MSZP | Törvény mondja ki, hogy a bankok megtévesztették a devizahiteleseket!

Szakács: El meri-e a Fidesz fogadni az MSZP javaslatát?

A Fidesz-kormány a devizaadósok nyakába varrta az árfolyamkockázatot és nekik kell bíróság előtt bizonyítani azt is, hogy becsapták és megtévesztették őket, pedig ehelyett alkothatna a parlament egy törvényt, amely tartalmazza, hogy a bankokat, vagy a bankokat is, illeti a felelősség – mondta Szakács László, az MSZP elnökhelyettese csütörtökön. Ez nagyban segíthetné az adósokat a bírósági perekben, főleg, miután az Európai Bíróság ma kimondta: a devizaadósoknak nyílik arra lehetősége, hogy azt vizsgálják, megtévesztették és becsapták-e őket, vagy megkapták a megfelelő tájékoztatást. A devizahitel-károsodás minden tizedik embert érint Magyarországon. Ezért az MSZP ilyen törvényjavaslatot nyújt be a Parlamentnek. „Kíváncsiak vagyunk, hogy a Fidesz ezt el meri-e fogadni, és a bankok helyett az emberek oldalára áll-e” – mondta Szakács. Szabó József, a Hiteles mozgalom vezetője elmondta: az Orbán-kormány már hét éve tudja, hogy a hitelfelvevőket becsapták és megtévesztették, és egy éve ismeri az Európai Bíróságnak egy román devizahiteles ügyben hozott ítéletet is, mégsem lép fel a kilakoltatások ellen „Új elszámolásra és a banki károsultak azonnali kártalanítására van szükség, és a végrehajtásokat fel kell függeszteni!” – mondta.

MSZP | A Fidesz károkozása emberéletekben mérhető az egészségügyben

Korózs: a Fidesz károkozása már emberéletekben mérhető

"Magyarországon betegellátási válság van. Az ÁSZ elnökének megállapítása szerint is botrány, káosz és korrupció jellemzi az egész egészségügyi ellátó rendszert. (...) A betegellátásban a Fidesz károkozása, már emberéletekben mérhető.Sajnálatos módon az elmúlt évben több, mint 30 százalékkal nőtt pl. a Honvédkórház sürgősségi osztály halottainak száma. Ez borzasztó nagy növekedés" - monda Korózs Lajos a mai sajtótájékoztatóján.

Elmondta azt is, hogy az Eurostat 2018-as felmérése szerint a krónikus betegségek ügyében a 10 legrosszabb régió közül 7 magyarországi régió, ahol a krónikus betegségekben éllovasok vagyunk. Európában a legrosszabb helyzet Észak-Magyarországon, és a második legrosszabb helyzetben az Észak-Alföldi régió van.

Mindeközben a kormánytagok, a kiváltságosok, a miniszterek, az államtitkárok, a miniszteri biztosok VIP-ellátásban részesülnek, a Honvédkórház néha úgy néz ki - elsősorban a sürgősségi osztálya - mint egy frontkórház, de közben két emelettel föntebb pedig a kiváltságosok soron kívüli ellátásban, a lehető legkorszerűbb ellátásokban részesülnek.

Az MSZP benyújtotta az indítványát, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg az állami vezetők, a kormánytagok kivételes ellátását az egészségügy területén.

 

Miben áll Horn Gyula politikai hagyatéka?

Miben áll Horn Gyula politikai hagyatéka?

"Legfontosabb elemei a demokrácia, az igazságos társadalom, a szolidaritás a nehezen élőkkel, azaz a szociális érzékenység. ... Amikor Horn Gula ezek mellé az értékek mellé állt, Magyarország még pártállam volt" - mondja Kovács László, korábbi MSZP-elnök, korábbi külügyminiszter és európai uniós biztos.