Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit

Na, kinek kell most lemondani?

Elképesztő, hogy már vasárnap éjszaka megtalálta a Fidesz a felelősöket a kialakult helyzetért. Természetesen nem a saját soraiban, hanem a jobber sajtó szerint (legalábbis a HírTV ilyesmit sugallt) Gyurcsány Ferenc okozta az internetadó elleni tüntetésből komplex kormányellenes megmozdulássá váló akciót. Szerintem meg nem. Gyurcsánynak alighanem semmi köze ehhez – láttuk 2006-ban: még egy békemenetet sem volt képes összehozni. Tudom, tudom, lehet, hogy nem kéne ezzel most viccelni, de úgysem bírom ki anélkül. Már csak azért sem, mert én tudom, hogy ki a felelős ezért a helyzetért.

Mellesleg jellemző a kormánypárti médiára, hogy még mindig Gyurcsányt támadják. Ennek két oka is van. Az egyik, hogy nem tudnak lejönni az egyszemélyes ellenségképről, amit hosszú évek munkájával kialakítottak. A másik pedig az, hogy a fanatikus, gondolkodás nélkül jobbraszavazók a mai napig nem tisztázták a rezsicsökkentéssel teletöltött buksijukban, hogy az ex-miniszterelnöknek már nincs köze az MSZP-hez. De ha nem Gyurcsány és nem a szocialisták, akkor ki a hibás?  

Hát persze, hogy a fociszurkolók! Hiszen az ultrák mentek a saját tüntetésük után a netadó elleni rendezvényre, hogy balhézzanak egy jót, ha már a saját bulijuk olyan rövidke lett. Mellékesen jegyzem meg, hogy 2006-ban is a drukkerek végezték a piszkos munkát. Ők ugyanis hiába kapnak stadionokat és talpnyalást. Ők balhét akarnak. Ha a pályán nem kaphatják meg holmi vénaszkennerek miatt, akkor megszerzik maguknak a Kossuth téren/Lendvay utcában/Hősök terén. Azonban őket sem lehet hibáztatni a vasárnap történtekért. Ha ugyanis nincs szükség az internetadó elleni tüntetésre, akkor a derék futballszurkolóknak sincs kihez csatlakozni. Így aztán balhézhatnának megint egy Fradi-Újpest vagy egy Debrecen-Videoton meccsen.

Így tehát a harmadik elméletet is temethetjük: sem Gyurcsány, sem a szocik, sem az ultrák. Nem marad más hátra mint megállapítani, hogy a hibás az egyszeri magyar polgár, aki olyan választási lehetőséget kapott, ami igazából nem is választás: vagy nagyságrendekkel többet fizet az internetért, vagy kimarad az információkból. Ott áll szegény az útelágazódásban, és nem tud választani, ez pedig nem tetszik neki. Mi mást tehetne? Elmondja a véleményét. Persze a maga módján teszi: kiabál és dobál, ahogy 2006-ban tanulta a Fidesztől. Szerencsére a gyújtogatás elmaradt.

Ha az eddig felsoroltak közül senki nem felelős a vasárnapi tüntetésért, akkor csak a kormány lehet az. Már csak azért is, mert adókat bevezetni csak az tud, aki éppen hatalmon van. És az nem Gyurcsány, nem az MSZP, nem az ultrák, és sajnos nem a választópolgár, hanem Orbán Viktor és bandája. És ahogy adókat bevezetni csak a hatalmat gyakorlók tudnak, lemondani is csak ők mondhatnak le.…

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

 • 355
 • -387

Félreértettél! Én sem vagyok az ellen, hogy most a civilek ébredeznek, sőt! Pont azt akartam érzékelni, hogy ,ha így megy tovább, akkor az eddig háttérben lévő, a rendszerrel elégedetlen embertömeg, nem a pártokat fogja keresni, hanem a civilekhez csapódnak, így a pártok esélye még jobban csökken az irányban, hogy támogatottságukat növeljék. Ezekután már csak az jöhet, hogy ezekből a civil mozgalmakból alakulhat ki a jövő ellenzéki pártja. Mindezek alapján a mai ellenzéki pártoknak /MSZP, DK, stb./ nem nagy esélyét látom annak, hogy bázisát növelje, ezért a megitélésük is csökkenni fog. Persze, ez egy eszmefuttatás, de sok alapja van, mert a háttérbe vonult tömeg előbb, vagy utóbb a saját érdekében, valahová tartozni akar és az előrejelzések szerint, nem a pártok irányába fog ez bekövetkezni! Ugy gondolom, hogy hasonlóan gondolkozom, mint Te.  

 • 347
 • -375

http://www.atv.hu/videok/video-20141027-hirvita-2014-10-27

 

viszont mindent besároznak és én azt nem tudom, hogy képes lesz-e megvédenie magát a civilség

 

/máskülönben pedig a pártok tagjai is civillé válnak , ha nem viselik a pártlogókat ----de ma a képviseleti demokrácia működése mégiscsak pártokat kíván! ---- Másként nem lehet kormányozni a köz EGÉSZE érdekében, mert a részvételi demokrácia   működéséből adódóan mindig csak egy ügy mentén tud szerveződni , ahogy most is--

No ezek összehangolása lenne az igazi feladat----- ha a pártok már kialakultak volna--és nem mind az összes nem éppen átalakulóban lenne! /

Érdekes... Én egyáltalán nemtartok attól, hogy a civil egmozdulások (itt a valódi civil megmozdulásokat értem, és nem a CÖF idiotizmusát) valamit mozdítanak a mostani begyepesedett politikai küzdőtéren. Mert most az a helyzet, hogy az üzlet megy, a parlamenti (önkormányzati, stb) képviselői és bizottsági helyek megvannak, a pénz is megvan... Jól megvannak egymással.. Pesze a felszínen megy a sárdobálás, utána meg lehet együtt kvaterkázni a büfében... Ez ma a politikáról kialakult kép... Ha ezen a civilek változtatni tudnak, ne adj isten még a fiatal korosztály is elkezd ébredezni, azt én nem bánom.. 

 • 310
 • -376

Ez megint csak az a történet, hogy van egy esemény és annak van egy hivatalos közlése, de a "szimpatizánsok" túllihegik... Viszont erre azokon az oldalakon érdemes reagálni, ahol éppen előfordulnak és nem itt, azt a látszatot keltve, hogy tulajdonképpen meg vagy bántva a tüntetés szervezői által.. Pedig nem... (Amúgy fel nem foghatom, hogyan lehetne ellenőrizni a pártszimpátiát.. Egyenként rákérdezni?)

 • 324
 • -379

2006-tól tudjuk, hogy bizonyos dolgokat meg kell lépni! Én örülök, hogy most Orbánra maradt!

bár beledöglünk--mert érzéketlen!

és erősen legatyásodott állapotban indultunk el túlélni!

 

Mire nem reagáltam? :)

Amit mondasz, az akár úgy is lehet- annak ellenére, hogy voltak idősebbek is, láttam a TV-ben-, de nem is ez a lényeg, hanem az, amit én írtam és erre nem is reagáltál. Pedig a lényeg most ez és nem az, hogy hányévesek voltak a Lendvai utcában a tüntetés végén, mert, ha csak a tüntetőket nézzük, legalább annyi volt az idősebb, mint a fiatalabb korosztály. De minez ellenére, nem ez a lényeg! 

Vitatkoznom kell veled. Ezt nemigazán a civil szervezetek hozták össze, hanem a fiatalok. Szemtanuk szerint 30 év körüli volt az átlagéletkor. Ugyanígy mozdultak meg a tandíj bevezetésénél is pár hónapja... (vagy tavaly?) időpontokra nemigazán emlékszem.

Minden jel arra utál, hogy úgy történtek a dolgok, ahogyan írod. Azonban itt is látszik a FIDESZ ragyogó kommunikációja, mert maga felé tudta fordítani az eseményeket úgy, hogy a nagy többség el is fogja hinni, hogy megint az un. baloldal a hibás, a felforgató! Ez megint a baloldal bénaságát mutatja, ugyanis a délutáni parlamenti ülés MSZP-s felszólalója e,lítette a tüntetést, hogy miért is volt, de egy szót nem szólt az ultrák elkövetett randalírozásáról sem, így a kormányt képviselő viszontválaszában a baloldalra tolta az elkövetőket és már nem lehetett megcáfolni. Az emberekben pedig ez fog megmaradni, ami ott a parlamentben elhangzott. Hát ennyire béna a kommunikáció terán az MSZP, jobb lett volna, ha fel sem szólal, mert így menthetetlenül magára húzta az erőszakos viselkedést. Mindezt egy egyszerű, pár szavas, előrelátó kommunikációs szöveggel meg lehetett volna előzni. Erre, egy valamire való pártnak fel kellett volna jobban készülni. Még az is hozzáteszem, hogy a felszólalásban arra sem tért ki a vezérszónok, hogy igaz, hogy 2008-ban szó volt a net-adó bevezetéséről, stb., stb, és mivel ezt nem mondta, igy a FIDESZ vezérszónoka, valamint a JOBBIK is kioktatta az MSZP-t, hogy most ne beszéljen, hisz ők is be akarták már vezetni. Ezt is meg lehetett volna előzni egy kis előrelátással, hisz tudni lehetett, hogy ez el fog hangzani! Most az emberek, az én környezetemben is, azt mondják és mondhatják, hogy mit dumál az MSZP, amikor meg sem tudták cáfolni a parlamentben elhangzottakat. Hát, ezek azok a gyermeteg, nem politikusnak való személyek szereplése, akik még a kedvező alkalmakat sem tudják kihasználni, sőt, a párt csak vesztesként jön ki a végén belőle. És ahogy hallom a történéseket, ne hogy ez történjen meg az Amerikai kiutasításos témában is, mert a parlamenti elhangzottak is abban az irányban kezdenek mutatni, hogy megint árnyékra vetődtünk. Legalább is a FIDESZ kommunikációja kezd életre kelni ez ügyben is, és végül az emberek fejében az fog rögzülni, amit Ők ügyesen tálalnak! Nem szeretnék baljós lenni, de kezdenek az események ez irányba menni!

Tudod, Kataaa, nekem az a véleményem, hogy a civil szervezetek, persze, ha a pártok nem kavarnak be, képesek lesznek egyre nagyobb tüntetéseket szervezni. A látszat azt mutatja, hogy a mostani tüntetésen azért ment viszonylag annyi ember ki, mert nem a pártok szervezték. Itt fel is tenném a kérdést, miért nem tud a baloldal ilyen tüntetést szervezni? Miért adja át a szervezést a "civileknek"? Oda fog jutni, hogy a sok civil megmozdulások eredőjeként alakul majd egy gyüjtőpárt és ez esetben a baloldal még nehezebb körülmények között fogja találni magát! Ez a béna baloldal hagyja kiénekelni a sajtot a....

 

 • 381
 • -404

Drága dmolnar! Indulatos vagyok (esetenként), de hülye nem. Tudok különbséget tenni. Igen. A demonstráción a szervező Gulyás Balázs valóban elmondta, hogy ne legyenek párjelvények, zászlók, logók .... stb. Én nem erről beszélek.

Hanem azokról - akikről később már az is kiderült, hogy önjelölt szervezők - telehíntették a Facebookot, hogy ez nem a pártszimpatizánsok bulija. Aztán születtek az új és új oldalak - ahol mindenféle keveredések, veszekedések és konfliktusok születtek. Erről szóltam.

Nem is szempont, csak ne vigyen zászlót, meg táblát, hogy ő bezzeg...

Az a baj, hogy valószínűleg odaértél a felháborodásban, hogy nem érted a felhívást. nem pártszimpátiával rendelkezők ne menjeneke ki, hanem ne vigyenek pártjelvényeket. és ez nagyon is érthető, mert semmi kedvem újra azon rugózni, hogy vajh az MSZP szimpatizánsok voltek e többen és miért nem szólalhat fel Mesterházy, vagy Tóbiás, se azt, hogy de bezzeg a DK-sok voltak hangosabbak és depedigbizonyisten az LMP felszólítja a szimpatizánsait, hogy oda ne menjenek... Most már ezeket legalább hagyják békén a pilitikai pártok, úgy, ahogy azt a DK csinálta... Nem kell állandóan megsértődni... A pártokon kívül is van élet...

 • 372
 • -366

Mindegy, hogy szimpatizálnak vagy nem... Minden ember számít... Párttag, vagy nem... Nem szabadna, hogy szempont legyen ilyenkor !

Értem amit  írsz, akkor elkéne  dönteni, hogy  kinek az elvei mellé, mögé álljunk. Biztos vagyok abban, hogy a  civilek is  szimpatizálnak  valemelyik pártszervezettel. Amíg  nem tudunk egy oldalon tömörülni, addig  csak a kötél húzogatás megy, míg a Fidesz röhögve teszi azt, amit el terevezett.

 

 • 350
 • -355

Aha..., akkor amikor egy politkától teljesen független ügy... ami mindenkire vonatkozik politikai hovatartozástól független - a civilek azon szövegével van tele a Facebook, hogy akik pártszimpátiával rendelkeznek, ne vegyenek részt a demonstráción? A fejekben kell(ene) rendet tenni. Csak ez szinte lehetetlen - mindenki a sajátja után megy :(

Amíg  Fidesz uralom lesz, csak az MSZP és Gyurcsány lesz a hibás minden  rosszul elsült kormányzati  tevékenységért. Ezt már megszoktuk, sajnos nem teszünk ellene semmit. Kellene  már egy olyan  igazi magyar ellenzéki  békemenetet  szervezni, hogy megtanulják végre, mi a magyar  igazság.