noÁr - A noÁr Mi vagyunk! (Felirattal)

A noÁr Mi vagyunk!

Molnár Piroska, Mucsi Zoltán, Dés László, Gryllus Dorka, Sodró Eliza, Nagy Ervin, Hevér Gábor, László Zsolt, Pokorny Lia és sok más művész, tudós, fiatal és idős ember is az arcát adta ehhez a kliphez és mondanivalójához. Micsoda névsor!

Az MSZP is megszavazta a családvédelmi akciótervet

A már meglévő gyerekeket miért nem támogatja a kormány?

A kormánynak el kell azzal számolnia, miért nem támogatja a már megszületett gyerekeket – mondta Harangozó Tamás, az MSZP politikusa kedden az ATV Start című műsorában. Beszélt arról is: Pócs Jánosnak le kell mondania!
A nem házasságban született és az egyedülálló szülő által nevelt gyermekekről semmit nem mond a tegnap a parlamentben elfogadott családvédelmi terv, pedig ma minden második gyermek házasságon kívül születik, és félmillió gyermek él egyszülős családban.
 
„Nekik most kell segíteni, hogy legyen esélyük normálisan felnőni, s normálisan iskolába járni” – hangsúlyozta.
 
„A Fidesznek kell elmagyaráznia, hogy a mi javaslatunkat, ami mindenkinek segít egy picit, azt miért nem támogatták” – mondta.
 
A kormány képviselői lesöpörték az MSZP módosító javaslatait a „tizen-x” éve változatlan mértékű családi pótlék megduplázására, a GYES és a GYED jelentős emelésére, és a lakhatási kérdések megoldására is. Elvetették az MSZP azon javaslatát is, hogy a várandóssági pótlékot és az anyasági segélyt egyaránt 150 000 forintra emeljék a jelenlegi 64 125 forintról.
 
S hogy miért szavazta meg az MSZP mégis a kormány tervét?
„Végre adnak és nem elvesznek ezzel a törvénnyel – indokolta Harangozó, de aláhúzta: a kormánycsomag  „a társadalom többségét tekintve marginális” előnyöket nyújt – például „valakik” olcsóbban vehetnek hétszemélyes autót.
 
A kormány azonban különbséget tesz gyermek és gyermek között. „Lassan név szerint meg tudjuk mondani, kiket érint majd az a javaslat”, hogy a négygyermekes anyák nem fognak szja-t fizetni, főleg, ha 800 ezer forint bruttó bérük kell legyen hozzá.
 
Harangozót kérdezték Pócs János fideszes politikusról, aki kazánba zárta roma munkatársát, majd rágyújtotta az ott lévő hulladékot. Harangozó szerint a Fidesz frakcióvezetőjének, illetve elnökének a felelőssége lenne lemondatnia a képviselőt.
„Nem viccelünk ezzel!” – jelentette ki.
 
Azt mondta, a közéleti szereplőknek napirenden kell tartaniuk a kérdést, mert „ha ebbe belenyugszunk, akkor mi a következő, amibe belenyugszunk?”

MSZP | Orbán nem kárpótolja a kisemmizett rokkantnyugdíjasokat

Orbán nem kárpótolja a kisemmizett rokkantnyugdíjasokat

Az Orbán-kormány megbélyegezte, majd az árokparton hagyta a társadalom legkiszolgáltatottabb csoportját, rokkantnyugdíjasokat, most pedig az Alkotmánybíróság döntésének ellenében, még az árokba is rúgja őket– mondta Korózs Lajos, az MSZP képviselője.
Az MSZP és a Párbeszéd politikusai sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet arra, hogy március 31-én lejárt az a határidő, amit az Alkotmánybíróság szabott meg az Orbán-kormánynak arra, hogy rendezze a rászorulóktól jogellenesen elvett rokkantnyugdíjak ügyét.
A Fidesz azonban nem tett semmilyen lépést az ügyben.
 
Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint nem is lehetett másra számítani a Fidesztől, hiszen Orbán Viktor rendszerében csak azok számítanak, akiknél a pénz és a hatalom van, a kiszolgáltatottak nem. Úgy véli, hogy a multik és az oligarchák milliárdos adókedvezményeket kapnak, azok pedig semmit, akik belerokkantak a munkába.
 
Korózs Lajos bejelentette, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség határozati javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az Alkotmánybíróság döntésének érvényt szerezhessenek és igazságot szolgáltathassanak a rokkantnyugdíjasoknak. A javaslat célja, hogy az érintetteket visszahelyezzék eredeti jogaikba továbbá, hogy a kormány kamatostul kárpótolja őket vagy az örököseiket.

MSZP | Orbán politikája a legnagyobb természeti csapás a mezőgazdaságban

Orbán politikája a legnagyobb természeti csapás a mezőgazdaságban

A szocialisták mai sajtótájékoztatójukon reagáltak a fideszes Nyitra Zsolt bejelentésére, amely szerint a Fidesz országjárásba kezd azért, hogy meggyőzze a magyar gazdákat arról, hogy csakis ők tudják megvédeni a magyar földet.

Harangozó Gábor, az MSZP elnökségi tagja szerint emiatt ideje összegezni, hogy mit is tett valójában a Fidesz a mezőgazdaságból élőkért.
A szocialista politikus elmondta, hogy a Fidesz miatt január 11-e óta nem lehet Magyarországon jogszerűen földet eladni. Ennek az az oka, hogy az új szabályok szerint a MAGOSZ mondhatja meg, hogy ki adhatja el és mennyiért a földjét, és azt is, hogy ki vásárolhat. Viszont ehhez szükség lenne egy rendeletre, amely tartalmazza a kritériumokat, de ezt a Fidesz nem alkotta meg. Ennek hiányában azonban nem lehet szerződést kötni.
 
Harangozó Gábor úgy véli, hogy hátrányos helyzetbe hozzák a magyar gazdákat azzal, hogy az Európai Unióban az Orbán-kormány adja a legkisebb társfinanszírozást az uniós támogatások mellé, mindössze 15 %-ot, miközben a régió többi országában legalább a duplája az állami hozzájárulás mértéke. Mindezek mellett az uniós programok közül a vidékfejlesztésiből sikerült a legkevesebb pénzt lehívni. Mindez a Fidesz politikájának köszönhető, ami miatt előfordult, hogy a pályázatokat 2-3 év alatt bírálták el.
 
Harangozó szerint csökkenteni lehetne a gazdák időjárás miatti kiszolgáltatottságát. Erre szolgálnának azok az öntözési beruházások, amelyeket a Fidesz mindig ígérget, de soha sem valósít meg, valamint az unióban elterjedt jövedelemstabilizációs rendszer is, de ezt sem hajlandó bevezetni a kormány.
 
A szocialisták elnökségi tagja emlékeztetett arra, hogy a Fidesz képviselői az Európai Parlamentben nem szavazták meg az agrárbüdzsé megemelését, ami véleménye szerint biztosan nem szolgálta a magyar gazdák érdekeit. Harangozó elmondta, hogy a gazdák érdekeinek védelmében elvárják a kormánytól, hogy emelje a területalapú támogatásokat legalább 100 ezer forintra hektáronként, az uniós támogatások hazai kiegészítését pedig 30%-ra. Szerinte így juthat több pénz a magyar vidékre, a magyar falvakba.

MSZP | Következmények nélküli párt-e a Fidesz? - A cigányégető Pócsnak le kell mondania!

A Fidesz elfogadhatónak tartja az emberek elégetésével való viccelődést

Az Országgyűlés ellenzéki képviselőnői szerint nincs helye a Parlamentben a fideszes Pócs Jánosnak azok után, hogy egy roma alkalmazottját egy kazánba zárta és az elégetésével fenyegetőzött.

Az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP, a Jobbik képviselőnői és a függetlenek szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor a Fidesz elnökeként nem szólította fel azonnal Pócs Jánost lemondásra egy ilyen gyalázatos tett után. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője rámutatott, hogy amit Pócs elkövetett, az bűncselekmény. Elévült ugyan, de ha most történt volna az eset, akkor kényszerítésért 3 év, de a becsületsértésért is minimum 1 év börtönbüntetést kapna.
 
Gurmai Zita, az MSZP képviselője szerint emberek elégetésével nem lehet viccelni, azonban ha valaki ezt a holokauszt után mégis megteszi, az egyszerűen náci. Véleménye szerint mivel a Fidesz nem mondatja le Pócs Jánost, azzal egyértelművé teszi, hogy ezt a náci viccelődést elfogadhatónak tartja.
 
Miután Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nem lépett semmit az ügyben, most az ellenzéki képviselőnők Kövér László házelnökhöz fordulnak. Véleményük szerint Kövér László mindig az Országgyűlés méltóságának megsértésére hivatkozva lép fel az ellenzékkel szemben, ezért most itt lenne az ideje annak, hogy a Parlament méltóságát valóban sértő, a gyalázatos bűncselekményt elkövető fideszes Pócs Jánossal szemben is lépéseket tegyen és szólítsa fel lemondásra.