Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit

Mesterházy Attila blogja

Mesterházy Attila, pártelnök, frakcióvezető blogja

Hazahívjuk és munkát adunk a fiataloknak

A Fidesz által egyoldalúan megváltoztatott választási törvényt, annak egyes részleteit kiemelve ismertette az új választási helyzetet Mesterházy Attila az Európai Ifjú Szocialisták (YES) budapesti fórumán, amelyen az Mszp ifjúság szervezete, a Societas vett részt. 
A kormányváltók miniszterelnök-jelöltje mesélt a három hete megkezdett országos kampanykörútján szerzett tapasztalatairól. 
 
Többek között arról, hogy az emberek félnek szabadon véleményt nyilvanítani, ezzel együtt az esti lakossági fórumokon (minden nap más városban) mindig telt ház van. 
 
Szólt az eltorzult közszolgálati médiáról, amely a Fidesz pártpropagandájának az eszköze lett. Szólt a politikai hirdetések csalásairól, nevezetesen arról, hogy maga a kormány is megszegte a választási eljárásról szóló törvényt azzal, hogy egy kereskedelmi csatornán szabálytalanul és erőfölényével visszaélve hirdette a "Magyarország jobban teljesít" szlogent. Szólt az ajánlóívek aláírása körül tapasztalt szabálytalanságokról, amelyek ügyében ügyészséghez is fordult az mszp. 
 
Mesterházy bízik a magas részvételi arányban, ennek érdekében mindent megtesznek szövetségeseivel együtt, hogy sikeres  legyen a mobilizáció. Mivel már nem lesz kampánycsend a választások előtti 24 órában, ezért mindenki új stratégiával készül az utolsó órákra. Ez különösen fontos azért, mert a bizonytalanok többsége az utolsó pillanatokban dönti el, kire adja le szavazatát. 
 
Mesterházy szerint  az Európai Unió egyetlen országában nem volt tapasztalható ilyen mérvű kiegyensúlyozatlanság és aránytalanság - mind választójogi, mind médiajogi és politikai értelemben -, amivel a hatalmával visszaélő kétharmad próbálja ellehetetleníteni a demokratikus ellenzék kampányát. Mesterházy a magyar helyzetet a beloruszhoz hasonlította. 
 
Egy román résztvevő kérdésére válaszolva a miniszterelnök-jelölt beszélt a határon túli magyarok  szavati jogáról, választási esélyükről, és természetesen szólt azokról a külföldre menekült, munkát kereső fiatalokról, akiknek nem adta meg a kormány ugyanazokat a jogokat, amelyek például a hataron túliakat megilletik. Mert a Fidesz mindent elkövet azért, hogy a protest szavazatok eljutását megnehezítse. 
 
Szintén kérdésre válaszolva szóba hozta Mesterházy a magyar fiatalok és a Jobbik kapcsolatát, amely súlyos kérdéseket vet fel és annak a veszélyét hordozza, hogy az ország a szélőjobb felé tolódik. 
 
A Fidesz a lehetőséget és az esélyt vette el a fiataloktól, hogy boldogulhassanak - mondta el Mesterházy a Fiatal Európai Szocialisták "Akciója Budpesten" fórum szünetében tartott sajtótájékoztatóján. Szólt arról, elfogyott a fiatalok körül a levegő, a szabadság és fogyóban a demokrácia. 
 
A miniszterelnök-jelölt kiemelte azt a programpontot, ami a fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy felsőoktatási tanulmányaikat tandíjmentesen kezdhessék meg. 
 
A pályakezdők a legsérülékenyebb társadalmi csoportot alkotják ma Magyarprszágon, ezért a  kormányváltás után az új kabinet azonnal csatlakozni fog ahhoz az uniós Garancia Alaphoz, ami segítí a fiatalok munkába állását, de amit elmulasztott a magyar kormány. Hisz ma már minden második fiatal itt akarja hagyni a hazáját, ami tarthatatlan állapot, és azonnali intézkedést követel. 
 
A fiatalok kivándorlása az egyik legsúlyosabb válsággóc ma hazánkban, aminek felszámolása évekbe fog telni, de az új kormány mindent meg fog tenni lehetőségei szerint a munkahelyteremtés és a fiatalok visszacsábítása érdekében. …
Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Az,  hogy  plakátot  nem  lát  -viktornak  és  csatlósainak  ténykedése  .Amúgy  van  lehetőség  aktivistának  jelentkezni,  nem  csak  "fentről  várni  "  mindent  .A  Demokrácia  =  össznépi  játék  4amíg  ezt  a  magyar  társadalom  nem  ismeri  fel  addig  csak  egymás  mellett  elbeszélünk  .A  sikerért  is  együtt  kell  cselekedni,  nem  csak  a  reményteljes  kormányzásban  .

 

  • 240
  • -230

Majd  azt  is  medtudja  ............Előbb  a  győzelem  ,aztán  a folytatás  - Orbán  ezt  se  tudja  !

"A miniszterelnök-jelölt kiemelte azt a programpontot, ami a fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy felsőoktatási tanulmányaikat tandíjmentesen kezdhessék meg."

És a folytatás???

A feladatok adottak, van is elképzelés a megvalósításra, ez reményteljes. Csak a mozgósítás az alsóbb szinteken, az MSZP  képviselőjelöltjeinek szintjén szerintem hagy kívánnivalókat. A kerületünkben, a választókerületi MSZP jelöltnek egyetlen plakátját sem látom, egyetlen fórumra történő meghívást nem kaptunk a társasházban, pedig nagyon elkelne! Mit is csinálnak akkor a mezei képviselőjelöltek? Várják a csodát? Mert csoda az nem lesz, ha nem teszünk érte! Jelentkeztem szavazatszámláló bizottsági tagnak, e-mailt küldtem, telefonon kaptam ígéretet, csak értesítést nem kaptam még írásban. Akkor most hogyan aktivizálnak, akiknek ez a dolguk? Jó lenne már felpörögni a véghajrára legalább!

A másik, ami egy kissé lehangoló: ez a közös kampányvideo. Hát az a szomorú aláfestő zene igazán nem illik egy mozgósító reklámkampányhoz! Ahhoz egy lendületes, pörgős, lelkesítő zene kellene, ami lendületet adhat a kifulladás ellen! Legalább a zenét cserélnék ki alatta!

Igen, remélem a megfélemlített  ember, visszanyeri bátorságát és elmegy szavazni.

Ez  így  van  egyetértek  kataa.  Ezen  vagyunk  és  leszünk  mindannyian  hogy  mindenki  elmenjen  szavazni  .Másban  nem  bízhatunk  ,csak  saját  magunkban  .

 

  • 238
  • -240

Nem lesz  könnyű választást nyerni, ilyen  egyoldalú törvény mellett.  De  nem lehetetlen. El kell menni minél többen a Kormányváltó erőkre szavazni.

  • 266
  • -216

" A  fiatalok  kivándorlása  az  egyik  legsúlyosabb  válsággóc  ma  hazánkbam  "

".az  új  kabinet  azonnal  csatlakozni  fog  ahhoz  az  uniós  Garancia  Alaphoz  , ami  segíti  a  fiatalok  munkába  állását  , amit  elmulasztott  a  magyar  kormány  ."

Remélem  sikerül  visszaadni  a fiataloknak  a  reményt  ,hogy  itthon  is  tudnak  családot  alapítani  és  boldogulni  azélet minden  területén  .  .