MSZP | Varga László - a kormány nem védi meg a munkavállalókat

MSZP | Varga László - a kormány nem védi meg a munkavállalókat

2010-ben a kormány az éjszaka leple alatt szűkítette a munkavállalók sztrájkjogát, "rugalmasan kizsákmányolhatóvá tette" a magyar munkavállalókat. S csak ez után jött a rabszolgatörvény - mondta el Varga László, az MSZP képviselője a parlamentben.

MSZP | Gurmai Zita: az MSZP a fiatalok pártja

MSZP | Gurmai Zita: az MSZP a fiatalok pártja

Az MSZP, mivel a fiatalok pártja, támogatja a  Magyarország és az Argentin Köztársaság között az ideiglenesen munkát vállaló turisták programjáról szóló Megállapodás kihirdetését - mondta Gurmai Zita, az MSZP képviselője a megállapodás kihirdetéséről szóló parlamenti vitában kedden. Ugyanakkor feltette a kérdést: miért üldözi el a kormány a magyar fiatalokat? Hiszen ma már minden hatodik magyar gyerek külföldön születik meg; a Fidesz példátlan kivándorlási hullámot indított el.

MSZP | Hiller István - romlik az oktatás színvonala, ezért kell újabb reform

MSZP | Hiller István - romlik az oktatás színvonala, ezért kell újabb reform

"Velem szemben kellen ülni a felsőoktatási államtitkárnak, de nincsen ott". Sok felkért előadó a politikai helyzet miatt nem hajlandó Magyarországra jönni. Egyre romlik az oktatás színvonala.

60 óra közmunka vagy 10 nap elzárás Komjáthinak?

Komjáthi: a tiltakozásnak akár a polgári engedetlenségig el kell mennie

„Én ezeknek egy fillért nem fogok fizetni azért, hogy még ezt is ellopják!” – mondta Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, az Éhségmenetek szervezője és a Közmunkás Szakszervezet társelnöke az ATV Startban, miután megkérdezték: hogyan fogja teljesíteni a büntetését azért, mert egy bejelentett tüntetés után zászlóval áttörte a rendőrkordont a Kossuth téren. Börtönbe megy-e, a közmunkát választja vagy pénzbüntetést fizet?

Komjáthi azt mondta: csak azért nem megy börtönbe, hogy gyerekeit ne tegye ki annak, hogy „börtöntöltelékként” csúfolják az apjukat az iskolában. Azt mondta: nem fél semmitől, nincsen takargatnivalója, és egyébként is, ha valamit elő lehetett volna róla ásni, azt már előásták volna.

Elismerte, hogy megsértette a hatályos gyülekezési jogot, de kiemelte: „Van egy pont, amikor egy magát demokratának valló embernek tiltakoznia kell, és a tiltakozásnak akár a polgári engedetlenségig el kell mennie. (…) Folyamatosan, minden nap, brutális üzeneteket küld a kormány, hogy nem tiszteli a saját üzeneteit sem sokszor, akkor én azt gondolom, hogy jogos a felháborodás egy demokrata részéről, és ha kell, akkor az ellenállásról nemcsak beszélni kell.”

A tevőleges ellenállás nehézsége az, hogy „szövetségeseket, bátor embereket találjon az ember hozzá. (…) Elégedetlen rengeteg ember van, de félnek.”

„Amire nagyon nagy szüksége van ma a baloldali mozgalmaknak, az az, hogy dobogjon az a szív!” – mondta.