Mesterházy Attila blogja

Mesterházy Attila, pártelnök, frakcióvezető blogja

A jövőnk visszavétele a tét

Fele igaz csak a tündérmesének: a mese. Élénkülő növekedés, bővülő foglalkoztatás, emelkedő reálbérek, egyensúlyi költségvetés, csökkenő adósság - ezeket harsogja a kormány. Valójában egy szó sem igaz az egészből. A realitás ellenáll a kormányzati nagyotmondásnak.

 
Növekedés? Európában is párját ritkító recesszió van helyette. Orbánék a 2011-es konvergenciatervben 3 százalék feletti növekedést vártak a 2011-2013 közötti évek mindegyikére. De még a tavalyi év tavaszán is azt gondolták, hogy 2012-ben minimális növekedés lehet. A valóság: 2012-ben -1,7 százalékos változás. Az utolsó negyedévben brutális, 2,7 százalékos volt a visszaesés. Az országot újraiparosítani akaró kormány 7,6 százalékos ipari recessziót hozott össze decemberre. A mezőgazdaság szintén alulteljesített.
 
Lehet ezért okolni az aszályt, meg az európai folyamatokat, de ez megint csak hazugság. Aszály volt máshol is. Európa gazdasági teljesítménye kétségkívül romlott 2012-ben, de a miénk sajnos elmarad az európai átlagtól. Mi több, Magyarország egyre inkább lemarad már a közép-európai régiótól is. E riasztó, a jelenünket és jövőnket egyaránt veszélyeztető fejleményeket a kormány katasztrofális gazdaságpolitikája okozza. Az agyon adóztatott vállalkozások és háztartások moccanni is alig bírnak.
 
Bővülő foglalkoztatás, emelkedő reálbérek? Cinikus tréfa csupán. Többen dolgoznak, ha beszámítjuk a közfoglalkoztatást. De a reálbérek csak akkor emelkedtek, ha abba meg nem számítjuk bele a közfoglalkoztatást. Az igazság az, hogy a piaci munkahelyek száma csökken. Közmunkát meg többen végeznek, csakhogy egyre rövidebb ideig és egyre kevesebb pénzért. 2013-ban már csak 5 hónapos közmunka-projektek lesznek, napi 6 órában. A szégyenteljesen alacsony 47 ezer forintos jövedelem helyett 39 ezerért. Ez egyszerűen kegyetlenség.
 
Egyensúlyi költségvetés? Orbán Viktor és Matolcsy György a 3 százalék alatti hiánnyal büszkélkedik a leggyakrabban. Látszatra igazuk van, csakhogy a nyugdíjvagyon elrablása nélkül ez lehetetlen lett volna. E vagyonnak már alig van meg az ötöde. A többi pénzt adósságcsökkentésre és folyó ügyekre szórta el a kabinet. Az időskori biztonságra gyűjtött megtakarításokat két év alatt porrá égették.
 
A költségvetés iszonyatos pénzeket juttat a legmagasabb jövedelmű keveseknek, minden látható növekedési hatás nélkül. Közben a kormány lehetetlen helyzetbe hozta az egészségügyet, a közoktatást, a felsőoktatást, a kutatást, a fejlesztést, vagyis a hosszú távú növekedés lehetőségét kínáló területeket.
 
Csökkenő adósság? A kormány korábbi nagyhangú tervei szerint az adósságrátának mostanra már 70 százalék alatt kellene lennie. Ehhez képest 78 százalék, és a trend növekvő. A forintadósság különösen nagyot ugrott, de október óta a devizaadósság is újra emelkedik. Az egy dolog, hogy a kormány hazudik, amikor az adósság elleni küzdelem egyre nevetségesebb győzelmi jelentéseit közreadja. Nagyobb gond, hogy eszerint a semmire ment el az emberek nyugdíj-megtakarítása, s hogy az egész Orbán-Matolcsy-féle megszorítás teljesen értelmetlen. Ahogy nem alapoz meg növekedést, úgy nem mérsékli az adósságot sem.
 
Az unortodox rezsim megbukott. A mi dolgunk, hogy felkészüljünk a fordulatra. Az MSZP programja igazságos adórendszerről, a vállalkozások segítéséről, energia- és háztartásbarát közszolgáltatásokról, megerősített oktatásról és egészségügyről szól. Nem ígérünk csodát és nem beszélünk a levegőbe. De akármilyen nehéz is lesz, az emberekkel együtt visszavesszük a Fidesz által elrabolt jövőt.…
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

  • 324
  • -367

a pártjának nincs pénze 

és nem is gátlástalan

 

(főnököd pártvezéred csak Neked lehet, ha így gondolkozol meg főképp!  :)  )

 

Láttál te már szocialistát liberálist --e kettő bármely változatát síppal dobbal molinóval alázni másokat?

Szeles és milliós csapata ezt teszi----

nem meggyőződéssel, hanem jól kialkudott bérért

Amíg Széles Gábor van, addig COF is van

sőt agresszíó is van

de később idehozom Fritz Tamás erre vonatkozó mondatait.

 

Ezt az mszp is és más is tudja --szervezi is a megfelelő választ

Kedves lilla !Akkor a gyurcsány főnöködnek szintén igaza van az okfejtésed szerint,mert:

 a.Van pénze

b.gátlástalan

Két dolog miatt ((van a Széles Gábornak igaza)

a.Van pénze

b.gátlástalanok

 

Ellensúlya lehet az ellenzéki egyetakarás

b.az igazságok kíméletlen előtárása

 

(pl. Selmeczi elmondta, hogy ők aztán a nyugdíjakat hű de 

merthogy a szocik törvénye

és alig valaki(Kórozs) mondta el, hogy a törvény csak a bruttosítás után élt volna

 

és ez a fidesz kommunikáciot agyon is csapta volna----de nem!!!!

Én ebben is látok bénaságot----ellenzéki bénaságot-----mert ha mindenki mondaná??!  )))

Azt hiszem egyetértünk. Ha az ellenzék belemegy abba, hogy politikai csatározásokat folytat egymás között, akkor a jól szervezett és kellően gátlástalan FIDESZ simán megnyeri a 2014-es választást. Olvasom Széles Gábor bejegyzését, amiben újabb 2/3-ados FIDESZ győzelmet vízionál. Azt nem tudni, hogy mire alapozza a várakozásait, de egy dolog kiderül belőle: a FIDESZ támogatói köre elszántan készül a következő választásokra, és nem válogat az eszközökben. Ez ellen csak akkor lehet tenni, ha a választásokig jelentős növekedést sikerül elérnie a demokratikus ellenzéknek.

Balokdalikést is haljok arra hogy egyetértek  .Sajnos az elmúlt nyol évezés megtette a hatását csak úgy mint  a karaktergyilkosságok egyéb formái   amit mi ismerünk ,saját bőnötn tapasztaltunk,:(( Épp ezért mindenkinek össze kell fogni a győzelem reményében  mert másképp nem megy ,akkor ki kell mondani  hogy nem lesz jövőnk ,de még a gyerekeinknek  sem lesz (( Vagyis az Együtt, a DK ,az összes liberális formáció, az LMP  kivált tagjai és mindenki aki leváltás párti ide kellene hogy sorakozzon ,és együtt tán még sikerülhet   Ha nem ez lesz és nem  jön meg sokak esze a józan   akkor nincs jövő akkor végünk és jön Mohács...  Amit itt leírtam a rosszul  élő háteányos helyzetű Magyarország ,  vidék óhaja.((

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.Ady

 Tisztelt   Katicabogár !Én meg azt hiszem ,hogy te se nálam ,mert nem neked írtam, ha nem vetted volna észre , észrevételem írtam a Párt elnöknek ,ami köröttünk a falukba zajlik ,és ezekből lehet tanulni,építeni a pártot jó felé én is melette tettem le a voksom ,de én is úgy látom, hogy egyedül kevesek lesznek ,olvasd el mégegyszer és rájössz kinek  és miert szól ,üdv 

  • 333
  • -325

Azt hiszem nem jó helyen "kopogtatsz". Pillanatnyilag az MSZP az egyetlen párt, akik sokat tesznek az együttműködésért.

Tisztelt Pártelnök  Úr!Kérem  pár dolgot jó lenne ha figyelembe venének ,addig még nem tudnak kompromiszumot kötni a többi alakuló pártal adig labdába nem rúgnak  önök ,szomoró de nevetnek önökön ,amilyen harcot vivnak és marakodnak ,meg kelene álapítani, hogy melyikük alkalmasabb a miniszter elnökségre és azt a  politikust kelene támogatni és akkor önök mellé áll a nép ,amerre megyek csak azt halom bohóckodnak,nincs hiteles párt  akire most lehetne szavazni,jó lenne végre öszefogni és akkor is jutna mindenkinek vezető beosztás ,de mindenki a bársony székért harcol ,külön sütögetik a pogácsájukat abból nem egy nagy pogácsa lessz hanem sok kicsi amivel semmire nem mennek majd,vagy a sok éhes népnek kiosztani,szomorú senki nem ellenőrzi 4 órában foglalkoztatják az embereket ,családjukat nem tudják töredék pénzből eltartani,környékembe sok embernek nincs munkája,tartalékot felélték idős nagyszülők osztják meg nyugdíjukat ,nem ilyen országban akarunk élni ,rettegünk a betörőktől 3.házba törtek be tőlünk ,hát szomorú, hogy a közbiztonságra pénz nincs de stadionra van ,lehetne sorolni ,de nincs értelme ,bízom benne hogy nem csak a hatalomé törtetnek de a népet is szolgálni akarják,mert már csak köztársaság ,,nem népköztársaság,köszönöm üdv nyugdíjas  Zsóka

Én azért bízom benne, hogy a rezsicsökkentés közel sem olyan "csodafegyver", mint azt a kiagyalói hiszik.

Mindig így van ez!
Az emberek behódolnak a mammon miatt!
Most a "REZSICSÖKKENTÉSEK" az új fegyver...
Nem veszik észre a porhintést. Pont attól vakulnak el!
Hát igen....
Pénz beszél, a MÉLY hallgat...
 

  • 325
  • -316

A valóság látható, és sajnos egyre jobban látszik. a csúcs 2014 lesz.orbán már most lakkoztatja a fehér lovat!

Erika kedves!

Nem akarlak meggyőzni, csak kételkedésre serkenteni.

Eme mentalitást írta le Bauer Tamás a galamus cikkében--ha kinyitottad.

Az mszp bizony a mai napig épp az általad hangoztatott nézet miatt a külső szemlélő számára maradt kétarcú.

Sem ide sem oda!

Mert az a baloldaliság, amelyet Te SZERINTEM gondolsz, az Szanyi--30%-nyi.

Az mszp hivatalos álláspontja pedig a programjaiból láthatóan nem az!

A programjai nem államkapitalizmus--olvasd el őket ebből a szempontból is!

 

A baloldaliság kifejezés pedig inkább egy szembenálló megjelölés, mintsem eszmei helyzet. Ott ugyanis csak három van: liberális, konzervatív, szocialista

 

ma pedig ezek keveréke között éldegélünk.

Az mszp sem tiszta eszmerendszerű párt---épp a gazdaságprogramja láttatja ezt legjobban.

Éppen ezért bizony az E14-nek is van helye a Nap alatt.

Ha több idő lenne , akkor ki is tisztulna minden. Így koraszülött lesz a dolog  és majd születése után kell felnevelni mindent.

Feltéve, hogy lesz arra akarat és bölcseség.

((mondjuk baloldali ezsmerendszer nincs  csak ma használjuk ahogy Téged érteni véllek kirekesztésre))

Az tény  ,hogy  azzal , hogy  "baloldalinak " titulálják  magukat  , megosztják  és  megtévesztik  a  választókat  .

A valóság  nálunk  van  ,  a vágyak  meg  odaát  .Emlékeztek  még amikor  éppen  az  MSZP-t akarták  kettéosztani  ?Na  ez  volt  a  vággy  ,  a valóság  látható  .

 

Arról, hogy az MSZP nem képes annyira növelni a támogatottságát, hogy le tudja győzni a FIDESZ-t, arról nem Bajnai és a többiek tehetnek. Ha visszavonulna, akkor sem lenne több támogatója az MSZP-nek. A vágyak és a valóság, az két külön dolog.

Kedves  Lilla  !

Hiába  ajálgatsz  itt  cikkeket  ,nélküled  is  ismerem  ezeket  az  állásfoglalásokat  ,  oda-vissza  .Bajnai  kétségtelenül  Gyurcsánnyal   egy  "tőröl  fakad"  ami  a  gazdaságpolitikájukat  illeti  .Azt  is  fejezte  be  kormányfőként  amit  Gy F  ráhagyott  .

Ezért  nem  kell  most  se megszólalnia  ,hisz  volt  főköke  megteszi  azt, így  homályban  maradhat  valódi  szándéka .

Bár  aki  nézte  az  este  az  ATV-t  ott  kimondatott  a közvéleménykutatótól /H E/ ,  hogy  az  E  14 mögött  ott  a  valamikori  SZDSZ  teljes  elitje  +és  szavazótábora .

Ennyit  a  baloldaliságukról  ./nálam  a  liberális  ,nem  okvetlen  baloldali  /

Én  is  úgy  gondolom  jobban  tenné  ha  visszavonúlna  kicsit  .

dehogy vége!

 

http://atv.hu/videotar/20130218_uj_partot_alapitottak_az_lmp_bol_kilepo_...

 

a hendikeppjük óriási és jól is kommunikálnak

 

Meg az enyémmel is, meg még sok másunkéval is...
Igazad van Kiris, sajnos, én sem tudok optimista lenni!
Pedig jártamban-keltemben az emberek hajlanának a baloldal támogatására (legalábbis nálunk, hisz nagy az elégedetlenség a jelenlegi jobboldali érával szemben, igaz, itt mindig is így volt), de ha MOST elbaltázzák, én úgy látom, örökre vége a baloldalnak Magyarországon!

Sajnos!

 

Nem vitázni kéne, hanem MEGEGYEZNI!

Különben akkora bukta lesz, mint az ólajtó! :(((
 

Erika!

ezt kifejezetten a Te figyelmedbe ajánlom.

http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=191898&ca...

Bizony csak akkor emelheted fel a fejed, ha ezt a kérdéskört magadban tisztáztad.

Bizony a PM formálódó párt a maga hendikeppjével--bizony ott van!

 

Meglátjuk meddig?!

Ha ügyesek az mszp kárára

Nem állítom, hogy nagyon nyerőre áll a helyzet, azonban ahhoz, hogy a 2010-es bukás ismétlődjön valami nagyon rosszat kellene tenni a szociknak. Szerintem ez biztosan nem fog történni.

eszerint annak az iskolának a hive vagy,  hogy a lécet olyan alacsonyra kell tenni, hogy biztosan átugorjuk.

node 4 ilyen és ehhez hasonló évvel 2010 után milyen alacsony is az a "jobb mint 2010"?

valamint. biztos vagy benne, hogy lesz még alkalom ugrani? Merthogy. MDF, FKGP, KdNP, MdNP, ...szdsz...

több mint nyilvánvaló, hogy az mszp hajóját egyedül a "hűségesek" tartják  a viz felett. demográfiai folyamatokról hallottál már? nem?

 a karantén felodását tettekkel. A dk ott van a tárgyalóasztaloknál és kifejezi a szavaival azt, hogy ez normális a baloldalon. A dk nem több és nem kevesebb, mint bármely másik formáció.

Nem Gyurcsányoz--hanem dk-ról beszél és kilépett a fidesz sémából.

Mesterien!

és ez a teendő. Ha nem ismered el, hogy Gyurcsány vagy, akkor fel bírod emelni a fejed

 

de ezt Andor A galamuson két tételben avatottan elmondta pár perc fusd át!

 

http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=191715%3Aa-dolgok-allasa-2&catid=9%3Avendegek&Itemid=66

Horn Gábor a szocialisták átalakítási bénaságát 2002-2010 között lassúnak tartotta  és megmozdíthatalannak a pártot. Mellesleg Gyurcsány sem tudott a két sebesség között jó lavírozni.Meg hátországa sem volt.

Neki adva voltak a gazdasági kényszerek az mszp pedig valamiféle kádárit akart fenntartani--Aki olvasta az elemzéseit anno fel is fogta miről beszél.Mindegy!

 

Mára tök mindegy!

Kibeszéletlenek maradtak a tematizáló fidesz óvó szeme mellett a nézőpontok. Az Őszödi programbeszéd ott maradt a dokumentumok között ismerte, aki akarta   de tabu lett.

Most rezsimmé alakítja a fidesz

És tényleg velünk játszik

mindnyájunkkal

aki ezt még mindig nem fogja fel!

és ez nem  Mesterházy!

Ő már ezt rég tudja!

 

Ezt nem értem:

Miért a karantén?! Gyurcsány a baloldalt nem tudta úgy összekapni egy tömbbe, mint a jobboldalt . Mondják, hogy elutasított. Azért elutasított mert fel kell ismerni, hogy általa a baloldal az elutasított--és baloldal ezt a csapdát hagyja éli benne táncol

 

A másik: azt irod, hogy Mesterházy látja a kivezető utat, majd megismétled.

Ha kérdezem, hogy mi a kivezető ut, akkor irsz másfél oldalt, 25 linket beteszel, csak arra nem válaszolsz, hogy mit lát Meserházy kivezető utnak.

Véleményem szerint  megtehetik azt a rosszat!

Ne legyen igazam!

Köszönöm Katicabogár!

Figyelmetlen voltam.

Akkora beleszólása volt Horn Gábornak a szocik belügyébe?

Nem értek egyet:

tények  (ha kéred mindet linkkel is alátámasztom!)

1. az éhségsztrájk után a dk-nak volt =% támogatottsága --soha akkora nem volt máskor

2. jött október 23-i tüntetés

3. előtte a dilemma ---ki s kivel hol?

4. Juhász azt mondta pártok ne--én akkor olvastam körbe a bázisdemokrácia hazai történetét és azt mondtam eszement időveszteséget fog okozni egy szervezett fidesszel szemben

 

5. Gyurcsány másképp fogalmazott--azt mondta kevés az idő--pártként kell megjelenni

6. csúf vita lett és Bajnai ott lépett színre

7. küldött is a sikeressége tudatában leveleket ide s oda

lett is belőle a stőrung

8. Róna Péter visszautasította: mi az hogy az lmp-t kérik??! Nem partnerek különben az elmúlt éra stb.

9. a dk elvesztette szavazaóit az E14 megszerezte azonnal

és Róna Péter szavai után el is vesztette

10.Azóta az mszp erősödött , de nem eleget

az E14 éppen a bázisdemokrácia mindig mindenről ott és akkor szavazunk ((ahogy a HAJA teszi) működési metodikája miatt helyben jár

Közben a fidesszel szemben állók meg egymást járatták le így s úgy

11. alátámasztandó mindhez van linkem is--akár priviben is elküldhetem

és mindezt Mesterházy és stábja látta át.

A dk rengeteget dolgozik---látványosan is, meg nem látványosan is

Miért a karantén?! Gyurcsány a baloldalt nem tudta úgy összekapni egy tömbbe, mint a jobboldalt . Mondják, hogy elutasított. Azért elutasított mert fel kell ismerni, hogy általa a baloldal az elutasított--és baloldal ezt a csapdát hagyja éli benne táncol

 

és közben helyben jár.

 

de Andor a galamuson ezt jobban megfogalmazta

"Keserű lehet a józanodás, mert előfordulhat, hogy még nagyobb bukáslesz belőle, mint 2010-ben volt."

Nem állítom, hogy nagyon nyerőre áll a helyzet, azonban ahhoz, hogy a 2010-es bukás ismétlődjön valami nagyon rosszat kellene tenni a szociknak. Szerintem ez biztosan nem fog történni.

Horn Gábor SZDSZ-es politikusról van szó. Nem tévesztendő össze a szoci Horn Gyulával

Mi a kivezető ut?

"Hiába Horn küldte Gy F-et a P-be , mindig a szocikat cseszegetitek .Ennyit a korrektségről .

Én a most látott formációkkal csak egy alkotmányos helyreállítás erejéig állnák össze ."

 

Horn az nem szocialista politikus?

Korrekt vagyok mert nemcsak a szocikat cseszegetem. Gyurcsányt már akkor cseszegettem, amikor Te még lelkesen tapsikoltál neki.

Mit gondolsz miért kellene összefogni minden demokratikus erőnek, ha nem az alkotmányos rend hjelyreállitására.

Figyelni kellene arra is, hogy mit mondott Bajnai ezzel kapcsolatban, és nem elszállni attól a diadaltól, amit a közvélemény kutatási adatok mutatnak, mármint hogy második befutó az MSZP.

Keserű lehet a józanodás, mert előfordulhat, hogy még nagyobb bukáslesz belőle, mint 2010-ben volt.

Nem Mesterházyért aggodom, hanem magunkért, nem akarom, de sajnos ők az én sorsommal is játszanak. 

Most hallgatom a haza és haladás konferenciájának közvetítését.

Nagyon tartalmas anyagok.

No annak megvalósítási esélyéhez bizony sokat kell tenni.

és Mesterházy bizony felfogta már, hogy mennyit!

és még mindig Gyurcsánynál tartunk!

 

Ezt mondja Andor is!

(én régtől csak nem oly avatottan :) )

 

Mesterházy értette, hogy mi a kivezető út, de nem volt könnyű a fidesz kommunikációnak bedőlt pártját valamiféle előrelépésre sarkallni. Megtörténik ---most már talán megtörténik.

Persze lebegtetve van a dolog, hogy a csata a pártban csak felfüggesztve van--és ez nem jó!

a PM párt így sitty-sutty elviszi a szavazókat--mert okosan és jól kommunikál és hatalmas a hendikepp-je.

A dk--nak pedig ez a küldetése:

"Nagy László: Ki viszi át a szerelmet?

Létem ha végleg lemerült
ki imád tücsök-hegedűt?
Lángot ki lehel deres ágra?
Ki feszül föl a szivárványra?
Lágy hantú mezővé a szikla-
csípőket ki öleli sírva?
Ki becéz falban megeredt
hajakat, verőereket?
S dúlt hiteknek kicsoda állít
káromkodásból katedrálist?

Létem ha végleg lemerült,
ki rettenti a keselyűt!
S ki viszi át fogában tartva
a Szerelmet a túlsó partra?

mert a lefektetett alapszabály tervezete , alapvetése , mai programja  mind ott van a többiek gondolkodásában. Hogy vele mi lesz?---az a többieken is múlik---

meddig tartják fenn azt a karantént amelyet elsősorban maguknak építenek a fidesszel szemben.

ahogy Andor fogalmazza.

Sajnos van okod tapsikolni, mert objektiven nézve a nagy népi nemzeti tolvajbanda maradni fog.

Nagyon nehezemre esik ezt leirnom, mert a levegővétel is egyre nehezebb számomra ebben a trogervilágban.

Ha viszont nem sikerül legyőzni orbánt , akkor azt mondom hogy a szocik karonfogva a dk-sokkal  pusztuljanak a politikából. Abban hogy az un civil kezdeményezés sikertelen, abban a legnagyobb szerepe a szocialistáknak van.

Emlékeztek rá, amikor Juhász azt mondta, hogy nem kellenek a pártok. Akkor az itt és a dk fórumon is sztárolt blogger le orbán juhászozta. Persze a Parlamentben is lehet politizálni( by szocialisták).Miért nem visz ki az MSZP több százezer embert az utcára?Megtehetn é, hiszen a legnagyobb ellenzéki erő.

Láttam én már tüntetést ahová nagy nehezen összeszedtünk hatvan embert, pedig két párt is képviseltette magát. a legnagyobb erőtöl voltak a legkevesebben, de a helyi páretelnök örömmel konstatálta a helyi pravdában, hogy sikeres tüntetést szerveztünk, pedig a szervezés annyit jelentett hogy odaküldött 5 embert.

Meg kell mondjam, és nem szivesen teszem, de Gyurcsány többet tesz a baloldal győzelméért ,mint  a szocik. Ez akkor is igaz, ha bumeráng hatása van.

orbán nemes egyszerűséggel a hazugságaival győzni fog.  

Ez a lépfenéje az egésznek, hogy Te mint mszp-s Gyurcsányon, Lilla mint dk-s Mesterházyn kéred számon a történteket!

Mire jött rá Mesterházy?

Nevetséges lesz, ha  a baloldalt is Gyurcsány kapja össze, hogy végül kilépjenek a fidesz szorgalmazta kommunikációs körből

 

Ezt mondja a Galamuson Andor

Biztosan --másképpen--- semmi ütössé nem válik!  (semmi ütőssé nem válik másképp)

Egyébként Mesterházy jött erre legelőbb rá!

Akkor összegezzük: szonda ipsos-ák szerint az MSZP megint lefele, Jobbik felfele. Hiába,  a 3%-os (alapra vetitve) hibahatár szépségei...

Jelenleg a leendő "baloldali" szavazókért a választási iv baloldali felén az alábbi küzdelem várható.

- 2db lmp

- 1db E2014

- 1db MSZP

- 1db Jobbik

(akinek nem tetszik, hogy a jobbikot "baloldali" szavazatok megoszlása szemszögéből figyelembe kell venni, az váltsa le  népet :)

egyet fűznék mindehez hozzá. wow.

http://atv.hu/videotar/20130218_uj_partot_alapitottak_az_lmp_bol_kilepo_...

 

új arcok ugyanarra a témára!

 

http://atv.hu/videotar/20130218_gyurcsany_vitara_hivta_bajnait

 

Ezt egyedül Mesterházy vette észre!

és

 a pártja?

A média szépen "bebeszélte" azt, hogy Bajnai "üzengetett" az MSZP-nek. Bajnai egy beszédet tartott, ami nem az MSZP-nek, hanem a választóknak szólt. Kiragadnak két mondatot a beszédből, és önálló magyarázatot kreálnak hozzá. Kicsit emlékeztet az öszödi beszéd utóéletére.

Az E2014 azért kénytelen párttá alakulni, mert az eredeti választási szövetségi elképzelés megbukott. Pont az MSZP aktív közreműködésével. Az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt. Ez vitathatatlan tény. De az is, hogy egyedül nem fogja legyőzni a FIDESZT. Ennyit "üzent" Bajnai, nem többet.

Egyébként érts egyet--hogy a dk-t preferálom a leírtakat komolyan gondolom-- Holnap nézd meg---ha nem tetted a Szabad szemmel mai adását ---benne a PM pártot és Gyurcsányt   és ha van kedvesd olvass bele Erikának ajánlott linkekebe.

 

És azt hiszem Mesterházy tán mindezt tudja és érti is!

Segíteni kéne Neki.

  • 317
  • -335

akár priviben is   minden kérdésedre lenne válaszom, ha arra nyitott lennél

 

két linket hozok ide

1  .hvg.hu/itthon/20060923eszterhazy

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=191715%3Aa-dolgok-allasa-2&catid=9%3Avendegek&Itemid=66
így jutunk vissza a kályhához---miközben az idő haladt 2006-tól 2013. februárjáig

"

Az ellenzéki összefogásnak csak akkor van esélye, ha a résztvevő pártoknak és szervezeteknek sikerül saját kottát írni, és nem Orbán kottáját játsszák. Ha sikerül nagy tömegekkel elfogadtatni az elmúlt 22 év másfajta értelmezését, mint amilyet a Fidesz kreált. És – bármilyen fájdalmas lehet ezt hallani egyeseknek – benne a Gyurcsány Ferenc szerepéről alkotott képet is át kell írni. Nem a másik végletbe, csak a realitásba. Mert akárhogy is nézzük, abban igaza van Orbán Viktornak, hogy Gyurcsány Ferenc személye megkerülhetetlen. Nem véletlenül akarja eltaposni. A demokratikus ellenzéknek viszont éppenséggel megvédenie kellene. Ha szívós munkával sikerült elhitetni az ország többségével, hogy az őszödi beszéd hazugságbeszéd volt, akkor talán ugyanolyan szívós munkával azt is sikerülhet elhitetni, hogy az elmúlt huszonkét év egyetlen becsületes politikai beszéde volt, amely arról szólt, hogy szakítani kellene a hazudozással. Ha akarnák.

De ki akar a politikusok közül szakítani a hazudozással? Ameddig az ellenzék pártjai nem fognak ebben különbözni a Fidesztől, addig Orbán marad, mert ő hatékonyabban és gátlástalanabbul csinálja."

 

2.

http://index.hu/belfold/partI7339/
program beszéd

elhíresült
http://nol.hu/archivum/archiv-417593

 

csak egyszer olvass bele a programbeszédbe

 

Erről mondott le az mszp--anno

Most Orbán megtöltötte tartalommal.

Nem tárgyalt róla-az mszp -- -elutasította--- Szanyi saját maga mondta: mikor elhangzott---magad Feri!

és ezzel felejthetővé is tettte--nem is tudták mit keresnek amikor a fidesz puccs lecsapott, mert májusra már senki nem emlékezett.rá

 

Ezt vetik most minduntalan vissza a szemekre.

 

Pogramot keresnek a korszakváltás programját ---ott volt--

sőt ott van! bár az idő alaposan túlhaladta a 2006-os helyzetet.

 

azt mondta a minap egy mszp -tag ismerősöm , hogy ők azt a beszédet nem ismerték --májusban tényleg nem volt publikus, de szeptembertől igen. Ha én a pártonkívüli sokat dolgozó aktivista rákérdeztem néha--csak a pókerarc volt a válasz.

Orbánnak nem volt programalkotó dolga--mondjuk Gyurcsánynak se, mert ott akkor mást nem lehetett tenni--időelodázás ment 2009-ig aztán Bajnainak aláírás---No ezt azért mondtam, mert  azt mondtad kígyó -béka.

 

de most már tök mindegy Nem lehet az időt visszaforgatni. Ezért tette saját magát az mszp oda, ahova a bizalom terén

Ahogy Andor   mondja a Galamus cikkben --azt nem vette észre emez oldal, hogy azzal, hogy Gyurcsányt--- Ő IS Gyurcsányt tette bűnbakká---magát is azzá tette.

Az szdsz pedig saját magát buktatta meg szinte ugyanazért amiért a fenti----Nem voltak képesek  átvinni az akaratukat  semmi szempont szerint sem--szépen kioltották egymást

Gyurcsány pedig a kettő között rosszul lavírozott--az örök vita eredménye Orbán lett. Most jobb?

 

És igen a dk tagja sem vagyok---de a " dk szekerét tolom"---most és 2006-től remélem, hogy egy normális élhető ország létrejöttéhez képes lesz hoozzájárulni.

 

az mszp pedig ha észbe nem kap --bizony a Párbeszéd Magyarországért , amely őriási hendikeppel indul---elviszi a szavazóit

Jól nyilatkoznak és pont azt mondják, mint amit az mszp-nek kéne!

Sok  igazság  van  abban , hogy  nincs  tiztázva  a  Gyurcsány  időszak  sok  politikai  és  gazdasági  kérdése  , ez  nem  a szocikon  múlott  . Na de  a  választók  kimondták  az  X-el  a  véleményüket .Én  belülről  rosszul  éltem  meg  azt  az  időszakot  .nem  lehet azt  csinálni  ,hogy  szociként  voltam  ez-az  /Gy F ,B.G /,  aztán  a  nagy  vereség  után  eltünök  ,vagy   grundolok  egy  új  névvel    másik  pártot    és  a  "piszkos  kalapot " hátra  hagyom  .

Én  írtam  Gy F-nek  ,válaszóljon  a  rosszul  elsült  ,pártot  romboló  tettekre  ,nem  tette  meg  .

Mi  megszenvedtük  ,s  ezért  mégegyszer  nem  szeretnénk    magunkra  venni más  "hitét"  .Persze  ezt  mint  magánember  írom  ,én  is  csak  1  választó  vagyok  a  8 millióból  .De  senki  szennyét  nem  szeretném  az  arcomra  venni  .Ha  ott  kell  üljek  pl . a  választási  bizottságba  ,bizony  nem  mindegy  kiknek  a  nevében  teszem  azt  .

Ezért  jogom  van  bírálni  is  ,ha  tetszik  ez  valakinek  , ha  nem  .

Valahogy  a  liberálisokat  senki  se  "számoltatja  el"  ,  hogy  is  van  ez  ?  Miért   ők  kiabálnak  ?

majd  ha  ezekre  valaki  választ  ad  , akkor  én  is  másképp  nyilatkozok  .

Hiába  Horn  küldte  Gy F-et  a  P-be  ,  mindig  a  szocikat  cseszegetitek  .Ennyit  a  korrektségről  .

Én  a  most  látott  formációkkal  csak  egy  alkotmányos  helyreállítás erejéig  állnák  össze  .

 

  • 366
  • -341

Kedves Lilla!

Azon ritka alkalmak egyike, hogy majdnem egyetértek veled.

Nagyon helyes gondolat, hogy a pártérdek az most másodlagos.....Mondod a szocialistáknak, miközben a DK-t tolod előre.

Ha ezt úgy mondanád, hogy a pártérdek most másodlagos az MSZP-nek, a DK-nak, és minden olyan demokratikus erőnek, aki vissza kivánja állitani a demokráciát, akkor egyetértenék.

Ha az ország, mindnyájunk sorsáról van szó, akkor bizony a pártérdekeket másodlagosnak kell tekinteni.

Kedves Szocialisták, remélem Ti is igy gondoljátok, mert ha elhiszitek azt, hogy egyedül képesek lesztek megverni orbánt, majd kormányozni is az bizony baj.

Ha elhiszitek, hogy azzal a maszatolással, amit tett a párt az óriási bukás után, négy év mulva nyerni lehet, az tragédia.  Semmi változás nincs azonkivül, hogy felépitettetek egy Mesterházyt, aki bizony ugy gesztikulál idnőnként, mintha hülye gyerekeknek magyarázna, előtérbe toltatok egy két tehetséges  fiatalt, pl Kunhalmit, aki helyes nő, és ráadásul okos is, csak félő, hogy a kirakatból el fog veszni, ha már az öregeknek nem lesz szüksége rá .

A szocialista nyolc évet nem lehet elfelejtetni, sem a  jó oldalait, sem a rosszat, azt pedig főleg nem kellene hagyni, hogy a fidesz büntetlenül mindent  rákenjen.

Nincs tisztázva a szakitás Gyurcsányékkal, már pedig igy az egész többeket taszit, mint vonz, itt is ott is.

Gyurcsány nem volt számomra szimpatikus, a bukás előtti két évében, sem a párton belüli koalició kérdésében sem azzal, amit pribékjei itt a Kapcsolaton végeztek. Már pedig tudnia kellett róla, ha nem az még nagyobb baj.

Viszont gyalázatnak tartom azt , amit a fidesz müvel vele, mert százszor inkább Gyurcsány, hibáival együtt, mint egyszer orbán és mocskos bandája.

Visszakanyarodva:A lényeg a demokrácia helyreállitása, a félfasiszta csöcseléket elzavarni az ország a megyék, járások, városok, falvak  vezetéséből. Ehhez pedig kétharmad kell.

Engem az sem érdekel, hogy Mesterházy, vagy Bajnai lesz a miniszterelnök, de meg kell hogy egyezzenek. Ha nem egyeznek meg, sokakkal együtt nem fogok a szocialistákra szavazni, még akkor sem, ha tudom, hogy elvész a szavazatom.

Kedves szocialisták, mintahogy már valaki irta nézni kell az orbán tévéket, még akkor is ha gyomorforgatóak. El kell gondolkodni azon, hogy mennyien, még háttérben is egyetértenek orbánnal, akkor is ha matolcsyval egyetemben már mindent kiraboltak. El kell gondolkodni azon, ha kimegyünk az utcára, elsöpör bennünket a békemenet, esetleg IQ király focidrukkerek félelmitenek meg, mert nem tudunk mozgositani, nem vagyunk hajlandóak kimenni.Aki pedig képes tömeget szervezni, azt agyon kell ütni, hiteltelenné kell tenni.

Tehát egyenlőre ne énekeljünk győzelmi éneket, mert távol vagyunk tőle.   

most a dk ott van  és pénzt most se kap  ha nem lenne bent jöbb helyzete lenne?

ez nem szempont  a dk-nak nem

de még mindig nem érted! itt nem a parlamentbe kerülés a cél--az mindegy! most mindegy!

az csak a bekerülő egypárnak jelent valamit--meg a pártnak pártpénzt--de anélkül si működik csak hát szűkösen

 

Gyurcsánytól  Bajnai  határolódott  el  :ő  nyilatkozta  ,hogy  a"  támogatottsága  nem  azt  mutatja  ,hogy  a  választók  a parlamentbe  szeretnék  látni  ..".........ezt  is  tudomásul  kéne  venni  ,  és  szerényebben  viselkedni  ,ami  arra  felé  sose  ment  .

Mi  tárgyalunk  vele  annak  dacára  hogy  kígyót-békát   összehordtak  rólunk  .

Megvan  minden  okunk  ,hogy  gyanakodjunk  a korrektségükbe  .

Nekik  élet-halál  harc  hogy  bejussanak  a parlamerntbe  .

 

 

Ja ezt is Mesterházy vette először észre!

csak Orbánt 100 évre!

 

Itt ugyanis nincs más kompromisszum.

Nincs másként választási győzelem senkinek, mert a köz Orbáni kottája annak a sulykolása, amit Te is állítasz.

elvtelen kompromisszum.

Kivel?

Pl Gyurcsánnyal?

akiről az mszp azt mondja neoliberális

a többi pedig , hogy nem bírta az mszp-t kézben tartani?

holott már rég a dk, amely viszont törvényekben rögzítetett szolidaritás elvű

 

Ha  tök  mindegy  volna  ,akkor  Bajnai  nem  üzengetne  kétségbeesetten  .

Azt  meg  ne  várd  el  hogy  "egyenhit  "legyen  ezen  az  oldalon  is  .Akkor  tényleg  annyi  lenne  a  demokráciának  .

Ilyenkor  hajlok  Schiffer  véleményére  :elvtelen  ,előre  látható  rossz  megoldásba  nem  kell  belemenni  .

Dolgozni csak azzal lehet, aki ott van!

 

Nézz bele időként a hir tv echo tv adásaiba.

Frissen mosott haj, friss kozmetika , kialudtság , megelégedettség

 

és mértéktelen hit.

 

ezért nem is kell központi szöveg, ha van központi hit.

 

és ez hat!

Valahogy ez a központi hit nem jött még létre ideát.

Ott sem egyengondolkodás van, mert van egyenhit--ezért a gondolkodási különbségeket lehet tolerálni. Pedig aztán Budai , meg Martonyi bizony elég levitézlett már.

 

Csak az mszp kétaarcúsága még mindig megbízhatatlanná teszi. Ha igazán balra fordulna, akkor úgy beszélne, ahogy Szabó Rebeka  .Párbeszéd Magyarországért Párt képviselője --még szimpatikus is--csak azokat a szavakat ne GyF mondta volna úgy először :(

Vagy kormányzóképes erőként szociáldemokrata, ahogy Mesterházy próbálja.

No kezdjük ezt milliomodszor.

Gyurcsányt a pártja  odadobta a karaktergyilkolásnak--és most ugyanazt a technikát megkapta az Éhségmenet is a molinóval.

Aztán ha kell megkapja Mesterházy is---avagy megengedik neki, hogy ő legyen őfelsége ellenzéke.

 

No ezek az alternatívák az ilyesféle fanyalgáshoz.

Most ahogy Szanyi mondja légy ott--hozd mind aki veled jön, aztán majd meglátjuk. Nem ez a választás dönti el a demokratikus erők közti végső beálást--de azt igen, hogy lesz-e váltás.

 

ezért tök mindegy, hogy ki a vezető személy szerint , csak legyen elegendő szavazó, aki azt akarja. Most csak elégedetlenkedő van--de elegendő szavazó nincs. és nem Gyurcsány miatt , nem a dk miatt--hanem a megbízhatatlanság miatt--mert még mindig inkább az osztozkodás előre, mintsem az összefogás.

 

Mesterházy felnőtt ehhez a gondolkodáshoz! de

a pártja felnőtt-e?

Lilla  miért  nem  dönti  el  a  liberális  oldal  ,  hogy  kivel  akar  nekivágni  a  választásnak  .Van  vagy  4-5  kisebb ,mégkisebb  kezdemény  aki  egy  azon  500ezer  ember  szavazatára  ácsingózik  ,ezek  DK,E14, EMP/az LMPből  kiváltak,  a  Szema  ,  Kuncze  ,  Fodor  .............Mindegyik  élén  egy  társadalom  által  kevésbé  kívánt  /levitézlett    politikus/  van  .

Mindemellett  ők  a  leghangosabbak  a terén  hogy  "össze  kell  fognoi  "  Rajta  ,mutassanak  példát  .Akkor  talán  a  társadalom  és  a többi  Párt  is  komolyabban  venné  őket  .

Én  azt  látom  ,mindegyik  grundolt  magának  egy " kis  szemétdombot  "ahol  kakaskodhat  ,  s  innen  szeretne  a  Parlamentbe  jutni  .

Ez  mit  üzen  a  társadalomnak  ?Gyanítom  olyan  2006-os  állapotokkal  fogunk  ismét  szemben  állni  .

Ez  lenne  a  "jó  kormányzásnak  az  alapja  "?még  lehetősége  sem  .

Vissza  kellene  vonulni  az  elhasználódott  embereknek  azon  az  oldalon  is  .

Kedves  uram , majd  ha  lesz  bajnainak  programja  és  egyeztetni  kíván  akkor   azt  teszi  az  üzengetés  helyett  . Összefogni  csak  úgy  lehet  ,ha  a  másik  fél  is  kész  erre  .Nemcsak  szóban  .

Főleg  nem  üzengetésben  .

Az ellenzéki összefogásnak csak akkor van esélye, ha a résztvevő pártoknak és szervezeteknek sikerül saját kottát írni, és nem Orbán kottáját játsszák. Ha sikerül nagy tömegekkel elfogadtatni az elmúlt 22 év másfajta értelmezését, mint amilyet a Fidesz kreált. És – bármilyen fájdalmas lehet ezt hallani egyeseknek – benne a Gyurcsány Ferenc szerepéről alkotott képet is át kell írni. Nem a másik végletbe, csak a realitásba. Mert akárhogy is nézzük, abban igaza van Orbán Viktornak, hogy Gyurcsány Ferenc személye megkerülhetetlen. Nem véletlenül akarja eltaposni. A demokratikus ellenzéknek viszont éppenséggel megvédenie kellene. Ha szívós munkával sikerült elhitetni az ország többségével, hogy az őszödi beszéd hazugságbeszéd volt, akkor talán ugyanolyan szívós munkával azt is sikerülhet elhitetni, hogy az elmúlt huszonkét év egyetlen becsületes politikai beszéde volt, amely arról szólt, hogy szakítani kellene a hazudozással. Ha akarnák.

De ki akar a politikusok közül szakítani a hazudozással? Ameddig az ellenzék pártjai nem fognak ebben különbözni a Fidesztől, addig Orbán marad, mert ő hatékonyabban és gátlástalanabbul csinálja.""

 

http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=191715%3A...

 

itt Szanyi is:

http://mszp.hu/hirek/szovetseg_es_partnerseg

Én mégis azt mondom : Mesterházy érti a dolgát! és Andor Mihály nézetét már alkalmazta is, amikor Szanyi románozását megvédte--és nyert!

Mondjuk mi is!

A valóságot a feje tetejére állító Fidesz kommunkáció sajnos az általa eluralt médián keresztül még mindig hatásos! Ennek kell megtalálni az ellenszerét az ellenzéki oldalon és szélesebb nyilvánosságot adni a tényleges helyzetet feltáró kommunikációnak. Hogy mi ennek a módszere? Nos, ezt kell kitalálni a tanácsadó csapatnak, de még idejében!  A másik fontos  (ha nem a legfontosabb) teendő az ellenzéki összefogás megvalósítása. Most nem a különbségeket és a különállást kell hangsúlyozni, hanem az egyetértést a legfontosabb dolgokban, különben a választók levonják az évtizedek óta visszatérő következtetést, hogy "ezek is csak civakodnak a hatalom  megszerzése érdekében". Az elkészült programokat minél gyorsabban egyeztetni kell a Bajnai-féle tervekkel és a közös pontokat közösen kommunikálni, bemutatva, hogy az együttműködési szándékon kívül tényleges együttműködést tudnak kialakítani. Ez demonstrálhatná, hogy lehet és lesz is választási együttműködés 2014-ben. Ettől biztosan megnő majd a társadalom bizalma Önökben, amire most a legnagyobb szükség van.

Hogy  mennyire  cinikus  is  ,itt  1példa  :  bővülő  foglalkoztatásba  ,nem  csak  a  közmunkát  hanem  azt  az  500ezer  külföldön  dolgozó  magyart  is  beleszámították akik  pontosan  a  lehetetlenné  váló  körülmények  miatt  távoztak  .

A  múltat eltörölni  nem lehet, de visszaállítani is csak "áldozathozatal " árán, ahogy a jövőt  sem lesz könnyű visszavenni.

"Bővülő foglalkoztatás, emelkedő reálbérek? Cinikus tréfa csupán. Többen dolgoznak, ha beszámítjuk a közfoglalkoztatást. De a reálbérek csak akkor emelkedtek, ha abba meg nem számítjuk bele a közfoglalkoztatást."

 

Ezeket a kormányzati trükköket is érdemes lenne csokorba szedni

Nagyon hatásosak lehetnek a bizonytalanok elgondolkoztatásában