Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György

Mesterházy Attila blogja

Mesterházy Attila, pártelnök, frakcióvezető blogja

Igazságosságot és biztonságot!

Az igazságtalanság országát építi Orbán Viktor. Olyan helyet fabrikál a hazánkból, ahol egyeseknek - keveseknek - több joguk van, mint másoknak. Az igazságtalanság a Fidesz-politika minden eresztékében megbújik, az Orbán-rendszer legfőbb jellegzetessége. Az igazságtalan politika nem csak a jóérzésű embereket zavarja, de káros is, mert szűk körhöz összpontosítja az erőforrásokat, a lehetőségeket, az esélyeket, míg a többséget meggátolja tehetsége, kreativitása kibontakoztatásában. Ez az oka annak, hogy Magyarország lemarad, leszakad nem csak a nyugati, de még a közép-európai demokráciáktól is. Az igazságtalanság veszteségeket okoz az egész országnak.

A parlament egyre-másra hozza a kivételes törvényeket, amelyekkel kizárólag egy jól meghatározható, szűk gazdasági érdekkör jár jól. Előjogaikat a miniszterelnökhöz való közelséggel, a neki tett szolgálatokkal, üzleti érdekeik összefonódásával érték el. Közben más gazdasági társaságok a kormány okozta recesszióban vergődnek, az adókat és adminisztrációs terheket nyögik, vagy akár különadókat kapnak a nyakukba.
 
A kormány barátai és üzletfelei egyre-másra nyerik el a szemérmetlen állami és önkormányzati megrendeléseket. Közpénzek milliárdjai folynak el Fidesz-közeli cégekhez, hogy aztán majd a Fidesz-kasszát gazdagíthassák.
 
Az adórendszer nem veszi figyelembe az emberek teherviselő képességét: az egykulcsos adórendszer ugyanakkora részét vonja el egy milliós jövedelemnek, mint a minimálbérnek.
 
A Fidesz-kormány számára még a gyerekek értéke is eltérő. Egy gazdagabb, magasabb jövedelemmel rendelkező család nagyságrendekkel nagyobb adókedvezményt kap gyermekei után, mint egy átlagos jövedelmű, pláne szegényebb család. A szegény gyerek kevesebbet ér a Fidesz számára.
 
A rezsicsökkentés elosztása is igazságtalan: aki többet fogyaszt, több támogatást kap. A legrosszabb helyzetben lévők, a leginkább rászorultak teljesen kimaradnak.
 
Igazságtalan az oktatási rendszer, amely kiszórja a rosszabb helyzetből indulókat, nem adja meg nekik a szükséges segítséget. Ha pedig néhányan mégis átverekszik magukat az alap- és középszinten, akkor a tandíj és a keretszám állja majd útjukat.
 
Százszámra lehetne még sorolni a példákat a kormányzás igazságtalanságairól. Ezek az igazságtalanságok biztonsághiányhoz is vezetnek. Senki sem érezheti biztosítottnak a megélhetését, aki nem a Fidesz csókosa, aki "csupán" munkából szeretne megélni, vagy aki "egyszerűen" csak tanulni akar. Bármikor elvehetik bárki megtakarítását, elkaszálhatják a pályázatát, kirúghatják és értelmetlen közmunkára kötelezhetik, listázhatják politikai nézeteit vagy bármilyen egyéb tulajdonságát. Aki kormányellenes politikai véleményt hangoztat, az pillanatokon belül szervezett hazugságkampány célkeresztjébe kerül.
 
Az MSZP célja, hogy ezen a helyzeten fordítson. Célunk, hogy teret kaphasson a tehetség, a teljesítmény, és hogy valódi segítséget kaphasson, aki rászorul. Csak egy ilyen Magyarországon lehet biztonságos az élet. Egy ilyen Magyarországon senkinek sem kell majd attól tartania, hogy politikai okokból elvágják a karrierjét, vagy hogy az út szélén hagyják, ha elfogy az ereje.
 
A szocialisták a jogbiztonság, közbiztonság, létbiztonság politikáját képviselik. Erről szólnak szakpolitikai és regionális programjaink. Most az a feladatunk, hogy minél több emberhez eljuttassuk üzeneteinket. Az ország többségének elege van Orbán Viktor kormányától, amely a leghazugabb és a legigazságtalanabb kormány, amely valaha is bizalmat kapott a választóktól. A csalódottságból, elégedetlenségből aktivitást, a kritikából társadalmi többséget kell szerveznünk. Be kell bizonyítanunk, hogy van remény, van más választás. Beletörődő kiábrándultság helyett cselekvésre van szükség.
 
A szocialistáknak óriási felelőssége és feladata van az emberek felrázásában. Hiszem, hogy képesek vagyunk rá! Igazságos, biztonságos, demokratikus és éppen ettől élhető Magyarország a célunk. Ennek érdekében kötünk szövetséget az emberekkel!…
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

  • 194
  • -210

http://atv.hu/videotar/20130311_felresikerult_kampanyrajt

legfontosabb mondanivaló a 17:10 nél hallgatható

13:30 nál pedig egységes pártként van deklarálva

 

Jó interjú volt!

 

ja! és semmi értelmeset nem teszel, hogy a fidesz mai politikájába ne a belenyugvás és az önmagában puffogás legyen az összes ellenállás

az összes megjegyzésed ezt erősíti!

itt etelével éppen eről cseréltünk véleményt--hogy mi a teendő

de Te semmit nem javasoltál

akkor minek bármit is  mondani?!

meg a rendfenntartás :)(az úr)

 

semmit nem mondtál szokás szerint csak vagdalózol

 

Szóval hogyan gondolnád a mai baloldaliságot?

(mondjuk reményem sincs, hogy választ várjak/kapjak)

Tudod én a marhától 1 kg húst város, az MSZP-től meg ilyen politikát:

 

"a felső és középosztály tartja a pozícióit

 az alsó középosztály és a nehezen élők pedig csak morgolódnak, de belenyugszanak---mert számukra nincs semmi kilátás".

Magyarország 2013, és ez a jövő. Szép kilátások az ország lassan háromnegyed részének. A gazdagok eldöntik a nép életét. Egyet azért ne felejts el: "a víz az úr."

én leírtam, hogy szerintem mit jelent ma a baloldali párt---de Te nem! Ezért erre térj vissza

A többivel nem foglalkozom , mert a mélyen ülő hülyeségeket soroltad ide--minden bizonyítás nélkül kinyilatkoztatva.

ez viszont igényel némi magyarázatot:

""5. A legkevesebb, hogy egy baloldali párt fellép a munkanélküliség, az éhezés, a kiszolgáltatottság ellen, és ezért még képes tenni is valamicskét. Erről viszont szó sem lehet.""

Nem csak baloldali párt kötelessége, hogy fellépjen és tegyen a

munkanélküliség

éhezés

a kiszolgaltatottság ellen.

Mindnek erről szól a programja -- csak nem mindegy, hogy miként akarja elérni a célját.

A korábbi logika arról szolt, hogy ha a gazdaság jól teljesít, akkor mindenkinek jobb a megélhetési körülménye

(egyébként Nyugat Európában ma is működő szisztéma ez)

Ma inkább arról cikkeznek, hogy magadnak is tenned kell, hogy az állapotot elkerüld

Szerintem pedig baloldali program az hogy mindkettő módit alkalmazzák

feltételek megteremtése

és

öntevékenység , melyet lehetővé tesznek képzés által és az ahhoz való hozzásegítés által.

Ha van munkahely, akkor megélhetés is van---és az igazán nem mai kor szemlélete, hogy a munka 8 órában való végzése azonos társadalmi hasznosságú terméket állít elő

(amikor egyszer azt mondtam az amerikai rokonomnak , hogy a mérnök nyolc órája is meg a zöldségeladó nyolc órája is nyolc munkaóra--csak azt kérdezte vissza, hogy melyik tudja a másikat azonnal helyettesíteni--és világos lett mi a baj ezzel a szemlélettel.)

No ezeket revidiálni kell ma már---ha baloldali pártról beszélünk.

de Te még nem mondtad el, hogy most mit vársz el az mszp-től baloldaliság címén

1. Nem tudom, de Te majd elmagyarázod.

2. Kormányzásról felesleges beszélni, mert nem nyeri meg a választást.

3. Természetes, hogy nem a szegényekről szólnak az intézkedések, meg különben is le vannak sajnálva (de úgy is lehet mondani, hogy szolidárisak velük, még a buksijukat is megsimogatják). Ez igazságos, és biztonságos is.

4. Gyurcsányt azt buktatta meg, hogy liberális pártot akart, szocialista helyett. Most meg van neki a kis szdsz, más néven.

5. Már gazdagodott az "elit", de azért majd odafigyel, hogy vissza vegyen a tempójából.

5. A legkevesebb, hogy egy baloldali párt fellép a munkanélküliség, az éhezés, a kiszolgáltatottság ellen, és ezért még képes tenni is valamicskét. Erről viszont szó sem lehet.

 

tudod Te egyáltalán mit értesz a "baloldali" alatt??

 

Ha elolvasod az mszp hozzáférhető anyagait, akkor láthatod, hogy a jó kormányzásról ---a megtehető kormányzásról szólnak

Ha ugyanis nem arról szólna, akkor senkinek sem lenne semmije.

Nem a szegényekről szólnak az intézkedések csak.

igazságot--biztonságot mindenkinek ajánl, csak nem afféle kádári módon---nem proletárdiktatúrát ajánl.

Más egyébként attól baloldali, hogy bizony benne van a szolidaritás gondolata/elve.

 

Ez a program nem akar kapitalizmust dönteni---csak esetleg lépéseket tenni a meghaladása felé--bár most még azt se kifejezetten--leginkább ezzel a kérdéssel nem foglalkozik --már Hála 'sten!

 

Tehát mi a csudát értesz Te baloldaliság alatt?

(ez a vonulat Gyurcsányt már megbuktatta anno---nem ismerte el baloldalinak---most Mesterházyval már ne tegye meg újra. Az mszp attól lehet baloldali, hogy a gazdagok gazdagodását korlátozza a szabályozók megalkotásával, és több esélyt ad a lent levőknek a fent levők felelősségére építve  //mármint arra, hogy az érdekérvényesítő képességüket bírják korlátozni// )

Tudod ez undorító.

Igazság, biztonság ezek szerint csak az "elitnek" és a milliómos középréteg egy részének jár. A felelősség pedig abból áll, hogy az alja nép a süllyesztőben maradjon, a gazdag pedig tovább gazdagodjon. Megállíthatatlan a fejlődés  visszafelé a múltba.

Ilyet vár egy magát baloldalinak mondó párttól az ember.

Ahogy ma Mesterházy kikérte magának Antónia ellenszenvét---úgy ha régtől tette volna---már előrébb lennének!

 

ha végig tudja vinni hogy felemeli a fejét, akárhogy is akarják lenyomni, akkor sikerül ! ha megint sikerül a fejét lehajtatni---ahogy eddig mindig kétoldalról tetették vele, akkor kész!

Ma nagyon határozott igaz szavakat mondott---ha holnap tudom hozni, majd megjelölöm az időt, hogy mi volt SZERINTEM leglényegesebb.

Tulajdonképpen elvben egyetértünk abban amit legutóbb irtál.

Persze ki mondja? Ki akar tanitani? Ki akarja megmondani a tutit?

Te nem annak az igazát fogadod el, akiben bizol, aki bizonyitott? De legalább: aki bort iszik és bort is papol?

Ez egyben magyarázat a jobboldal népszerűségére a jobboldali hivek között és a baloldali politikusok népszerűtlenségére.

Persze lehet oktatni tekintélyből is. De a politika mindent megtett, hogy széles elismert tekintélye senkinek se legyen. Ezért futkosnak  még mindig Hankiss ...Ágneshez. Igy lesz jobb hijján -megehetősen pehelysúlyú- etalon a baloldalon Göncz Árpádból majd... Sólyom Lászlóból. És persze aki poliitkáról beszél nagy nylvánosság előtt az egyből politikussá is válik egy kicsit, már kopott a tekintélye. Definició szerint. A baloldalnak eközben nincs még egy Bayer-je se. Még Szanyi sem ez a kategória, mert az elmúlt években lekötötte magát... antifasisztázni. Az, hogy ez miért nem ekvivalens teljesitmény a következetes kommunistázással és cigányozással már egy más téma,de nem messze egyenértékű.

Szóval, aki nincs (elismert igazmondó juhász) az nem is tanithat. Hiába is keresed az "irástudókat". Beszélő fejeket viszont szvsz találsz minden utcasarkon tucatjával.

éppp az lenne az írástudók felelőssége, hogy elmondják az elméleti okfejtést a népnek

ezt teszem sok éve

és most kezdik többen egyáltalán "elméleti okfejtésnek minősíteni"

:)

Pedig a nép egyre butább lesz, mert a 20 évvel ezelőtti kikupált és gondolkodását másként alakított réteg már kihalóban van--a 23 év pedig megtette hatását

a felső és középosztály tartja a pozícióit

 az alsó középosztály és a nehezen élők pedig csak morgolódnak, de belenyugszanak---mert számukra nincs semmi kilátás

 

több felelősség fent--nincs és ezért nem is kap több lehetőséget a lent"---sem

Lilla, mindez erősen elméleti okfejtés... ellenzékből.

Felhivnám szives figyelmedet hogy a jobbldali térfél egy kicsit el van foglalva.

Nem arról van szó, mi "jár" a népnek (habár ez egy jó kampánymottó)

Hanem arról, hogy baloldalon valaki lehet ellenzékben... vagy elkezdheti képviselni a nép érdekét.

Ez korábban is igy volt. A mindenkori kormányok majd olyan 19 éven keresztül finanszirozták a közszolgáltatáskat hitelből. Benne a baloldali kormányzatokkal természetesen.

Ennek a korszaknak lett vége, amikor Barroso megmondta Orbánnak (és előtte az iMF Bajnainak): nix hitelből fenntartott közszolgáltatás.

A nép elég keményen landolt. De azóta nagyon egyszerű a képlet: aki baloldalról  kormányoni szeretne, annak meg kell találnia a módját, hogyan lehet

1) megnyerni a nép bizalmát

2) meg is tartani azt

Ez a kormány profi--hibát nem csinál

 

épp ezért védi meg magát hangerővel---mert a logika amit a dolgai mögé tesz---koherens

csak primitív

 

Ezt kell meglátni és elővezetni a köz elé

ebben a lerombolt arrogáns kozbeszédben nem könnyű!

 

de Mesterházy érti már---csak legyen hinterlandja végig is vinni azt!

Nem vethet a baloldal senkit martalékul a fidesz elé, mert akkor lesz mááásik!

Minden igaz, amit leírt Mesterházy Attila. Az is igaz, amiről szombaton beszélt. Azt is elismerem, hogy a pártnak erőt kell mutatni akkor is, amikor még csak az erőgyűjtés fázisában van. De nagyon objektíven és nagyon kritikusan kell a pártnak önmagát és a társadalom általi elfogadottságát vizsgálni. Nehogy hamis illúziókba ringassuk magunkat!  Az erő felmutatása mellett nem árt tisztában lenni a realitással, azzal, hogy ez a párt önmagában nem lesz elég a kormányváltáshoz. Minél előbb szövetségre kell lépni  az Együtt 2014. (most már) párttal. Ebben a szövetségben pedig a mégoly tiszteletreméltó személyes ambíciókat is félre kell tenni és ésszerű kompromisszumokat kell kötni. Annak kell az ellenzék miniszterelnökjelöltjének lenni, akinek a legnagyobb az elfogadottsága a nem Fidesz szavazók körében. Ezt pedig az ellenzéki pártoktól egyforma távolságra álló közvéleménykutató szervezet profi módon és megfelelő időben elvégzett felmérésével lehetne eldönteni. Ha ez nem sikerül és erőből  próbál bárki is fellépni, az azt mutatná meg, hogy még ilyen súlyos helyzetben sem a haza érdeke az első. De bízom benne, hogy nem így lesz!

Az elkövetkező időkben pedig inkább a belpolitika terpén kellene maradni, nem Viktor Pontával hergelni az amúgy sem szelíd Fidesz tábort. Minél kevesebb új támadási felületet kell mutatni és sokkal jobban fel kell hívni a figyelmet a kormány által elkövetett hibákra, a korrupcióra, a hazugságokra és az elszegényített rétegek problémáira.

ha már megtiszteltél  és kíváncsi is vagy a véleményemre

 

akkor

1928-ban alkották meg az első magyarországi nyugdíjtörvényt

és 1975-re lett a rendszere teljes

tehát van több olyan ellátó rendszer, amelyet közösen kell műlödtetni--közlekedés, közvilágítás küzegészségügyi alapellátás, közalapoktatás

 

Ami efelett van az kerül a szociális ellátásba---amely bizony függ a tehetbíró képességtól

 

az én szívem szerint az lenne, hogy kevés adó a közösségi működésre, adminisztrációra

 

és elég magas fizetés, hogy amire szükség van fizethető lenne

ehelyett 1945 után másként alakult a rendszer.

Volt megélhetést és neémi megtakarítást biztosító fizetésed--és a többit az államkapitalizmus elrendezte.

Nos 1989 környékén e kérdést senki nem rendezte.

torgyánék szétosztottak--de a szociális ügyeket nem rendezték a fidesz sem sőt senki!

 

Gyurcsányra ráérett---neki a fidesz nem hagyta--sőt az mszp sem hagyta.

 

és mert a fidesz építkezett, most ugyanazt teszi egy jobboldali minta szerint---jó erős populista retorika mellett.

Ettől még bizony most rendezi el azt, hogy mit vállal fel az államkapitalizmus és mit vállal az egyén és a szociális hálót bizony lazábbra fogja, mint ahogy a korábbi kádári államkapitalizmusban megszoktuk.

 

No ezt nem mondta el senki a "nép"nek.

 

pedig az írástudók látták ezt.

 

Most mi van?!

Jönnek populista szöveggel, hogy a nép----meg jár neki meg stb.

de a tulajdoni viszonyokat ma megváltoztatni nem akarják/tudják.

Inkább kellett volna a törvényekkel rögzített szolidaritás elvű gazdagabb szociális háló fenntartása, mint az igazi balossággal vergődni---amelynek tényleg sok értelme a közbizalom rombolásán kívül nincs.

Szóval vissza 2006-hoz

 

de kár ezért a 8 évért

de gyanítom még mindig lesz inkább sültgalamb ohajtás, mintsem az élhetőt reálisan kigondolni

 

Ez várna most a baloldalra---Bajnai --Gyurcsány Mesterházi kb. efféle sorrendben

Bajnai a jó működő kormányzás--benne szociális háló a teherbírás függvényében

Gyurcsány --erősebb szociális háló--

Mesterházy pedig ---meglátjuk---össze bírja-e egyeztetni a kettőt?

 

A forrás ugyanis adott varázspálca nem teremti gazdagabbra

kedves lilla, elmondom én  neked hol vannak.

- állásban

vagy a magánszférában, és ebben a esetben a vállalat elvárása az, hogy ne okozzanak prolémát azzal, hogy járatják a szájukat

vagy politikailagbefolyásolt szférában (ide értve a mainstream médiákat). ebben az esetben a pártvonalat mondják

De tudod lilla ez még csaknem  is baj. Ugyanis amit te irsz, az az, hogy ugyan miért nem tudják meggyőzni a népet, hogy ami rossz neki, az jó?

Ki árulja (nem el-, hanem ki-) a népet? Hát nem az, aki szerint privatizálni kell az egészségügyet és a közoktatást? Aki szótlanul nézi a lakosság hitel-igába hajtsát?

De van még roszabb is Lilla. Az előbbiek a "még a nyirjuk a birkát" szemszögből nézvést is ostobaságok.

Miért? Mert a közegészségügy és a közoktatás versenyelőny. Ennek hiányával indoklolták az USA autógyárak az európaiakkal szembeni versenyhátrányukat.

A lakosság kihitel-véreztetése meg azért ostobaság mert 5 év bevétele 20 év (vagy a hitelpiac állandósulása esetén tartós) bevételhiányt okoz. Minthogy a fogyasztás a rrelative rövid ideig tartó fellendölés után persze vsszaesik.

Nade ki fogja ezt a poliitkusok szemébe mondani? Ki akarja kirúgatni magát? A nagy büdös semmiért. hiszen úgyse hallja meg senki.

Például ki mondja meg Attillának, hogy itt nem lesz 1% feletti GdP növekedés? Mert ugye miből?

amit leírtál az az írástudók --köztük a Te-árulásodnak is tartom

A" népnek " bizony meg kell mutatni ezt azt!

Azoknak, akik látnak ezt s azt!

a hülye mese, hogy varázsütésre jobb lesz sok éve él--és rombol

A magyar gazdag nép , mindig mindent kidob, amely áthúzódik a kormányváltáson.

logikát vált--és rombolja az előzőt---semmit meg nem tart

Bősi gát/erőmű

infrastruktúra fejlesztés---majd annak leállítása  és károsnak beállítása:  autópályák!

stb..

Ezt se tudja a nép!

Pedig a pénz ott van a semmiben.

Helyette mi a szöveg?: ellopták

 

szét is rombolták a közbizalmat!

Hol vannak az írástudók?

 

remek ma az atv-n

Mesterházy!

 

Végre felvállalta az elmúlt nyolc évet--és nyer vele!

Enélkül nem menne!

és így hiteles!

De számit-e a népnek? nem az értelmiségnek, nem a pártaktivistáknak, nem a politikusoknak. A népnek?

Ez a legfontosabb problémája?

Fog a nép olyan pártokra szavazni, amlyek nem foglalkoznak a nép problémájával?

Vagy tudván-tudva, hogy a pártokat nem érdekli a nép, inkább el sem mennek szavazni?

Az emeszpé úgy tűnik mindent kettő tippre tett fel.

1) nem lesz alternativa

2) a nép elmegy szavazni mert rázörrentenek az aktivisták

Hát ugyanez működött is Obamának. Miért?

1) Nem volt alternativa, mert az USA választási rendszere olyan, hogy oda még egy milliárdos (dollárban) sem tud befurakodni.

2) a nép elment szavazni, egyrészt, mert az a nép jórészt nem a elesettekből, hanem a középosztályból került ki, Másrészt mert amikor kopogtattak, már meg volt győzve. Am viszont ugyanazért mert könyebben, mint amiért Obánnak is könyebb a helyzete idehaza: az amerikai választók (ugye akik elmennek) jobb helyzetben vannak, mint az itteni baloldali szavazók, sem Clinton, sem Obama nem gyomrozta meg őket ezért lényegesn könyebb meggyőzni őket üres szavakkal.

Miért nem megy nálunk az Obama stratégia?

1) Mo-on lesz alternativa, ugyanis az indulás költsége tendál a nullához.

2) És a nép úgy tűnik nncs meggyőzve. Mert nem látja mi köze neki az egész vircsafthoz.

Szerintem  számit  , hogy  tiszztességes  ,demokratikus  jkátékszabályok  legyenek  .

Akkor  is  számit  ha  sokan  nem  érzik  így  .

"számít!...enélkül ugyanis nincs semmi!"

Ez egy logikai levezetés. Ne haragudj, de a népnek köze nincs logikai levezetésekhez.

Nincs enélkül semmi? Akkor ez a kormány problémája. Mégelőtte az MSZP és a politikusok prblémája: kéretik 2/3-ot szerezni.

De nem a nép problémája.

 

számít!

enélkül ugyanis nincs semmi!

most arra kaptál választ!

 

Bizony jó beszédet hallottunk Mesterházytól.

de nem mondott semmiféle receptet arra nézvést, hogy hogyan az első naptól----de azt gondolom, hogy nem is volt az a kampányindítónak feladata.

Nekem a forrás megjelőlése hiányzott ugyan----de ez sem a kampány nyitó keretébe tartozik.

 

Nem kapott el a hév---de tisztességes megszólalások voltak ott.

Mondjuk Ponta 12 perce végül összefoglalta mindazt, amit tudnunk kell---de nem a magyar-román---hanem az egyetemes viszonyokról

http://www.youtube.com/watch?v=bjD2bE3ZO_s

Sebaj,  ezt  is  megszoktam  ,hogy  sosem  arra  kapok  választ  amit  kérdezek  ,  vag y kifogásolok  .

Nem voltam eléég részletes a válaszaimban? Deugye feltettem egy kérdést, amire még nem válaszoltál egyértelműen. Azaz igennel vagy nemmel. Csak "rosszindulatúnak" minősitetted.

Szerinted az Alkotmány módositásától, a demokrácia helyreállitásától, a fidesz hetedizigleni megbüntetésétől, a médiaegyensúly visszabillentésétől elégedettebb lesz a nép? Számit ez a népnek?

Igen vagy nem? Számit ez a népnek? Nem az értelmiségnek, nem a pártaktivistáknak, a politikusoknak, hanem a népnek?

Tudod, akikre te is hivatkoztál. A szegények és elesettek.

Számit ez a minimálbér magaslatából?  Számit? Igen/nem?

Zsadi,  mi  a  baj  az  utolsó  mondatommal  ?

Szoktad  olvasni  Etele  "nagyon  pozitív  "  hsz-it  ?

Sajnos  én  igen  .

Aztán  lehet  Téged  az  nem  zavar  amit  etele  írt  ,  és  én  kifogásoltam,  csak  ez a  mondat  ?

Sebaj,  ezt  is  megszoktam  ,hogy  sosem  arra  kapok  választ  amit  kérdezek  ,  vag y kifogásolok  .

 

Hát persze, hogy "foglalkozott vele". Fogalkozásbeli kötelessége... sóhaj.

Vegyünk egy példát: 47 (vagy 48? már nem emlékszem) ezres közfoglalkoztatás (emlitette).

Felemelni a jelenlegi minimálbérre, 300 ezer fővel számolva:  költség 160 milliárd forint. Ilyen vállalást Attila nem is tett,

Emlitette a közszolgálatot és az emeszpé korább béremelését. De az állami foglalkoztatásban számos szektorban (persze nem az államtitkárságokon) az átlagbér  alig haladja meg a jelenlegi minimálbért. Attila nem is tett igéretet béremelésre.

Gondolom ebből te is látod, mit is jelent igazából a foglalkozunk a nép helyzetével kérdésköre valjában.

"Ha  van  munkahely  ,  van  bér  ,  ha  van  tisztességes  bér  ,  lehet  fizetni  a  számlákat  és  az  élelmiszer"

Hát persze, ez ilyen egyszerű, sóhaj. Még csak nem is az a kérdés kifizeti azt a bért. Nyomhat az MNB papirforintot nem?

Hát nem. A szmlák fizetéséhez (de ha már élelemnél tartunk a növényirtószer és a műtrágya, meg a gázolaj fizetéséhez) pénz kell. Euró,

Node ha lesz munkahely (már nem közmunka, hanem termelő), "beindul a gazdaság", akkor lesz euró.

Sóhaj. Mond elolastad amit neked irtam? A gazdaságról? és arról miért nem fog "beindulni". És ha nem indul be, miből fizeted azoknak a költsését (import) akkinek frissen nyomott papirpénzt adtál?

Csak azért kérdezem mert sokan nem rtik mit jelent, hogy az Eu betiltotta az állami eladósodást.

Kedves Erika!

Az utolsó mondatoddal ugyanazt cselekedted, amivel Etelét vádolod...

De mit számít, ha ÉSZRE SE VESZED, hogy mit mondasz...
 

Tényleg  ?

Szerintem  igen  is  foglalkozott a  néppel  .Hány  az  életből  hozott  példával  illusztrálta,  hogy  ő  hogyan  képzeli  el  ezt  másképp  .A gazdaság beindítása  ,ügye  mindannyiunk  ,tehát  a  "nép "  érdeke  is  .

Ha  van  munkahely  ,  van  bér  ,  ha  van  tisztességes  bér  ,  lehet  fizetni  a  számlákat  és  az  élelmiszert .Nem  pontosan  idéztem  ezért  nem  tettem  időzőjelbe  .minden  családba  legyen  legalább  1  kereső!mi  ha  nem  a "néppel  "  való  foglalkozás  ?

De  a  teendők  felsorolása is  :1:Erős demokrácia 

                                             2.:Felelős  gazdaságpolitika 

                                              3.:Igazságos  Társadalompolitika 

Szerinted  ezen  feladatok     mivel  foglakoznak  ?

Persze  nagyon  ól  hangzik  :hogy  a nép  ,ki  is  az  ?Szerintem " Én  ,Te  Ő " és  mindenki  más  .

Persze  aki nem  akar  valamit  meghallani  nem  is  fogja  .

 

Kedves Zsadi  és  etele  !

Hol a rosszindulat  ?

Ime:Nem  tudom  szerepelt-e a  szempontok között az  is,hogy effektive  az emeszpé szavazótábora nem  tud várni a kormányzásra 10-20évet."

Szerintem  az  Ország  nem  tud  várni  !  Ügye  milyen  nagy  különbség  ?

Mivel magyarázod  ezt  a  szöveget  ?

Én  annak  véltem,  hogy  arra  célzol ,hogy  az  MSZP szavazói  többségben  a z idősebb  korosztályt  alkotják  .Akkor  se értemm  mi köze ennek  a  nagygyűléshez  értékeléséhez.

Itt a  következő  ,nem  jó  ibóndulatú kérdés  :"az  Alkotmány módosításától,a  fidesz  hetedizigleni megbüntetésétől  ......................elégedettebbvlesz  a  nép?"

Erre már  válaszólnom  se  kell  ha  így  érzed  ,  hogy  erre  ninvcs  szükség  ,akkor  miről  is  beszélünk?Akkor  maradjon  orbánisztán  mindörökké?

Ezt most nem értem... HOL van itt rosszindulatú megjegyzés?...
Bár én csak egy zenész vagyok, semnem gazdasági, semnem politikai szakértő...
CSAK egy a NÉP közül, aki szintén NEM TUD (csak kénytelen!) várni éveket a sorsa jobbra fordulására! :(((
 

Rosszindulatú?

De hiszen én a legjobb "indulatból" irok. az  ország, a nép és igen, az emeszpé érdekében.

Két  évet  mondott  attila  arra, amíg  beindítják  a  gazdaságot

Az ugye mostantól három év. Tehát Attila keresztbeteszi az ujjait és reménykedik, hogyhárom év alatt a gazdaság magától beindul. Ez nem jött be Orbánnak sem. nade miért nem?

Tudod nem az állam látja el, babusgatja a gazdaságot egy kis, nyersanyagok és energia nélküli, exportorientált országban, hanem a gazdaság tartja el az államot.

Következésképp az állam nem tudja "beinditani" a gazdaságot.

Horn Gyula se tette. A német cégeknek volt szükségük több gyártó kapacitásra és megmondták mit várnak el (a bérszinvonal csökkentését). Innen a 97-2000-es konjunktúra.

Matolcsy György sem tette. A bankok akarták már 2000 előtt növelni a lakosság hitelkitettségét, mert telitődött a vállalati és önkormányzati piac. És kialakult egy "kisebb" ingatlanpiacii lufi a nagyvilágban azaz nőtt a fogyasztás, az igény a nálunk gyártott termékekre. Innnen a 2001-2007-es gazdasági konjunktúra.

Amint látod Attila sem fogja beinditani a gazdaságot. Talán majd valaki más?

De ha körülnézel "valaki más" után talán vedd figyelembe a jelenlegi gazdasági adatokat és  trendeket.  Ha mást nem, az európai uniós munkanélküliséget és demográfiát, valamint a lefagyott hitelpiacot és az ebbl következő versenyt a bérmunka piacán és a csökkenő fogyasztást (azaz forditok. a csökkenő termelést, nálunk)

Sikerült? Na mi következik ebből?

Hát csak az, hogy Attila reményekedhet, de a gazdaság nem fog "beindulni". Hanem továbbra is szenvedni fog a lakosság.

Ezért  kellene valamivel túllendülni a szokásos kormányzásosdni.

  • 211
  • -202

Soik mindennel foglalkozott Attila, de szerintem a legfontosabbal nem. A néppel. A nép pedig arra kíváncsi, hogy milyen sorsot szánnak neki. Mert tapasztalataink mutatják, hogy akárki kerül kormányra megint a nép húzza a rövidebbet.

Két  évet  mondott  attila  arra, amíg  beindítják  a  gazdaságot  .

Nem  kell  keverned  a  "népelégedettségével"  !

Nem  ámít  és nem  hazudik  .A  többit  eldöntik  a szavazók  .

A te  rosszindulatú  megjegyzéseid  már  csak  a  szokásosak  .

egy  szóval  se  mondta  hogy  azonnal  és   mindent

Ha jól emlékszem 2 évet mondott, gondolom azért, mert ha Orbánon számonkérjük, hogy három év alatt nem csinált semmit, akkor mégse lehet mondjuk utánacsinálni a 10-20 éves határidő kitűzését :o)

Nem tudom szerepelt-e a szempontok között az is, hogy effektive az emeszpé szavazótábora nem tud várni a kormányzásra 10-20 évet. (szerintem 2-t se, de hagyjuk)

Gondolom látod a különbséget a kettő között.

Abban nagyon egyetértünk, hogy "egy  szóval  se  mondta  hogy  azonnal  és   mindent", Attila nagyon ügyel, hogy minnél kevesebbet vállaljon be. Perszeez egyre nehezebb. Most is törés volt a beszédjében a kiváló szándékok, és a "felelős kormányzás" meg a gyakorlatasabb vállalások között.

Azért lenne egy kérdésem. szerinted az Alkotmány módositásától, a demokrácia helyreállitásától, a fidesz hetedizigleni megbüntetésétől, a médiaegyensúly visszabillentésétől elégedettebb lesz a nép? Egyáltalán számit-e ez bármit a népnek, vagy Attila még mindig belsőkampányol?

Mondjuk arra már rá sem kérdezek, hogy tervezi mindezt Attila a fideszes alkotmánybiróság, ügyészség, és a 13% magasságából.

Attila  proramot  is  hírdetett , és  egy  szóval  se  mondta  hogy  azonnal  és   mindent  .

A szocialista párt valóban lépett egyet előre.

Eddig az orbáni módszerekkel vivott médiapolitizálást kövthettük figyelemmel.

Most úgy tűnik az orbáni valóságértlmezésre kerül sor.

A kérdés csak az, vajon a szocialista párt megérti-e még a választások előtt miben és hogyan változott az ország és ezért a lakosság és az állam gazdasági helyzete ez elmúlt nyolc évben (mármint 2006 és 2013 között ) és mi a különnbség abban, ahogy ezt a baloldal és a jobboldal szavazótábora megéli.

Akkor talán a "szocialista párt politikája" is megváltozik. Ahelyerr, hogy állandóan "a bizalom helyreáll ha én győzök és akkor lesz növekedés" Romney és "változás  lesz" Obama magyarhangját hallgatnánk egy párttól, amelynek --az amerikai republinus és demokrata pártokkal szemben- most már nem a középosztály, hanem a lecsúszott rétegek alkotják -alkotnák- a tömegbázisát.

A kapitalista rendszer nem igazságos és nem biztonságos. Az Orbán kormány meg hab a tortán.