Mesterházy: radikális változásokra van szükség az MSZP-ben

Alapvető változásokra van szükség az MSZP-ben - így foglalhatók össze a szocialista választmány szombati zárt ülésén elhangzottak Mesterházy Attila pártelnök és Botka László választmányi elnök beszámolója alapján. Az MSZP az önkormányzati választás után tart tisztújítást.

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

ATV: Hogyan erősödik a jobboldal

Azt szeretné, ha a Fidesz  győzné le a Jobbikot, miközben azt állitja a Fidesznek jó a helyzet; nem is beszélve a  kétfrontos -Eu-val három frontos- harc lehetetlenségéről.

ATV: A Jobbikkal is vitáznának

Az Együtt győzné le a Jobbikot. Vitában. De miért lenne érdeke a Jobbiknak az Együttel vitázni? Egy gyakorlatilag nem létező párttal, amelyik azt mond mit akar?

Felveti, hogy nem gazdasági beruházásokra megy az Eu pénz, hanem kirakatra.

Felveti, hogy a cigányság problémáját kezelni kell. Felveti, hogy a szegénységet kezelni kell.

De nem ez a baloldal programja ... csak szavakban... És már megint jön a gyermekéhezéssel. Ami súlyos probléma. De nem megoldás...

Szóval hogyan kapott kétharmadot a FIdesz? Hát azért, mert a baloldal nem hajandó szembenézni a valósággal. Hogyan lehet -jó jövőképet- adni anélkül, hogy elszánnák magukat arra, hogy az ország valódi problémáit valódi megoldásokkal kezelnék.

Ott nem lehetnek radikális változások, ahol maradnak a régi vezetők! Minden kiforrott demokráciában tudják ezt, csak nálunk nem! Igaz, nem is vagyunk kiforrott demokrácia! A valódi demokráciákban ilyen vereség után lemond az egész vezérkar, teret engedve azoknak, akik másképp akarják csinálni. Nem hiszek ezeknek az "alapvető változásokat" emlegető hangoknak. Az az igazi felelős politikus, aki be tudja látni a saját kudarcát és meg tudja hozni a végső döntést. És nem hakogatja az önkormányzati választások utánra! Miért, mi fog történni azután? Újra szembesülhetünk a vereségünkkel! Mikor térünk már észre??! Ha nem most, akkor 4 év múlva ugyanez vár ránk! Ugyanez a banda fogja tudni mozgósítani a szavazókat, a baloldal meg csak vonogatja le a tanulságokat. Már nem akarom végigcsinálni! Bizony, sokan vagyunk segítők, akik ki fogunk szállni. Szélmalom-harcot nem akarunk vívni! Még a saját pártunkkal is harcolni a valódi megújulásért!

Hogyan lehet alapvetően megváloznia egy pártnak úgy , hogy közben minden marad a régiben?

Ez itt a nagy kérdés.

Nyolc évig mondtam ezt, aztán kiléptem.

Most kiváncsian várom a változást.