnak-e nyitva lenni vagy sem. 100 vagy 200%-ról meg az a véleményem, hogy van szakszervezet, harcolja meg a maga kis harcát. Mind a munkáltatókkal, mind pedig a munkavállalókkal szembe.vegyék már észre hogy van érdekképviseletük, de ugyan akkor az, nem felelőtlen és osztogató, hanem kő kemény harcos valami. Tessék, lehet a szakszervezetek funkcióit gyakorolni- akár a kormánnyal szemben is.

A szakszervezeteknek nem csak a munkáltatók felé vannak jogosítványai, hanem a munkavállaló felé is. Azt is gyakorolni kell. Már ha egyáltalán beszélhetünk szakszervezetekről. Úgy gondolom ez az aláírás gyűjtés mára okafogyottá vált és így csak a FIDESZ malmára hajtja a vizet – miszerint értelmetlen kérdésekre pazaroltatott el az MSZP legalább 4-5 milliárdot (Csendesen megjegyzem ők sokkal többet loptak el - de most szolgáltatott okot az MSZP a lopásra és indokot is adott hozzá)

Én egyáltalán nem vagyok olyan biztos benne, hogy összegyűlne a szükséges aláírás, de ha mégis, akkor sem biztos, hogy sikeres lenne. Nem olyan fontos ez a kérdés. Főleg nem vidéken. Az eladók sem boldogok, hogy vasárnap is menni kell dolgozni. Tévedés, hogy csak a pótlékról lenne szó. A 100-200% se csábít sokakat. Sokan vannak, akik ilyen magas pótlék mellett is inkább otthon maradnának vasárnap. Most se gondolta végig az MSZP, amit kitalált. Azzal nem számolt,hogy a kormány gyorsan meghátrál, pedig erre is képesek. Amikor engedték a népszavazási kezdeményezésüket már akkor kellett volna arról is beszélni, hogy elképzelhető, hogy a kormány egyik pillanatról a másikra eltörli a vasárnapi zárva tartást.

  • 369
  • -302

Természetesen mindegy, de attól még ennek a népszavazási kezdeményezésnek a folytatása szerintem értelmetlen. És a kérdésem csak arra vonatkozott, hogy az MSzP nem utólag keres-e indokot egy már szerinte is elhibázott döntéshez? Vagy ők erről az egész ügyről többet tudnak, mint ami a sajtóhírekből kiderül?

Ebben az esetben ez teljesen mindegy.

Az időrendiségben érzek némi zavart. A Lázár-féle bejelentés, miszerint küzdeni fognak a vasárnapi boltzárért, április 14-edikei keltezésű, az MSzP közlése az aláírásgyűjtés folytatásáról pedig közvetlenül a miniszterelnök közleménye után látott napvilágot (ha jól követtem az eseményeket). Most akkor mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?